AKTUELLT
 
 

2022
Augusti        
                                                                                                     Förra månaden

31/8
Beluga på Solvalla
I söndags gjorde Double Dream en bra debut som femma med krafter kvar i mål. Saga galopperade kort efter start men kändes i övrigt bra och blev sjua. Balou hamnade bakom trötta hästar men knep sista pengarna när han kom ut.
Ikväll startar Beluga Launcher. Hon gör bra lopp hela tiden och var bra som trea senast. Tufft lopp i kväll men läget med spår två bakom bilen är bra och därifrån borde vi kunna ta en fin placering.

28/8
Tre till Hudik
Jaguar var inte som bäst igår när han tog sista pengarna. Han har startat tätt och får ta ett litet break.
Idag på Hagmyren startar Double Dream O.H, Tolvmans Saga och B.B.S.Balou. Saga var ut i måndags och blev då rejält störd till galopp men kändes i övrigt fin. Spår ett på tillägg över kort distans passar bra men idag är ett felfritt lopp prio ett. D.D är en fin treåring som gör debut även för henne är det viktigaste att hon sköter sig och travar hela vägen. Balou gör alltid sitt bästa och med lite flyt är vi bland de tre igen.

27/8
Jaguar på V75
Igår gjorde Sluggo en riktigt bra prestation när han blev tvåa på nytt rekord 30.8 över lång distans.
Idag åker vi till Sundsvall och Bergsåker med Jaguar C.Boko. Han har varit riktigt bra i sommar och vunnit de två senaste starterna. Kort distans med voltstart passar bra och spår två är helt okej. Alltid tufft på V75 men, får han rätt lopp kan han vara bland de tre och skulle allt gå vår väg kan det bli riktigt bra.

26/8
Täta starter
Igår skötte sig både Mago och Virus bra och klarade sina premielopp på tiden 1.30 respektive 2.02,1.
Idag åker jag till Romme med Sluggo Tabac. Sluggo var ut så sent som i tisdags och hade en dålig dag då. Kommer göra lite små justeringar och se hur han känns i värmningen. Slår det väl ut får han tävla och då står han bra inne i loppet med spår tre över lång distans. Kör även Zäta åt Petra Enqvist.

25/8
Premielopp x2
I tisdags satt Doldis fast långt bak i fältet med gott om krafter kvar som oplacerad. Sluggo hade en dålig dag på jobbet och även han slutade oplacerad.
Ikväll åker jag in till Gävle med tvååringarna Mago Launcher och Brenne Virus för premielopp och sköter dom sig kommer det att gå bra.

23/8
Doldis i derbykval
Igår blev Saga störd till galopp 700 kvar och det slutade med att vi blev diskade.
Idag åker jag till Jägersro med Doldis (Mats Djuse kör) och Erika Åhsblom åker till Eskilstuna med Sluggo Tabac. Grymt stolt och spänd att se Doldis i derbykval där Sveriges 72 bästa fyraåringar gör upp om tolv finalplatser. Det kan bli tufft och surt med åttondespår men större under har skett. Sluggo gör comeback och sköter han sig och travar hela vägen är jag nöjd.

22/8
Saga på Romme
Igår skötte sig Elde perfekt och då blev det en fin andraplats. Gordon gjorde ett stabilt lopp och blev sexa.
Idag startar Tolvmans Saga och jag kör också Högnäs Baloo åt Sofia Andersson. Saga var duktig senast som tvåa och utvecklas hela tiden åt rätt håll. Travar hon hela vägen kan hon rekordsänka och då blir det en ny fin placering. Baloo har jag inte kört på ett tag men han såg fin ut senast och formen är bra.

21/8
Andra raka för Jaguar
I torsdags körde Evelina Kraft fint med Klondike till en femteplats. Crimcju slog ihop och galopperade kort efter start och blev oplacerad. Jaguar ledde från start till mål på 12.3/1640a med gott om krafter kvar i mål. Sagaro, Minodin och Virus skötte sig alla fint i babyracet. Dessutom vann Erika Åhsblom med sin egen Åttman Ö.K snyggt körd av Therese Hyllsjö, stort grattis.
Idag åker vi till Hagmyren med Nordby Elde och Gordon Maeras (Ulf Eriksson kör bägge två). Elde har inte fått till det riktigt i år. Tränar bra men i första hand vill jag se ett felfritt lopp. Gordon har fin form för dagen och var bra sist som trea. Kan ta en liknande placering igen med rätt lopp.

18/8
Helkväll på hemmaplan
I söndags gjorde Olle åter ett bra lopp den här gången som tvåa. Nisse fortsätter att visa att formen sitter, nu som trea.
Ikväll startar Klondike C.Boko, Crunchy, Jaguar C.Boko. Dessutom har vi tre hästar i babyrace Runstens Minodin (Erika Åhsblom kör), Mälarstens Sagari (Robert Wilhelmsson kör) och Brenne Virus. Klondike är med i ett juniorlopp och körs av Evelina Kraft (känner Klondike väl då hon sommarjobbat hos oss). Senast var han sjua och med lopp i kroppen kan han vara bland de tre med rätt lopp. Crunchy (Mats Djuse kör) hoppade senast kort efter start i en rörig start. Tror det var ett olycksfall i arbetet och normalt sett är han travsäker. Tränar bra för dagen och sköter han sig kan han vara långt fram. Jaguar ( Mats Djuse kör) vann lätt senast och förutsättningarna med spår två bakom bilen passar bra. Är han som sist är det en bra segerchans. Tvååringarna är alla jättefina och det gäller att vara närmast idealtiden 2.10. Viktigaste är att dom sköter sig.

