AKTUELLT
 
 

2021
Augusti        
                                                                                                     Förra månaden

30/8
Härlig lördagskväll
I lördags var det en bra dag. Inledde med att Doldis var bra som tvåa🌟. Följde upp det med att bli trea med Balou🔥. Avslutade kvällen med att vinna med Sofia Anderssons Högnäs Baloo👏👏.
Ikväll styr vi bussen mot Romme med tre fina hästar, Sluggo Tabac, Kylie C.Boko och Fashion Fine Wine. Sluggo gjorde sin bästa insats hittills senast när han blev trea på nytt rekord. Kan han göra om den insatsen slutar han långt fram. Kylie utvecklats hela tiden åt rätt håll. Duktig som tvåa senaste. Även om motståndet är tuffare hoppas jag bli bland de tre igen. Fashion var bra senast som trea. Gillar lång distans och med rätt lopp kan han sluta bland de tre.

28/8
Nya lopp idag
Igår var ingen höjdardag. Elde fick inga pengar. Han underpresterade och hostade efteråt. Insider räckte inte till i tufft gäng och tråkigt läge. Jaguar satt fast i mål med gott om krafter kvar som femma. Red hoppade bort sig direkt i starten och blev diskad.
Idag åker jag till Eskilstuna med Doldis och B.B.S.Balou. Doldis hoppade bort sig senast bakom bilen. Spår nio i volt borde han fixa och formen kommer mer och mer. Balou har gått jämt och bra en längre tid. Från ett fint tredjespår i voltstart får han ett fint lopp och han kan bli bland de tre. Kör även Sofia Anderssons Högnäs Baloo. Han var uppanmäld senast och gjorde det bra fast det inte blev några pengar. Går nu ner i ordinarie klass och där räcker han långt.

27/8
Fyra till Sundsvall
I tisdags var jag till Norge och hämtade hem ett spännande nyförvärv till stallet, femåriga Rive Turbo.
Ikväll på Bergsåker startar fyra fina hästar, Nordby Elde, M.T.Insider, Jaguar C.Boko och Thebigred As. Elde galopperade 700 kvar sist, kändes stark i det läget så det var surt. Ska köra felfritt idag och då tar han fina pengar. Insider kommer mer och mer men läget med spår åtta är iskallt. Jaguar (Hanna Forslin kör) gör bra lopp mest hela tiden. Från ett fint läge bakom bilen (spår 3) hoppas jag han är bland de tre. Red var duktig fyra sist. Möter tufft motstånd och pengar är en framgång, lång distans är en fördel.

26/8
I måndags var jag nöjd med både Klondike och Rose när de blev femma respektive fyra.
Idag skulle vi åkt till Bollnäs med Killer Queen Boko, men då hon visat lite förkylningssymtom blir vi hemma.

23/8
Romme i kväll
I lördags gjorde Gordon en mersmakande montédebut när han blev trea. Elde kändes bättre än på länge men tog en onödig galopp 700 kvar. Jaguar gjorde ett fint lopp som fyra knappt slagen i kamp om tredjeplatsen.
Idag startar Klondike C.Boko och M.T.Rambling Rose. Linnéa kör Klondike från spår tre över 1640a vilket passar bra. Kapacitet att vara långt fram finns men troligen behöver han lopp i kroppen. Rose har tionde spår över 2140a. Både hennes form och motståndet är svårbedömt men i sina bästa studer har hon bra kapacitet för klassen. Kör även Tenzing åt Anders och Lena Jäderberg.

21/8
V75 på hemmaplan
Igår var både Ivar och Bella sexa utan att vara som bäst. Ivar brände mycket krut innan loppet då han uppträdde väldigt hingstigt.Bella fick ett fint lopp men blev lite väl stum till slut. Doldis slog ihop och galopperade när bilen släppte fältet och blev diskad.
Nya tag idag med Gordon Mearas, Nordby Elde och Jaguar C.Boko. Gordon (Jonathan Carre rider) gör spännande debut i monté. Väldigt svårbedömd men är riden mycket hemma och jag tror på sikt att han blir en riktig fin montéhäst. Elde fick ett fint sjättspår och därifrån ska jag försöka ge honom ett snällt lopp. Har han en bra dag tar han fina pengar. Jaguar kommer ut i V75 fyra. Fick bästa tänkbara läge i spår ett och formen är på topp. Går allt vår väg kan vi mycket väl skrälla.

20/8
Gävle blir Solvalla
Igår var en bra dag då Kylie inledde med att bli tvåa. Balou fick öppna lite tufft men gjorde det bra ändå som sjua. Sluggo gjorde sitt hittills bästa lopp när han blev trea och sänkte sitt rekord till 32,1/2140.
Idag skulle det vara trav hemma på Gävletravet men då vädrets makter ställt till det får vi åka till Solvalla istället. Doldis, Ivar Pace (PL kör), Beluga Launcher och Lamborghini C.Boko är fyra finfina treåringar som skulle starta/kvala, men då travet är flyttat kommer Lamborghini få vara hemma och istället kvala om några veckor. Doldis har nu fått två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Läget med spår tre passar bra. I samma lopp drog Ivar spår nio. Även han blir hela tiden bättre och tränar bra för dagen. Bella har gjort tre fina lopp på kort tid och hon fortsätter att träna bra. Hoppas att alla tre ska kunna vara med och hugga bland de tre. Kör även snabbe Högnäs Baloo åt Sofia Andersson. Han har toppform och vann så sent som I helgen. Är uppanmäld men dom andra springer inte ifrån honom hur lätt som helst så en fin peng ska vi kunna fixa.

