AKTUELLT
 
 

2023
Januari        
                                                                                                     Förra månaden

31/1
Lunchtrav i Eskilstuna
Idag startar Hemisphere och Joyful Argos på Sundbyholm. Hemisphere har gjort två startar för oss. Gick bra i den första men funkade inte hundra senast. Har fixat lite småsaker efter den starten och känns uppåt i träningen. Felfritt är prio ett och då duger han i klassen. Argos gör debut för oss. Han har galopperat en hel del tidigare och även för honom är ett felfritt lopp viktigast. Har inte kört i några snabbare farter men det är en härlig kille att jobba med och jag tror han kan få ett fint år.

27/1
Catchdriver
Igår tog Killer ett stort steg i rätt riktning när hon blev trea, endast slagen om andraplatsen men nån cm. Sluggo fick ett för tufft lopp och då räckte det inte till pengar. Belluga ledde i 2139 m men åkte tyvärr dit i sista steget men var bra som tvåa.
Idag har jag ingen egen till start men kör två fina åt Sofia Andersson i Highnose Blenda och Högnäs Baloo på Romme. Bägge var ut förra veckan och var bra, då Blenda vann och Baloo var fyra.

26/1
Gävle blir Solvalla
I fredags travade Saga hela vägen och gick nytt rekord med dryga sekunden men tyvärr räckte det inte till pengar.
Idag har vi tre hästar till start, det är Killer Queen Boko, Sluggo Tabac och Beluga Launcher. Det skulle det vara lunchtrav hemma på Gävletravet men då vädret ställt till det är tävlingarna flyttade till Solvalla. Killer har fått ett fint förstaspår över lång distans och därifrån smyger vi med och med rätta ryggarna kan vi vara bland de tre. Sluggo har visat finfin form i de senaste starterna och möter liknande motstånd. Är han lika bra igen slutar vi långt fram. Beluga galopperade direkt från start förra veckan i hennes årsdebut. Fick en genomkörare efter det och borde gå framåt med den. Spår fem över kort distans passar bra.

20/1
Saga på lunchen
I onsdags klarade inte Beluga femtespåret utan galopperade bort sig direk från start. Jaguar gjorde det bra och blev sexa och hade lite krafter kvar sista biten in i mål.
Idag startar Tolvmans Saga på Romme. Har inte startat på några månader och formen är svårbedömd, viktigast är ett felfritt lopp.

9/1
Årets första seger
Igår blev Blesen för het i ledningen och då tog orken slut sista biten. Roligare med Sofia Andersson och hennes Highnose Blenda som jag vann väldigt lätt med.😃
Ikväll bär det av till Solvalla med Beluga Launcher och Jaguar C.Boko. Beluga har inte startat sedan i höstas utan tränats tuff utan att gått i några snabbare farter pch troligen behöver hon lopp i kroppen för att hitta toppform. Finfin form har Jaguar men fått ett tråkigt spår i elva. Måste ha en hel del tur för att ta en framskjuten placering därifrån.

17/1
Mot Bergsåker
I söndags var Sluggo stark och rejält som trea.
Idag startar Gull Blesen. Han gjorde det bra ifjol och har fortsatt träna bra. Endast sju hästar i loppet men alla är bra och Blesen har kommit upp i klass, ändå tror jag vi kan vara bland de tre med rätt lopp. Kör även åt Sofia Andersson, hennes fina Hignose Blenda och Högnäs Baloo.

15/1
Ny start för Sluggo
Idag på Romme startar Sluggo Tabac. Han hade lite oflyt senast då han avslutade bra och var fyra i mål, men tyvärr var han diskad för att haft för lång galopp femhundra meter från mål. Liknande lopp idag och går han felfritt så tjänar han fina pengar och med maxklaff kan vi vara bland de tre. Kör även Red Squaw åt Olli Pajanen, vilken jag kört tidigare, men det var för några månader sedan.

11/1
Killer blir hemma
I måndags gjorde Elde ett bra lopp och blev femma. Mino var inte på topp och var placeringen bakom Elde, men tyvärr räckte det inte till pengar.
Idag skulle Killer Queen Boko startat på Solvalla, men då hon har lite förkylningsymtom blir hon hemma.

9/1
Sluggo på Romme
Två fina kallblod i samma lopp. I fredags gjorde Sluggo en bra insats när han var fyra i mål men tyvärr blev vi diskade då han galopperade förlångt ett halv varv från mål.
Ikväll på Gävletravet startar Mino Tabac och Nordby Elde (Mats Djuse kör). Mino står 20 m tillägg och Elde ytterligare 20 tillägg men endast nio hästar i loppet vilket gynnar oss. Siktar på fina pengar med bägge och med rätt lopp kan båda vara bland de tre.

6/1
Sluggo på Romme
I onsdags var Rose lite sämre än hon varit på slutet och blev först utan pengar. Hemisphere galopperade in i första sväng och sedan tog jag beslutet att backa sist och då var loppet över för vår del. Jaguar tog en finfin andraplats efter att spetsat och sedan släppt till favoriten och sedan följt med snyggt hela vägen in i mål.
Idag startar Sluggo Tabac. Han hade ett bra fjolår och utvecklades hela tiden åt rätt håll. Lite synd med bakspår på kort distans men vi får smyga med och spurta till slut.

4/1
Nya lopp nya möjligheter
Igår var Killer sämre än förväntat och gav upp sista biten och blev oplacerad. Kylie slog ihop och galopperade bort sig nästan på samma ställe som sist, har svårt att trava med brodd i skorna.
Ikväll åker vi till Solvalla med trion M.T.Rambling Rose, Hemisphere och Jaguar C.Boko. Alla tre startade så sent som veckan innan jul och alla visade fin form. Rose blev trea, Hemisphere fyra och Jaguar satt fast med gott om krafter kvar. Spårlottningen har varit till vår fördel då Rose har ett bakom bilen, Hemisphere sju i volt och Jaguar tre bakom bilen. Alltid tuff på Solvalla men med rätt lopp och bibehållen form kan alla tre vara bland de tre.

3/1
Killer först ut 2023
Idag åker vi till Bergsåker med kompisarna Killer Queen Boko och Kylie C.Boko. Killer hade otur senast som fick punktering så den starten får vi glömma. Tränar bra och spår ett över kort distans med bilstart passar bra. Kylie återföll i gamla synder sist och galopperade bort sig. Kändes fin fram tills hon hoppade och det viktigaste är att hon travar hela vägen i kväll.

 

 
  Förra sidan