AKTUELLT
 
 

2022
April        
                                                                                                     Förra månaden

29/4
Stallet i toppform
Igår ledde Gull Blesen från start till mål på nya rekordet 30.6/2140. Stort grattis till ägarna Häckelsta häst AB, skötare Erika Åhsblom👏👏. Extra roligt att körande Simon Helm körde sitt livs första kallblod😁. Beluga visade fin form, då hon satt fast i mål som sexa.
Ikväll åker vi till Bollnäs med Sluggo Tabac och Gordon Mearas och bägge körs av min gamle arbetskamrat Robert Wilhelmsson. Sluggo gjorde en bra comeback senast som femma och borde vara lite bättre i kväll och han gillar den långa distansen. Gordon var ut i ett stenhårt gäng senast och gjorde det bra när han tog pengar. Lite lurigt med femtespår då han är väldig stor. Med rätt lopp kan bägge vara bland de tre.

28/4
Härlig debut av Scorpion
Igår inleddes tävlingarna på bästa sätt när Scorpion vann lätt från dödens med Jorma i vagnen. Segertid 17.7/2140. Äger och sköter gör Linnéa Alsén. Mino fick även han dödes och som vanligt kämpade han på, den här gången som fyra. Hemisphere var inte som bäst och slutade oplacerad. Jaguar gjorde ett bra lopp, mötte någon för bra, men höll ändå till fjärdeplats. Mago skötte sig bra i sin debut och Jorma var nöjd med honom då de blev sjua på 18.5/2140.
Ikväll är det Rättvik som gäller med Gull Blesen och Beluga Launcher och bägge två körs av Simon Helm. Blesen var riktigt fin senast som trea och känslan var att han hade segerstridit om vi fått lucka. Springspår passar bra och håller han sig lugn kan han åter vara bland de tre. Även Beluga var duktig trea senast och med det loppet i kroppen bör hon vara lite vassare Ikväll och då kan det bli en ny topp tre placering.

27/4
Spännande debutante
I lördags tog Nisse en härlig seger på fina 12.9/1640. Mino gjorde det bra som sjua efter att ha fått ett lite för tufft lopp.
Idag på Gävletravet startar fem hästar det är treåringarna Scorpion Tile, Mago Launcher samt Mino Tabac, Hemisphere och Jaguar C.Boko. Scorpion (Jorma K kör) var fin i kvalet för en månad sedan. Spår fyra är alltid lite lurigt och hur han står sig mot andra vet jag inte, men han har alltid tränat väldigt bra. Mino (Jorma K kör) var ut häromdagen och gjorde det bra. Har tålt täta starter tidigare och möter bra men inte omöjligt motstånd. Med rätt lopp kan han vara bland de tre. Hemisphere (Kaj W kör) har känts fin I de senaste starterna utan att få någon riktigt utdelning. 3140 passar bra och en fin slant bör han ta. Jaguar (Kaj W kör) fick vi stryka senast då han behövde åtgärdas. Har tränat bra efter det. Spår tre i volt passar bra och med rätt lopp slutar han bland de tre. Vi avslutar kvällen med ytterligare en debutant i Mago Launcher (Jorma K kör). Han har en lite snävt andraspår men fixade det i kvalet förra veckan och felfritt och ett fint lopp är prio ett.

22/4
Killer ledde från start till mål
I går var det både ris och ros. Doldis gick visserligen 14,3/2140 i sin årsdebut men var alldeles för tung och slutade oplacerad. Vi får lätta på träning och slipa till formen på honom till nästa gång. Roligare med Killer Queen Boko som åter ledde från start till mål på tiden13.5/1640.
Åker även ikväll till Rättvik med Mino Tabac och Maison Plage (Nisse). Nisse var ut så sent som i måndags och gick då positivt även om han blev först utan pengar. Kort distans idag med tillägg och har han tagit loppet bra tar han fina pengar. Mino har fin form för dagen. Var bra sist som trea och möter liknande hästar igen. Med rätt lopp kan vi åter vara bland de tre. Kör även Pointless Dream åt Johan Sandström i lopp ett.

