AKTUELLT
 
 

2023
Februari        
                                                                                                     Förra månaden

22/2
Argos på Solvalla
Igår inledde Infinity karriären på bästa vis då hon höll starkt från ledningen till en mersmakande andraplats. Gordon var fin men fick en dålig start och vi backade sist och då blev det inga pengar. Killer dummade sig från start och galopperade våldsamt och då var det loppet kört.
Nytt lopp ikväll då vår energifyllda gangster Joyful Argos tävlar. Han har gjort två starter för oss och varit jättebra som tvåa respektive etta. Fortsätter träna bra, dock har han den här gången fått ett tufft utgångsläge med spår åtta bakom bilen. Han är så bra att han kan vinna igen men vi måste ha lite flyt på vägen.

21/2
Tre till Eskilstuna
I söndags gjorde Saga ett bra lopp som femma i ett tufft gäg. Classique klarade kvalet utan några problem.
Idag startar Infinity Launcher, Gordon Mearas och Killer Queen Boko. Infinity är en finfin treårig tjej som gör tävlingsdebut och det viktigaste är att hon sköter sig. Hon möter ett gäng andra orutinerad treåringar och det ska bli spännande att se hur hon står sig mot dem. Gordon gjorde en bra årsdebut senast som fyra. Fått ett bra utgångsläge i spår tre och med rätt lopp kan vi vara bland de tre. Killer kör Linnéa Alsén från ett bra fjärdespår bakom bilen. Killer var bra senast som trea och formen är bra. Även hon kan vara bland de tre med rätt lopp. Kör även trevliga Highnose Blenda åt Sofia Andersson.

19/2
Två på hemmaplan
I fredags hade Beluga en dålig dag på jobbet och då får man inga pengar utan hon blev oplacerad.
Idag på Gävletravet pryder vår lilla gangster Joyful Argos framsidan på programmet. Startar gör Tolvmans Saga och kvalar gör Classique Launcher. Saga gick nytt rekord senast och blir bättre och bättre. Möter tuffa hästar och måste sänka sig ytterligare för att ta pengar. Classique är en fin treåring som har tränat kvaltid lätt, men kan vara lite osäker från start. Fixar han det lite knepiga fjärdespåret klarar han kvalet. Kör även Sotar Maja i lopp ett åt Jan Söderlind.

17/2
Lunchtrav på Romme
Igår gjorde Elde en finfin montédebut, trea bra ridit av Nathalie Blom.
Idag startar Beluga Launcher, hon har varit duktig tvåa i de två senaste starterna. Lite tuffare idag men hittar vi ner på innerspår kan hon vara bland de tre. Kör även Zäta åt Petra och Nicole Edqvist.

16/2
Elde i monté
Igår blev det en tråkig startgalopp för Atom då han var alltför laddad och det slutade med att han blev diskad. Jaguar gjorde ert bra lopp då han tog en mersmakande femteplats efter att ha fått fritt in på upploppet.
Idag på Bollnäs startar Nordby Elde med Natalie Blom i sadeln. Det är debut för Elde i monté och det ska bli spännande att se hur han fungerar under sadel, men han är väldigt svårbedömd.

15/2
Jaguar och Atom till Solvalla
I måndags var inte Turbo på humör utan vi fick stryka precis innan defileringen.
Ikväll tar vi nya tag då vi åker till huvudstaden med spännande Atom Bet och fina Jaguar C.Boko. Atom var duktig så sent som förra veckan när han vann på Bergsåker. Då som nu över kort distans med bil. Lite tuffare lopp den här gången, men Atom är bra och jag siktar på att leda så länge som möjligt. Jaguar är med i final av Solvallas nya serie med 150 000 i första pris. Vi har varit tvåa och sexa i två försök och möter ungefär samma hästar igen. Lite synd med bakspår (10) och för att sluta långt fram krävs lite tur.

13/2
Turbo i comeback
I fredags galopperade Tulido bort sig i ledningen ca 500-600 meter kvar. Riktigt surt då det såg ut och bli en riktigt framskjuten placering.
Idag åker vi med fina Rive Turbo till Färjestad och Magnus Jakobsson kör. Turbo har inte startat på nästan ett år och är väldigt svårbedömd. Fart finns i massor men han måste kunna hushålla på krafterna också.

