AKTUELLT
 
 

2021
September        
                                                                                                     Förra månaden

29/9
Kylie på V86
Igår körde Linnéa ett fint lopp med Balou när dom blev femma. Själv körde jag galopp både med Sluggo och Rose.
Bara att ta nya tag idag när Kylie C.Boko startar på Solvalla. Kylie har gått bra en längre tid och radat upp fina placeringar. Fick stryka henne för några veckor sedan då hon behövde ta igen sig lite. Nu är hon åter pigg och fräsch. Har hon inte tappat för mycket så siktar jag på en ny plats bland de tre.

28/9
Lunchtrav på hemmaplan
Linnéa körde ett snyggt lopp och blev trea igår med Killer Queen Boko.
Idag startar M.T.Rambling Rose, Slugga TAbac och B.B.S.Balou. Rose var bra senaste som trea och fått ett spännande utgångsläge med spår ett över kort distans. Ska försöka hålla upp ledningen och då kan vi överraska och hålla hela vägen. Sluggo blir stadigt bättre och bättre. Galopperade bort en framskjuten placering senast, men hade då startat lite tätt. Laddat om batterierna nu och travar han kan vi vara bland de tre. Balou avslutar tävlingarna i ett K100 lopp där Linnéa kör honom. Senast galopperande Balou då det var det omstarter och ett snävt spår i volt som stälde till det. Spår fem och bilstart passar bra och med rätt lopp kan dom vara bland de tre.

27/9
Linnéa och Killer
Gordon gjorde sitt bästa och blev femma igår.
Idag startar Killer Queen Boko och Linnéa kör henne. Killer är en fin häst som än så länge har lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Fick stryka henne för några veckor sedan då hon var krasslig i halsen och formen är lite diffus. Jag kör även Mälarstens Midas åt Stall Runstens. Det är en fin treåring som jag kört en gång tidigare. Han har ett bra läge(7) och är travsäker vilket brukar vara viktigt i lägsta klassen för kallblod.

26/9
Gordon i monté
Igår gjorde Insider det bra när han blev tvåa bakom en för dagen bättre häst.
Idag åker Gordon Mearas (duktiga Sofia Adolfsson rider)till Solvalla och tävlar i ett montélopp för femåriga hästar. Litet fält endast sex hästar var av tre inte provat monté tidigare. Gordon har gjort en monté start och var då bra som trea. Peningmässigt står han tufft till men det ska bli skoj att se hur långt han räcker.

25/9
Mot Åland
I tisdags gjorde Mino åter sitt bästa när han blev sexa. Doldis kändes fin men hängde inte riktigt med när det blev en snabb tempoväxling.
Idag åker jag till Mariehamn med M.T.Insider, skulle även haft med mig Klondike C.Boko men då han är lite krasslig får han vara hemma. Insider var inte som bäst senast. Var röd i halsen dagarna efteråt och fick ta det lugnt i en vecka. Har tränat på som vanligt efter det och halsen såg fin ut i veckans koll. Spår ett och endast sex hästar i loppet kan jag inte klaga på. Några tuffa emot men tar han i fullt ut borde han sluta långt fram.

21/9
Till Övik
I söndags var det ytterligheter när först Balou galopperade bort sig, sedan vann jag med fina treåringen Zilja åt Emma Gabrielsson. Avslutade med att orsaka två omstarter med Fashion Fine Wine och snopet fick lämna banan med svansen mellan benen.
Nya tag idag på Solänget med två fina hästar Doldis och Mino Tabac. Mino var bra senast när Linnéa vann med honom. Loppet är ett försök i dubbelcuppen och motståndet är bra men med rätt resa tar vi en fin placering. Doldis gjorde ett bra lopp sist han var ut och blev tvåa. Får nu sitt elddop när loppet är ett försök i Breeders Crown. Målet till en början är att vara bland de sex främsta och gå vidare till semifinal.

19/9
Hagmyren
Idag åker jag till Hudik med B.B.S.Balou och Fashion Fine Wine. Balou gör alltid sitt bästa och var duktig senast som trea från rygg ledaren. Gör han om den insatsen kan det bli en liknande placering igen. Fashion har haft stolp ut i de senaste starterna. Först blev han påkörd och sist satt han fast. Hittar vi ut från innerspåret i tid kan vi sluta långt fram. Kör även Högnäs Baloo åt Sofia Andersson och Zilja åt Emma Gabrielsson. Den första känner jag väl medan Zilja är en ny bekantskap. Baloo har utvecklats hela året på ett fantastiskt via och löser det sig från innerspåret på tillägg kan vi vara bland de tre igen.

