AKTUELLT
 

2020
Maj        
                                                                                                            Förra månaden

31/5
Mersmakande sjätteplats
Kiara fortsätter att göra bra insatser. Idag som sexa i treårseliten för ston på fina 12,7. Av de som var före oss var bara en svenskfödd vilket bådar gott för framtiden.

30/5
Generationsbyte
Insider föll idag med flaggan i topp. Förlorade mot en för dagen bättre häst, men gjorde det riktigt bra som tvåa. Blev lite för kort mellan försök och final för att vi skulle kunna utmana. Självklart hoppas jag att vi kan komma tillbaka nästa år.
I morgon fortsätter elitloposhelgen och Kiara C.Boko startar i treårseliten för ston. Stort att ha med två stycken i helgen. Kiara är startsnabb och travsäker. Satt fast med lite sparat senast. Svårbedömt hur långt hon räcker men med rätt resa hoppas jag hon kan överraska och ta en placering bland de tre.

29/5
Speedrace!!
Elde gjorde en ny toppinsats idag som trea. Hårda bud när den som vinner går svenskt rekord.
I morgon är det äntligen dags för M.T.Insider att åter vara med i speedrace under elitloppshelgen. Vi jagar tredje raka segern där och även om motståndet är tufft tycker jag att han har bra chans att fixa det. Även i år är vi med i tredje heatet och om vi går till final får vi kort vila innan ev. final. Har sparat hovar så han kan gå barfota runt om för första gången i år. Kommer också att växla upp med någon form av stängt huvudlag. Det har varit ont om lopp och i stället gick han ett tufft jobb i måndags på Gävletravet.(Går att se på min Youtube kanal). Gick då i säkerhetsvagn, öppet huvudlag, skor på fötterna och fasta tussar. Han mådde bra av den genomköraren. Har varit pigg och glad efter det och det ska bli grymt skoj (trots att publiken saknas).

28/5
Täta starter
Så senst som i lördags startade Nordby Elde på Gävle och var jätteduktig sexa på nytt rekord. Ny start redan i morgon på Hagmyren. Loppet är för femåriga kallblod och vi är bara sju stycken med. Dock är alla bra. Elde satt fast senast med lite krafter i behåll och gör han om den insatsen kan vi vara bland de tre. Om banan tillåter kör vi samma balans och utrustning som senast.

24/5
Elde duktig
Igår var Elde riktigt duktig som sexa. Sänkte rekordet med flera sekunder till fina 25.0/2140. I morgon var det tänkt att B.B.S Balou skulle starta på Eskilstuna, men då han trampat sig lite i hagen får han vara hemma.

23/5
Elde på V75
I förgår galopperade Red snöpligt varvet kvar när han var i andra par utvändigt. Linnéa tyckte han kändes bättre än tidigare så det var surt.
Idag är det V75 på hemmaplan i Gävle. En av årets roligaste dagar. Historiskt sett har det varit en bra dag då Insider vunnit V75 två gånger och i fjol var Nordby Kuling tvåa i Gunnar Wallbergs minne. I år har jag en till start och det är Kulings lillebror Nordby Elde. Även han startar i G Wallbergs minne som även är final i dubbelcupen. Elde har ett fint tredje spår. Han möter några som kan bli svåra att rå på, men han är under stark utveckling och kan han rekordsänka lite till tar han en fin placering. Om banan tillåter provar jag barfota runt om. Det blir första gången och han ska även gå med ryckhuva också det blir första gången. Ev. skitig bana kan vara en fördel för oss.

21/5
På väg till Sundsvall
I går gjorde Kiara det bra som sexa på Solvalla med lite krafter kvar i mål på fina tiden 15,1 am.
Idag startar Thebigred A.S. i ett montélopp på Bergsåker. Han har nu fått ett lopp i kroppen och även provat på monté. I ett öppet lopp kan han med rätt resa sluta bland de tre.

19/5
Kiara på Solvalla
Idag var Nisse sämre än han varit tidigare i år. Kollar upp honom imorgon. Kalle skötte sig bra. Travade hela vägen och blev femma. Jaguar blev alldeles för het och rusade som en tok första varvet innan han blev trött. Provar voltlopp nästa gång. Elviz kändes fin men stannade sista biten.
I morgon startar Kiara C.Boko på Solvalla. Möter bra hästar och spår nio funkar då bra. Lite otur att det blivit lite långt mellan hennes starter men jag hoppas vi kan smyga med och överraska till slut.

18/5
Fyra på Romme
I fredags var jag nöjd med Insider även om jag siktade på en bättre placering. Han behövde en genomkörare efter att ha bommat träning när han blev sjuk i påskas och det fick han.
I morgon på lunchen startar Maison Plage, Jaguar C.Boko, Singö Kalle och Järvsö Elviz. Nisse har varit bra i de senaste starterna. Sist fastnade vi med krafter kvar. Med rätt resa slutar han långt fram. Jaguar var seg i årsdebuten. Bör vara vassare nu. Kapacitet att vara bland de tre. Kalle jagar pengar och felfritt lopp. Elviz är ojämn. Fick ett bra smygläge och i första hand siktar vi på pengar. Jaguar går med norskt huvudlag och Kalle får ett öppet huvudlag i övrigt ändrar jag inget.

