AKTUELLT
 
 

2022
December        
                                                                                                     Förra månaden

23/12
Årets sista start
Igår gjorde hästarna bra prestationer men resultatet hade kunnat blivit bättre. Jaguar satt fast med gott om krafter kvar, även Sluggo fastnade med lite sparat. Atom ledde länge men blev stum sista biten och blev sexa. Rose gjorde det riktigt bra och blev trea efter fått ett tufft lopp, delvis först i andra spår.
Idag åker vi till Romme med intressanta nyförvärvet Hemisphere. Han har varit hos oss i några veckor och tränat bra. Är lite svårbedömd och får ses som en typisk outsider. Kör även Koppars Cocostopp åt Annelie Leander.

22/12
Två miljoner 😀😀
I tisdags gjorde Elde och Blesen det bra när dom blev sexa. Olle blev struken då han lämnade stallet under gårdagen. Police galopperade och blev diskad men med pengarna som dom sprang in passerade stallet två miljoner insprunget igen.
Får förbättra det ikväll när Jaguar C.Boko, Sluggo Tabac, Atom Bet och M.T.Rambling Rokse startar på hemmaplan. Jaguar har fin form och satt senast fast med krafter kvar. Lång distans har han tävlat bra på tidigare. Får han smyga med och spara speeden till slut kan han avsluta fort. Sluggo tävlar även han över 2640 vilket passar bra. Möter tuffa hästar men med rätt lopp tar han fina pengar. Atom tävlar också han i ett lång lopp men i hans fall är det mastiga 3140m. Första gången över aktuell distans men han är stark och rejäl så det borde passa bra. Tränar bra och formen är fin så jag hoppas vi kan sluta långt fram. Rose överraskande med att galoppera senaste bakom bilen. Gången innan var hon fin som tvåa. Får köra felfritt ikväll och då har hon kapacitet att kunna vara bland de tre.

20/12
Tre på lunchen
I lördags galopperade Kylie bort sig lite onödigt 850 kvar, kändes fin fram till dess.
Idag åker vi till Bollnäs med Nordby Elde, Police och Gull Blesen. Elde har haft mycket oflyt under året men idag har vi äntligen fått ett bra utgångsläge i spår två. Därifrån borde vi få ett fint lopp och då kan han vara bland de tre. Police var bra som trea senast. Han kan vara svår att volta med och spår fem kan bli lurigt att fixa, så i första hand ska vi köra felfritt. Blesen har varit duktig i sina starter för oss och är han lika bra igen slutar vi långt fram.

17/12
Kylie på Romme
I tisdags gjorde Sluggo ett bra lopp när han blev fyra på nytt rekord 28.9.
Idag startar Kylie C.Boko. Hon visade stigande form senaste då hon gick i mål med krafter kvar som sexa. Från spår ett får vi smyga med och spurta till fina pengar sista biten.

13/12
Sluggo på Eskilstuna
Igår gjorde hästarna jämna och stabila insatser. Olle klarade kvalet, Blesen var bra som tvåa, Crunchy helt okej som sexa, Jaguar satt fast som femma Killer blev påkörd i första sväng och fick punktering så Linnéa var tvungen att avbryta loppet. Mino kämpade bra som femma och i samma lopp var Elde första utan pengar.
Ikväll startar Sluggo Tabac. Han känns fin i träning och även om distansen är i kortaste laget så kan vi vara bland de tre om han tävlar på topp.

12/12
Sju ut på hemmaplan
I lördags blev det för tufft för Alissa sp, tröttnade till slut.
Ikväll har vi hela sju hästar till start. Det är Tolvmans Olle (i kval), Gull Blesen, Crunchy, Jaguar C.Boko, Killer Queen Boko, Mino Tabac och Nordby Elde. Olle har galopperat för mycket och måste kvala om och det fixar han om han travar. Blesen har varit jättebra i sina starter hos oss och förlorat med minsta möjliga marginal de senaste gångerna. Tycker han kämpat ihop till en seger och hoppas den kommer redan ikväll. Crunchy har två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Spår ett passar bra och han kan vara bland de tre. Jaguar var nära att vinna senast och även han fick ett bra förstaspår. Möter några bra men jag hoppas vi kan vara bland de tre igen. Killer kör Linnéa Alsén i ett lärlingslopp. Killer har fått två lopp i kroppen efter en liten paus och är väldigt pigg i träning. Spår fyra bakom bilen passar bra och med rätt lopp kan dom vara långt fram. Mino och Elde (Claes Sjöström kör) startar i samma lopp. Mino gör alltid sitt bästa och även om distansen 1640 är i kortaste laget kommer han fortsätta tjäna fina pengar. Elde gillar kort distans men det viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen.

10/12
Spännande nyförvärv i V75 start
Igår hoppade Rose innan bilen släppte fältet, körde med runt efteråt och kändes fin. Kylie tog ett steg i rätt riktning när hon satt fast med krafter kvar som sexa. Atom gjorde ett nytt bra lopp, den här gången som femma.
Idag åker jag med fina Joy Alissa till Åby och V75. Alissa vann förra veckan för Fredrik Linder och kom sedan hem till oss. Hon får bedömas på gamla meriter men har varit pigg och glad sen hon kom. Lite tråkigt utgångsläge i spår sju bakom bilen. Kör även snabba Högnäs Baloo åt Sofia Andersson från ett fint förstaspår.

9/12
Idag har vi tre ut på Solvallas lunchtrav
I fredags tog Mino nya pengar när han blev sexa på Romme.
Idag startar M.T.Rambling Rose,Kylie C.Boko och Atom Bet. Rose visade fin form senast som tvåa och fick ett bra utgångsläge i spår fem bakom bilen. Med rätt lopp kan hon vara topp tre igen. Kylie värmde bra senast men hoppade när det blev allvar. Kommer ändra lite utrustning och i första hand är det ett felfritt lopp som gäller. Atom var på väg mot andra raka segern?, när han snubblade och galopperade kort före mål senast. Tränar fortsatt bra. Har gått i ledningen i de senaste starterna men idag får vi köra bakifrån när vi fått ett niondespår.

2/12
Tre fantastiskt fina nyförvärv
I förrgår var det inte rätta trycket i Gordon när ha blev oplacerad. Police gjorde det bra och blev trea trots en rejäl galopp från start. Blesen gjorde ett topplopp men tyvärr var det en som var ännu bättre och det blev en ny andraplats. Sluggo fick visserligen inga pengar men loppet blev fel för oss så det är bara leta nya lopp.
Senast veckan har vi fått tre superfina hästar i träning det är treåringen Joyful Argos, femåringarna Hemisphere och Joy Alissa, Alissa vann så sent som i tisdags på Gävletravet med Fredrik Linder på 11.1 ak. Stort tack till Fredrik och Kent.
Ikväll på Romme startar Mino Tabac. Han är en grym peningplockare och tar nästan alltid en prisplacering vilket jag tror han även gör Ikväll. Kör även Zäta åt Petra Edqvist.

 

 
  Förra sidan