AKTUELLT
 
 

2020
September        
                                                                                                     Förra månaden

29/9
Fem på Solvalla
I söndags fastnade Jagur bakom en som tröttnade och när han väl fick fritt var dom andra redan i mål.
I morgon startar Kylie C.Boko, Kiara C.Boko, Klondike C.Boko, B.B.S.Balou och Valzer Jet. Kylie hoppade från start förra veckan. Reparerade sedan bra till pengar. Hon var lite stel efter det loppet och för säkerhets skull kommer hon kollas med vår veterinär i morgon förmiddag. Är det något fel blir hon självklart hemma. Klondike tycker jag kan mer än han visat i lopp hittills. Varit lite trög och byter till ett helstängt huvudlag i morgon för att få honom piggare. Kiara har haft en strulig säsong och inte fått tävla på kontinuerligt. Nu får hon tävla vecka/vecka vilket jag hoppas ska vara positivt. Hon gick en bra tid i tufft gäng senast och loppet ser hårt ut igen. Balou och Valle (Ulf O kör) är med i samma lopp. Lite luriga utgångslägen med spår fyra respektive tolv på tillägg. Tar dom pengar är jag nöjd och blir det mer än så är det bonus.

26/9
Jaguar på v75
I torsdags var inte Kuling som bäst och blev oplacerad. Världens bästa Indian Four fick samma resultat och för hans del var det hans livs sista start. Nu väntar ett härligt pensionärs liv. Tack för allt!!. När något gammalt och kärt åker känns det bra att tre nya spännande ettåringar ansluter till stallet inom kort. Igår hämtade jag hem Eie Teddy (e. Ingbest) från Norge. I torsdags köptes Rosens Tulido (e Tekno Odin) till stallet och igår budade jag hem Chrunchy (e. Uncle Lasse).
I morgon startar Jaguar C.Boko på Solvalla (RNS kör). Senast fick han gå för tidigt och tröttnade. Får han en ryggresa i främre träffen tjänar han fina pengar.

23/9 sen kväll
Lunchtrav på Hagmyren
Kiara gjorde ett bra lopp idag som sexa. Hårt för ett treårigt sto att inte bli bättre när hon springer 13,1. Kylie blev lite fundersam när jag vände upp från springspår och högg i galopp. Reparerade sedan bra som sjua på 18,8. Även Nisse tog sista peng. Spurtade bra när luckan kom på upploppet och gick nytt rekord 13,6v.
I morgon startar Nordby Kuling (TP kör) och Indian Four (EE kör). Kuling har gjort tre starter efter sin långa frånvaro. Gick riktigt bra i de två första, men lite sämre senast. Hade slem i halsen då vilket vi åtgärdat. Normalt sett duger han bra i klassen och jag tror han slutar långt fram. Fyran har lite svårt att komma med i lopp. Normalt sett är 2600 lite långt, men får han smyga med hoppas jag han kan fixa pengar.

23/9
Tre på Valla
Igår var Mino bra som femma. Valle och Balou gick okej när de tog pengar. Klondike hade jag hoppats på lite mer när han blev sjua.
Idag startar Kiara C.Boko, Kylie C.Boko och Maison Plage. Kiara var bra som femma senast i hennes comeback. Tränar bra efter det. Loppet ser tufft ut på förhand och det ska bli skoj att se hur långt hon räcker. Kylie har haft en liten paus sen sist. Är lite ojämn i sina prestationer men har hon en bra dag matchar hon de flesta i loppet. Nisse har fått ett välbehövligt lopp i kroppen. Bakspår på kort distans är tufft men vi smyger med och spurtar till slut.

20/9
Fyra ut på hemmaplan
I morgon startar treåringarna Mino Tabac, och Klondike C.Boko samt de äldre killarna B.B.SBalou och Valzer Jet.
Mino har gjort det bra i sina två inledande lopp. Står illa till med dubbla tillägg. Körs spårsnålt och så får vi hoppas att det löser sig, han kan rekordsänka.
Klondike börjar förstå mer och mer vad det här med tävling går ut på. Senast gick han i mål med krafter kvar på en bra tid. Löser det sig från tiondespåret slutar vi långt fram.
Balou är lite upp och ner. Gjorde det bra senast som fyra. Gången innan var jag lite besviken på honom. Då var det lång distans vilket det även är nu, men jag tror inte det har någon betydelse för han vann på lång distans i fjol. Hoppas han kan göra två bra lopp i rad och då är det inte omöjligt att vara bland de tre.
Valle har brottats med tråkiga utgångslägen i de senaste starterna. Också i morgon är vi lite utlämnade åt vad konkurrenterna gör, då vi fått elftespår. Skulle vara roligt att ha lite stolpe in då han tränar betydligt bättre än resultatraden.