10/2
Argos ruskigt stark.😁
Igår inleddes kvällen på bra vis då Infinity kvalade galant på 21.0. Fortsatte sedan på bästa vis när Argos vann efter ha gått 14.5 sista varvet i tredjespår. Stort grattis till ägarna Hållbara Hus (Kent Andersson) och sköter gör Erika Åhsblom. Gordon gjorde en bra comeback som fyra. Elde fick en trög rygg och kom aldrig in i loppet och blev först utan pengar. Killer spurtade vasst in som trea efter sen lucka och visade att formen är på väg i topp.
Idag åker vi ill Romme med Rosens Tulido. Tulido gjorde två starter ifjol som treåring och fart fanns men han förstod inte riktigt vad han skulle göra. Har tränat bra och var fin i banjobb förra veckan. Körs den här gången av fjolårets segerikaste kusk i Sverige (Magnus Djuse) från ett fint sjättespår. Viktigaste är att Tulido sköter sig och gör han det tror jag han kan vara långt fram.

9/2
Härlig seger för Atom
I förrgår visade sig AtomAtom från sin bästa sida och ledde från start till mål. Start grattis till ägarna i Easy kb och skötare Annie Skoglund. Basar fungerade inte alls och när en häst inte vill ska dom inte behöva tävla, så tyvärr är hans tävlingskarriär över. Beluga gjorde ett nytt bra lopp då hon blev tvåa, fint körd av Nicole Edqvist. Även Gull Blesen gjorde det bra som femma på nytt rekord, bra styrt av Ulf Backhouse.
Idag är det trav på vår hemmabana Gävletravet och vi åker in med fem fina hästar, Infinity Launcher, Joyful Argos, Gordon Mearas, Nordby Elde och Killer Queen Boko. Infinity är ett jättefint treårssto som kvalar. Har skött sig exemplarisk i träning och jag hoppas hon fortsätter med det idag. Argos gjorde debut för oss förra veckan och var ytterst nära att vinna, men blev tvåa. Borde vara bättre med det loppet i kroppen. Han är en liten gangster, men sköter han sig slutar vi långt fram. Gordon var lite trött i höstas och fick en liten paus att ladda om. Tränar bra och jag kör snällt och siktar på en fin placering. Detsamma gäller Elde, som står tillägg på väldigt bra hästar, annars gillar Elde den långa distansen. Killer visade uppåtform sist, som trea. Spår tre över kort distans med bil gillar hon och i sina allra bästa stunder kan hon räcka långt. Kör även fuxan Highnose Blenda åt Sofia Andersson. Senast hade Blenda punktering och den starten kan vi glömma. Var riktigt duktig gången innan då vi vann på Bergsåker.

7/2
Trav på dubbla fronter
I tisdags var det nära, nära när Argos förlorade på målfoto efter ha gått hela loppet i dödens. Samma position hade Hemisphere när han blev sjua.
Idag åker jag till Sundsvall med Atom Bet och Basar Tabac. Atom har passande förutsättningar med auto kort och ett helt okej sjättespår. Senast han varit ut över kort ledde han från start till mål. Haft en liten tävlingspaus men känns fin i träning och jag hoppas vi kan sluta långt fram. Basar har inte startat sedan i somras och gör sin andra start på flera år. Har hög kapacitet och är mycket snabb, tyvärr också väldigt hetsig. Viktigaste är att han sköter sig, spår ett på tillägg kan vara både bra och dåligt. Kör även min kompis Högnäs Baloo åt Sofia Andersson och vi siktar på fina pengar.
Ulf Backhouse åker till Eskilstuna med Beluga Launcher och Gull Blesen. Nicole Edqvist kör Beluga, hon var nära att ta sin första seger senast när hon var knappt slagen tvåa. Travar hon kan det vara dax för första vinsten idag. Gull Blesen kör Uffe och från att vara ensam på start får dom försöka hålla undan så länge de kan. Uffe är mest känd med fina framgångar med Hönn Blesa och Blesen påminner en hel del om Blesa. Han har även kört Kose E Trollet bra med bla. seger tidigare åt mig.

 

 
  Förra sidan