AKTUELLT
 
 

2019
Juni                                                                                   
  Förra månaden


30/6
Balou på Rättvik
Elviz underpresterade rejält idag. Har till och från i karriären gjort så när han har problem med sin hals. Hostade när vi kom hem till stallet och vi får ta nya tag med honom.
I morgon kväll på Rättvik startar B.B.S.Balou. Han var duktig senast. Gör han om den insatsten och har lite tur med löpningsförloppet kan han sluta bland de tre.

29/6
Elviz och Kajsa på Hagmyren
I tisdags återkom Singö Kalle i träning. Ser fram emot att träna honom. I torsdags löste Sluggo premieloppet på bästa sätt på 56,3. Däremot fixade inte Maja kvalet vilket var surt och extra grinigt var att hon blev skrämd/överladdad när äldre och rutinerade hästar kom från tillägg, vilket kändes onödigt. Tyvärr blev det fel på hemsidan i onsdags då jag läste in vad som skulle stå åt min pappa som gör ett utmärkt lopp på hemsidan. Fel Bokohäst stod struken i babyracet. Hoppas det inte var någon ägare som stannade hemma på grund av det. Ber om ursäkt om det skulle vara så. Kylie som nu var med i babyracet gjorde det på bästa sätt på 35,3.
I morgon på Hagmyren är det juni månads sista start och jag har hederskillen Järvsö Elviz ut. Han har gjort en start efter lång vila då han blev trött från dödens. Är med i en kuskmatch och det ska bli roligt att se vad Kajsa Frick tycker om honom. Tyvärr har de fått sämsta tänkbara spår i spår 8 och därifrån kan det vara svårt att nå en riktigt fin placering.

26/6
Unghästar i fokus
Igår var det riktigt roligt när Washington spurtade sylvasst som femma på nya rekordet 15,7 full väg. Även Nisse gick nytt rekord 13,3 full väg. Trots det fick han inga pengar med sig men gjorde ändå en bra insats.
I morgon på Gävle kvalar Tolvmans Maja, Sluggo Tabac går premielopp och Kylie C Boko är med i babyrace. Var tänkt att Niki Minaj och Kiara C.Boko också skulle gå babyrace, men då de har lite småskavanker får de stanna hemma. Maja kunde kvaltid lätt i höstas och efter det har vi haft lite problem med fräschören då hon vuxit mycket. Sköter hon sig och travar klara hon tiden men det är inte alldeles säkert att hon travar hela vägen. Sluggo är ett fantastiskt fint tvåårigt kallblod som kommer att fixa premie galant. Galopperade senast i babyrace och viktigast den här gången är att han travar.

24/6
Två till Solvalla
I lördags tog Elde och Åttman de två sista pengarna på Rättvik. De var bägge lite segare än jag hade hoppats.
I morgon startar B.B.S.Washington och Maison Plage på Solvalla. Bägge två möter tuffare hästar än i sina senaste starter men de har bägge fina utgångslägen och fin form för dagen och jag tror de gör bra insatser. Sedan hur långt det räcker får vi se.

22/6
Midsommardagen i Rättvik
Igår räckte inte Drew till, däremot gjorde Kuling en ny toppinsats som tvåa efter att ha gått hela loppet i dödens. Cadillac hoppade visserligen från start, men kom tillbaka och hade bra slagläge då han blev påkörd 600 kvar och då var den dagen förstörd. Idag startar Åttman Ö.K. och Nordby Elde (ÖK kör) i samma lopp. Bägge två är fina hästar det är positionerna som avgör vem som är först av dem. Jag tycker att bägge ska kunna matcha motståndet bra.

20/6
Midsommarafton i Hudik
Idag var det en dag som vi snabbt lägger åt sidan. Valle underpresterade och Icona galopperade tyvärr bort sig.
Nya tag i morgon med Drew Brees, Nordby Kuling och Cadillac Carjan. Drew har inte startat på några månader, men tränat på kontinuerligt hela tiden. Spår fyra passar bra och tar han pengar är det en framgång. Kuling är ut i ett jämnt och bra lopp, men han är riktigt bra själv och formen är på topp. Lång distans passar bra däremot är inte spår fem något önskeläge. Tävlar han som vid de senaste starterna kan han mycket väl vinna. Cadillac gör säsongsdebut. Har varit med i några provlopp de senate veckorna och känts fin, men troligen behöver han lopp i kroppen. Från elftespår hoppas vi att de andra kör för fort från början och att vi kan ta så många som möjligt till slut.

