AKTUELLT
 
 

2021
December        
                                                                                                     Förra månaden

30/12
Årets sista starter
I söndags gjorde Jaguar det bra som sexa. Tyvärr gav det norska huvudlaget motsatt effekt mot jag hade hoppats på då han istället för att ta i, sprang och vinglade upploppet ner.
Idag, hemma på Gävletravets lunchtrav, startar Ivar Pace och Tolvmans Olle. Ivar var duktig som tvåa senast och känns fortsatt fin efter det. Spår två bakom bilen passar bra och jag hoppas vi slutar långt fram. Olle tränar bra, senast hoppade vi bort en trolig tredjeplats i sista sväng. Idag är det i första hand ett felfritt lopp som gäller.

26/12
V75 final för Jaguar
I torsdags kändes Fashion fin, men hamnade i dåliga ryggar och fick inga pengar. Sluggo höll sig i trav hela vägen och tog en fin tredjeplats.
Idag åker vi till Solvalla med Jaguar C.Boko. Senast gick han i mål med lite krafter kvar. Spår fem passar bra bakom bilen. Han är startsnabb och behöver smygas så jag försöker hitta ner. Siktar på pengar men med rätt lopp kan ha ta riktigt fina.

23/12
Dan före dan på Romme
I söndags spurtade både Elde och Ivar på bästa vis till var sin andraplats inte långt efter segrarna. Lexus blev ensam i kvalet och då tröt motivationen och han blev ej godkänd, bara att göra om det när vi har sällskap.
Idag på lunchen startar Fashion Fine Wine och Sluggo Tabac. Fashion tränar och värmer väldigt bra men är lite trög i loppen. Ska värma lite annorlunda och förhoppningsvis få honom att ta i lite mer. Sluggo har galopperat bort fina placeringar i de senaste starterna, så prio ett blir att trava. Lång distans vilket är en fördel och felfri kan vi vara bland de tre.

19/12
G75 på hemmaplan
Igår var Gordon sämre än vanligt och fick inga pengar. Jaguar satt fast med krafter kvar när han tog sista pengarna.
Idag startar Ivar Pace, Nordby Elde och Lexus C.Boko kvalar. Ivar var ute på en riktig tung bana senast och blev femma. Tränar bra men det är tufft att stå tjugo meters tillägg i treårslopp då det inte skiljer så mycket mellan hästarna i loppet som står start och tillägg. Elde har ett fint tredjespår bakom bilen över kort distans. Formen kommer mer och mer. Jag har aldrig kört honom över kort distans men han har blivit snabbare i benen dock kan distansen vara i kortaste laget. Lexus är en fint stammad treåring, helbror med vår Kiara C.Boko och halvbror med miljonären Ghandi Boko. Travar han fixar ha kvalet.

18/12
Två Miljoner
I tisdags var det ingen höjdare på Romme. Kiara valde jag att stryka efter värmningen då banan var lite för lös för hennes del. Får leta nya lopp åt henne igen. Mino gjorde som vanligt ett stabilt lopp och blev femma. Olle var på väg mot en tredjeplats då han galopperade femhundra kvar och extra surt var att han inte ställde sig då det var pengar åt alla. Lamborghini körde jag om ledningen med men tyvärr var han inte som bäst för dagen och blev sjua. I och med den placering tog vi oss förbi två miljoner insprunget till stallet under 2021.
Idag åker vi åter till Romme med Gordon Mearas och Jaguar C.Boko för deras V75 tävlingar. Gordon går jämt och bra. Han är gymnad av att springa på innerspår och jag försöker ta mig ner där. Hittar vi ner och får en bra rygg springer inte de andra ifrån honom. Jaguar studsade tillbaka och var åter bra som tvåa sist efter den lite bleka insatsen på Solvalla. Spår åtta i volt över 2640 kan passa riktigt bra då han alltid går till slut om luckan kommer och med lite flyt kan vi vara bland de tre.

14/12
Kvintett blir kvartett
I lördags gjorde Eldedet bra som femma på Åby.
I dag på Rommes lunchtrav startar Kiara C.Boko, Mino Tabac, Tolvmans Olle och Lamborghini C.Boko. Kiara har inte startat på över ett halvår. Hon känns fräsch och fin för dagen, men tanken är att hon ska starta igång och behöver lopp i kroppen. Mino startar över lång distans och i ett litet fält vilket är positivt. Tävlar han på topp är vi med i segerstriden. Olle var fin i kvalet senast. Lite lurigt med spår fyra i volt och till en början ska vi köra felfritt och då kan vi vara bland de tre. Samma sak gäller för Lamborghini. Han satt fast senast med gott om krafter kvar och fixar han spår två räcker han långt. Action Launcher skulle också starta men då han inte är helt hundra för dagen blir han hemma.

