AKTUELLT
 
 

2022
Juli        
                                                                                                     Förra månaden

29/7
Fyra nya ikväll
Double Dream och Klondike fixade sina kval igår på 22,3 respektive 19,8. Lexus var fyra på nya rekordet 16,5/2140. Ivar var bra som femma både i försöket och finalen. Kylie hoppade tio meter från mål som sexa och blev diskad. Avslutade kvällen med att Beluga var sjua från ett tråkigt bakspår.
Ikväll åker vi till Romme med Classique Launcher (premielopp), Tovmans Saga, Doldis och Lamboarghini C.Boko. Classique ska trava hela vägen så fixar han sitt premielopp. Även Saga ska trava gör hon det kan vi vara bland de tre. Doldis är allt bra med, möter endast sex hästar men alla dom är riktigt bra, men det är han själv också. Med rätt lopp är vi långt fram. Lamborghini vann senast och har fin form. Gick då i ledningen den här gången blir det att köra bakifrån då vi har spår nio bakom bilen, men det funkar det med.

28/7
Intensivt tävlande
Ikväll har vi sex hästar ut på Gävle. Lexus C.Boko, Ivar Pace, Kylie C.Boko, Beluga Launcher startar och Double Dream OH och Klondike C.Boko montékvalar. Lexus gjorde debut i onsdags och var bra som femma då. Är lite trög och tanken med täta starter är att få honom lite piggare. Spår fyra bakom bilen passar bra och det viktigaste är att han fortsätter trava felfritt. Ivar var riktigt bra senast som tvåa. Är med i ett lopp med försök och final. Har fått ett fint tredjespår bakom bilen. Fem första till final och det är prio ett men hoppas kunna leda försöket från start till mål. Kylie har visat fin form i de senaste starten. Möter tuffare motstånd den här gången men fått ett bra andraspår bakom bilen och därifrån kan vi vara bland de tre. Beluga satt fast med krafter kvar senast. Hon har varit bra hela året och tränar fortsatt bra. Lite tråkigt läge med bakspår på tillägg men med rätt resa slutar hon långt fram. Double Dream är en fin treåring som klarar kvalet lätt om allt flyter som det ska, det samma gäller Klondike i montékvalet (Natalie Blom rider).

20/7
Två till Eskilstuna
Ikväll startar Lexus C.Boko och Killer Queen Boko. Lexus debuterar och det är alltid spännande. Han är inte superväsad utan ska få starta igång. Det viktigaste ikväll är att han travar och sköter sig. Killer var tillbaka till sitt vanliga jag senast när hon var tvåa. Loppet Ikväll är betydligt tuffare med fina hundratusen i förstapris men formen är bra och med rätt lopp kan vi vara bland de tre.

18/7
Full hand till start
Idag åker jag till Lindesberg med Gordon Mearas, Crunchy, Tolvmans Saga och Lamboarghini C.Boko och senare ikväll åker Erika Åhsblom och kör Tolvmans Olle på Rättvik. Gordon var duktig senast vid seger, möter tuffare motstånd den här gången. Spår nio passar bra och lång distans har han tävlat bra på tidigare. Även Crunchy vann senast och loppet ser tuffare ut den här gången. Spår två fixade han senast och jag tror vi kan vara långt fram. Saga0 har lite problem med halsen och det får gärna var uppehåll och torr luft, vilket skulle gynna henne. Fart att rekordsänka rejält finns och löper hon upp till det hon tränar kan hon vara bland de tre. Lamborghini har varit förkyld efter senaste starten och blev struken pga. av det sist han skulle starta. Är frisk och kry nu och från ett fint förstaspår är plan A att leda från start till mål. Olle var positiv senast men fortfarande är prio ett att gå felfritt.

16/7
V75 idag
I onsdags gjorde Beluga ett bra lopp som fyra med lite krafter kvar I mål.
Idag åker vi till Årjäng med Mino Tabac och Kylie C.Boko. Mino är med i en tuff dubbelcupfinal och han behöver var sitt allra bästa jag för att ta pengar och göra sitt livs prestation för att vara bland de tre, men spår ett och med fin form ska vi göra ett försök. Kylie kör Linnéa i ett ungdomslopp också det från ett fint förstaspår. Debut över kort distans och det ska bli spännande att se hur långt hon räcker.

