AKTUELLT
 
 

2023
Mars        
                                                                                                     Förra månaden

31/3
Killer på hemmaplan
Igår var Mino riktigt fin när han avslutade starkt sista femhundra in mot mål som tvåa. Kylie värmde väldigt bra och var fin I provstarten men när det blev allvar knöt det sig för henne och hon galopperade dubbelt och fick inga pengar.
Idag avslutar vi mars med att Killer Queen Boko startar på Gävletravet. Hon dummade sig sist vi startade utan att vi riktigt vet varför och fick därför kvala om vilket hon gjorde med bravur. Spår fyra med bil passar bra och tävlar hon som tidigare i vinter kan hon åter vara topp tre.

30/3
Romme byts till Eskilstuna
Igår gjorde alla hästarna det bra på Solvalla men utan att utdelningen blev på topp. Argos hamnade invändigt och när jag valde fel väg i sista sväng blev vi utan pengar. Hemisphere satt fast med gott om krafter kvar i mål som sexa och kändes väldigt fin hela vägen. Jaguar sänkte sitt rekord till 13.4am och det räckte till en sjundeplats. Scorpion var fin i kvalet på 19.8.
Idag på lunchen startar Mino Tabac och Kylie C.Boko på Eskilstuna då travet är flyttat från Romme. Mino var bra som fyra senast i sin comeback. Möter ungefär samma hästar igen och med rätt lopp kan vi förbättra den placeringen. Kylie gör årsdebut och det viktigaste är att hon travar hela vägen och gör hon det kan vi vara långt fram.

29/3
Fin fyrling till Solvalla
Ikväll startar Joyful Argos, Hemisphere, Jaguar C.Boko och Scorpion Tile kvalar. Argoss har varit duktig i vinter och fortsätter träna bra. Kommit upp lite i klass men han utvecklas hela tiden åt rätt håll. Spår ett passar bra och i ett öppet lopp kan vi åter vara långt fram. Hemisphere har haft en kortare tävlingspaus och istället fått träna på rejält. Spår fem i volt är ingen fördel och vi kommer tappa från start men över 3140 m spelar det mindre roll. Försöker smygga med och köra till slut. Jaguar är med i final av Solvallaserien högst 650 tusen för andra gången i vinter. Förra gången var han femma från ett bakspår inte långt från att vara trea. Den här gången har vi fått ett bra fjärdespår bakom bilen, så att han duger i klassen tvekar jag inte på. Får vi rätt lopp kan vi vara bland de tre. Scorpion är en fin treåring som fixar kvalet bara han står på benen och travar hela vägen.

22/3
Elde ikväll
Turbo ville inte vara med i måndags och då klarade han inte kvalet. Lamborghini hamnade långt bak invändigt men lyckades sista biten tråckla sig fram till ett sjudepris. Mino visade sig från sin rätta sida då han blev fyra från rygg ledaren utan att vara helt tom i mål.
Idag på Solvalla startar Nordby Elde. I de senaste starterna har han provat monté, vilket gjort gott för hans psyke. Han har fått ett bra läge i spår åtta över lång distans. Därifrån smyger vi med och siktar i första hand på fina pengar.

20/3
Trav på hemmaplan
I fredags skötte sig Killer och då fixade hon kvalet enkelt. Blesen blev lite för pigg och tappade orken sista biten och slutade först utan pengar. Gordon gjorde ett bra lopp som fyra. I samma lopp blev Nisse oplacerad.
I kväll på Gävletravet startar Lamborghini C.Boko, Mino Tabac och Rive Turbo kvalar. Lamborghini blev för pigg senast och galopperade bort sig direkt. Bilstart ikväll vilket borde vara en fördel. Loppet är ett lärlingslopp och Linnéa Alsén kör från ett fint förstaspår. Lamborghini har bra fart, men det viktigaste är att han sköter sig. Mino gör comeback efter några månaders tävlingspaus. Även han fick spår ett bakom bilen. Kan behöva lopp i kroppen och vi smyger med och förhhoppningsvis har vi en pollet kvar till slut. Turbo måste lära sig att ta det lugnt, då fixar han kvalet.

17/3
Romme ikväll
I onsdags tog Jaguar en mersmakande andraplats från rygg ledaren. Atom blev oplacerad men kändes fin, men fick ett för tufft lopp.
I kväll startar Gull Blesen, Maison Plage (Nisse), Gordon Mearas och Killer Queen Boko kvalar. Blesen hoppade senast och var alldeles för laddad. Får försöka hålla honom lugn och trava hela vägen så tar han fina pengar. Nisse gör årsdebut efter haft en fin säsong ifjol. Spår ett är bra men lite svårbedömd är formen. Han kanske behöver lopp i kroppen. Gordon är med i samma lopp (OKB kör). Han har fått två lopp i kroppen och formen är stigande. Även han fick ett bra spår i 3. Löpningsförlopp avgör vem som är först i mål av våra två. Killer kvalar och sköter hon sig i starten fixar hon det.

