AKTUELLT
 
 

2019
Maj                                                                                   
  Förra månaden

31/5
Ny fin andraplats för Kuling
Kuling visade idag att storformen fortfarande sitter i när han blev tvåa efter att ha gått utvändigt/i ledningen större delen av loppet på nya rekordet över lång distans 26,3. Elde mötte tuffare hästar än tidigare och han gjorde sitt bästa för att hänga på. Var på väg mot en placering då han galopperade i sista sväng. Tappade lite spänst efter det och slutade nia.

30/5
Nordbybröder i Kusk-Vm
Igår var det stolpe ut. Washington galopperade bort sig och Balou blev trött och de fick inga pengar. Elviz travade bra, men tyvärr blev det dödens och han blev tia. Åttman hamnade långt bak i starten. Sedan kostade det att köra ikapp täten och det slutade med att han blev lite stum till slut som sexa.
I morgon på lunchen startar startar Nordby Kuling och Nordby Elde på hemmaplan. Bägge är med i lopp som ingår i kusk-Vm. Kuling (Franck Nivard kör) var riktigt bra sist som tvåa på V75. Lång distans gillar han och jag tror han slutar långt fram. Elde har haft en paus efter senaste starten. Tränar nu åter bra. Är uppanmäld och möter tuffa konkurrenter. Är han fyra femma är jag nöjd.

28/5
Elvis i comeback
I morgon startar B.B.S Washington, B.B.S.Balou, Järvsö Elviz och Åttman Ö.K.. Washington och Balou är med i samma lopp. Senast blev de tvåa respektive fyra när de möttes. Jorma kör Washington igen och från ett bättre utgångslänge i spår två är han den som har störst chans att sluta långt fram. Elviz gör comeback efter ett halvårs frånvaro. Har bland annat blivit opererad i ett knä. Är med i en deltävling i kusk-VM och körs av Franck Nivard. Elviz i toppform duger bra i det här loppet, men i morgon ligger jag lite lågt. Åttman avslutar kvällen. Han går jämnt och bra. Lite bortlottad med bakspår på tillägg, men löser det sig kan kan sluta långt fram.

     

26/5
Succé
Idag upprepade Insider fjolårets triumf i Speedracet på Solvalla. Efter att ha vunnit försöket relativt enkelt blev början betydligt tuffare i finalen. Men när jag väl lyckades trycka mig till ledning i kurvan var saken klar.
Vill passa på och tacka alla kända, okända, min familj, publik, TV-tittare och övriga, men framför allt min kompis Insider som gjord den här dagen oförglömlig för mig.

25/5
Insider i speedrace
Förra helgen var det inte långt ifrån att Kuling fick vinna V75 på hemmaplan.Schabblade lite med travet på upploppet men var duktig tvåa. Insider hamnade tredje invändigt och ledsnade lite till slut. I veckan har även Washington gått jättebra som fyra.
I morgon är det åretets stora travhändelse med Elitloppet och vi har M.T.Insider till start i första loppet. Loppet är endast 640 meter, vilket han gillar. Han vann loppet i fjol och jag har som målsättning att återupprepa det i år även om det kan bli tufft. Han kommer att gå så maximalt balanserad som möjligt.

17/5
V75 på hemmaplan
I morgon är det årets största dag på Gävletravet. Glädjande nog har vi två fina hästar med: M.T.Insider och Nordby Kuling.
Insider ska om allt stämmer efter två lopp i kroppen ha toppform. Kommer att gå barfota runt om för första gången i år vilket är en fördel. Som det känns i veckans jobb är han så bra han kan vara, men hur långt det räcker är en annan sak. Kuling blandar och ger. Senast satt han fast med gott om krafter kvar. Kommer att gå barfota runt om för första gången i livet vilket kan vara antingen positivt eller negativt. Löper han upp till sin högsta kapacitet kan vi vara bland de tre. Kör dessutom fina Mine i lopp 2. Formen har jag ingen koll på, men hon var duktig i fjol när jag körde henne som tvåa på Gävle.

16/5
Olle i träning hos Olle
Idag fick vi en ny och en nygammal häst i träning. Det är ettåriga hingsten Tolvmans Olle (e.Tekno Odin u. M.J.'S Diva) och M.J.'S Diva (e.Lome Elden u. Drivjerva).

14/5
Åttman gladde
Idag gick tre hästar bra och en gick inte bra. Själv körde jag två bra lopp och ett dåligt. Gnist fick ett fint lopp rygg ledaren, men hängde töm och underpresterade. Även Åttman fick vinnarhålet, men han hängde med ända in i mål som trea på nya rekordet 31,4. Valle kändes fantastisk, men tyvärr bommade jag rejält från start och blev tvungen att backa mig sist. Hamnade invändigt och gick i mål med gott om krafter i behåll. Jaguar kvalade på 20,0. Eter ett lugnt förstavarv löpte han ut sista 1000 på ett bra sätt.

13/5
Full buss till Bollnäs
I morgon på lunchen startar Tin Gnist, Åttman Ö.K., Valzer Jet och Jaguar C.Boko kvalar. Gnist hoppade i sista kurvan senast, lite onödigt. Prio ett är att köra felfritt. Häst mot häst möter han inte någon som just så mycket bättre, men han måste sköta sig och springa förbi de andra också. Åttman har gjort det bra hittills utan att vinna lopp. Jag tycker han har gjort sig förtjänt av en seger. Spår tre passar bra och det är alltid någon bra emot, men helt omöjligt att sätta nosen först borde det inte vara. Valle studsade tillbaka senast när han blev tvåa efter att ha galopperat i starterna innan. Spår 7 i volt och kort distans passar bra och det är bra chans att vara bland de tre igen. Jaguar tränar bra och normalt sett ska han klara kvalet galant.

