AKTUELLT
 
 

2019
Juli                                                                                   
  Förra månaden


27/7
Lite uppdatering från veckan
I måndags gjorde Nisse en toppinsats som tvåa med krafter kvar på bra tid, 13,8. I samma lopp fick Insider en rejäl genomkörare. Knappt slagen om sista pengen, men jag var nöjd med hur han kändes. Balou visade att formen fortsatt är fin. Det blev en ny topp-tre- placering, den här gången som trea. I samma lopp galopperade Washington omotiverat vilket han inte borde ha gjort.
I måndags åkte Hot Lacey Tess hem till ägarna och vi tackar för den här gången. In kom samma dag, tvååriga Snygg Lisa. Igår åkte M.J.S'Diva och Tolvmans Maja hem till ägare Roffe och även där tackar vi för den här gången.
I morgon på Solvalla ska Linnéa ut i dubbla montélopp med Drew Brees och Silk Launcher. Drew har hon ridit mycket då hon hade honom i flera provlopp när hon tog licens. Han har haft svårt att räcka till i sin comeback och allt annat än sista peng är en framgång. Silk behövde lopp i kroppen senast. Hon var helt ok i monté då hon provade det, men det var för några år sedan. Tar hon pengar är jag nöjd.

21/7
Fyra fina till Rättvik
I morgon kväll startar M.T.Insider, Maison Plage, B.B.S.Washington och B.B.S.Balou. Insider och Nisse (RNS kör) startar i samma lopp. Nisse har ett fint springspår och formen kommer mer och mer. Var duktig som fyra senast och med rätt resa kan han sluta bland de tre. Insider har blivit åtgärdad sen senast. Endast fått mängdträning efter det och formen är ett frågetecken. Har inte startat i volt på över tre år och viss galopprisk finns. Medvetet valt att anmäla från tillägg då han slipper att bruka för fullt från start. Får han rätt ryggar och han inte har tappat alltför mycket form kan han speeda ner alla. Balou och Washington (EL kör) startar även de i samma lopp, vilket de gjort ett flertal gånger tidigare. Felfritt har Washington lite plusstatistik. Balou är under kraftig utveckling. Tidigare har han öppnat lite dåligt, men med hjälp av spår ett hoppas jag han kan komma iväg bra. Är han som i de senaste starterna räcker det långt. Washington har gjort väldigt många bra lopp utan att få sätta pricken över i:et. Klaffar det för honom kan han mycket väl ta karriärens första seger.

19/7
Valle och Linnéa kom iväg bra från start. Såg väldigt bra ut fram till att han galopperade bort sig 1100 kvar. Bägge två får ta nya tag. Även Gnist blev det tyvärr galopp för. I hans fall bröt han ner och sprang på banmarkeringen till följd av galopp. Lät även lite i halsen och vi får kolla det kommande onsdag.
Nya tag idag på två olika banor. Jag kör Indian Four på Bollnäs. Formen är bättre än raden. Spår 1 på tillägg kan bli riktigt bra och han är en platsrysare. I kväll på Romme kör Mathilda Ek Icona Pop. Icona kan bättre än senast och tränar oförändrat bra.

17/7
Montédebut
I morgon startar Valzer Jet och Tin Gnist på Bergsåker. Valle rids av Linnéa. Både häst och ryttare gör tävlingsdebut i monté. Valle ha tränat bra för dagen, men möter mer rutinerade montéhästar och det får bli som det blir. Gnist ger mig gråa hår, då han tränar bra men har svikit i lopp. Viktigast att köra felfritt och fixar han det kommer det även att bli en bra placering.

11/7
Balou svepte till seger med sex längder
Valle klarade montékvalet galant på 20,5. Däremot blev det galopp för Gnist igen när vi provade monté. Nisse gjorde ett av årets bättre insatser när han spurtade bra som fyra. Största glädjeämnet idag var när Balou vann efter stark spurt sista 500.

10/7
Kvällstrav på Bollnäs
I morgon startar Tin Gnist, Maison Plage, B.B.S.Balou och Valzer Jet kvalar i monté. Gnist tävlar i monté Jenni Åsberg rider. Han har gjort det en gång tidigare och då galopperade han tyvärr bort sig. Travar han har han fart för att sluta långt fram. Nisse var duktig senast i ett stenhårt gäng trots att han inte fick pengar. Från ett fint utgångsläge slutar han långt fram om inte den långa distansen sätter käppar i hjulet. Balou flög fram senast på bortre långsidan men blev lite stum till slut. Kan vi sparar speeden lite längre den här gången är det mycket möjligt att han dyker upp först.

7/7
Fem till start
Igår fick Fyran ett rörigt lopp, men avsluade bra som femma. Elde kändes klart uppåt, men hade inte teknik att trava i Hotings snäva kurvor.
I morgon på Rättvik tävlar B.B.S.Washington, Hot Lacey Tess och Cadillac Carjan. Washington är under utveckling och avslutade vasst senast. Tråkigt läge med spår elva, men ändå tror jag på en topp tre placering. Lacey debuterar och jag vill att hon ska trava och få ett snällt lopp. Cadillac är ojämn men i sina bästa stunder räcker han långt här. På Eskilstuna kör syskonen Ek Icona Pop och Silk Launcher. Icona har gjort det bra och får hon spara speeden till slut slår hon av de flesta. Silk tränar bättre än hon tävlar och hon får smyga med invändigt och hoppas på fritt till slut.

6/7
Mot Hoting
I onsdags hoppade Boy bort sig kort efter start och vi får ta nya tag med honom. Igår lämnade Grande Dio stallet och gick hem till ägaren Ulf Backhouse. Önskar dom lycka till i den framtida tävlingskarriären.
Idag åker vi till Hoting med Nordby Elde och Indian Four. Elde var seg senast och behövde lopp i kroppen. Tog han det loppet på rätt vis är vi bland de tre. Fyran överraskade senast med att galoppera. Känns annars fin för dagen och har fungerat bra tidigare på 800 metersbana.

2/7
Boy i debut
Igår var Balou riktigt bra som trea på nytt rekord 17,4.
I morgon kväll på Lindesberg gör Indian Boy Tess sin första start. Han tränar bra, men är lite trög och då vi möter ett namnkunnigt gäng är jag nöjd om han sköter sig och tar pengar.

 
 
Förra sidan