AKTUELLT
 
 

2018
Augusti     
                                                                                                            Förra månaden


                 

30/8
QP gjorde en god insats i skymundan. 15,9 3100 auto var nytt rekord. Trots en bra spurt räckte det inte till pengar när vi hamnade långt bak. Även Action gjorde det bra som femma på fina tiden 13,9 aM.

28/8
Härlig seger för Nisse
Efter en säsong där marginalerna inte varit med oss var de idag till vår fördel när Nisse vann på ett bra sätt. Balou körde jag offensivt med. Blev lite stum sista biten, men var ändå nöjd med honom som femma.
I morgon startar Quiet Please och Action Launcher på Solvalla. Quiet har visat fin form i de senaste starterna. Han har tidigare presterat bra över 3000 meter, men spår 8 bakom bil gör att jag är nöjd om han tar pengar. Action å sin sida har fått ett perfekt förstaspår bakom bilen. Därifrån får vi ett fint lopp och med lite flyt kan vi vara bland de tre.

27/8
Lunchtrav på Hagmyren
I morgon startar Maison Plage och B.B.S.Balou. Nisse startade så sent som förra tisdagen. Fick visserligen inga pengar, men kändes väldigt fin. Jämför man loppen på förhand är det inte lika tufft i morgon. Balou gör sitt livs andra start. Satt fast med lite krafter kvar i debuten. Borde vara förbättrad med det loppet i kroppen och en plats bland de tre siktar jag på.

24/8
In och ut
I onsdags galopperade Cadillac kort efter start. I samband med det klev han av sig en framsko vilket fick travet att inte alls stämma. Nisse fick lite för tufft lopp för att ta pengar. Kändes i övrigt fin.
Idag lämnade Barca Doc, Pleasure and Pain och The Raising. Får tacka för den här tiden med dem. På in-kontot anlände ettårshingsten Grande Dio (e.Yarrah Boko u. Girandola AAS).

20/8 kväll
Fin debut
Elde fick visserligen lite snöpligt stryk, men tvåa från dödens är en riktigt bra debut. Royal hamnade lite för långt bak och i ett lopp i maklig takt kunde han inte förbättra sig i en snabb avslutning.
I morgon tar vi nya tag på Solvalla med Cadillac Carjan och Maison Plage. Cadillac har inte startat på ett halvår och jag har inga större krav på honom än att han sköter sig och travar hela vägen. Nisse har fått dålig utdelning hittills i år. Allt kan inte skyllas på otur. Däremot tränar han fortsatt bra och gör dom det kommer framgångarna förr eller senare.

20/8
Kylie C.Boko
Skulle namngett er som var vinnare på hemsidan, men kommer i stället att informera er via mejl inom kort.
Häromdagen hämtade jag hem årets första ettåring i hingsten Klondike C.Boko (e. Andover Hall u. Too Much Too Soon). Lämnat stallet har Keep Love gjort.

19/8
Intressanta starter på Romme
Elviz gick återigen nytt rekord, 24,3 räckte till att ta sista pengen. Fyran gjorde sitt bästa, men räckte inte till i tuff V75-konkurrens.
I morgon startar Nordby Elde och Royal Entertainer. Elde gör sitt livs första start och det är alltid lite speciellt med en debutant. Han har tränat bra, men det viktigaste är att han sköter sig. Royal provar vi i monté igen. Jennie rider den här gången också. Lite synd på läget, spår 8, då de värsta konkurrenterna fick bättre spår. Men en ny plats bland de tre kan det bli. Kör även Torpa Ole . Såg den senast och tyckte det var en fin häst. Är den som då räcker det långt.

17/8
V75 på hemmaplan
Sexa, femma och sexa blev resultaten i kväll för Balou, Action och Enzo. Alla tre gjorde det bra.
I morgon startar Järvsö Elviz och Indian Four. Elviz visade uppåtform senat och spurtade vasst som fyra. Kort distans passar bra. Motståndet är tufft. Gör han om senaste insatsen tar han en fin peng. Fyran provar vi i ett Bronsdivisionsförsök. Blev besviken när vi fick spår 11 och därifrån gäller det att ha mycket tur på vägen för att ta en peng.

16/8
Spännande debutant
Igår gjorde QP det bra som sexa på nya rekordet 14,9. Red snubblade oturligt sig i galopp efter 500 meter. Han har gjort så någon gång tidigare och det är omöjligt att parera honom då, och självklart var det riktigt surt. Pap blev lite stänkrädd in i första kurvan och galopperade. Fick efter det göra sitt eget lopp, men avslutade sista 1000 19,2. Kvaltiden blev 24,8.
I morgon startar B.B.S.Balou, Action Launcher och Enzo Boko. Balouär en spännande häst som gör intressant debut. Spår 1 passar bra. Hur långt han står sig i konkurrensen och den långa distansen är ett frågetecken, då han var helt ensam i kvalet. Men en fin häst är det. Action tog en mersmakande andraplats senast. Tuffare motstånd nu, men får han sitt lopp slutar han långt fram. Enzo var lite seg senast. Kommer att vara förbättrad med det loppet i kroppen. Lång distans trivs han med. Från ett fint utgångsläge, spår 2 på start, kan han mycket väl dyka upp bland de tre.

