AKTUELLT
 
 

2022
September        
                                                                                                     Förra månaden

30/9
Två kalla killar kvalar
I onsdags gjorde både Gordon och Lamborghini jättefina insatser, när Gordon spurtade vasst som trea och Lamborghini höll riktigt bra som tvåa från ledningen.
Igår kom en ny häst i träning och jag hälsar ettårstjejen Sunray välkommen till oss. Ikväll kvalar Runstens Minodin och Mälarstens Sagari och normalt sett ska dom fixa det utan problem.

28/9
Mot Paris
I lördags var Doldis grymt fin och blev femma med gott om krafter kvar i mål. Efter några dagars väntan visade det sig att det räcker till att kvala in till Europaderbyfinalen i Paris den fjortonde oktober.
I kväll startar vi tre hästar på Solvalla M.T.Rambling Rose, Gordon Mearas och Lamborghini C.Boko. Rose har visat uppåt form och blir stadigt bättre. Bra spår i fem bakom bilen men möter ett tufft gäng. Gordon har haft ett kortare tävlingsuppehåll och tränat på rejält under tiden. Spår två i volt är lite trångt då han är väldigt stor men jag tror han fixar det. Lamborghini har haft lite tråkiga lägen men fått ett betydligt roligare spår, ett denna gång över kort distans. Ingen av de tre är speciellt betrodda men alla känns fina och helt omöjligt att vara bland de tre är det inte för nån av dem.

24/9
Europaderbykval
Igår gjorde Sluggo ett topplopp i försöket när han sänkte sitt rekord med tre sekunder till 26.6/1640 och blev trea. Tyvärr tog det ut sin rätt och han galopperade i finalen (trots det gick han även då nytt rekord i volt) och blev oplacerad. Mino ville inte vara sämre och blev även han trea på nytt rekord 25.8/2140, mycket bra gjort av bägge två.
Idag startar Doldis på Solvalla (Ulf Ohlsson kör) i ett kval till Europaderbyt i Paris. Stenhårt lopp och surt elftespår och i första hand siktar vi på pengar.

23/9
Kallblodsdag
Igår gjorde Ivar det bra som sjua i sin comeback på tiden 13.2. Både Minodin och Sagari gjorde det bra i babyracet även om den förstnämnda hoppade i sista sväng.
Ikväll åker vi till Bergsåker med Sluggo Tabac och Mino Tabac. Det är en kväll där alla lopp är för kallblod och Sluggo är med i ett lopp där de fem främsta går till en final senare under kvällen och det är prio ett. Det blir första gången han startar över 1640a, känslan är att bil är en fördel men distansen är i kortaste laget. Mino har tränat på rejält efter senaste starten och känns riktigt fin men behöver loppet. Han gör alltid sitt bästa och gör så även ikväll.

21/9
Ivar ut på hemmaplan
Igår fick Beluga stanna hemma d hon inte var helt hundra.
Idag startar Ivar Pace och dessutom är tvååringarna Mälarstens Sagari ( Erika Åhsblom kör) och Runstens Minodin med i babyrace. Ivar har inte startat på någon månad men istället tränat på rejält. Kort distans och spår nio är helt okej men han behöver nog nått lopp i kroppen innan toppformen sitter. Tvååringarna ska försöka pricka tiden 2.00 vilket bägge normalt ska kunna. Kör även fartfylld Zäta åt Petra Edqvist i lopp tre samt Runstens Minodina åt Helena Runfält i premielopp och Rickard Tabac i kval åt Erika Åhsblom.

21/9
Beluga på V86
I måndags var det nära, nära när Gull Blesen förlorade med minsta möjliga marginal när han blev tvåa, sänkte sitt rekord rejält till 32.5/2140.
Ikväll på Solvalla startar Beluga Launcher. Hon var lite sämre senast efter att ha varit fin i stort sett hela året innan. Spår åtta är inte det bästa och det viktigaste är att hon studsar tillbaka och gör ett bra lopp.

19/9
Blesen till Romme
I torsdags gjorde Lamborghini ett okej lopp som sjua från ett tråkigt utgångsläge. Balou gjorde det bra som fyra efter att fått öppna lite för tufft.
Ikväll startar Gull Blesen. Han gör första starten för oss. Var fin i kvalet men är lite svårbedömd och det viktigaste är att han sköter sig.

15/9
Lunchtrav på hemmaplan
Igår galopperade Rose in i första sväng reparerade sedan bra till en fin femteplats.
Idag startar Lamborghini C.Boko och B.B.S.Balou på Gävletravet. Lamborghini gjorde det bra senast som femma har ett svårt tolfte spår och vi får hoppas att de andra kör fort första varvet så kan vi spurta vasst andra varvet. Balou har fått ett bättre läge i spår fem över kort distans. Han är snabb från start och plan A är att leda från start till mål.

