AKTUELLT
 
 

2021
Mars        
                                                                                                     Förra månaden

31/3
Ikväll på Solvalla startar Kylie C Boko
Hon gjorde årsdebut senast. Kändes starkare än ifjol men tyvärr galopperade hon bort en fin placering i sista sväng. Från spår ett får hon ett fint lopp och jag får se till att hon går felfritt för då tjänar hon fina pengar.

30/3
Stort tack för alla uppmuntrande ord vi fått om Insider, dom värmer❤. Status för dagen är att läget är stabilt. Han är inte buköppnad och vi hoppas att han slipper det. Blir kvar på kliniken några dagar till.

29/3
Mardrömsnatt
Sent igår kväll drabbades Insider av akutkolik och fick transporteras till Ulltuna. Är kvar där och mer vet jag inte nu. Håller alla tummar för honom.

26/3
Red o Jaguar till Solvalla
Igår gjorde Mino en toppinsats som trea, efter att gått utvändigt ledaren hela loppet. Sluggo kändes fin men galopperade när det blev en tempo ökning efter 700 meter. Ange skötte sig perfekt och blev godkänd i kvalet på 34,9. Stor eloge till Erika som ridit honom hela vintern.
Idag startar Thebigred As och Jaguar C.Boko. Red var ut häromdagen och galopperade kort efter start i monté. Känns annars fin och i första hand siktar jag på att köra felfritt. Jaguar kändes bra sist men blev stum till slut då jag hade för mycket fäste i skorna. Kör barfota bak idag och från spår elva måste vi ha lite tur för att kunna sluta långt fram.

25/3
Kallblodsliga på hemmaplan
I tisdags hamnade Gordon i en trött rygg sista biten in mot mål och då blev det inga pengar. Action hamnade ur balans på väg upp mot bilen i en rörig situation och hittade inte rytmen och galopperade.
Idag startar Mino Tabac, Sluggo Tabac och Angedölen kvalar. Mino gör fina lopp gång på gång. Möter alltid tuffa hästar och så även nu. Med rätt lopp kan vi vara bland de tre. Sluggo gör en spännande debut. Jag var nöjd med honom i kvalet. På lång sikt är det en fin häst, men idag är det viktigaste att han sköter sig. Agne har vi ridtränat i vinter och det ska bli intressant och se om han kan sköta sig idag. Gör han det är inte kvalet något problem.

23/3
Ny dag nya möjligheter
Igår var det en tung kväll. Två som galopperade bort sig, Kuling och Red och en som inte var hundra: Elde.
Idag startar Gordon Mearas och Action Launcher på Eskilstuna. Gordon har blivit bättre och bättre för varje start. Gjorde det bra senast som fyra. Är han lika fin igen kan vi vara bland de tre. Action är lite upp och ner på äldre dagar. Från spår ett över kort distans hoppas jag han känner sig kaxig, i såna fall tar han pengar.

22/3
Brödraduell i Karlstad
Världens underbaraste Nordby Elde blev i lördags kväll årets äldre kallblod på Gävletravet stort tack till ägarna och skötarna Annie Skoglund , Mathilda Ek och Lukas Svedlund.
Idag startar Thebigred As (monté), Nordby Elde och Nordby Kuling på Färjestad. Red har gjort flera fina lopp i vinter och formen är bra. Möter tuffa hästar men en fin peng kan det bli. Kuling (Björn Goop kör)och Elde är med i samma lopp. I grund och botten är dom jämbördiga men då Kuling startat på i vinter och Elde gör årsdebut är det fördel den här gången för Kuling. Kuling form pekar stadigt uppåt. Har varit duktig i alla sina fem starter i år. Långdistans gillar han och jag tror han slutar långt fram. Elde fick en välförtjänt paus efter den senaste starten. Har efter nyår tränat på rejält. Känns stark för dagen men kan behöva lopp i kroppen. Även för Elde är den långa distansen en fördel. Red kommer gå barfota bak i övrigt inga ändringar.