19/6
Midsommartrav inleds i Rättvik
Igår var insatserna bättre än resultaten på Bergsåker. Både Balou och Washington satt fast med krafter kvar i mål som sexa resp. oplacerad. Gamle hedersfyran (stort grattis, 10 år idag) blev för laddad bakom bilen och galopperade bort sig. Åttman kändes som att jag var på väg mot en eventulell seger när vi fick en "lätt knuff" i sidled och tyvärr klarade han inte det och galopperade. Kom sedan tillbaka bra som fyra.
I morgon startar Valzer Jet och Icona Pop. Valle är med i ett lopp där de sju första går till en final, som går senare under kvällen. Och det tycker jag han borde klara. Från spår fyra i försöket över kort distans är han en av dem som gör upp om segern. Icona (körs av Anna Ek), har haft en kortare paus och fräschats upp. Spår tre och kort distans är positivt Har hon en bra dag ligger en fin placering inom räckhåll.

17/6
Fyra till Bergsåker
I morgon åker jag och Erika till Sundsvall med B.B.S.Washington, B.B.S.Balou, Indian Four och Åttman Ö.K.. Washington och Balou (Erika kör) möts återigen. Senast galopperade Washington från spår två. Tråkigt nog har han fått det spåret igen. Klarar han av det har han en hygglig chans att vara bland de tre. Balou däremot gick felfritt men blev lite trött sista biten. Även han har fått ett tråkigt fjärdespår och sköter han sig tar han en fin penningplacering. Fyran har fått ett fint fjärdespår och därifrån får han ett bra lopp och med lite flyt på vägen kan vi vara bland de tre. Åttman var duktig tvåa senast inte långt ifrån att vinna. Tycker han har gjort sig förtjänt av en seger då han gör idel bra insatser. Möter några tuffa även i morgon, men häxar det för dem kan han mycket väl sluta först.

PS. Artikel Sandvikes Lokaltidning DS.

11/6
Bra comeback av Nisse. Slutade femma idag på 14,0.

10/6
Nisse i comeback
I morgon på lunchen startar Maison Plage med Kaj Widell i vagnen. Han har inte startat sen i vintras. Behöver självklart lopp i kroppen men har tränat bra en längre tid och Nisse i hundraprocentig form hade räckt långt i det här loppet.

9/6
Positiv insats av Åttman
Insider var inte på topp igår och när man inte är på topp räcker det inte till pengar i Silver. Med Åttman satte jag allt på ett kort genom att dra i ett jämnt tufft tempo så att det skulle bli svårt för tilläggshästarna att hinna ikapp. Det räckte nästan hela vägen och han var duktig tvåa. Vågade aldrig rycka tussarna och lät dem sitta kvar i öronen.

7/6
Kuling Grym
Idag gjorde Kuling en femstjärning insats när han korssade motstånd från utvändigt ledaren och vann med 20 meter.
I morgon startar M.T.Insider och Åttman Ö.K.. Insider är med i ett tufft silverdivisionslopp och läget med spår åtta kunde vara bättre. Formen är på topp och det ska bli skoj att se hur långt/snabbt han kan springa. Åttman känns fin för dagen. Bra utgångsläge och han kan rekordsänka. Gör han det räcker det långt.

6/6
Dubbeltrav i Östersund
Igår gjorde Fyran sitt bästa och blev sjua på fina 13,4/1640, volt. Med till Romme åkte Koppars Hardlife, som lämnade oss efter försäljning.
I morgon åker vi med Nordby Kuling, M.T.Insider och Åttman Ö.K. till Östersund i dagarna två. Kuling är först ut i morgon, de andra startar på lördag. Kuling har formen på topp och kommer från två mersmakande andraplatser. Han har gjort sig förtjänt av en seger, men i ett bra och jämnt lopp krävs det också lite tur för att det ska gå vägen. Fortsätter med samma utrustining som sist.

4/6
Fyran på Romme
Babyracehästarna skötte sig bra idag. Visserligen blev Kylie diskad för galopp, men innan tävlingarna körde vi jobb med alla fyra där de gick 40 exemplariskt. Nikki 40,3 Klondike 40,5, Kiara 40,6.
I morgon på Romme startar vår hedershäst Indian Four. Han gör alltid sitt bästa och kort distans med voltstart passar bra.

3/6
Babyrace
Valle gjorde det riktigt bra igen, denna gång som tvåa.
I morgon startar Nikki Minaj, Klondike C.Boko, Kylie C.Boko och Kiara C.Boko i Babyrace på Gävle. Den här gången är idealtiden 1,40, men det viktigaste är att de sköter sig.

2/6
Valle lunchar i Hudik
I morgon startar Valzer Jet på Hagmyren. Valle tränar riktigt bra för dagen och satt senast fast med gott om krafter kvar. Spår tolv är inget önskeläge, men med lite tur och skicklighet kan de köa sig även därifrån och då har han form för att överraska.

 
 
Förra sidan