AKTUELLT
 
 

2022
Juni        
                                                                                                     Förra månaden

28/6
En trio till Bergsåker
Igår gjorde Beluga ett bra lopp när hon blev tvåa från ledningen. Även Ivar gick i ledningen och slutade trea. Lexus kvalade in på 21.0.
Idag åker jag till Sundsvall med Jaguar C.Boko, Crunchy och B.B.S.Balou. Jaguar har fått ett fint förstaspår och har ett lopp i kroppen. Lång distans kanske inte är hans bästa men med rätt rygg kan vi var bland de tre. Crunchy är en spännande treårig hingst som debuterar. Han var startklar redan för ett par månader sedan men lite småsaker har gjort att vi fått vänta tills nu. Spår sex passar bra och det ska bli spännande att se hur han står sig mot konkurrenterna. Balou satt fast senast och får han smyga med och spara speeden kan han avsluta till en placering bland de tre.

27/6
Fina fyraåringar
I lördags gjorde Doldis ett bra lopp som fyra på nya rekordet 12.3/2140a. Det betyder att han är klar för semifinal i Breeders Crown senare i höst. Idag startar Beluga Launcher, Ivar Pace och Lexus C.Boko kvalar. Beluga blev rejält störd senast när hon var femma. Springa fort kan hon men lite osäker om hon klarar fjärdespåret då det är lite snävt att vända upp därifrån. Felfri kan vi vara bland de tre. Ivar höll bra som sexa senast efter att hafått ett tufft lopp. Har fått ett fint förstaspår och plan A är att leda från start till mål. Lexus tränar bra och fixar kvalet, normalt sett, om han sköter sig.

25/6
Kylie vann på Hagmyren
Igår gjorde Mino ett bra lopp som sexa när han tangerade sitt rekord på 26.4/2140. I samma lopp var Elde på väg mot en riktigt framskjuten placering när han tyvärr galopperade och trots att han sedan gick bra efter det blev han först utan pengar. Avslutade med att köra Kylie i ledningen och in i sista sväng blev jag passerad av den utvändiga hästen, men den galopperade in på upploppet och då kunde Kylie avsluta in i mål mot en säker seger. Stort grattis till ägaregänget i Easykb och skötare Linnéa Alsén.
Idag åker vi åter till Rättvik för att starta Doldis (Mats E Djuse kör) i ett försök till Breeders Crown. Doldis var grymt bra senast som tvåa från dödens. Han fortsätter att utvecklas och känns stark i träningspassen. Möter stenhårt motstånd och det ska bli spännande att se hur han står sig i konkurrensen och jag hoppas han är bland de femma första för då är han klar för semifinal senare i höst.

24/6
Glad midsommar till alla
Igår blev Killer för het i ledningen och fick inte 100 procent luft och då blev det inga pengar. Inte heller Gordon blev placerad då han inte kom till från sitt tolftespår. Nisse (Maison Plage) fortsätter att visa att toppformen sitter då han både i försöket och finalen spurtade vasst till slut som femma och sexa. Basar var lite väl laddad men fixade kvalet.
Idag åker vi till Hagmyren med Mino Tabac, Nordby Elde och Kylie C.Boko. Mino och Elde startar i samma lopp och jag kör Mino. Han var bra senast som tvåa och gör alltid sitt bästa. Elde gjorde comeback senast, kändes fin men galopperade när det gick väldigt fort. Körs av Magnus Djuse som lyckats bra med honom tidigare. Bägge två kan vara bland de tre med rätt lopp. Kylie var bra senast i ett långlopp och formen är stigande. Loppet är öppet och med rätt resa kan även hon vara bland de tre.

23/6
Rättvik i kväll
I måndags blev det tre sjätteplatser, resultatmässigt vill man alltid bli bättre men alla tre Balou,Jaguar och Olle gjorde bra prestationer.
Idag startar Killer Queen Boko, Maison Plage, Gordon Mearas och Basar Tabac kvalar. Alla tre är med i hästägarecuppen som är ett lopp med två försök och de sju första går till final senare under kvällen. Killer är med i första försöket och fick ett lite tråkigt spår sju, annars är hon bra i ordning och jag tror vi kan vara långt fram. Nisse var jättebra senast som fyra då som nu kör Erika Åhsblom. I samma lopp kör jag Gordon och han har fått ett lopp i kroppen och formen är stigande. Till en början siktar vi på final med Nisse och Gordon. Basar är en superspännande kille som inte startat på flera år, sköter han sig kan han springa riktigt fort. Finns det intresse att köpa in sig i honom är det bara höra av sig.

