AKTUELLT
 
 

2019
April                                                                                   
  Förra månaden

24/4
Idag blev inte resultaten de vi siktade på. Quiet tappade travet och galopperade. Lite förvånande då han värmde bra och såg fin ut i provstarten. Kuling blir jag inte riktigt klok på. Han släpper meter mitt i loppet utan anledning. Tar sedan i på slutet. Han har gjort så till och från hela livet, men när han nu möter tuffare motstånd måste han ta i hela vägen.

28/4
Årets första ettåringar
I fredags blev Fyran drabbad av en lite rörig start och trots att han sedan gick nytt rekord 13,4 fick han inga pengar. Idag har jag hämtat hem ettåringarna Lexus C.Boko och Lamborgini C.Boko från Bill Ingvarsson i Östervåla och de anlände i toppskick.
I morgon beger vi oss till Karlstad med Quiet Please (Jennifer Persson rider) och Nordby Kuling. Quiet har inte startat på några månader, men har tränat bra och trivs i monté. I morgon kommer han äntligen att kunna gå barfota för första gången sen i höst, vilket är en fördel. Kuling tappade mycket från start senast, men var gott gående då han blev störd till galopp i sista sväng. Det var en fin placering som rök då. Möter även denna gång riktigt tuffa konkurrenter. För att sluta bland de tre måste han tävla på topp.

25/4
Fyran på Bollnäs
Idag fick jag ta hem Thebigred A.S. från veterinärhögskolan där han stått senaste veckan. Nu väntar konvalescens på hemmaplan men det är skönt att få hem honom. I morgon kväll startar Indian Four. Han gör alltid sitt yttersta men har inte haft något flyt i loppen i de senaste starterna. Hoppas vi kan ha lite stolpe in med positionerna i morgon då formen är så bra att han kan vara bland de tre.

24/4
I måndags hamnade Gnist i dödens och när han blev rundad 500 kvar struntade han i det och kom in med 64 i puls efter loppet. Washington gick bra som femma. Hade blivit en eller två placeringar bättre om vi inte hade fastnat bakom en galopperande konkurrent i sista sväng. Icona gjorde bort sig med galopp i första sväng och då var det loppet kört.

21/4
Avslutar påsken i Hudik
I morgon på lunchen startar Tin Gnist, B.B.S.Washington och Icona Pop. Gnist skötte sig bra senast som trea. Sköter han sig lika bra i morgon tar han en ny placering bland de tre. Washington hamnade långt bak i ett taktiklopp senast, men gjorde det ok i skymundan. Från springspår hoppas jag hamna längre fram från start och i ett öppet lopp kan vi vara bland de tre. Icona har gjort tre bra lopp efter sin comeback. Fixar hon spår fem är hon bland de tre/fyra främsta igen.

18/4
Finfin årsdebut
Kuling var på väg mot en peng när han blev grovt störd i sista sväng och galopperade bort sina möjligheter. Även Valle galopperade bort sig, men han blev inte störd utan klarade inte av att växla tempo. Betydligt roligare med Insider som var bättre än jag hade hoppats som femma på 11,3 ak. Tyvärr gick hela kvällen lite i moll då vi fick köra Red till Ultuna med magsmärtor. Nu avvakar vi hur han klarar natten och hur han mår i morgon.

17/4
V75 på hemmaplan med fyra till start
I morgon startar Thebigred A.S., Nordby Kuling, Valzer Jet och M.T.Insider. Red har gjort en start i år då han galopperade bort sig kort efter start. Lite svårbedömd, men 3000 meter gillar han och han får ses som en outsider. Kuling vann senast över aktuell lång distans. Är rejält uppanmäld den här gången. Vinna kan bli tufft, men en fin slant tror jag att han tar. Valzer galopperade i starten senast. Innan dess har han varit jämnheten själv, idel bra insatser. Kort distans och volt passar bra. Finns kanske några som är för bra, men gör de bort sig har vi liten skrällchans. Insider gör en efterlängtad årsdebut efter mer än fem månaders tävlingsfrånvaro. Han har fått mycket tung träning i vinter är dessutom lite rund om magen för dagen. Brukar behöva två tre starter i kroppen innan formen är på topp. Men han behöver komma ut och starta. Spår fyra bakom bil är riktigt bra, men tanken är att inte köra ledningen utan ge honom ett snällt lopp.

15/4
I fredags blev jag besviken då Elde tappade travet i ledning 500 kvar och galopperade. Action travade bra, men blev trött. Behövde lopp i kroppen. I samma lopp gjorde Fyran det bra som sexa.