13/9
Amatör SM kval
Idag kör Linnéa Jaguar C.Boko på Rättvik. Jaguar har gått bra hela sommaren och känns fortsatt fin i träning. Fått ett tråkigt åttonde spår bakom bilen men löser det sig med positionerna slutar han långt fram. Loppet är ett försök till amatör SM där vinnaren får tävla i finalen senare i höst i Göteborg.

12/9
Ny spännande häst
Igår budade jag hem spännande 1års hingsten Brenne Viruspå norska klasselöpsauktionen. Tack till de nya ägargänget som satsar på oss.

9/9
Gästkusk
Igår gjorde Klondike en finfin insats som tvåa från ledningen. Gordon gjorde även han det bra som femma från ett hopplöst utgångsläge. Red räckte inte till i ett lopp med för tufft motstånd.
Idag kör jag duktiga Högnäs Baloo åt Sofia Andersson. Baloo har haft en fantastisk utvecklingskurva under senaste året. Spår 4 över 1640a passar bra och även om han möter bättre och bättre hästar tror jag vi kan vara bland de tre med rätt lopp.

8/9
Full buss till Sundsvall
Igår var inte Insider 100 procentig. Krokade ihop i sista sväng och då gav han upp. Var väldigt flåsig efteråt och till en början kommer vi kolla hans hals idag. Fashion kändes fin men tyvärr valde jag fel vägval och då blev det inga pengar.
Idag startar Klondike C.Boko, Killer Queen Boko, Gordon Mearas och Thebigred As. Kylie C.Boko skulle också tävla men hon blir hemma då hon låg högt i puls i måndagens jobb. Killer och Klondike (UE kör) är med i samma lopp. Dom är rätt så jämna. Klondike har det bättre läget och fått ett lopp i kroppen. Killer tränar bra och var fin I ett banjobb förra veckan. Hoppas nån av dom, kanske båda kan vara bland de tre. Gordon har fin form för dagen, var bra senast som trea I sin montédebut. Tråkigt läge med bakspår på tillägg och därifrån siktar vi på pengar till att börja med. Pengar siktar jag på med Red också. Han har bra läge, rätt distans och fin form för dagen.

7/9
Insider och Fashion till Eskilstuna
Idag startar M.T.Insider och Fashion Fine Wine. Insider är lite ojämn. Han växer när han känner att han rår på motståndet. Spår fem och kort distans passar bra. Hemma är han pigg och glad och hoppar runt i hagen som en unghäst. Fashion blev fult påkörd senast och galopperade. Hade tagit en fin peng annars. Lopp i kroppen och lång distans är två plusfaktorer ikväll.

6/9
Härligt seger för Mino och Linnéa
Igår tog Mino Tabac en välförtjänt seger på Hagmyren😁✌👏👏👏. Även Rose gjorde det bra som trea.👍👏

5/9
Mot Hagmyren
I fredags fixade Teddy premieloppet på ett bra vis, tiden 2.01,9. Sluggo galopperade bort en finfin placering 600 kvar, stälde sig som tur var och räddade en sjättepris.
Idag startar Mino Tabac och M.T.Rambling Rose och Linnéa kör bägge två. Mino var ut så sent som i torsdags och gjorde det bra som sexa. Rose var även hon bra förra veckan när hon blev fyra på Romme. Med rätt lopp hoppas jag bägge två kan dyka upp långt fram på målfotot.

3/9
Täta starter
I går skötte sig Lamborghini fint, när han kvalade på 20,2. Mino kämpade bra som sexa.
Idag startar Sluggo Tabac och Eie Teddy går premielopp. Sluggo startade så sent som i måndags och var då bra som tvåa. Alltid lurigt med täta starter. Har han tagit det på rätt sätt slutar han långt fram igen. Teddy är en fin tvååring som än så länge varit lite trög, men springer han som han tränar ska premieloppet gå galant.

2/9
Mino och Lambo
I måndags var det nära nära, när Sluggo gjorde ett topplopp men blev lite surt avslagen i sista steget som tvåa. Kylie fortsätter göra bra lopp, den här gången som trea. Fashion galopperade bort en fin peng när han blev grovt överkörd i sista kurvan. Tur i oturen att vi inte gick omkull.
Idag kvalar Lamborghini C.Boko och Mino Tabac startar. Lamborghini fick ett litet knepigt andraspår men löser han det fixar han kvalet. Mino är ute över lång distans vilket han gillar. Möter ett tufft gäng och skulle han vara bland de tre har han gjort det riktigt bra.

 

 
  Förra sidan