9/5
Ungdomarna gladde
Boy och Lacey sprang sida vid sida upplpppet ner och kvalade in på 23,1 och 23,2.
Fyran överraskade med att galoppera kort efter start. Gick sedan bra trots att det inte blev några pengar. Action kändes stinglös tidigt i loppet trots lågt tempo. När tempot sedan skruvades upp var han tidigt slagen och jag valde att inte pressa en gammal kompis utan tog upp och körde av banan. Efteråt i stallet hade han hög puls och hostade. Han får nu lite semester och kollas upp innan han startar igen.
Idag åkte Wellina One hem till ägaren Anna för att få en välförtjänt månad på bete.

8/5
Fyran och Action möts igen
Idag kändes Kuling riktigt fin, men tyvärr blev vi fast med krafter kvar.
I morgon kvalar Indian Boy Tess och Hot Lacey Tess. Fina treåringar bägge två och felfria kvalar dom in. I lopp sju startar Indian Four (UO kör) och Action Launcher. Action har haft mest tur i spårlottningen och fått spår ett. Kämpar han kan vi vara bland de tre från rygg ledaren. Fyran har nummer åtta men är nerstruken två spår vilket känns bra. Formen är bättre än raden och han har överraskat förut.

7/5
Kuling på V86
I morgon åker jag till Sundsvall med Nordby Kuling.Han agerar lite ojämnt och kan ibland släppa grejerna mitt i loppet kommer att ändra lite utrustning för att få honom att ta i hela vägen. Loppet är riktigt tufft men har han en bra dag och tar i hela vägen kan vi vara bland de tre.

7/5
Kuling på V86
I morgon åker jag till Sundsvall med Nordby Kuling.Han agerar lite ojämnt och kan ibland släppa grejerna mitt i loppet kommer att ändra lite utrustning för att få honom att ta i hela vägen. Loppet är riktigt tufft men har han en bra dag och tar i hela vägen kan vi vara bland de tre.

6/5
En in en ut
I lördags gick Valle jättebra som tvåa. Babyracehästarna skötte sig i stort sett bra även om det blev lite galopper. Kiara gick 45,8, Klondike 45,3, Hard 45,3 och Chanel blev tyvärr diskvalificerad. Efteråt åkte Chanel hem till ägaren Annlie. I veckan har vi fått en ny häst i träning. Det är tvååriga Grande Dio.

4/5
Babyrace
Igår var det ömsom vin och ömsom vatten. Wellina var inte juste och vi får kolla henne. Gnist hoppade bort en riktigt fin placering i sista sväng när jag smackade på honom. Insider tyckte inte alls om banan och värmde dåligt. Då var det grymt imponerande av honom att kämpa till sig en tredje plats bakom en superhäst. Tiden 11,0 i en minusgrad och en inte snabb bana var bättre än jag hade hoppats på.
Idag startar Valzer Jet. Han är normalt sett travsäker, men har av olika anledningar galopperat i de senaste starterna. Spår tre och bil är perfekt. Står han på benen räknar jag med att vara bland de tre. Kör även Joners Tindra som jag tidigare tränat. Hon har varit fin i provlopp hela vintern och får ses som en outsider. Dessutom, innan tävlingarna kör Gävletravet med hjälp av hästägarföreningen Babyrace. Idealtiden är 1,45 och det gäller att vara närmast för att vinna. Vi har fyra fina tvååringar med: Kiara C.Boko, Klondike C.Boko, Koppars Cocochanel och Koppars Hardlife.

2/5
Ny tur till Dalarna
Idag var det en bra dag på Romme. Alla hästarna gick riktigt bra. Bäst resultatmässigt var Washington. Trots en inledande startgalopp slutade han tvåa. I samma lopp unnande sig även Balou att galoppera. Men även han kom tillbaka bra som fyra. Åttman blev också fyra. Fick fritt från invändigt när det var för sent och hade krafter kvar i mål. Icona spurtade vasst och var inte långt efter segraren i mål som trea.
I morgon åker vi till Rättivk med Wellina One, Tin Gnist och M.T.Insider. Wellina var inte som bäst senast. Kan betydligt bättre. Möter "som vanligt" tuffa jämnåriga hästar och det skulle vara roligt om hon kunde ha en polett till slut. Gnist var blek senast för att veckan innan vara duktig som trea. Kort distans passar bra och löper han upp till sitt max har han kapacitet att vara bland de tre. Insider var överraskande positiv i årsdebuten efter mer än fem månaders tävlingsuppehåll. Normalt sett ska han vara ytterligare förbättrad av den genomköraren, men för att vara i hundraprocentig toppform behövs det någon ytterligare start. Motståndet är stentufft, men helt omöjligt att vara bland de tre är det inte.

1/5
Fyra till Romme
I morgon startar B.B.S.Balou, B.B.S.Washington, Åttman Ö.K och Icona Pop. Balou och Washington (JK kör) är jämbördiga och bägge kommer mer och mer. Positioner avgör hur de slutar inbördes och jag hoppas någon av dem kan vara bland de tre. Åttman blir även han bättre och bättre. Kort distans passar bra och han kan vara bland de tre. Icona har ett fint förstaspår. Hon får smyga med och sikta på en plats bland de tre.

 
 
Förra sidan