11/4
Lunchtrav på Hagmyren
Washington hamnade bland de sista kort efter start. När det sen gick långsamt i täten var det svårt att ta något till slut. Först utan pengar. Gnist gjorde det riktigt bra som trea efter ett lite småstruligt lopp.
I morgon tävlar vi i Hudik på Hagmyren med Nordby Elde, Indian Four (Robert W kör) och Action Launcher. Elde gör stabila och bra insatser hela tiden. Var trea senast och möter liknande hästar igen. Intressant läge med springspår och med lite flyt kan det räcka hela vägen. Fyran och Action har bra utgångslägen bägge två i spår två och sju. Bägge är startsnabba i volt och gillar dessutom kort distans. Skulle någon av dem hitta ner till innerspåret och få ledning/rygg ledaren kan den sluta bland de tre.

10/4
Två på Bergsåker
Igår var det en dålig dag på Solvalla. Balou gick visserligen nytt rekord, men det hjälpte inte då de andra i loppet sprang ännu fortare. Kommer att ha nytta av det loppet till nästa gång. Wellina kändes inte bra och det var tacksamt att alla fick pengar när hon fick sista slanten. Valle däremot kändes riktigt fin men blev lite generad från start och galopperade och efter det körde jag bara runt honom långt bak i fältet.
I morgon bär det av till Sundsvall med B.B.S.Washington och Tin Gnist. Washington startade häromdagen, galopperade då men kändes i övrigt fin. Gäller att köra felfritt och då kan han ha en bra chans att vara bland de tre. Gnist har galopperat alldeles för mycket. Egentligen det sista halvåret och det gäller att få honom att hålla rätt gångart och gör han det så är han definitivt inte sämre än någon annan i det här loppet. Men innan han har fungerat fullt ut ligger jag lite lågt.

8/4
Tre nya ut på Valla
Lacy startade perfekt, men tyvärr kom en ödesdiger galopp efter ett varv. Bommade sedan kvalet lite retfullt med 3 tiondelar. Jaguar gick 19,7 i kvalet och körande Ulf O var nöjd med honom, men det var inte måldomaren då han inte blev godkänd. De inte tyckte att han travade tillräckligt bra. Washington skötte sig exemplariskt i provstarterna innan tävlingarna och då var det lite förvånande att han skulle galoppera bakom bilen när väl den riktiga starten gick. Fick sträcka ut och gå ett jobb efter galoppen. Åttman blev fyra från ledningen och gjorde det helt ok.
I morgon startar B.B.S.Balou, Wellina One och Valzer Jet. Balou gör årsdebut och glädjande nog fick han ett fint förstaspår. Siktar på att ge honom ett snällt lopp, då han är lite svårbedömd, men en fin peng tycker jag att han ska ta. Wellina möter sju andra tuffa treåringar. Förhoppningsvis kan vi slå några, men travar hon är det pengar till alla. Valle går jämnt och bra utan att få sätta nosen först. Den här gången har vi lite lurigt läge med bakspår på kort distans. Flyter allt skulle vi kunna vara bland de tre.

7/4
Ungt garde ut
I morgon på hemmaplan kvalar fina treåringarna Hot Lacy Tess och Jaguar C.Boko vilket ska bli väldigt spännande. Senare under kvällen startar Åttman Ö.K. och B.B.S.Washington.
Åttman startade så sent som i torsdagas. Galopperade lite snöpligt bort ett andrapris. Tror inte loppet är hårdare i morgon och det skulle vara enormt roligt med en snabb revansch. Washington var positiv som fyra i debuten. Möter för mig osynade honkurrenter och tar han en liknande placering igen är jag nöjd.


                 Nära nära.

4/4
Härlig dag i Östersund
Elde inledde med att åter vara duktig denna gång som trea. Även Icona gjorde det bra som fyra. Kuling toppade det med att på målfotot sätta nosen först och vinna. Också Åttman var på väg mot en trolig andraplats då han tyvärr galopperade på upploppet. Men prestationsmässigt gjorde han det ändå bra.

3/4
Tidig uppgång
I morgon åker jag på långturné till Östersunds lunchtrav med Nordby Elde, Icona Pop, Nordby Elde och Åttman Ö.K..
Elde blir bättre och bättre för varje start. Sist fick han aldrig fritt till slut utan hade krafter kvar i mål. Möter äldre hästar för första gången i livet. Tror ändå att vi kan vara med och kriga om en topp tre placering.
Icona (ägardotter Mathilda Ek kör) har gjort två bra lopp efter långt tävlingsuppehåll som trea och fyra. Möter några bra och hon får smyga med och med lite tur spurta starkt till slut.
Kuling har inte haft något flyt hittills i årets starter. Senast var han på väg att bli bland de tre i ett tufft lopp när han galopperade. Lång distans trivs han med och har vunnit på den distansen. Däremot gillar han inte riktigt spår fem i volt, men det är en klar fördel att det är lite hästar i loppet. Löper han upp till sin fulla kapacitet kan han vara med och kämpa om segern.
Åttman gör det bra varje gång och blir hela tiden bättre. Har dålig koll på motståndet, men möter han inte något "överdjur" skan även han kunna vara med och fajtas om segern.

 
 
Förra sidan