AKTUELLT
 
 

2022
Maj        
                                                                                                     Förra månaden

21/5
Vi dukar upp för V75 fest på hemmaplan😀
I torsdags varBaloubra som fyra, Nisse fick dödens och då räckte det inte till pengar. Saga gick nytt rekord när hon tog sista pengarna och Atom avslutade dagen med att vara riktigt bra som tvåa.
Idag har vi vår största tävlingsdag på Gävletravet och vi har två till start Ivar Pace och Killer Queen Boko. Historiskt har vi haft fina framgångar den här tävlingsdagen då bla. M.T.Insider har vunnit två gånger och Nordby Kuling var knappt slagen i en dubbelcupfinal. Killer kör Felicia Molin i ett diamantstoförsök. Killer var bra sist och brukar bli bättre med lite tätare starter. Spår sex passar bra och trots tufft motstånd tror jag hon kan ta fina pengar. Detsamma gäller Ivar, även han har fått lopp och kroppen och ett bra startspår i fyra bakom startbilen. Bägge var fina i veckans jobb. Inviger även vår nya fina Veranda Dolidis som blivit klar i veckan. Stort tack till Thomas och gänget som byggt den och alla fina blommor från Göran Skoglund.

19/5
Lunchtrav på Hagmyren
I tisdags avslutade Rose snabbt över upploppet som sexa. Olle gick felfritt men blev först utan pengar.
Idag startar B.B.S.Balou, Maison Plage, Toklvmans Saga och Atom Bet. Balou och Nisse kommer från fina insatser och bägge har fått fina utgångslägen. Med rätt lopp kan de vara bland de tre. Saga har ett lite lurigt spår och i första hand ska hon gå felfritt och detsamma gäller Atom, som i sin tur dragit ett fint förstaspår.

17/5
Lunchtrav på Rättvik
I fredags hoppade Atom 900 kvar när vi slog ihop hjulen med ekipaget utvändigt, kändes i övrigt bra.
Idag startar Tolvmans Olle och M.T.Rambling Rose. Olle måste lära sig att gå felfritt och gör han det tar han fina pengar. Rose har blivit opererad i halsen efter senaste starten och kan behöva lopp I kroppen. Tränar bra för dagen och kapacitet finns att sluta långt fram.

13/5
Atom till Romme
I tisdags var det lite stolpe ut för Killer. Travade i två ogiltiga starter men i den tredje som släpptes iväg galopperade hon, gjorde sedan en fin upphämtning som fyra. Jaguar fick gå för tidigt när han tog sista pengen. Avslutade med att Beluga gjorde ett topplopp som tvåa på nya fina rekordet 15.5/2140 tufft att inte få vinna när hon gick så bra.
Ikväll startar Atom Bet. Han har nu gått felfritt i två starter och det viktigaste är att han fortsätter med det. Var lite blek sist och bättre än så ska han kunna. Igår kom det en ny häst i träning det är treårs stoet Koppars Cocostopp. Vi hälsar henne och hennes ägare Annelie Leander välkommen.

10/5
En trio till Hagmyren
Igår blev det fel och fel när först Klondike blev hängade i tredjespår i ett ursinnigt tempo och jag fick ta upp och backa sist. För Fashion blev det tvärtom. Satt i rygg ledaren när den stannade varvet kvar och vi drogs sist. Jag ryckte inte några snören på någon av dom utan dom får komma igen nästa gång.
Idag på lunchen startar Killer Queen Boko, Jaguar C.Boko och Beluga Launcher. Tre fina hästar som har chans att dyka upp bland de tre om dom travar och har lite flyt med positionerna. Kör även Högnäs Baloo åt Sofia Andersson vilket kommer bli skoj.

9/5
Två till Romme i kväll
I lördags gjorde Insider ett tappert försök att hålla undan från ledningen men blev infångad sista biten in mot mål och blev tvåa. Ett bra lopp och formen kommer mer och mer.
Idag startar Klondike C.Boko och Fashion Fine Wine. Klondike känns fin för dagen och från spår sju kommer jag försöka hitta ner i banan så snabbt som möjligt. Möter några bra men tycker han borde kunna rekordsänka och gör han det kan det bli en fin placering. Fashion gör alltid sitt bästa utan att ha den rätta turen i loppen, lång distans passar bra och jag hoppas han kan få ha lite stolp in idag.

7/5
Sista dansen på Gävle
Igår gjorde Balou och Ivar det riktigt bra som sexa respektive fyra på nya fina rekord, Balou sprang 13.3 och Ivar 12.8.
Ikväll var det tänkt att vi skulle starta tre hästar men både Sluggo Tabac och Lamborghini C.Boko blir hemma då de har slem i halsen. Blir bara M.T.Insider men det är inte så bara, som får tävla i kväll. Han var fin i årsdebuten och bör vara lite vassare nu. Loppet är endast 1140 vilket passar bra men spår sju var lite väl långt ute bakom startbilen. Det blir hans livs sista start på hemmaplan och jag hoppas vi kan avsluta med flaggan i topp.

6/5
Tre blir två
I onsdags kollade vi ett tiotal hästar i halsen och det visade sig att fem av dem hade slem i halsen. Det var Doldis, Mino. Kylie, Sluggo och Lamborghini, vilka så klart har fått eller kommer att få stanna hemma från veckans starter. Väldigt trist men ändå skönt att hitta det innan start istället för efter loppen.
Idag åker jag med Ivar Pace och B.B.S.Balou till Solvalla för lunchtrav. Bägge har varit friska i veckan och allt verkar bra med dom. Balou var ut i lördags och gick bra som fyra. Kort distans med bil passar bra och med rätt lopp kan vi vara bland de tre. Ivar gör debut över kort distans och autostart. Tror det passar bra och även spår tre är jag nöjd med.

4/5
Två till Sundsvall ikväll
I lördags gjorde både Nisse (Maison Plage) och Balou bra lopp som femma respektive fyra. Sagari och Minodin klarade bägge premietiden, men då Sagari unnade sig lyxen att ta tre korta galopper blev han ej godkänd.
Idag åker Doldis och Mino Tabac till Bergsåker. Mino var ut så sent som I fredags och var duktig femma. Möter ett liknande gäng och har ett fint första spår och kan ta en liknande placering igen och kanske kan han vara bland de tre. Doldis var inte långt ifrån att kvala in till Kungapokalen senast när han blev femma. Känns fin i veckans jobb och från ett fint andraspår hoppas jag kunna vara långt fram.

 

 
  Förra sidan