AKTUELLT
 
 

2022
April        
                                                                                                     Förra månaden

29/4
Linnéa kör två på hemmaplan
Igår gjorde Mino som vanligt ett bra lopp när han blev femma trots galopp på nytt rekord över lång distans 28,4.
Idag startar Maison Plage och B.B.S.Balou. Bägge två har fin form för dagen och fina utgångslägen(4). Nisse möter ett rutinerat gäng och kan bli tufft att räcka till vinst men en plats bland de tre ligger inom räckhåll. Balou tror jag har bra chans att blanda sig i segerstriden. Vi har även stallets två små charmtroll i Mälarstens Sagari och Runstens Minodin i premielopp.Tiden kan dom och sköter dom sig klarar dom det lätt.

29/4
Fredagskväll på Romme
I tisdags blev Saga sjua och tog ett stort steg i rätt riktning. Även fast det blev en galopp efter 900 m visade hon fin fart. Klondike gjorde det bra i ett lopp som det var dåligt tempo i och sedan gick det fort till slut när han tog sista pengen.
Ikväll på Romme startar Mino Tabac. Han 0gör alltid sitt bästa. Senast satt han fast med krafter kvar i mål på nytt rekord. Lång distans gillar han och fina pengar hoppas jag på.

26/4
Två till Bollnäs
I fredags gjorde Doldis ett bra lopp när han blev femma och var mindre än en längd från tredjeplatsen vilket hade gett en finalplats.
Ikväll startar treåriga Tolvmans Saga och Klondike C.Boko. Saga gjorde det bra i debuten som femma. Hon möter tuffa jämnåriga ston och det kan vara svårt att rå på de bästa, men travar hon hela vägen kan hon ta en fin peng. Klondike hoppade senast direkt i starten. Var duktig gången innan som tvåa och fixar han starten och har lite flyt med positionerna kan vi vara bland de tre.

22/4
En Doldis på turné
Igår gjorde Balou en bra insats men hade inget flyt med löpningsförloppet, utan gick I mål med krafter kvar som sjua.
Idag åker jag till Göteborg med Doldis (Mats Djuse kör) för kval i kungapokalen. Han har fått ett bra utgångsläge i spår två. Nio hästar i loppet och tre går till final vilket är tufft men inte omöjligt.

21/4
Balou på hemmaplan
Igår gick Atom felfritt men var lite seg och tog inga pengar. Insider räckte inte till mot hårda hästar när han blev sexa, men kändes bra och kommer vara betydligt bättre nästa gång. Fashion satt fast med krafter kvar som oplacerad.
Idag startar B.B.S.Balou. Han var bra sist som trea utan att få fritt till slut. Lite bökigt läge med spår 12 bakom bilen och det krävs lite flyt för att sluta långt fram.

20/4
Insider I årsdebut
I söndags gjorde Mino ett strongt lopp och sänkte rekordet med ett par sekunder till 26.4/2140. Tyvärr hamnade vi i trötta ryggar och gick I mål med lite krafter kvar som oplacerade.
Idag åker vi till Bergsåker med Atom Bet, M.T.Insider och Fashion Fine Wine. Atom gick felfritt senast och var då duktig som sexa. Prio ett är att köra felfritt och gör jag det kan det bli en fin placering. Insider har inte startat sedan i höstas. Han har haft en bra vinter men behöver lopp i kroppen och möter för tufft motstånd och jag siktar på pengar. Fashion har spår ett i ett långlopp vilket är ett passande smygläge. Möter även han bra motstånd och även där är målet att ta pengar.

17/4
Glad påsk
I torsdags var Ivar sämre än jag hade hoppats när han blev sexa, hostade och hade hög puls efter loppet. Killer behövde lopp i kroppen när hon tog sista pengen.
Idag är det trav på Romme med v75 och vi har vårat lilla charmtroll Mino Tabac ut i dubbelcuppens final. Senast fick han ett omöjligt lopp och det får bli ett snällare upplägg idag. Tufft motstånd som det ska vara i en final, men får han ett optimalt lopp är det inte helt omöjligt att vara bland de tre.