14/9
Rose på Solvalla
I lördags var Doldis lite blekare än jag trodde han skulle vara som sjua.
Idag startar M.T.Rambling Rose. Hon var duktig senast som trea. Möter på papperet tuffare motstånd den här gången men med rätt resa kan hon spurta vasst igen.

10/9
Doldis på V75
Igår räckte inte Kylie till i ett tufft lopp utan blev oplacerad. Nisse fortsätter att göra bra lopp. Spurtade storstilat som tvåa. Klondike gjorde ett okej lopp som fyra.
Idag är det v75 i Hudiksvall på Hagmyren och vi har fina Doldis till start. Han satt senast fast i derbykval och har känts väldigt fin i träning efter det. Han körs av Jorma Kontio den gången och från ett tråkigt utgångsläge i spår tolv krävs det lite tur för att räcka hela vägen, men med Doldis är man aldrig slagen på förhand.

9/9
Tre till Bollnäs
Igår gjorde Lexus ett bra lopp som fyra trots lite trafikstop i sista sväng. Elde fick ett omöjligt lopp då han blev hängande i tredjespår. Vi får ladda om batterierna och komma igen med honom.
Idag startar Kylie C.Boko, Maison Plage(Nisse) och Klondike C.Boko. Kylie körs av duktiga Jenni åsberg och Kylie får i fösta hand trava hela vägen. Gör hon det är formen riktigt fin för dagen. En som haft fin form en längre tid är Nisse. Får han ett fint lopp kan han vara bland de tre igen. Avslutar kvällen med att köra Klondike. Han par fått några lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. I öppet lopp hoppas jag kunna vara långt fram.

8/9
Täta starter
I tisdags var Rose duktig som trea. Lamborghini gjorde också ett bra lopp när han blev femma. Double Dream kändes fin men blev först utan pengar som oplacerad.
Ikväll på Gävletravet starter Lexus C.Boko och Nordby Elde. Bägge två startade så sent som förra veckan och gjorde det bra. Lexus slarvade bort en vinst? när han galopperade i sista sväng. Elde var bra som tvåa från dödens. Om inte de täta starterna blir för tufft kan bägge två sluta bland de tre.

6/9
Lunchtrav på Rättvik
I lördags gjorde Klondike en ok montédebut som sexa. Elde visar finfin form och tog en snygg andraplats.
Idag startar M.T.Rambling Rose, Lamborghini C.Boko och Double Dream O.H. Rose har varit sjuk i omgångar men är äntligen frisk och kry. Tränar bra men det fattas lite till toppform. Lamborghini känns fin för dagen men från spår åtta bakom startbilen krävs det mycket tur. Double Dream fin I debuten och gick I mål med krafter kvar. Borde vara lite bättre med det loppet i kroppen. Alla tre kan vara bland de tre med lite flyt men i första hand siktar jag på pengar. Jag kör även fina Zäta åt Petra Enqvist, var bra senast när jag körde, då som tvåa.

3/9
Nya tag ikväll
Igår hade jag en tung kväll då Lexus snubblade och galopperade i ledningen utgången av sista sväng (kändes som att det var segern som rök) väldigt surt men det gäller att hålla sig i trav. Tyvärr galopperade även Olle och Kylie bort sig. Bara vända blad och nya lopp ikväll då vi åker till Romme med Klondike C.Boko och Nordby Elde. Klondike gör montédebut med Jennifer Persson i sadeln. Han är mycket riden hemma men idag tar vi det som ett test och se hur han står sig i konkurrensen. Elde var positiv som tvåa senast och sköter han sig kan det bliven ny topp tre placering.

2/9
Tre till Bollnäs
Igår var Blesen fin i kvalet på 34,2. Fashion gjorde det bra men tyvärr blev vi först utan pengar.
Idag startar Tolvmans Olle, Lexus C.Boko och Kylie C.Boko. Lexus gjorde tre täta starter i sommar och gjorde det bra. Fått en liten paus och laddat om, är han som i sina två första starter kan vi vara bland de tre. Olle har varit riktigt bra i sina senaste starter. Går upp i klass och möter tuffare motstånd men känns så pass bra i träning att jag tror vi kan vara långt fram ändå. Kylie är med i ett lopp där de fem första går till final senare under kvällen och målet är att göra det. Hon tränar bra för dagen hemma på gården.

1/9
Trav på hemmaplan
Igår räckte inte Beluga till pengar i ett tufft lopp.
Idag startar Fashion Fine Wine och nyförvärvet Gull Blesen kvalar. Fashion har inte startat sen i maj och behöver lopp i kroppen. Han tränar fint hemma och jag siktar på pengar i första hand. Blesen har vi haft nån månad och han sköter sig bra, travar han fixar han kvalet utan problem.

 

 
  Förra sidan