AKTUELLT
 
 

2021
Mars        
                                                                                                     Förra månaden

30/4
Lunchtrav på Bollnäs
Igår blev det fel och rörigt i kvalet för Doldis och du gick det inte. Vi får ta nya tag igen inom kort och göra om det. Red gjorde det bra som femma. Femma blev också Insider och det var fullt godkänt med tanke hur hans senaste veckor varit. Kommer bli bättre till nästa gång.
Idag startar Gordon Mearass, Maison Plage, Klondike C.Boko och Crunchy ska springa premielopp. Gordon och Nisse (Lukas Svedlund kör) är med i samma lopp. Bägge har fin form och gjorde det bra på Solvalla förra veckan. Med rätt resa kan dom vara bland de tre. Klondike var tvåa senast. Formen kommer mer och mer. Från spår ett kan vi vara bland de tre igen. Crunchy är en spännande tvååring. Körde premietiden förra veckan och travar han fixar han det igen.

29/4
Årsdebut för Insider
I söndags slog sig Elde på sina framknän och galopperade 1100 kvar. Väldigt surt och väldigt överraskande.
Idag på hemmaplan startar Thebigred As, M.T.Insider och Doldis kvalar. Red satt fast senast och gick i mål med krafter kvar. Han behöver snälla lopp och från spår ett hoppas jag att det flyter på bättre än sist. Insider skulle ha startat för en månad sedan men blev då akut sjuk några dagar innan dess. Var på kliniken i tre dagar och peppar peppar har han mått bra efter det. Joggade de första två veckorna efter det och hunnit med några snabbare jobb de sista veckorna. Kan inte begära att formen är på topp men han behöver komma igång och starta för att toppformen ska infinna sig. Annars är spår två över 1140a drömförutsättningar. Begär inte att han ska ut och vinna direkt, men en liten chans finns. Doldis är en finfin treåring som fixar kvalet lätt bara han håller sig i trav.

25/4
Elde på Solvalla
I går var Sluggo riktigt duktig som tvåa från ledningen. Fick en kort galopp 200 m kvar men ställde sig och höll farten fint in mot mål. Även Balou tog en fin andra plats. Efter invändigt lopp spurtade han starkt hela vägen in mot mål och var knappt slagen av vinnaren. Jaguar underpresterade och vi får kolla upp honom.
Idag åker vi till Solvalla med underbara Nordby Elde. Elde gjorde det riktigt bra senast som trea på en bra tid. Tog då en kort galopp på upploppet och var inte helt tom i mål. Normalt sett ska han vara lite förbättrad med det loppet i sig. Lång distans igen vilket han gillar. Tufft motstånd men felfritt ska vi ge dom en rejäl match.

24/4
Mot Romme
Kiara hade både tur och otur med galopperade hästar runt sig när vi slutade femma utan att vara tom i mål.
Ikväll startar B.B.S.Balou, Sluggo Tabac och Jaguar C.Boko. Balou har inte varit som bäst i de senast starterna. Fått en lite tävlingspaus men tränat på bra efter senaste starten. Sluggo var fin i kvalet men galopperade bort sig i debuten. Får sikta på att köra felfritt. Gör jag det räcker han långt då han är väldigt stark. Jaguar var sjuk senast. Innan dess har han gjort idel fina lopp. Är han tillbaka samma form som i vintras är vi bland de tre.

23/4
Drottningenspokal försök
I går gjorde Rose (bilden) en finfin debut som trea efter att ha gått hela loppet i dödens. Bella fick tyvärr inga pengar i samma lopp. Var lite väl laddad innan start och får träna lite till. Red satt fast invändigt med krafter kvar. Klondike blev tvåa från ledningen. Han blir bättre och bättre för varje start.
Idag åker jag till Göteborg med Kiara C.Boko. Hon är med och kvalar till Drottning Silvias pokal. De tre första i varje kval går till final, vilket är väldigt tufft då motståndet är stenhårt, men vi ska göra ett försök.

22/4
Spännande debutanter
Både Gordon (sjua) och Nisse (femma) gjorde det bra i tuff konkurrens igår på Solvalla.
Idag åker vi till Bollnäs med M.T.Rambling Rose, Beluga Launcher, Thebigred As och Klondike C.Boko. Rose och Bella (Tomas Pettersson kör) gör tävlingsdebut. Rose kvalade i höstas och har sedan tränat på bra hela vintern. Bella har haft samma träningsupplägg men var ut så sent som förra veckan i kval. Gick då 22 på en något tung bana. Felfritt och bra lopp hoppas jag bägge gör. Red var ut i ett för tufft lopp sist. Spår ett på tillägg över lång distans passar bra. Klondike gjorde comeback senast. Kändes fin men behövede lopp i kroppen. Kommer vara bättre idag och från spår ett över kort distans hoppas jag sluta långt fram.