13/7
Solvalla ikväll
Igår gjorde både Ivar och Nisse (Maison Plage var sitt riktigt topplopp när dom var tvåa respektive trea i samma lopp. Ivar sänkte sitt rekord rejält till 13.6/2140 volt och detsamma gjorde Nisse som stod tillägg till finfina 13.1/2140 volt, riktigt skoj.
Idag är det dax för Beluga Launcher att starta. Hon har varit riktigt bra som tvåa i hennes senaste starter. Bakspår och mycket tuffare motstånd försvårar att sluta långt fram, men formen är på topp och vi får göra ett försök.

12/7
Två i samma lopp
Tätt med trav nu och jag såg att i helgen passerade stallet en miljon inkört på lite drygt ett halvår nu gasar vi och slår fjolårets siffror. Igår gjorde Killer det bra som tvåa på nytt rekord 13.4/1640.
I kväll i Eskilstuna startar Ivar Pace (Ulf O kör) och Maison Plage. Bägge två har visat att formen är i stigande och med rätt lopp kan bägge två sluta långt fram.

11/7
Finfin helg på Åland
I lördags kväll inledde Crunchy med att leda sitt lopp från start till mål. Gordon följde upp med att spurta till en enkel vinst när han fick lucka från rygg ledaren. Stort grattis till ägarna i Stall Charles Boko respektive Tierp Cement AB. Skötare på båda är Erika Åhsblom med sommarvikarie Evelina Kraft som extra hjälp. Kylie trivdes inte riktigt på banan men var ändå på väg mot en fin placering när hon galopperade in på upploppet. Jaguar gjorde också det riktigt bra som tvåa med gott om krafter kvar då luckan aldrig kom från rygg ledaren.
I kväll är det Rättvik som gäller med Killer Queen Boko. Senast blev hon för pigg i ledningen. Vi ändrar lite på utrustningen och håller hon sig bara lugn slutar vi långt fram.

9/7
Mot Åland
I måndags gjorde Saga och Basar bra lopp som sexa respektive sjua, bara att anmäla igen.
Idag åker vi till Mariehamn med Crunchy, Gordon Maeras, Kylie C.Boko och Jaguar C.Boko. Crunchy var duktig som trea i debuten och tränar bra efter det. Gordon har fått två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Kylie hade lite flyt när hon vann senast men den segern hade hon sparat ihop till, bra form men ett lite snävt startspår i fyra. Jaguar har bättre form än raden då det strulat lite i de senaste starterna. Alla fyra har kapacitet att sluta långt fram med rätt lopp. Kör även Lovegirl Gem åt Anna Mann.

4/7
Två kalla syskon till Rättvik
Igår tog Beluga en ny mersmakande andraplats även den här gången från ledningen. Tyvärr var Elde inte som bäst och blev oplacerad.
I kväll åker jag till Rättvik med syskonen Tolvmans Saga och Basar TAbac. Saga blir stadigt bättre och felfritt sänker hon sitt rekord sen hur långt det räcker visar sig. Basar har inte startat på tre år och behöver självklart lopp i kroppen. Han har mycket fart i sig men har även en hel del hetsiga tendenser i sig. Håller han sig lugn och sköter sig är jag nöjd.

3/7
Två till Hudik
I tisdags hade inte Jaguar nått flyt utan satt fast med gott om krafter kvar som oplacerad. Crunchy gjorde en finfin debut som trea (Finns en fin film av Ulf Lindfors på Youtube) och även Balou var bra som femma.
Idag startar Nordby Elde och Beluga Launcher på Hagmyren. Beluga var ut så sent som i måndags och var då duktig som tvåa. Spår två är inte optimalt men fixar hon det är hon snabb ut och då slutar vi långt fram igen. Elde har galopperat i sina två senaste starter, men mellan galopperna har han visat fin form och bra fart. Prio ett blir att köra felfritt och då kan vi överraska och vara bland de tre.

 

 
  Förra sidan