AKTUELLT
 
 

2022
November        
                                                                                                     Förra månaden

30/11
Fyra nya ut idag
Igår var Jaguar riktigt bra som tvåa inte stort slagen efter ett lopp i rygg ledaren och fått en sen lucka till slut. Atom var på väg mot en ny seger (kändes det som) när han snubblade och galopperade ca 140 m från mål. I samma lopp avslutade Rose finfint in i mål om tvåa. Olle galopperade dubbelt först in i först sväng och sedan varvet kvar och blev diskad.
Idag startar Gordon Mearas, Police, Gull Blesen och Sluggo Tabac på Bergsåkers lunchtrav. Gordon har inte haft den rätta turen med positionerna i de senaste loppen. Över lång distans och spår sex smyger vi med och spurtar till slut. Police behövede loppet i kroppen senast. Sköter han sig kan han vara bland de tre. Blesen förlorade på målfoto senast och gör det bra varje gång. Möter tuffare motstånd idag men helt borta är han inte. Sluggo gjorde minicomeback senast och var duktig trea. Har han tagit det loppet på rätt sätt kan han vara bland de tre igen.

29/11
En fyrling ut på hemmaplan
I lördags gjorde Killer det bra som fyra på Solvalla.
Idag på lunchen startar Jaguar C.Boko, Atom Bet, M.T.Rambling Rose och Tolvmans Olle hemma på Gävletravet. Jaguar visade att formen är på väg senast då han avslutade bra in i mål som tvåa. Lite synd med bakspår över kort distans och därifrån krävs det en hel del tur om det ska gå hela vägen. Atom och Rose (Mats E Djuse kör) är med i samma lopp. Atom har formen på topp vilket han visade senast när han ledde från start till mål. Samma dag var Rose sexa men behövde det loppet i kroppen. Tror att bägge kan vara långt fram med rätt resa. Olle har inte startat på några veckor då det inte funnits lämpliga lopp att anmäla till. I stället har han fått träna på rejält hemma på gården. Spår fyra är ett frågetecken men lång distans bör passa bra. Kör dessutom Sofia Andersson fina hästar Högnäs Baloo och Highnose Blenda.

26/11
Killer till Solvalla
Igår satt Elde fast från start och i princip hela vägen in i mål och blev utan pengar.
Nya tag idag med Killer Queen Boko som Linnéa Alsén kör. Senast satt Killer fast och med det loppet i kroppen kommer formen allt mer. Från bakspår (10) får vi hoppas att de andra kör för fort och att Killer kan komma till slut.

25/11
Elde till Romme
I tisdags tog Crunchy ett steg i rätt riktning när han blev fyra. Mino fastnade i en trött rygg, spurtade in som femma när han väl fick fritt. Gordon gjorde ett okej lopp som sjua där vi tappade lite i sista sväng när en konkurent galopperade framför.
Ikväll på Romme startar Nordby Elde. Han har galopperat alldeles för mycket på slutet och det viktigaste är att han går felfritt. Kör även Ridge Torn Amigo åt Moa Ninsved och Catrin Pettersson.

22/11
Härlig seger för Atom
I lördags var Rose lite seg som sexa detsamma gällde Lamborghini som tog sista pengarna. Roligare var Atom som dundrade runt i ledningen från start till mål på 13.8. Stort grattis till ägaregänget i Easykb och sköter förtjänstfullt gör Annie Skoglund . Även Sluggo var riktigt bra som trea på nya rekordet 30.0/2640.
I kväll åker vi till Bollnäs med Crunchy, Mino Tabac och Gordon Mearas. Crunchy har nu fått ett lopp i kroppen efter kasteration och spår ett passar bra, kan vara bland de tre om han kan släppa upp lite sen sist. Mino gör som vanligt bara bra lopp. Stämmer det med positionerna kan vi vara långt fram. Gordon har gjort det bra utan att ha flyt i loppen i de senaste starterna. Får han allt att stämma tjänar han fina pengar.

19/11
Uppåtform
Efter en liten trög period var det skönt att hästarna åter gick bra igår. Först ut var Beluga som blev femma, sedan körde Linnéa ett perfekt lopp med Jaguar och dom spurtade snabbt sista biten in i mål som tvåa. Vi avslutade kvällen med att Saga som tyvärr galopperade bort sig men Blesen tog en ny andraplats (årets 36 andraplats) när han förlorade på målfoto (blivit för många såna i år).
I kväll är det åter fyra till start, M.T.Rambling Rose, Atom Bet, Lamborghini C.Boko och Sluggo Tabac. Rose har fin kapacitet men stoppats av halsproblem, har tränat på bra senaste veckorna och får ses som en outsider. Atom har gjort det bra i höst och formen är riktigt bra. Spår fem över kort distans känns spännande och jag tror vi kan vara bland de tre. Lamborghini var på väg mot en topp tre placering senast när han galopperade i samband med att jag ryckte huvan. Får köra felfritt och gör jag det kan vi vara bland de tre. Sluggo har inte tävlat på några månader och behöver lopp i kroppen, annars passar lång distans fint.