19/3
Balou o Linnéa i monté
I tisdags kvalade Sluggo på bästa vis på 35,7. Jaguar var lite sämre än vanligt när han blev sjua. Klondike fick jag stryka du han hade trampat sig i hagen. Med hem från Gävle följde Singö Storm för att åter träna hos oss.
Idag på Romme startat B.B.S.Balou i ett montélopp. Det är första starten i den disciplinen men han har tränat bra under sadel. Utgångsläget med spår tolv på tillägg hade kunnat varit roligare.

16/3
Klondike i årsdebut
Idag på hemmaplan startar Klondike C.Boko, Jaguar C.Boko och Sluggo Tabac kvalar. Klondike gjorde det bra som treåring utan att få sätta pricken en över i'et. Har tränat bra hela vintern och även blivit valack. Kommer få ett fint år men behöver lopp i kroppen. Jaguar har gjort det riktigt bra i sina senaste starter. Från spår ett får han ett fint lopp. Bägge två har kapacitet att vara bland de tre om dom får rätt lopp. Sluggo har tränat mycket backe i vinter vilket gjort honom gott. Ska bli skoj att köra honom och travar klarar han det lätt.

11/3
Mino och Anna till Romme
Igår gjorde Kuling en riktig toppinsats från ett tråkigt läge. Spurtade vasst sista 400 i 20-fart när vi slutade fyra.
I morgon på Romme startar Mino Tabac med Anna Ek i sulkyn i ett K100 lopp. Mino utvecklas hela tiden åt rätt håll och blir bättre och bättre. Anna känner honom väl. Bilstart har fungerat bra tidigare. Han kommer garanterat att göra sitt bästa och helt omöjligt att hamna bland de tre är det inte.

10/3
Kuling på V86
Igår hamnade Balou långt bak från start. Kunde inte ta något till slut och blev oplacerad. Gordon blir bättre och bättre. Avslutade 1.10 sista 500m när han gick i mål med krafter kvar som fyra. Kylie var på väg mot en riktigt fin placering när hon tappade travet och galopperade i sista sväng. Troligtvis berodde det på att hon trampade igenom. Surt så räven.
Idag på Bergsåker startar Nordby Kuling. Han har toppform för dagen och har tävlat bra en längre tid. Tyvärr fick vi spår 12 över 1640a. För att räcka riktigt långt måste vi ha tur men ett bra lopp kommer han att göra.

9/3
Lunchtrav på Romme
Idag startar B.B.S Balou, Gordon Mearas och Kylie C.Boko. Balou har gjort det bra i de senast starterna. Känns väldigt fin för dagen i träningen. Från spår sju bakom bilen gäller det att hitta ner utan att det kostar för mycket. Lyckas vi med det kan vi vara bland de tre. Gordon var sexa i ett tufft gäng i sin årsdebut. Har nu ett lopp i kroppen och ska vara lite bättre idag. Även han kan sluta toppen tre med rätt lopp. Kylie gör en spännande årsdebut. Har tränat på rejält hela vintern. Många intervaller på rakbanan/backen, vilket hon har mått bra av. Grovnat i kroppen och lagt på sig en hel del muskler. Kan fattas tempo i kroppen men hon kommer få ett fint år i år. Action Launcher skulle också starta men då han fick kolik i helgen och blev behandlad mot det blir han hemma (han mår bra nu).

4/3
Två blir en
I lördags gjorde Gordon det bra som sexa på nytt rekord 14,8/2160 volt. Även Mino sprang nytt rekord när han sprängde 1.30 vallen och kom i mål på 29,7/2160 som duktig fyra. Tyvärr galopperade Red bort sig och blev diskad.
Idag hemma på Gävletravet startar vår gamle hedershäst Action Launcher (Ulf O kör). Action har varit riktigt fin i årets starter. Från bakspår över kort distans siktar vi på nya fina pengar. Om banan tillåter går han barfota bak. Skulle även startat Fashion Fine Wine, men han blir hemma då han har höga muskelvärden.

 

 
  Förra sidan