15/9
Lång resa kort lopp
I lördags slutade både Jaguar och Elde först utan pengar. Ingen av dem gjorde något dåligt lopp, men däremot gjorde ingen av dem sitt livs bästa lopp. I tuff konkurrens och med tuffa lopp räckte det inte till pengar.
I morgon är det 1140 meter som gäller för M.T.Insider på Jägersro. Har lite revansch att utkräva sedan i fjol då vi snöpligt blev avslagna i sista steget. Endast sex hästar i loppet, men väldigt bra hästar och tyvärr har vi några riktigt snabba innanför oss. Senast satt Insider fast och formen är bra. Ska det räcka hela vägen till vinst måste han vara riktigt bra i morgon.

11/9
Elde på V75
I morgon startar Nordby Elde och Jaguar C.Boko på Hagmyren. Jaguar har fin form och har gjort det bra i sina senaste starter. Blev hetisg i våras när vi provade autostart. Håller han sig lugn är vi med och tampas om segern. Elde är med i finalen av Dubbelcupen. Han har haft ett fantastiskt år och utvecklats flera snäpp under året. Som sig bör i en final är motståndet tufft, men han tillhör de bättre i loppet och chansen finns att det går vägen. Jaguar ska gå barfota runt om för första gången. I övrigt samma balans som sist på bägge.
Elde köpte jag för fyra år sedan på norska Klasselöpsauktionen. Idag ropade jag in hingsten Eie Teddy. Hoppas på samma utdelning som med Elde.

10/9
Godmorgon
I tisdags gjorde Balou det bra som fyra på nytt rekord. Fyran var sexa och Agne tog sista pengarna trots två galopper under vägen. Galopp blev det även för Action som inte klarade fjärdespåret.
Idag startar Klondike C.Boko på hemmaplan. Spår ett och lopp ett skulle vara skoj om det blev placering ett också. Motståndet är svårbedömt, men han är bra tycker jag.

8/9
Kalle på Hagmyren
Idag startar B.B.S Balou, Angedölen, Indian Four (MED kör) och Action Launcher. Balou är lite upp och ner i sina prestationer. Är han på topp finns en placering bland de tre inom räckhåll. Agne har svårt att gå felfritt men farten finns. Action och Fyran har haft det tufft under sommaren då det går väldigt fort i loppen. Det finns inga lätta lopp men på papperet är det inte lika tufft idag som det varit i de senaste starterna och i första hand siktar vi på pengar. Igår kom ettåriga tjejen Double Dream O.H. Vi hälsar henne och kretsen kring henne välkommen hit.

5/9
Kalle på Hagmyren
I torsdags gjorde Jaguar det jättebra som tvåa på nytt rekord 15.5/2140. Rose hoppade kort efter start men gick sedan bra och klarade kvalet på 25.3 på en två sekunder tung bana. Valle hamnade illa till från ett tråkigt åttonde spår och fick inte med sig några pengar.
Idag lämnade Åttmann stallet för att framöver leasas av Erika. Önskar dom lycka till. I morgon startar Singö Kalle (ML kör). Kalle har väldigt svårt att hålla sig i trav. Imorgon gör vi ett sista försök och går det inte bra åker han hem till ägaren.

1/9
Tre till Gävle
I kväll startar Jaguar C.Boko, Valzer Jet och M.T.Rambling Rose kvalar. Jaguar (RNS kör) var duktig senast vid seger. Allt väl i träning och jag hoppas han slutar långt fram. Valle (Erika kör) gör jämna insatser utan att räcka ända fram. Från spår åtta gäller det att ha lite tur med positionerna och har han det tar han en fin peng. Rose är en finfin tvååring som ska bli spännande att se i kval.

 

 
  Förra sidan