14/4
V75 på hemmaplan
I söndags gjorde Nisse (Maison Plage) en finfin comeback som tvåa snyggt körd av Linnéa.
Idag har Gävletravet sina traditionsenliga påskkärringar med V75. Vi startar Ivar Pace och Killer Queen Boko. Med bägge två har vi siktat mot den här dagen. Ivar har tränat bra de senaste veckorna. Spår två i volt kan var lite lurigt men fixar han det är han snabb ut och jag kör gärna i ledningen och då tror jag vi slutar långt fram. Killer kör Jenni Björk i ett ungdomslopp. Fått spår lite väl långt ut bakom bilen (7) och motståndet är svårbedömt. Jag kör även Önnes Heimer åt Elisabeth Sundgren vilket är skoj.

10/4
Nisse i comeback
I fredags blev Jaguar fyra och Saga femma. Bägge gjorde det bra och får fortsätta tävla på framöver.
Idag startar Maison Plage på Hagmyren och Linnéa kör honom. Han har nästan haft ett års tävlingsuppehåll och kan behöva lopp i kroppen. Känns annars fin i träning och spår sex passar bra. Linnéa kör även fina Högnäs Baloo åt Sofia Anderssona.

8/4
Snökaos
Igår gjorde Doldis ett fint lopp som tvåa på 15.6/2640.
Idag är det tänkt att vi ska till Romme med Jaguar C.Boko och Tolvmans Saga. Får hoppas vädret lugnar ner sig då vi fått rejält med snö i natt, så vi kan ta oss till Romme. Jaguar var bra sist som tvåa i sin comeback. Precis nu som då kör Linnéa och dom är ett samspelt ekipage. Får de rätt lopp finns det lite skrällchans. Saga är en fin treåring som debuterar. Den här gången är hon är mest med för att se och lära.

7/4
Doldis på hemmaplan
I går skötte sig Atom bra och då blev det en mersmakande sjätteplats och han sänkte sitt rekord med tre sekunder till 17,4/2140. Däremot klarade inte Klondike andraspåret i volt utan galopperade direkt i starten. Körde efter det runt med honom och han kändes fin.
Ikväll startar Doldis på Gävletravet. Han var duktig i årsdebuten som tvåa och bör gå fram i form med det loppet i kroppen. Debut över lång distans men spontant känns det som en fördel. Spår ett bakom bilen kan både vara bra och dåligt men löser det sig tillhör han de bättre i loppet. Kör även Ethel åt Stefan S Persson och Unexpected åt Åke Siikavaara vilket ska bli skoj.

6/4
Atom och Klondike till Solvalla
Igår var det en dålig dag. Kylie galopperade när det blev lite trångt in i första sväng och då var det loppet över. Även Olle galopperade bort sig. I hans fall efter ett varv. Surt sa räven.
Idag startar Atom Bet och Klondike C.Boko. Atom har haft lätt att galoppera och viktigaste är att köra felfritt och bilstart tror jag är en fördel för att fixa det. Klondike var duktig senast som tvåa och formen kommer mer och mer. Möter tufft motstånd och i första hand är det pengar som gäller och blir det mer är det en bonus.

5/4
Årspremiär på Rättvik
I torsdags var Balou duktig som trea i ett hårt gäng. Sluggo fick det inte att stämma och galopperade bort sig 900 kvar. Tulido skötte sig på bästa vis och kvalade på 42,2 och blev godkänd.
Idag åker vi till Rättvik med Kylie C.Boko och Tolvmans Olle. Kylie gjorde comeback senast och avslutade bra som femma. Bör vara lite vassare idag. Spår ett och 2140a passar bra och med rättlopp kan vi vara bland de tre. Olle gör årsdebut. Han har blivit valack sen senast han startade vilket varit väldigt positivt då han blivit betydligt lugnare och inte varit lika spänd. Spår åtta över 2140 volt passar bra då det viktigaste är att han travar hela vägen.

 

 
  Förra sidan