20/6
Fyra till Bollnäs
Idag på lunchen startar B.B.S.Balou, Jaguar C.Boko, Tolvmans Olle och Lamborghini C.Boko. Balou har haft ett kortare tävlingsuppehåll och kan behöva lopp i kroppen annars passar spår fyra över kort distans med bil bra. Även Jaguar har inte startat på några veckor, också han har ett bra läge i spår sex över 2140 volt. Bägge två kan vara bland de tre med rätt lopp. Olle tränar bra för dagen på hemmaplan. Han har tidigare blivit spänd när det blivit skarpt läge på banan och det viktigaste är att han håller sig i trav hela vägen och slappnar av. Lamborghini gör debut med framspår bakom bilen (3) och hur han fixar det är ett litet frågetecken. Han är lite svårbedömd hur han står sig i loppet men han har tränat bra en längre tid hemma på gården. Kör även Realsbo Emil i lopp åtta vilken är en ny bekantskap för mig.

16/6
Killer til Lindesberg
I tisdags raketspurtade Nisse (Maison Plage) till ett fjärdepris. I samma lopp blev Ivar sexa och Gordon oplacerad. Kylie var bra som sexa medan Sluggo inte fick travet att flyta när han tog sista pengen.
Idag startar Killer Queen Boko. Hon har varit ut i tuffa lopp på slutet och gjort det bra. Spår två över 2640a passar bra och med rätt lopp kan vi vara bland de tre.

14/6
Full femma på hemmaplan
Igår gjorde Doldis ett heroisk lopp när han var tvåa från dödens, slagen med en halv längd och med samma tid som vinnaren 12,7/2140 volt (endast fyra tiondelar från svenskt rekord), en mycket bra insats.
I kväll startar Slugg Tabac, Kylie C.Boko, Ivar Pace, Gordon Mearas och Maison Plage. Sluggo är med i ett lopp över mastiga tre varv. Känslan är att det borde passa bra då han är stark men lite spänd vilket brukar bli bättre ju längre in i loppet vi kommer. Även Kylie är med i ett långlopp. Vi provade det i fjol vilket slog väl ut. Både Sluggo och Kylie har fått lopp i kroppen och snälla utgångslägen och med rätt lopp kan båda vars bland de tre. Ivar, Gordon och Nisse (Maison Plage) startar i samma lopp, jag kör Ivar, Robert Wilhelmsson kör Gordon och Erika Åhsblom kör Nisse. Ivar har ett spännande utgångsläge i spår sju. Han har varit ute i tuff V75 konkurrens på slutet och tränar bra för dagen. Gordon gör comeback efter några månaders tävlingsuppehåll. Han har tränat tufft och hårt en längre period men kan behöva lopp i kroppen. Nisse ledsnade från dödens senast känns annars fortsatt bra i träning men har fått ett tufft utgångsläge med spår längst ut på tillägg. Kommer även ta med mig M.T.Insider, som efter lopp ett kommer få pris som månadens häst i maj.

13/6
Doldis till Karlstad
I fredags var Rose sjua efter ett rörigt lopp där hon fick backa sist efter 600 m. Avslutade sedan bra över upploppet. Igår lämnade Action Launcher oss för att få ett fint pensionärsliv hos Malin Edell. Action har var en av stallets stora profiler med hela 17 segrar bla vann hans skötare Erika Åhsblom sitt första lopp med honom på Solvalla och så sent som ifjol som tolvåring vann Linnéa med honom på Rättvik. Tack för allt och ägarna Launcher AB för den här tiden.
I kväll startar Doldis på Färjestad. Doldis var bra som tvåa senast och har fortsatt träna bra efter den starten. Loppet är bra vilket det ska vara när det är hundratusen i första pris men Doldis är riktigt bra själv också. Lite lurigt läge med spår två då han inte startat i voltatart på länge, men jag tror han fixar det.

3/6
Elde och Atom på Rättvik
I måndags var Kylie fyra, Beluga femma och Saga sexa. Alla tre gjorde det bra. Saga sänkte rekordet med tre sekunder och Beluga hade varit längre fram om hon inte blivit störd 500 kvar.
I kväll startar Atom Bet och Nordby Elde. Atom kommer mer och mer och var duktig som tvåa senast. Fotfarande är felfritt prio ett och då passar spår åtta bra. Elde gör comeback efter några månaders tävlingsuppehåll. Han har fått ett bra utgångsläge i ett springspår. Han är mycket tränad, men har inte gått några banjobb och är lite svårbedömd.

 

 
  Förra sidan