AKTUELLT
 
 

2019
Juli                                                                                   
  Förra månaden


11/7
Balou svepte till seger med sex längder
Valle klarade montékvalet galant på 20,5. Däremot blev det galopp för Gnist igen när vi provade monté. Nisse gjorde ett av årets bättre insatser när han spurtade bra som fyra. Största glädjeämnet idag var när Balou vann efter stark spurt sista 500.

10/7
Kvällstrav på Bollnäs
I morgon startar Tin Gnist, Maison Plage, B.B.S.Balou och Valzer Jet kvalar i monté. Gnist tävlar i monté Jenni Åsberg rider. Han har gjort det en gång tidigare och då galopperade han tyvärr bort sig. Travar han har han fart för att sluta långt fram. Nisse var duktig senast i ett stenhårt gäng trots att han inte fick pengar. Från ett fint utgångsläge slutar han långt fram om inte den långa distansen sätter käppar i hjulet. Balou flög fram senast på bortre långsidan men blev lite stum till slut. Kan vi sparar speeden lite längre den här gången är det mycket möjligt att han dyker upp först.

7/7
Fem till start
Igår fick Fyran ett rörigt lopp, men avsluade bra som femma. Elde kändes klart uppåt, men hade inte teknik att trava i Hotings snäva kurvor.
I morgon på Rättvik tävlar B.B.S.Washington, Hot Lacey Tess och Cadillac Carjan. Washington är under utveckling och avslutade vasst senast. Tråkigt läge med spår elva, men ändå tror jag på en topp tre placering. Lacey debuterar och jag vill att hon ska trava och få ett snällt lopp. Cadillac är ojämn men i sina bästa stunder räcker han långt här. På Eskilstuna kör syskonen Ek Icona Pop och Silk Launcher. Icona har gjort det bra och får hon spara speeden till slut slår hon av de flesta. Silk tränar bättre än hon tävlar och hon får smyga med invändigt och hoppas på fritt till slut.

6/7
Mot Hoting
I onsdags hoppade Boy bort sig kort efter start och vi får ta nya tag med honom. Igår lämnade Grande Dio stallet och gick hem till ägaren Ulf Backhouse. Önskar dom lycka till i den framtida tävlingskarriären.
Idag åker vi till Hoting med Nordby Elde och Indian Four. Elde var seg senast och behövde lopp i kroppen. Tog han det loppet på rätt vis är vi bland de tre. Fyran överraskade senast med att galoppera. Känns annars fin för dagen och har fungerat bra tidigare på 800 metersbana.

2/7
Boy i debut
Igår var Balou riktigt bra som trea på nytt rekord 17,4.
I morgon kväll på Lindesberg gör Indian Boy Tess sin första start. Han tränar bra, men är lite trög och då vi möter ett namnkunnigt gäng är jag nöjd om han sköter sig och tar pengar.

 
 
Förra sidan