AKTUELLT
 
 

2019
Oktober                                                                                   
  Förra månaden

30/10
Nisse på hemmaplan
I morgon startar Maison Plage.Han fick visserligen inga pengar senast men gjorde ändå en bra insats i ett hårt gäng. Med den genomköraren i kroppen kommer han att vara förbättrad i morgon. Kommer troligen att gå barfota fram om banan tillåter det. Innan tävlingarna kommer vi att köra fort med tre riktigt fina tvååringar Kylie C.Boko, Nikki Minaj och Klondike C.Boko. För er som vill titta siktar jag på att åka ut innan halv fem. Kör dessutom i lopp ett Edtroll. Pratade med tränaren i veckan och hon sa att den var bättre än raden.

29/10 eftermiddag
Raketspurt av Action
Idag spurtade Action till en fin andraplats över upploppet. Väldigt positiv insats.
I morgon är jag catchdriver åt Erik Svensson och kör Moolger och Son of Triton vilket är väldigt roligt. Däremot får Erik själv uttala sig om hästarnas form och chanser.

29/10
Kiara fortsätter att imponera
I går kväll tog Kiara sin andra raka seger. Precis som i debuten ledde hon från start till mål och hon förbättrade sitt rekord till 16,9/1640.
Idag gör Action Launcher comeback. Han har tränat bra, men brukar behöva några lopp i kroppen innan toppformen infinner sig.

27/10
Kiara jagar andra raka
I fredags var Jaguar inte sig själv. Väldigt dålig i magen hela dagen och då är det svårt att prestera. Red kändes bra men fick punktering efter 350 meter och då var det bara att lunka runt. Gnist var förbättrad. Nytt rekord på 26,7 över distansen och en sista peng där vi satt fast långt bak på upploppet.
I morgon på Eskilstuna startar Kiara C.Boko. Hon var duktig senast när hon vann sin debut. Har tränat på rejält hemma, men inte i några farter sedan dess och allt har varit bra i de jobben. Spår fem i volt är alltid lurigt, men hittills har hon uppträtt förnuftigt och jag tror hon klarar det. Gör hon om insatsen från senast ska de andra vara bra för att slå henne.

24/10
Red i comeback
Idag fick vi med oss två andraplatser hem med Insider och Balou. Insider gjorde det bra, men blev nerspeedad kort före mål. Balou körde jag invändigt. Sköt till bra när luckan kom 300 kvar. Var inte långt efter segraren på nya rekordet 15,7 full väg. Elde lufsade runt i kvalet på en 34 tid. Det viktigaste var att han travade bra.
I morgon lunchar vi på Romme med Thebigred A.S., Tin Gnist och Jaguar C.Boko. Jaguar har inlett karriären på ett lovande sätt. Hittills har jag gett honom väldigt snälla lopp. Med tanke på att det bara är två hästar på start kan jag tänka mig ett offensivare upplägg och köra i ledning. Oavsett löpningsförlopp slutar han långt fram. Red har varit en av stallets bästa hästar de senaste åren. Blev tyvärr väldigt sjuk i påskas och stod länge på klinik. Började tränas igång så smått i somras och fått ordentlig intervallträning i höst. Självklart är det långt till toppform och det viktigaste är att han känns bra och går till slut. Gnist fick inte travet att stämma sist han var ut. Har blivit behandlad efter det och även skott om honom. I träning känns han bra och nu är det upp till bevis att han kan prestera i lopp också. Ingen av hästarna ändrar vi något på.

24/10
Hemmaplan
I går var Nisse bra trots att det inte blev några pengar. Fyran var lite blekare än vanligt, men bägge behövde lopp i kroppen.
Idag hemma i Gävle startar M.T.Insider och B.B.S.Balou. Insider var lite sämre sist än vad jag hade hoppats. Delvis berodde det på att han gick med skor och dessutom i spöregn, vilket inte är hans grej. Han är lite osäker i voltstart, men trampar han iväg är han lika kvick ut som han är bakom bilen. Tävlar han på topp i kväll kan han vinna loppet. Han kommer att gå minst barfota bak, norskt huvudlag och boostervagn. Balou är lite ojämn, men har bra kapacitet för klassen. Får han spara speeden till 300 kvar blir han tuff att stå emot sista biten. Siktar på att köra barfota i kväll. I övrigt går han som vanligt. Dessutom kvalar Nordby Elde då han bara har en godkänd tid på sina fem senste starter och det bör inte vara några problem.

22/10
Två på V86
I går var Åttman riktigt duktig även om han "bara" blev femma. Nytt rekord igen, den här gången på 28,9.
I morgon kväll på Solvalla startar Maison Plage och Indian Four. Nisse har haft fin form en längre tid. Motståndet är tufft, men löser sig allt kan vi vara bland de tre. Är banan fin går han barfota runt om annars blir det som senast. Fyran satt fast med krafter kvar sist. Hittar vi ner från springspår utan att det kostar för mycket tar han fina pengar. Han kommer att gå lika som senast.