21/4
Doldis och Killer till Rättvik
Igår gjorde Alissa en riktigt bra prestation som tvåa på fina 13,4/2140 bara slagen med en hals sista biten.
Idag på lunchen startar Doldis och Killer Queen Boko. Doldis gör en spännande årsdebut. Han har tränat på bra hela vintern men blev lite förkyld inför en tilltänkt start i påsk och fick då stanna hemma. Frisk och kry nu men lite osäker på hur ringrostig han är. Han är så bra att jag alltid tror på honom. Killer har visat grym form, näst senast vann hon och senast gick hon bra efter galopp. Hon är kvick ut och gillar dagens korta distans och travar hon slutar vi långt fram.

20/4
Alissa till Bollnäs
I tisdags var Mago och Yakimuchkin fina i kvalet på 21,2 respektive 22,8. Beluga var duktig trea på nytt rekord. Elde var på väg mot en topp tre placering när han tyvärr galopperade in på upploppet. Surt, men ändå skoj att han kändes som i fornstora dagar. Gordon och Nisse var på linje i mål där Gordon var lite före och blev sjua och Nisse var först utan pengar. Även Crunchy var sjua, lite seg, men gick ändå nytt rekord.
Igår åkte jag till Myrsjö gård och lämnade två galanta damer till vår kompis M.T.Insider för betäckning, det var Kylie C.Boko och hennes mamma Twins Vilda.
I kväll startar fina Joy Alissa, hon hade otur senast då vi hamnade bakom en konkurrent som tröttnade tidigt och vi drogs sist. Har tränat på bra efter det och bilstart med spår fem (efter en strykning) passar bra. Med rätt lopp är vi riktigt långt fram.

18/4
En spännande åtta till Gävletravet
Igår gjorde Sluggo en bra comeback som femma på nya rekordet 29.9/2640.
Idag åker vi in till Gävle med Mago Launcher och Yakimuchkin (Erika Åhsblom) i kval och sköter dom sig och travar hela vägen klarar dom det. I lopp fyra kommer Beluga Launcher ut, hon har inte tävlat på någon månad. Fått ett bra förstaspår och får vi ett snällt lopp kan hon vara bland de tre. I lop sex har Nordby Elde spår elva över kort distans, vilket inte är optimalt. Får hoppas att de andra kör för fort och vi kan spurta till slut. I lopp sju kör Erika Maison Plage och jag Gordon Mearas. Bägge två har fått bakspår över lång distans och får dom smyga med kan dom avsluta bra till fina pengar. Avslutar kvällen med Crunchy i lopp nio, han gör en intressant årsdebut. Han kan vara lite ivrig frå start men fixar han andraspåret i volten och han inte är alltför ringrostig kan vi vara bland de tre. Har även Myrsjös Tage i babyrace (går mellan kvalet och lopp ett). Det är ett idealtidslopp där det gäller att vara närmast 1.45. Framförallt är det bra träning för unghästarna att springa med andra jämnåriga.

17/4
Ny tripp till Sundsvall
I tisdags kändes både Hemisphere och Killer riktigt fina men det ville sig inte riktigt i loppen. Hemisphere fick tuff inledning och sedan valde jag att backa sist. Avslutade bra över upploppet och tog sista pengarna. Killer blev för ivrig strax före start och galopperade. Reparerade strålande men blev till slut fast i mål med krafter kvar.
Idag är det Sluggo Tabac som startar på Bergsåker. Han har inte tävlat på några månader och kan behöva lopp i kroppen. Loppet är över 2640 vilket normalt sett passar bra.
I veckan har vi varit in till banan och tränat 10 hästar och i stort sett gick all bra. Det var, Beluga Launcher och Mago Launcher 23,5/2140. Yakimuchkin och Maison Plage 23,5/2140. Nighemare C.Boko och Crunchy (går att se på Youtube). Classique Launcher 23 i provlopp, Brenne Virus 45/1900 och Infinity Launcöher med Hades 44/2140.

