AKTUELLT
 
 

2022
Oktober        
                                                                                                     Förra månaden

28/10
Gordon och Jaguar i samma lopp
I onsdags var Saga lite ringrostig som sjua och behöver starta på för att bli rappare.
Idag på Solvallas lunchtrav startar Jaguar C.Boko och Gordon Mearas (Magnus Djuse kör). Jaguar var inte som bäst senast men tränar bra på hemmaplan, spår tre bakom bilen passar bra. Gordon har visat fin form senast satt han fast med gott om krafter kvar. Loppet är tufft och i första hand siktar vi på pengar med bägge två. Kör även Frej Moss i lopp tre.

26/10
Saga till Bergsåker
I fredags kändes Tulido väldigt fin men blev lite spänd efter en rörig start och galopperade bort sig.
Ikväll på åker jag till Sundsvall med Tolvmans Saga. Hon gör sin första start efter halsoperation och det ska bli spännande att se hur hon tagit det, då hon visat fin form men lite dålig ork i sina tidigare starter.

21/10
Tulido i debut
Elde gjorde ett riktigt starkt lopp igår som femma med en galopp på vägen (blev för pigg när den framför tröttnade) på fina tiden 25,9/2660.
Idag debuterar vår fina treåring Rosens Tulido på Romme. Tulido är mycket tränad men inte i några snabbare tempon. Viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen.

20/10
Hemma igen
Efter varit i Frankrike lite längre än det var tänkt är vi åter hemma igen. Ett fantastiskt äventyr där Doldis visade att han har kapacitet att utmana de bästa. Stort tack till alla som hjälpte oss där nere framförallt Anders Lindqvist och även tack till tjejerna hos stall Westholm.
I tisdags blev Gordon 7:a och fast med alla krafter i behåll när hästen framför stannade in i sista sväng och Gordon drogs sist. Betydligt roligare med Atom som skötte sig på bästa vis när han blev tvåa.
Idag startar Nordby Elde på hemmaplan. Han var inte på topp senast men har fått en liten paus efter det och brukar gå bra efter vila. Lång distans och volt passar bra och med rätt lopp kan vi vara bland de tre.

18/10
Två på Hagmyren idag
I fredags gjorde Doldis sitt absolut bästa och blev sexa. Tyvärr räckte det inte till pengar då det endast var fem priser vilket var surt.
Idag på lunchen startar Gordon Mearas och Atom Bet. Gordon visade fin form senast som trea. Är han lika fin igen kan han ta en ny topp tre placering. För Atoms del fortsätter det viktigaste vara att hålla i trenden att gå felfritt. Fått lopp i kroppen och fart finns för att kunna vara bland de tre. Bägge två körs av duktiga Susanne Osterling då vår buss pajade på vägen hem från Frankrike och jag har inte hunnit hem.

14/10
Doldis i Europaderbyt!!
Förra veckan gjorde Beluga det bra som fyra mot ett bra motstånd. Fashion blev sjua i lite trög stil.
Idag på Vincennes i Paris startar Doldis med G Gelormini i vagnen i Uet-derbyt med 200 000 euro i första pris. Otroligt spännande och stort att bara kvalat in. I försöket gick han i mål med gott om krafter kvar och visade att i sina bästa stunder kan han matcha de svenska hästarna. Hur han står sig mot de franska (sex från varje land) har jag ingen aning om. Han har rest bra och känns fin i jobb och det kommer att bli grymt häftigt att vara med.

6/10
Lunchtrav på Romme
I måndags sprang Atom nytt rekord 16.4/2140 men det räckte ändå inte till pengar. Jaguar var inte frisk och slutade sist. Blesen galopperade i ledningen på väg in på upploppet och blev diskad.
Idag startar Beluga Launcher och Fashion Fine Wine och bägge körs av Jorma Kontio. Beluga har ett fint förstaspår och även om loppet är tufft kan hon vara bland de tre. Fashion står lite illa till med spår fem på dubbla tillägg och för att sluta lång fram krävs en hel del tur.

3/10
Tre ut på hemmaplan
Igår var det en omtumlande dag på Hagmyren. Resultatet var inte på topp, Lexus var seg och blev oplacerad, Ivar gjorde det bra som fyra från dödens, även Mino hamnade i dödens och blev sexa med en galopp på vägen, avslutade med att Olle blev störd till galopp kort efter start och sedan blev det en ny galopp precis över mållinjen som femma, men det mest dramatiska var efter målgång med Mino då han kom lös och skenade på stallbacken. Som tur var gick det relativt bra med både mig och Mino.
Ikväll startar Atom Bet, Jaguar C.Boko och Gull Blesen. Atom har inte startat på några månader och behöver lopp i kroppen och det viktigaste är att han travar. Jaguar har tävlingspausat i några veckor och tränat på bra under tiden. Från spår nio får vi smyga med och spurta till slut. Blesen var duktig i sin debut för oss som tvåa, allt bra efter det och felfri slutar han långt fram. Kör även Högnäs Baloo åt Sofia Andersson. Från ett knepigt tolfte spår måste vi ha lite tur på vägen.

2/10
Full buss och släp till Hudik
I fredags kvalade Sagari lekande lätt på 46.2. Tyvärr hade Minodin en sämre dag och galopperade i sista sväng och blev diskad.
Idag på Hagmyren startar Lexus C.Boko, Mino Tabac, Ivar Pace och Tolvmans Olle. Lexus har ett fått bra tredjespår i volten, han är jämn och stabil och står sig bra i klassen. Mino gör alltid sitt bästa, senast sprang han nytt rekord när han blev trea. Bakspår på kort distans är kanske inte det bästa för honom men en plats bland de tre ligger inom räckhåll. Ivar hade tränat på tufft inför senaste starten och behövde det loppet i kroppen. Han står bra inne i loppet även om det finns lite galopp risk från fjärdespåret. Olle har haft en liten paus efter senaste starten. Var riktigt bra i sina starter innan dess. Har han samma form som vid segern slutar han långt fram.

 

 
  Förra sidan