14/8
Dam-SM-final
I morgon åker vi till Eskilstuna med Pleasure and Pain, och Thebigred A.S.. Pleasure kvalar och gör hon om det hon gör i träning fixar hon kvalet galant. Quiet gör alltid sitt bästa och från ett passande tredjespår kommer han att ta en fin slant och det skulle vara riktigt roligt om han kunde vara bland de tre också. Red kör Kajsa Frick i Dam-SM-final. Faktum är att det är fjärde året i rad vi har häst där, men hittills har det inte varit några framgångar i finalen, och den trenden hoppas jag vi kan bryta. Loppet är verkligen tufft och därför är jag nöjd med ett niondespår. Får han smyga med i tufft tempo kan han vara bland de tre.

13/8
I lördags gjorde Royal en stabil insats som trea. Nisse kändes fin, men galopperade kort efter start.

11/8
Raketspurt
Igår löste Åttman kvalet på bästa sätt på 40,0, trots en liten startgalopp. Happen var en besvikelse. Troligtvis sjuk, men jag blir inte riktigt klok på henne. Enzo gjorde det bra som sexa. Fattades lite tempo i honom, men det blir gärna så när han inte gått felfritt på ett par starter. Action är en helt underbar individ. I söndags var jag in till travet och paceade Linnéa och hennes ponny i ett jobb på "otroligt snabba" 3,04/2140. Ytterst få hästar kan springa så långsamt i rätvarv. Men det raketjobbet gjorde gott då han flög fram till en mersmakande andraplats.
Idag är det nya race på Romme. Vi har Maison Plage och Royal Entertainer ut. Nisse har inte haft något flyt på slutet och formen är bättre än raden. Får vi lite stolpe in kan han mycket väl vara bland de tre. Royal startar återigen i monté. Den här gången med Sofia Adolfsson i sadeln. Han var duktig senast när han vann och gör han om den insatsen är han med och gör upp om segern i kväll också.

10/8
Fyra ut i kväll
Fyran räckte inte till från ledningen igår. Idag startar Howdidithappen, Enzo Boko och Action Launcher. Samtliga kör Robert Wilhelmsson då det handlar om breddlopp. I de loppen hoppas jag att alla tre är så pass bra att de kan vara bland de tre. Passar även på att kvala Åttman Ö.K. vilket ska bli intressant då det handlar om en riktigt fin häst.

4/8
Insider på V75
Igår var det blandat resultat. De som var bra var Balou i kvalet. Han blev helt ensam då alla de andra galopperade bort sig från start. Så det var bra gjort att springa 21,5 helt ensam. Quiet gjorde sitt bästa och gick en 17-tid och blev femma. Red var tvåa och kvalade därmed in till Dam-SM-final. Han är fantastiskit jämn då han gjort 28 starter och varit bland de tre 14 gånger (bland de 2 13). Sämre gick det för Valle som inte var kurant för dagen. Kuling och Gigantic kom inter överen med den nyomlagda banan och fick inte några pengar. Idag startar vårt flaggskepp M.T.Insider återigen på V75. Den här gången på Rättvik. Spår 5 passar bra. Däremot var det ett tag sedan han startade på full väg, men han har trots allt vunnit nästan lika många lopp i medel som i kort. När han är i form funkar båda distanserna och formen är fin för dagen.

2/8
Helkväll på hemmaplan
I morgon startar Valzer Jet, Nordby Kuling, Quiet Please, Thebigred As, Gigantic Boko och B.B.S.Balou. Valle var jag nöjd med senst när han blev trea. Spår åtta bakom bil och debut över lång distans är väl inga plus men i övrigt tycker jag att han är så bra att han ska kunna sluta långt fram. Kuling har visat finfin form under sommaren. Lång distans är ett plus och han är en av dem som ses med vinstchans i loppet. Quiet har bra form för dagen, men möter tuffa hästar och skulle han knipa en plats bland de tre gör han det fantastiskt bra, men jag är nöjd om han tar pengar. Red startar i ett uttagningslopp till Dam-SM med Kajsa Frick i vagnen. Spår åtta bakom bil är aldrig bra, men både Red och Kajsa tillhör de bättre i loppet och helt omöjligt att vinna är det inte. Gigantic är upp och ner i prestationerna. Har hon en bra dag finns kapacitet att vara bland de tre. Balou är en spännande häst och kvaltid springer han lätt. Det gäller bara att trava så fixar han kvalet..

 
 
Förra sidan