AKTUELLT
 
 

2019
Oktober                                                                                   
  Förra månaden

15/10
Träning, träning
I lördags gjorde Elviz en strålande insats som fyra trots galopp och två rejäla stopp på vägen. Balou var sämre än förväntat. Han kom helt enkelt inte överens med underlaget som gavs när regnet vräkte ner.
Den här veckan är det väldigt lugnt på startfronten. I stället blir det extra många timmar med träning här hemma.

11/10
Elviz och Balou till Bergsåker
Igår skötte sig Singö Kalle och fixade kvalet trots en galopp.
I morgon kväll startar Järvsö Elviz och B.B.S.Balou. Elviz hoppade senast när jag var tvungen att ta i honom när en konkurrent stannade till framför. Känns annars fin. Kör på chans och löser det sig till slut kan vi vara långt fram. (Inga ändringar). Balou har gått jättebra de senaste starterna. Spår två över kort distans känns passande. Är han lika bra som sist tar han aen ny topp tre placering.(Ändrar ingenting).

6/10
Jaguar vinst
Igår vann Jaguar lätt efter att ha fått ett snällt lopp spurtade han vasst till slut. Insider trodde jag skulle kunna vinna med träningsbalans, men tyvärr överskattade jag honom och vi blev trea.
Idag startar Silk Launcher (Anna Ek) och Drew Brees (Linnéa rider) på Solvalla. Bägge har dåliga lägen och de får försöka fixa så fina slantar som möjligt.

4/10
Kiara debuterade på bästa vis
Finfin kväll på Rättvik. Inledde med att Kiara i sin debut ledde större delen av loppet och vann till slut med dryga längder på fina tiden 17,3/1600 utan att vara minsta pressad. Boy kämpade och slet sig till ett sjundepris på nya rekordet 17,1/2140. Balou galopperade och tappade ett trettiotal meter från start. Gjorde sedan en stark upphämtning som tvåa endast slagen med en halv längd.

I morgon är jag till Åland med Jaguar C.Boko och M.T.Insider. Jaguar har inlett lovande och tränat bra sen senaste starten. Möter några fina konkurrenter, men tycker ändå han ska ha bra segerchans. (Inga ändringar) Insider har verkligen tävlat på topp i de senaste starterna. Kort distans och spår fyra och dessutom endast fem hästar i loppet kan jag inte klaga på. Trots att han kommer att gå med skor och en "vanlig vagn" (Royal Booster) tycker jag att han ska vinna det här loppet men alla lopp ska köras innan det är klart. Kör ytterligare fyra hästar, Veam's Masquerade, Sunday Rhyme, Gulf och Harvesting Time vilket är väldigt roligt. Den enda jag har koll på är Gulf som jag kört tidigare. Han har gått bra på slutet och hoppas att han kan vara i segerstrid. I måndags var TV 4 ut och gjorde ett litet reportage om Insider du kan hitta länken här.

3/10
Kiara debuterar
Sen jag skrev sist har det hänt en hel del. Flera bra insatser och flera hästar har varit bland de tre. Det har även varit kriterieaktion där tre hästar följde med hem: Doldis, Ivar Pace och M.T.Rambling Rose.
Idag följde Åttman upp söndagens fina andraplats med en ny bra insats då vi satt fast som femma på nya rekordet 29,8. I samma lopp galopperade Elde bort sig ca. 800 kvar. Tyvärr blev det även galopp för Elviz. Gjorde det sedan ändå bra i skymundan. I morgon på Rättvik startar Kiara C.Boko, Indian Boy Tess och B.B.S.Balou. Kiara är en jättefin tvååring som gör en spännande tävlingsdebut. Spår 6 känns på förhand som ett bra spår för hennes del. Hon kommer att gå med helstängt huvudlag, fast huva och järnskor på fötterna. Boy hoppade kort efter start senast. Körde efter det 16/1900 meter. Sköter han sig finns kapacitet att vara bland de tre. Inga ändringar. Balou spurtade vasst till seger senast. Har fortsatt att kännas fin efter det. Möter någon tuff konkurrent, men en plats bland de tre siktar jag på och han får gå lika som senast.

 
 
Förra sidan