15/5
På väg mot Gotland
Idag startar M.T.Insider på Visbytravet. Insider var sjuk i samband med senaste loppet och har missat några veckors träning. Gick ett tuffare jobb i lördags. Behöver lopp i kroppen för att vara i 100 procentig form. Nöjd med framspår och det blir en nyttig genomkörare inför speedracet om 14 dagar. I normala fall leder vi länge förhoppningsvis hela vägen. Barfota bak och norskt huvudlag Skulle även tagit med mig Klondike C.Boko men vid halskoll innan avresan hade han slem i halsen och fick stanna hemma. Kör en extra häst Takakkaw Goj, vilket är skoj men vet inte mer än det som står i programmet.

12/5
Två till Hudik
Åttmann galopperade surt nog när bilen släppte fältet. Det positiva var att han kändes bra o gick fort efter det (28/1500m). Elde gjorde på nytt en bra prestation när han var fyra och sänkte sitt rekord rejält till fina 26.4am. Var även nöjd med Valle som efter ett rörigt lopp blev sexa på 14.5.
I dag startar Indian Four och Action Launcher. Bägge två gör sitt bästa hela tiden och med rätt lopp kan bägge två vara bland de tre.

11/5
Tre till Romme
I fredags var jag nöjd med både Jaguar och Nisse även om jag velat att det gått bättre placeringsmässigt. Jaguar femma och Nisse satt fast oplacerad på 13,6 am.
Idag startar Åttman Ö.K., Nordby Elde och Valzer Jet. Åttman har galopperat i de senaste starterna. Har fungerat bättre i träning efter det, men till en början ska han gå felfritt och därefter får det bli det, det blir. Elde var posistiv som fyra senast efter att ha gått i dödens hela loppet. Annat läge nu med spår nio bakom bilen och med tanke på att vi möter flera riktigt bra behöver inte det vara fel. Trea, fyra, femma ska han kunna vara om det löser sig från läget. Valle trivdes inte alls på den blöta och skitiga banan senast. Nu verkar det bli bättre förutsättningar i kväll vilket gynnar honom. Kommer dock att krävas en hel del tur för att sluta långt fram, då det inte är så lätt att ha bakspår på tillägg över kort distans.

7/5
Jaguar och Nisse
Linnéa gjorde det bra med både Red och Action idag när båda slutade sjua.
I morgon på Solvallas lunchtrav göra Jaguar C.Boko årsdebut och Maison Plage tävlar igen. Jaguar har tränat bra i vinter, men behöver lopp i kroppen och drog dessutom ett tråkigt tolftespår. Nisse har varit duktig i de senaste starterna som tvåa respektive trea. Är han lika bra igen, kan vi vara bland de tre även denna gång. Idag lämnade John Wadd stallet. Jag önskar honom lycka till.

6/5
Till Bollnäs
I måndags skötte sig Kalle bra i kvalet på 38,3. Fyran räckte inte till och nu får han starta för vagn ett tag. I morgon på Bollnäs startar Action Launcher och Thebigred As.. Red gör debut i monté. I träning har han blandat bra och sämre insatser under sadel. Travar han slutar han långt fram men galopprisken är stor. Action (Linnéa kör) känns fin för dagen. Möter nån som kanske är för bra men får han ett snällt lopp kan han sluta bland de tre.

4/5
Fyran i monté
Igår fick inte Balou aktionen att flyta till 100 procent. Kämpade trots det och tog sista pengen. Elviz blev generad i en rörig start och galopperade. Kändes fin efter det och gick 25,5 1400 meter.
Idag kvalar Singö Kalle. Ingen garanti att han fixar det då han har lite för lätt att ta galopp, men utan dom fixar han det. Indian Four rider Linnéa i ett montélopp. Några riktigt tuffa emot, men en fin peng kan han ta.

2/5
Elviz och Balou till Hudik
Igår gjorde Klondike det bra i kvalet. Inledde visserligen med galopp, men efter det gick han bra. Elde gjorde en plusbetonad insats som fyra på nytt rekord 27,7. Inte långt från andraplatsen. Extra bra gjort då det inte var så länge sedan han blev struken under påsken pga. förkylning. Valle kunde tyvärr inte prestera på max då han inte fick fäste i den för dagen skititga banan.
I morgon startar B.B.S.Balou och Järvsö Elviz. Balou visade uppåtform näst senast. Sist hamnade vi illa till och formen är bättre än raden. Med rätt lopp kan vi vara bland de tre. Elviz var inte som bäst sist. Han är väldigt humörberoende och vid en bra dag slutar han långt fram.

 

Förra sidan