11/12
Långresa
Igår gjorde både Balou och Ivar det bra bär de tog var sin femteplats. Hade jag tagit lite andra vägvale hade det kunnat blivit några ytterligare placeringar bättre för båda.
Idag startar Nordby Elde på Åby. Elde behöver lopp och nu blir det tredje loppet på kort tid och formen kommer mer och mer. Några tuffa emot men fyra femma känns rimligt och blir det ännu bättre är det toppen.

10/12
Mot Solvalla
Igår tog vi det säkra före det osäkra och lät Killer vara hemma eftersom hon gjort sig lite illa i hagen. Fashion var lite trög som sexa efter Linnéa serverat honom ett perfekt lopp.
Idag på lunchen startar B.B.S.Balou och Ivar Pace. Balou var duktig senast när Erika Åhsblom körde honom till en fin andraplats. Är han lika bra igen kan det bli en topp tre placering. Ivar gjorde comeback senast efter att blivit valack. Kändes fin och gjorde det bra som fyra. Tråkigt läge med spår sju bakom bilen men hittar vi rätt kan vi vara bland de tre.

9/12
Intensivt tävlande
Igår gjorde Doldis ett topplopp på Solvalla, tyvärr blev vi avslagen kort före mål och blev tvåa.
Idag är det Bergsåker som gäller med Killer Queen Boko och Fashion Fine Wine och Linnéa kör. Killer har haft ett tävlingsuppehåll och kanske behöver lopp i kroppen men normalt sett duger hon bra. Fashion gjorde det bra på Bollnäs senast. Får han ett bra lopp kan han vara bland de tre.

8/12
Doldis på v86
Igår kändes hästarna fina. Action fastnade med krafter kvar som sexa. Även Jaguar hade mycket kvar över mållinjen som tvåa. Gordon testade jag i ledningen med. Blev lite för tuff öppning första biten men höll ändå bra som trea. Sluggo hoppade tyvärr bort en fin placering i sista sväng men kändes i övrigt fin.
Idag på Solvalla startar Doldis. Senast hamnade vi i dödens på en bra häst vilket blev lite för tufft. Bakspår är alltid lite lurigt men hittar vi rätt med positionerna kan han avsluta riktigt snabbt.

7/12
Fyra spännande på lunchen
I fredags satt Lamborghini fast I mål med gott om krafter kvar som fyra.
Idag i kylan startar Action Launcher, Jaguar C.Boko, Gordon Mearas och Sluggo Tabac hemma på Gävletravet. Action har fått ett lopp i kroppen och ett bra smygläge i spår nio. Kör till slut och siktar på pengar. Jaguar gjorde ett dåligt lopp senast efter att innan dess ha radat upp fina prestationer. Var inte helt kurant den dagen. Är åter pigg och glad och normalt sett slutar han långt fram. Gordon var fin senast som tvåa i tufft gäng. Från spår två försöker jag hitta till ledningen och lyckas vi med det kör jag gärna där. En ny plats bland de tre ligger inom räckhåll. Sluggo har haft en liten tävlingspaus då han varit krasslig I halsen. Innan dess gjorde han riktigt fina lopp. Han är stark och rejäl. Går han felfritt slutar vi långt fram.

3/12
Dubbla banor
Mino slog ihop och galopperade 500 m kvar igår. Surt då han fortfarande hade gott om krafter kvar I det läget. Olle skötte sig och kvalade på 38.1.
Idag startar Lamborghini C.Boko på Solvalla och senare på kvällen kör jag Högnäs Baloo åt Sofia Andersson på Romme. Lambo spurtade bra som trea senast. Litet fält med åtta hästar gynnar honom. Motståndet är svårbedömt men jag tror han med rätt lopp kan sluta långt fram. kBaloo har fått ett lopp i kroppen vilket han brukar må bra av. Han gör alltid bra lopp och gör säkert så ikväll också.

2/12
Ny Mino start
Igår körde Erika Åhsblom ett perfekt lopp med Balou och efter en sen lucka på upploppet spurtade dom till en fin andraplats.
Ikväll på Gävletravet startar Mino Tabac och Tolvmans Olle kvalar. Mino gjorde ett toppinsats senast när han vann från dödens. Har gått upp en klass men han gör alltid sitt bästa. Helt omöjligt att han segerstrider igen är det inte. Olle är en fin treåring som måste kvala om då han inte har någon godkänd tid det senast året. Står han på benen hela vägen fixar han det lätt.

1/12
Erika och Balou till Solvalla
Igår räckte inte hästar inte riktigt till. Elde körde jag med i dödens. Han kändes fin och travade bra men, blev lite stum sista biten när han tog sista pengen. Action kändes även han fin men från spår sju hamnade vi hopplöst till och fick backa sist. Därifrån fick vi inga pengar.
Idag åker Erika Åhsblom till Solvalla med B.B.S.Balou. Formen är bra och spår tre över kort distans passar bra. Med lite flyt på vägen kan dom vara bland de tre men jag är nöjd om det blir pengar.

 

 
  Förra sidan