21/4
Två på Solvalla
I kväll startar Maison Plage och Gordon Mearas. Gordon avslutade bra sist. Är åter ute i ett långlopp fast den här gång i voltstart. Endast nio hästar i loppet men alla väldigt bra. Är vi fyra/femma gör han det bra. Nisse blev det fel för senast då ledaren stannade och vi drogs sist. Formen är bra men spår åtta över kört distans var inte bra. Får hoppas de andra kör för fort från början så vi kan spurta till slut. I förrgår gick det lite för fort när jag skrev namnen på busfröna. Rätt är Mälarstens Sagari.

20/4
Nykomlingar
Idag hälsar vi dom här två busfröna välkommna till oss Runstens Minodin och Mälarstens Sagari.

17/4
Två banor tre till start
I torsdags var Mino duktig som femma på nytt rekord, 29,7 över lång distans. Även Kiara gjorde en riktigt fin insats när hon blev trea.
Idag åker jag till Bergsåker med brödraduon Nordby Elde och Nordby Kuling. Senare ikväll åker Linnéa till Eskilstuna med sin egen Fashion Fine Wine. Elde och Kuling (OKB kör) är med i samma lopp. Det är ett långlopp som normalt sett bägge två gillar. Elde gjorde årsdebut senast och tyvärr var han dålig i halsen i samband med den starten och underpresterade. Frisk och kry nu men behöver lopp innan han hittar tillbaka till toppformen. Kuling däremot har formen på topp. Senast var han knappt slagen som tvåa på V75. Däremot står han tufft till med dubbla tillägg. Fashion startar i monté vilket han tidigare gjort det bra i. Haft en liten tävlingspaus och kan behöva lopp i kroppen.

15/4
Fyraåringar till Östersund
I tisdags gjorde Klondike en bra årsdebut som sexa även om det blev lite stumma ben sista biten. Action fixade inte andra spåret i volt och hoppade bort sig. Nisse blev det fel med och fastnade med alla krafter kvar i rygg ledaren.
Idag startar Mino Tabac och Kiara C.Boko. Mino var tapper tvåa senast. Liknande förutsättningar i kväll med bakspår över lång distans. Löser det sig kan vi vara bland de tre igen. Kiara kändes riktigt vass senast men blev stressad av omstarter och galopperade bort sig. Möter ett litet men bra motstånd och det ska bli intressant och se hur hon står sig i konkurrensen.

13/4
Eskilstuna med tre hästar ikväll
Igår var inte vädret det bästa på Bollnäs men Beluga var en fin kille i kvalet på 22,0. Agne galopperade tyvärr kort efter start och blev oplacerad.
I kväll startar Klondike C.Boko, Action Launcher och Maison Plage. Klondike gör spännande årsdebut. Skulle startar för några veckor sedan men fick då en hovspricka. Fullt frisk nu men behöver lopp i kroppen. Action gjorde några fina lopp i vintras men haft lite stolpe ut efter det. Siktar på pengar till en början med honom. Nisse har haft ett nyttigt tävlingsuppehåll. Var fin i ett banjobb förra veckan och möter på pappret ett lite snällare gäng än han är van vid. Siktar på att sluta långt fram.

12/4
Agne lunchar i Bollnäs
Idag är det två hästar ut, treåriga Beluga Launcher och Angedölen. Beluga kvalar och det ska hon greja. Agne gäller det att köra felfritt med vilket inte är så bara. Gjorde det i kvalet och sköter han sig tar han fina pengar.

7/4
Gordon på V86
I måndags återföll Agne i gamla synder och galopperade. Känns ändå bättre än tidigare. Mino gjorde en ny stark insats som tvåa efter att ha gått hela loppet i dödens.
Ikväll åker jag till Solvalla med Gordon Mearas. Han har blivit bättre och bättre för varje start. Gått i mål med krafter kvar i sina senaste starter. Möter ett tufft gäng och spår sex är lite långt ut bakom bilen, men formen är bra och lång distans gillar han. Kommer köra barfota för första gången hos oss.

5/4
Gs75 på Hagmyren
Jaguar gjorde en blek insats igår och låg högt i puls efter loppet. Kommer kolla upp honom i veckan.
Idag startar Mino Tabac och Angedölen. Agne står ensam på start i ett kort lopp. Var fin i kvalet och har mått bra av galoppintervallerna Erika har ridit. Vill ändå se honom sköta sig i skärpt läge också. Mino gör fina lopp gång på gång. Duktig trea senast. Långdistans passar bra men då han är lite trög bakom hästar är spår elva ingen fördel.

1/4
V75 på hemmaplan
Ikväll startar Nordby Kuling och Kiara C.Boko. Även M.T.Insiderr skulle startat men som de flesta vet blev han sjuk i helgen och är struken. Han mår nu bra och kom med hem igår kväll efter tävlingarna på Solvalla. Kylie var med i ett tufft lopp, men hon var inte lika pigg som på Romme och galopperade i sista sväng.
Kuling har riktigt fin form för dagen. Lång distans gillar han och tanken är att han ska gå barfota vilket varit positivt tidigare. Hoppas sluta bland de tre. Kiara har haft ett liten tävlings paus. Från bakspår på kort distans är jag nöjd om hon får en fin slant.
Glad påsk på alla.

 

 
  Förra sidan