AKTUELLT
 
 

2022
Januari        
                                                                                                     Förra månaden

29/1
Killer struken
Igår gjorde Mino det bra som trea. Var inte trött I mål men kunde inte springa fortare sista biten in mot mål.
Idag skulle Killer Queen Boko starta på V75 men hon blir hemma då hon inte var hundraprocentig i veckan.

28/1
Mino till Romme
I måndags höll Gordon bra som femma efter en tuff inledning. Elde funkade inte och galopperade bort sig.
I kväll startar Mino Tabac. Han var duktig som trea senast från dödens på en lite för kort distans för hans del. Spår ett och medeldistans passar bra. Möter några bra men han är bra själv också. Siktar på att sluta långt fram. Kör även Red Squaw i lopp ett.

24/1
Lunchtrav på hemmaplan
I onsdags var det nära, nära när Killer ledde nästan hela vägen. Avslagen sista biten och det blev målfotoförlust.
Idag startar Nordby Elde och Gordon Mearas. Elde var inte som bäst senast. Känns som vanligt efter det och löper han på topp slutar han långt fram. Gordon är jämn och säker. Senast var han femma i ett montélopp. Tar säker fina pengar idag med. Kör även Annie Skoglunds och Håkan Skoglunds två hästar Bellaforza och Brio Launcher.

19/1
Killer till Bergsåker
Igår gjorde Sluggo ett okej lopp även om hans sjundeplats var lite blygsam. Fashion var bra som fyra.
Ikväll åker vi till Sundsvall med Killer Queen Boko. Det blir förta gången för oss som hon startar i voltstart vilket är ett frågetecken men spår sex tror jag blev bästa tänkbara. Formen är på väg uppåt. Fått två lopp i kroppen och senast spurtade hon vasst som tvåa. Felfritt slutar vi långt fram.

18/1
Härlig seger för Ivar
I lördags gjorde Gorden ett godkänt lopp som femma. Jaguar satt fast med krafter kvar. I samma lopp ledde Ivar från start till mål på nya rekordet 15,3/2140 och tjänade 100 000 med Erik Adielsson i vagnen. Stort grattis till i EasyKb och skötare Linnéa Alsén. Elde var inte lika bra som tidigare i vinter och då blev det inga pengar.
Idag på Bollnäs lunchtrav startar Sluggo Tabac och Fashion Fine Wine. Sluggo var duktig senast som tvåa. Slutar långt fram när han travar hela vägen och siktar på ett nytt felfritt lopp igen. Fashion har inte haft något flyt i loppen på slutet. Tränar på bra och med lite stolpe in kan vi ta en fin placering.

15/1
V75 på hemmaplan
I söndags spurtade Killer bra sista biten in i mål som tvåa. Kiara galopperade och tyvärr slog hon upp sin gamla skada, så nu är tävlingskarriären över och nu väntar ett nytt liv som fölmärr.
Idag startar Gordon Mearas, Ivar Pace, Jaguar C.Boko och Nordby Elde. Gordon är med i ett montélopp och fjolårets montéchampion Jonathan Carré rider. Gordon gör oftast jämna och bra lopp, är startsnabb och med rätt lopp kan han vara bland de tre. Ivar (körs av Erik Adielsson) och Jaguar är med I samma lopp. Ivar blir stadigt bättre och bättre. Klarar han femtespåret ska det bli intressant och se hur långt det räcker, även om han nu möter lite tuffare hästar. Tuffa gäng har Jaguar varit ute i på slutet. Senast i V75 final där han var sexa. Provade norskt huvudlag för första gången då och lite snopet blev det fel effekt. Istället för att öka började han bromsa och vingla på upploppet. Tappade nån placering men gjorde ändå ett bra lopp. Han gillar att smyga och får han "sitt" lopp kan vi vara bland de tre. Elde har formen på topp. Blev överladdad sist och galopperade från ett snävt fjärdespår. Bör gå felfritt när det är bilstart. Möter några riktigt bra motståndare men med tanke på den fina formen tror jag vi tar fina pengar.

10/1
Två till Romme
I torsdags var det upp och ner med hästarna. Mino och Sluggo var riktigt bra som trea respektive tvåa. Tyvärr var inte Lamborghini och Balou lika bra. Lambo var visserligen sexa men kan mycket bättre. Balou blev oplacerad från dödens. Kommer kolla upp dom två till veckan.
Idag startar Boko tjejerna Killer Queen och Kiara C. Bägge två var ut förra veckan på Bollnäs. Killer gjorde det bra som fyra. Har nu fått ett lopp i kroppen vilket normalt fört henne framåt. Linnéa kör och från ett fint förstaspår hoppas jag dom slutar långt fram. Kiara blev för pigg och galopperade direkt från start senast. Hade inte startat sedan april innan dess och hon behöver fler lopp innan toppformen infinner sig.

6/1
Fyra ut på hemmaplan
I lördags gjorde Killer det bra som fyra även om det kändes att hon behövde lopp i kroppen. Både Elde och Kiara var för laddade och galopperade bort sig vilket var riktigt surt.
I dag på lunchen startar Mino Tabac, B.B.S.Balou, Lamboarghini C.Boko och Sluggo Tabac. Mino gör alltid sitt bästa men kort distans har han inte provat på. Länge och distansen kan vara ett frågetecken. Balou har visat fin form men från spår tolv måste vi ha lite tur för att sluta långt fram. Lamboarghini var inte som bäst senast. Är uppfräschad sen dess och normalt sett räcker han långt. Sluggo travade hela vägen senast och blev trea. Gäller att köra felfritt och gör vi det kan vi vara bland de tre igen.

1/1
Gott Nytt År
I torsdags var Ivar åter jättebra när det blev en ny andraplats efter att fått chansen allt för sent. Olle var inte hundra i värmningen och då valde jag att stryka.
Idag rivstartar vi året med tre hästar till start, Killer Queen Boko, Nordby Elde och Kiara C.Boko. Killer fick vi stryka senast då hon fått en smäll i hagen. Tränar bra både före och efter det. Spår fem bakom bilen passar bra och är hon inte alltför ringrostig slutar hon långt fram. Både Elde och Kiara är med på V75. Elde börjar närma sig toppform och var duktig senast som tvåa. Får han rätt lopp kan han vara bland de tre. Kiara har inte startat sedan april och behöver troligen lopp i kroppen. Har tränat på rejält de senaste månaderna och som snabbast har vi kört 19/2140. Hon är svårbedömd men en Kiara i toppform hade räckt långt idag.

 

 
  Förra sidan