14/8
Hagmyren
Idag åker Moa Ninsved upp till Hudiksvall med sina passhästar Tolvmans Olle och Maison Plage (Nisse). Olle (Kevin Svedlund kör) var duktig senast när han vann och blir stadigt bättre. Tuffare emot den här gången men det ska bli roligt att se hur han står sig i konkurrensen. Nisse (Ulf Eriksson kör) har hittat en riktigt fin sommmarform. Får han rätt lopp avslutar han fort och då kan han ta en ny topp tre placering.

10/8
Dam-EM
I förrgår skötte sig tvååringarna Infinity Launcher och Yakimuchkin sig bra och klarade premieloppet galant. Balou gjorde ett bra lopp och blev fyra.
Idag åker vi till Bollnäs på lunchen med Jaguar C.Boko och Klondike C.Boko. Bägge två är med i varsitt försök av Dam-EM för kuskar. Jaguar har riktigt fin form och suttit fast med krafter kvar i mål i sina senaste starter. Han körs av Norges representant Silje Kristin Eliertsen från ett lurigt åttonde spår. Trots spåret hoppas han kan vara långt fram. Klondike har inte tävlat på några månader men kvalade i monté förrförra veckan. Han fick ett hyfsat spår i sex och körs av Tysklands Marlene Matzky. Är han inte allt för ringrostig ligger en placering bland de tre inom räckhåll.

8/8
Mot Romme
Igår gjorde Lamborghini det okej som femma, Beluga fortsätter göra bra lopp, den här gången blev det en fin tredjeplats på V75. I samma lopp galopperade Kylie på upploppet när det blev tvärstopp framför henne.
Idag startar B.B.S.Balou och tvååringarna Yakimuchkin och Infinity Launcher går premielopp. Balou var duktig senast som tvåa, bakspår den här gången och vi får smyga med och spurta till slut. Travar tvååringarna klarar dom premieloppet. Kör även Önnes Heimer åt Elisabet Sundgren.

7/8
Nya V75 starter
Mino gjorde så gott han kunde från dödens och det räckte till en sista peng. Doldis var lite blekare än jag trodde men var ändå femma.
Idag åker vi till Dannero med Lamborghini C.Boko, Beluga Launcher och Kylie C.Boko ( Henrik Svensson kör). Lamborghini satt fast senast med krafter kvar och var duktig gången innan vid seger. Travar han slutar vi långt fram. Beluga och Kylie är med i samma lopp och har fått spåren bredvid varandra, i ett och två. Bägge två har fin form men möter tuffare motstånd än dom är vana vid och med rätt resa kan bägge två ta fina pengar.

6/8
Doldis på V75
I torsdags gjorde Killer ett okej lopp som sexa.
Idag åker vi till Rättvik med busfröet Mino Tabac och ståtliga Doldis. Mino är med i ett tufft femåringslopp, men gör ha sitt bästa, (som han brukar), kan han ta fina pengar. Doldis (Mats Djuse kör) är ut på V75 och har fått ett fint andraspår över 2640a. Han startade så sent som förra veckan och föll då med flaggan i topp som tvåa. Han har tränat bra i veckan och täta starter har han fixat tidigare. Alltid tufft på V75 men han är bra själv och är en av dom som kan vinna.

4/8
Killer på Gävle
I förrgår satt Linnéa och Jaguar fast i rygg ledaren med gott om krafter kvar som trea. Lexus var inte som bäst och var sexa i mål men tyvärr var det bara fem som blev prisplacerade.
I kväll kör Linnéa sin egenägda Killer Queen Boko. Lite tråkigt läge med spår åtta bakom startbilen men Killer har visat fin form och med lite flyt på vägen kan dom vara bland de tre.

2/8
Finfin kväll på Rättvik
Igår inledde Balou med att vara tvåa knappt slagen från ledningen. Även Nisse (Maison Plage) var duktig tvåa och i samma lopp var Gordon bra som trea. Avslutade kvällen med att Olle tog karriärens första seger efter att ha gått större delen av loppet i dödens.
I kväll startar Lexus C.Boko och Jaguar C.Boko på Solvalla. Lexus har gjort det bra i två täta starter och kan han vara lika fin igen tar han fina pengar. Jaguar kör Linnéa, han satt fast senast med krafter kvar som två och formen är bra. Möter några bra men med rätt lopp kan han vara bland de tre.

1/8
Rättvik ikväll
I fredags gjorde Saga ett bra lopp då hon nästan ledde från start till mål, endast avslagen sista biten som tvåa. Även Doldis blev tvåa efter att ha gjort ett topplopp utvändigt ledaren och där krävdes det målfoto och surt nog var det inte till vår fördel. Lamborghini blev fast bakom en trött häst med mycket krafter var i mål. Classique klarade premieloppet utan några problem.
Ikväll startar B.B.S.Balou, Gordon Mearas, Maison Plage och Tolvmans Olle. Balou kör Linnéa, de har fått ett bra utgångsläge i spår två bakom bilen över kort distans och dom ska kunna sluta långt fram. Nisse(Maison Plage, Jorma kör) och Gordon är med i samma lopp. Både två har varit bra på slutet och bägge har bra spår i två respektive fyra. Motståndet är bra men med rätt lopp kan bägge två sluta bland de tre. Olle kommer mer och mer, men fortfarande är det viktigaste att köra felfritt och gör han det kommer resultaten att komma.

 

 
  Förra sidan