11/4
En duo till Bergsåker i kväll
Igår gjorde Mino som vanligt ett bra lopp när han blev trea och tangerade sitt rekord 27.7 över lång distans.
Idag åker vi till Sundsvall med Hemisphere och Killer Queen Boko. Hemisphere visade att formen är på gång senast då han satt fast i mål med gott om krafter kvar som sexa. Sköter han sig lika fint ikväll och vi har lite mer tur på vägen kan vi vara bland de tre. Killer var smällfin senast då hon ledde från start till mål. Då över kort distans med bil vilket det är även ikväll. Tyvärr har vi fått ett bakspår (9) och därifrån måste vi ha lite tur. Vi har bra startryggar och löser det sig kan vi vara långt fram.

10/4
Avslutar påsken med Mino i Hudiksvall
I torsdags gjorde Atom det bra som femma, tyvärr fick jag stryka Doldis i samma lopp då han är förkyld. Alissa blev det fel för då hästen framför stannade och vi drogs sist. Avslutade sedan bra och tog sista pengen. Igår skulle Jaguar starta men han blev hemma då han blev behandlad i veckan efter ett rutinbesök hos veterinären.
Idag på Hagmyren startar Mino Tabac. Han har visat finfin form i de två senaste starterna. Normalt sett gillar han dagens långa distans och motståndet är likvärdigt vad han är van vid. Får vi rätt lopp är vi bland de tre igen. Kör även Tumble One åt Anna Ågren. Blir ett roligt återseende då jag körde in honom för något år sedan.

6/4
Traditionella V75 tävlingar på hemmaplan
I tisdags kändes Lamborghini väldigt uppåt men tyvärr rullade han över och galopperade när vi tagit över ledningen i första sväng, vilket var lite surt. Blesen gjorde ett jättebra lopp som trea med krafter kvar i mål, men det var av sekundärt betydelse, då det var en allvarlig olycka i loppet med ett flertal ekipage inblandade. Jag hade tur som klarade oss bra men tankarna går till alla som råkade illa ut.
Idag har vi tre riktigt fina hästar ut, Atom Bet, Doldis och Joy Alissa. Atom har gjort det bra i vinter och har fortsatt fin form. Har tävlat mycket över kort distans och nu är det nästan den dubbla (3140) men håller han sig lugn så funkar även det. I samma lopp gör Doldis (Mats Djuse) en spännande årsdebut. Han har inte startat sedan i oktober när vi var till Paris med honom. Tränat mycket men inte fort hela vintern och behöver troligen lopp i kroppen men kapacitet att vinna finns. Avslutar kvällen med Joy Alissa i kvällens huvudlopp Påskägget. Alissa var väldigt fin i årsdebuten som tvåa. Hon har tränat bra efter det. Över lång distans och tillägg mot hårt motstånd måste vi ha lite flyt men om allt går vår väg kan vi slå till.
Önskar alla en Glad Påsk.

1/4
Två till Bollnäs på lunchen
I fredags skötte sig Killer Queen Boko perfekt och ledde från start till mål och vann med flera längder.
Idag startar Lamborghini C.Boko och Gull Blesen. Lamborghini var lite seg senast men har fått två lopp i kroppen och formen kommer allt mer. Spår fem över kort distans med bil passar normalt sett bra och löper han upp till sitt max ska vi kunna vara långt fram. Blesen tränar bra men har varit lite blek sista biten in i mål i de senaste starterna. Håller han sig lugn har han kapacitet att kunna rekordsänka och då tar han fina pengar. Kör även fina Ridge Tarn Amigo åt Moa Ninsved och Catrin Pettersson som gör spännande årsdebut.

 

 
  Förra sidan