19/8
Tre till Bollnäs
Igår var jag jättenöjd med Red som fixade en fin fjärdeplats i Fuxloppet.
Idag startar Kylie C.Boko, B.B.S Balou och Sluggo Tabac. Kylie har gått jämt och bra i sommar. Det är bara pricken över i som har saknats. Lång distans för första gången vilket jag tror kan gynna henne. Är hon som i de senaste starterna slutar vi långt fram. Balou gör alltid sitt bästa i loppen. Från spår tre kommer han få ett fint lopp och är han på rätt humör, slutar vi bland de tre. Sluggo gör debut bakom startbilen, vilkert jag tror han fixar. Står lite tufft inne i loppet men skulle han tävla lika bra som han tränar tar han fina pengar.

18/8
Fuxlopp
I torsdags räckte inte Action till i ett för tufft gäng. Mino var inte som bäst men tog ändå en peng. Double Dream klarade premieloppet galant.
Idag på Solvalla är det stortrav med Jubileumspokalen. I ett ramlopp startar Thebigred As i ett lopp bara för fuxar. Loppet är ett handikapplopp där hästarna är utsprida över flera volter efter hur snabbt dom gått under senaste året. Tycker vi står bra till i loppet och jag siktar på pengar och blir det mer är det bonus.

13/8
Lunchtrav på hemmaplan
I måndags gjorde hästarna det bra men centimetrarna var inte helt på min sida. Bella blev fyra knappt slagen som tvåa/trea. Insider satt fast i mål som trea inte långt ifrån att vara tvåa. Doldis fick inga pengar efter ett tufft lopp men kändes ändå förbättrad.
Idag startar Action Launcher, Mino Tabac och Double Dream O.H. springer premielopp. Action (RW kör) känns fin för dagen. Siktar på pengar och blir det mer skulle det vara toppen. Mino (RNS kör) starter i ett långlopp med auto start vilket borde passa bra. Möter några riktigt tuffa motståndare men Mino är en kämpe och en plats bland de tre kan det bli. Double Dream kör Anna Ek och normalt sett fixar dom premieloppet lätt men alla lopp ska köras innan det är klart.

9/8
Tre spännande på Solvalla
I kväll starter fina treåringarna Beluga Launcher och Doldis samt vår snabbloppskille M.T.Insider. Bella fick två täta starter i slutet på juli. Gjorde det bra som tvåa och trea utan att vara helt tom i mål. Tuffare emot den här gången men hon är startsnabb och hittar jag ner från springspåret tar hon fina pengar igen. Doldis var fin I debuten men senast blev det fel då han stökade i volten och när han sedan fick punktering var det loppet kört. Bilstart nu vilket känns som en fördel, även om vi är lite väl långt ut bakom vingen när vi fick spår sex. Viktigast idag är vi studsar tillbaka och gör ett bra lopp och att han går bra till slut. Insider var inte som bäst senaste. Provar att starta lite tätare och se om han piggnar till. Annars är utgångsläget med spår ett över 1640a på hans favoritbana Solvalla, så bra det kan bli för honom.

7/8
Kylie på Rättvik
I torsdags gjorde Nikki det okej när hon tog sista pengen. Jaguar behöver gå i ryggar och den här gången löste det sig inte för honom utan han blev fast i mål med krafter kvar som fyra. Gordon blir bättre och bättre för varje gång och han var riktigt bra som trea.
Kylie C.Boko har utvecklats fint under sommaren och stadigt blivit bättre. Spår två bakom bilen passar bra och jag hoppas hon kan vara bland de tre igen.

5/8
Tre ut på hemmaplan
I förrgår fick inte Elde några pengar. Hamnade lite långt bak och galopperade sen på upploppet. Fashion gjorde kanske det bästa loppet han gjort sedan Linnéa köpt honom, när dom slutade trea efter en fin långspurt.
Idag startar Nikki Minaj, Jaguar C.Boko och Gordon Mearas. Nikki (Jorma K kör) var fin i årsdebuten som trea. Var sen tyvärr inte hundra i årets andra start. Känns fin i träning och från ett fint femte spår bakom bilen kan hon vara bland de tre. Hon gör sista starten i vår regi då hon är såld och lämnar oss efter loppet.Tack för allt. Bill och Ewa Fridh Ingvarsson. Jaguar kör Linnéa igen precis som förra veckan då de enkelt vann på Rättvik. Liknande motstånd, men 500 längre i kväll. Får han ett bra lopp kan de dyka upp i segerstriden även nu. Gordon (Jorma kör honom också) var bra senast mot tufft motstånd. Var då lite tunt jobbad och kommer att vara lite bättre med lopp i kroppen. Med rätt resa kan han vara bland de tre

3/8
Elde och Fashion på Bollnäs
I kväll startar Nordby Elde och Fashion Fine Wine. Elde(OKB kör) tjänade snabba pengar ifjol och haft lite svårt att bära dom i år. Känns nu riktigt uppåt i träning. Hade lite otur senast då han galopperade bort en fin placering. Får han rätt lopp och tävlar som han tränar slutar han långt fram. Fashion (Linnéa kör som vanligt) har inte tävlat på några månader. Kan behöva lopp i kroppen men i öppet lopp kan hon vara bland de tre.

2/8
Nygammal kompis
I lördags var inte Insider som bäst. Kommer ta blodprov i veckan och se om han har något "skit" i kroppen. För två år sedan körde jag in min namne Tolvmans Olle. Igår kom han åter in i träning och det ska bli spännande att få träna honom igen.

 

 
  Förra sidan