15/3
Två till Solvalla
I söndags var det upp och ner med resultaten. Argos gjorde ett nytt bra lopp och var knappt slagen som tvåa. Både Lamborghini och Saga var för laddade och för bägge slutade det med galopp och de blev diskade. Alissa gjorde en strålande årsdebut när hon blev tvåa på ett mycket bra vis.
Idag startar Jaguar C.Boko och Atom Bet. Jaguar gjorde det bra som sexa sist på v75. Spår ett passar bra och med rätt lopp kan vi vara bland de tre. Atom visade fortsatt fin form när han var tvåa senast. Kort distans med bil passar bra men vi hamnade lite väl långt ut bakom bilen med spår sju.

12/3
Spännande kvartett på hemmaplan
I fredags galopperade Turbo bort sig i kvalet. Tulido var på väg mot seger (kändes det som) när han började vingla och tappa all fart sista hundra in mot mål, som sexa. Kvävde sig och fick ingen luft och kort efter mål gick han omkull. Väldigt dramatiskt men allt gick bra med både Tulido och mig. Självklart kommer vi kolla upp honom från topp till tå inom kort.
Nya tag idag när det är Grand slam 75 på hemma på Gävletravet och vi har Joyful Argos, Tolvmans Saga, Lamborghini C.Boko och Joy Alissa till start. Börjar med Argos som gjort det bra i år med bla. seger näst senast. Tränar bra och idag är det 500m (2640a) längre än tidigare i år. Sköter han sig har han styrkan att sluta långt fram. Saga var bra som femma senast i ett tufft gäng. Hon blir stadigt bättre och jag siktar i första hand på felfritt och sänka hennes rekord, då kan det bli en fin peng. Lamboarghini gör årsdebut efter att tränat på rejält i vinter. Spår ett i volt över kort distans passar fint. Är han inte allt för ringrostig borde han kunna vara långt fram. Alissa gör även hon en spännande årsdebut. Hon har tränat nästan tre månader i backe och gått ett banjobb efter 18/2140. Fick ett tråkigt sjundespår bakom bilen men fördelen är att loppet inte är fullt och vi borde kunna få ett fint lopp. Hon är lite svårbedömd men det ska bli roligt att komma igång och tävla med henne.

10/3
Tulido till Romme
I lördags gjorde Jaguar ett stabilt lopp som sexa.
Idag startar Rosens Tulido och Rive Turbo ska kvala. Turbo är egensinnig men travar han hela vägen klarar han kvalet lätt. Tulido har hittills galopperat lite för mycket för att jag ska vara nöjd, så idag gäller det att köra felfritt. Gör vi det har han kapacitet att var långt fram.

1/3
Ny V75 start för Jaguar
I torsdags var Atom duktig som tvåa. Även Infinity gjorde det bra som fyra, bägge gick nya rekord. Tyvärr galopperade både Blesen och Turbo och dom blev diskade.
Igår avslutades en epok och en ny började då M.T.Insider efter att ha bott hos oss i tio år åkte till Myrsjö gård och Anita Rostner för att inleda sin avelskarriär. Väldigt roligt och spännande men lite vemodigt. Fick en fin tvåårig av Anita i träning, Myrsjös Tage.
Idag åker jag till Örebro med Jaguar C.Boko. Han blev överladdad och galopperade senast. Olycksfall i arbetet och med bilstart travar han. Lite synd med bakspår (10) och vi får hoppas på lite tur på vägen.

1/3
Spännande lunch på hemmaplan
I söndags blev Elde lite väl laddad men höll ändå bra som fyra.
Idag på Gävletravet startar Atom Bet, Gull Blesen, Infinity Launcher och Rive Turbo. Atom har ett passande lopp med spår fem över kort distans. Var väldigt fin näst sist när han vann och gör han om den prestationen är det en bra chans. Blesen var bra som femma sist, kort distans är hans bästa, men från bakspår på tillägg krävs det en hel del tur för att sluta långt fram. Infinity gjorde en finfin debut då hon blev tvåa. Känns fortsatt fin i träning och travar hon hela vägen tror jag vi kan vara bland de tre igen. Avslutar med Turbo som tävlar mycket mot sig själv. Senast hade han en dålig dag men sköter han sig finns det bra fart i kroppen.

 

 
  Förra sidan