18/11
Full kväll på Romme
I måndags blev det för tuff öppning för Blesen och att han tröttnade var inte så konstigt. Tulido galopperade i ledningen efter ett varv omotiverat, är lite valpig och får träna på lite mer. Police skötte sig men blev lite stum sista biten och behövde lopp i kroppen.
Idag har vi Beluga Launcher, Jaguar C.Boko, Gull Blesen och Tolvmans Saga till start. Jag kör dessutom fina Highnone Blenda åt Sofia Andersson och snabba Zäta åt Petra Edqvist. Beluga värmde bra men hoppade när det blev allvar sist. Får sikta på ett felfritt lopp idag. Jaguar kör Linnéa i en lärlingsfinal. Har lite frågetecken för formen men tävlar han på topp kan han tjäna fina pengar. Blesen (Fredrik Linder kör) och Tolvmans Saga (Erika Åhsblom kör) är med i samma lopp. Om Blesen tog måndagens lopp på rätt sätt borde han sluta långt framme. Saga felade senast men visade fin fart. Felfritt kan hon sluta topp tre.

14/11
Tre hagkompisar på Romme
I fredags blev Killer Queen fast med gott om krafter kvar när favoriten tröttnade framför oss och vi blev oplacerad.
Idag på lunchen åker vi till Romme med Gull Blesen, Rosens Tulido och Police. Blesen har gjort det bra hittills för oss. Det blir debut över kort distans med bilstart vilket jag tror passar bra, men spår elva känns lite trist. Tulido har fått ett betydligt bättre läge i spår ett. Han har bra fart i kroppen och går han felfritt kan vi vara långt fram. Police gör sin första start för oss och det blir spännande att se vad han kan göra. Är lite speciell och viktigaste är att han sköter sig.

11/11
Lunchtrav
Crunchy var lite ringrostig som sexa, kändes fin och kommer vara bättre nästa gång. Elde blev det fel för när jag gick ner i rygg på ledaren och tyvärr stannade den 700 kvar och då hoppade Elde, vilket var surt.
Idag startar Killer Queen Boko på Solvalla. Hon har inte tävlat sen i somras och formen är lite diffus, annars passar spår fem över kort distans bra.

10/11
Åter efter kasteration
I tisdags var det en stolpe ut dag. Beluga värmde strålande men hoppade i första sväng lite omotiverat. Gordon gjorde det bra som femma. Kylie kändes riktigt fin för dagen men bromsade (stänkrädd?) 800 kvar. Lamboarghini var på väg mot en riktigt fin placering när han galopperade 550 kvar i samband med att jag ryckte huvan.
Idag hemma på Gävletravet startar Crunchy och Nordby Elde. Crunchy gör första starten som valack vilket har gjort honom gott. Spår åtta passar bra och därifrån kan vi smyga med och köra till slut. Elde var ut så sent som i söndags och galopperade då dubbelt så idag blir det att köra felfritt. Kör även Moa Ninsved och Catrin Petterssons Ridge Torn Amigo i sista loppet.

8/11
Fyra på Rättviks lunchtrav
I söndags gjorde Mino som vanligt ett bra lopp när han satt fast med krafter kvar i mål som sexa, på nytt rekord. Elde galopperade tyvärr och blev diskad.
Idag startar Beluga Launcher, Gordon Mearas, Kylie C.Boko och Lamborghini C.Boko. Alla fyra känns fina i träning och med flyt kan alla fyra kunna vara bland de tre men vi har lite knepiga lägen och behöver lite tur på vägen.

6/11
Två kalla killar i samma lopp
I onsdags sprang Balou nytt rekord men det räckte inte till pengar i tufft gäng.
Idag på Bergsåker startar Mino Tabac och Nordby Elde. Loppet är över lång distans, vilket båda gillar.Elde (Henrik Svensson kör) står tjugo meters tillägg på Mino och dom är jämnbördiga med dom förutsättningarna. Med rätt lopp kan nån av dom vara bland de tre men tar bägge pengar är det bra gjort.

2/11
Linnéa och Balou
Saga kändes fin men hade lite för lång käk och slog ihop och galopperade bort en peng på upploppet. Atom gjorde ett bra lopp som fyra och visade att den fina formen håller i sig.
Ikväll startar B.B.S.Balou på Solvalla i ett ungdomslopp med Linnéa i vagnen. Spår fem bakom startbilen passar bra och med rätt lopp kan han ta en fin slant.

1/11
Två på hemmaplan
I fredags räckte inte Gordon och Jaguar till i ett alltför tufft lopp på Solvalla, utan blev oplacerade.
Idag startar Tolvmans Saga och Atom Bet. Saga var ut så sent som i förra veckan och var då lite seg. Fint läge i spår ett och hoppas hon piggnar till av senaste loppet. Atom kommer mer och mer. Riktigt bra som tvåa sist. Går han felfritt kan det bli en ny topp tre placering.

 

 
  Förra sidan