20/10
Åttman luncher i Rättvik
I morgon startar Åttman Ö.K.. Han löper jämnt och bra och utvecklas åt rätt håll hela tiden utan att ännu inte fått sätta pricken över i:et och vara först. Läget med spår ett på tillägg över kort distans behöver inte vara alltför tokigt. Häst mot häst är han inte sämre än någon annan, men vi måste ha tur för att det ska räcka hela vägen. (Ändrar inget, om inte vädret kräver att vi har skor bak).

15/10
Träning, träning
I lördags gjorde Elviz en strålande insats som fyra trots galopp och två rejäla stopp på vägen. Balou var sämre än förväntat. Han kom helt enkelt inte överens med underlaget som gavs när regnet vräkte ner.
Den här veckan är det väldigt lugnt på startfronten. I stället blir det extra många timmar med träning här hemma.

11/10
Elviz och Balou till Bergsåker
Igår skötte sig Singö Kalle och fixade kvalet trots en galopp.
I morgon kväll startar Järvsö Elviz och B.B.S.Balou. Elviz hoppade senast när jag var tvungen att ta i honom när en konkurrent stannade till framför. Känns annars fin. Kör på chans och löser det sig till slut kan vi vara långt fram. (Inga ändringar). Balou har gått jättebra de senaste starterna. Spår två över kort distans känns passande. Är han lika bra som sist tar han aen ny topp tre placering.(Ändrar ingenting).

6/10
Jaguar vinst
Igår vann Jaguar lätt efter att ha fått ett snällt lopp spurtade han vasst till slut. Insider trodde jag skulle kunna vinna med träningsbalans, men tyvärr överskattade jag honom och vi blev trea.
Idag startar Silk Launcher (Anna Ek) och Drew Brees (Linnéa rider) på Solvalla. Bägge har dåliga lägen och de får försöka fixa så fina slantar som möjligt.

4/10
Kiara debuterade på bästa vis
Finfin kväll på Rättvik. Inledde med att Kiara i sin debut ledde större delen av loppet och vann till slut med dryga längder på fina tiden 17,3/1600 utan att vara minsta pressad. Boy kämpade och slet sig till ett sjundepris på nya rekordet 17,1/2140. Balou galopperade och tappade ett trettiotal meter från start. Gjorde sedan en stark upphämtning som tvåa endast slagen med en halv längd.

I morgon är jag till Åland med Jaguar C.Boko och M.T.Insider. Jaguar har inlett lovande och tränat bra sen senaste starten. Möter några fina konkurrenter, men tycker ändå han ska ha bra segerchans. (Inga ändringar) Insider har verkligen tävlat på topp i de senaste starterna. Kort distans och spår fyra och dessutom endast fem hästar i loppet kan jag inte klaga på. Trots att han kommer att gå med skor och en "vanlig vagn" (Royal Booster) tycker jag att han ska vinna det här loppet men alla lopp ska köras innan det är klart. Kör ytterligare fyra hästar, Veam's Masquerade, Sunday Rhyme, Gulf och Harvesting Time vilket är väldigt roligt. Den enda jag har koll på är Gulf som jag kört tidigare. Han har gått bra på slutet och hoppas att han kan vara i segerstrid. I måndags var TV 4 ut och gjorde ett litet reportage om Insider du kan hitta länken här.

3/10
Kiara debuterar
Sen jag skrev sist har det hänt en hel del. Flera bra insatser och flera hästar har varit bland de tre. Det har även varit kriterieaktion där tre hästar följde med hem: Doldis, Ivar Pace och M.T.Rambling Rose.
Idag följde Åttman upp söndagens fina andraplats med en ny bra insats då vi satt fast som femma på nya rekordet 29,8. I samma lopp galopperade Elde bort sig ca. 800 kvar. Tyvärr blev det även galopp för Elviz. Gjorde det sedan ändå bra i skymundan. I morgon på Rättvik startar Kiara C.Boko, Indian Boy Tess och B.B.S.Balou. Kiara är en jättefin tvååring som gör en spännande tävlingsdebut. Spår 6 känns på förhand som ett bra spår för hennes del. Hon kommer att gå med helstängt huvudlag, fast huva och järnskor på fötterna. Boy hoppade kort efter start senast. Körde efter det 16/1900 meter. Sköter han sig finns kapacitet att vara bland de tre. Inga ändringar. Balou spurtade vasst till seger senast. Har fortsatt att kännas fin efter det. Möter någon tuff konkurrent, men en plats bland de tre siktar jag på och han får gå lika som senast.

 
 
Förra sidan