AKTUELLT
 
 

2023
Maj        
                                                                                                     Förra månaden

31/5
Härlig seger för Erika med Beluga
Igår ledde Erika Åhsblom från start till mål med Beluga Launcher. Stort grattis till ägarna Launcher AB och skötare Annie Skoglund. Hemisphere galopperade 800 kvar men kom tillbaka bra om sjua. Lamborghini visade fortsatt fin form när han blev fyra på nya rekordet 15.4/2140.Scorpion blev tyvärr generad till galopp i starten. Gick sedan jättebra till slut som sexa.
Idag startar Maison Plage (Jorma K kör) på Lindesberg i ett bronsdivisionsförsök. Dom har fått ett fint förstaspår och med rätt rygg kan dom vara bland de tre nu när Nisse är i sitt livs form.

30/5
Trav på två fronter
Igår på Romme fick jag en finfin seger med Krister Olssons oslipade diamant Ciao Broline som ledde sin debut från start till mål. Gordon gjorde det bra när han blev femma på nytt rekord över lång distans 14,2. Atom blev för pigg och galopperade kort efter start. Får ladda om batterierna och komma ut längre fram i sommar. Argos galopperade visserligen även han men hämtade sedan upp sin markförlust med att bli sjua med krafter kvar i mål.
Idag åker jag till Eskilstuna med en spännande trio, Hemisphere, Lamborghini C.Boko och Scorpion Tile. Samtidigt som Erika Åhsblom åker in till Gävletravet med Beluga Launcher. Beluga har fått ett bra utgångsläge med spår tre bakom bilen över kort distans. Senast satt hon fast med krafter kvar och med rätt resa ikväll slutar hon långt fram. Hemisphere har galopperat i sina senaste starter och det viktigaste är att köra felfritt, annars passar loppet bra med spår tre i volt över långa distansen 3140. Lamborghini vann på ett snyggt vis senast och har bra form för dagen. Lite andra förutsättningar ikväll med spår åtta volt och på papperet ett tuffare motstånd. Tror ändå vi kan vara bland de tre om det löser sig med positionerna. Scorpion hoppade bort en topp tre placering senast kort före mål. Har känts fin i träning efter det och jag tror det var ett olycksfall i arbetet. Är lite utlämnande åt vad konkurrenterna gör då även han har spår åtta i volten men han är bra för klassen och jag hoppas vi kan vara långt fram.

29/5
Tre till Romme
Igår blev det lite antiklimax då Alissa hoppade direkt när bilen släppte fältet.
Nya tag idag på Romme med Gordon Mearas, Atom Bet och Joyful Argos. Gordon satt fast med gott om krafter kvar senast och har vi lite mer flyt i kväll kan det bli fina pengar. Atom var fin i ett jobb på banan förra veckan. Tyvärr har vi fått ett svårt läge i spår åtta över kort distans. Även Argos var in till banan och kändes fin. Han är mer stark än snabb och det går fort i loppen den här årstiden men kör de andra lite för fort tar han många till slut. Kör även en fin treåring i Ciao Broline åt Krister Olsson i tredje loppet.

28/5
Alissa i M.T.Insiders speedrace
I fredags gjorde Infinity det okej som sexa. Hade lite otur när hästen framför tröttnade in på upploppet.
Idag är det dags för travsportens höjdpunkt då det är elitloppsdagen med massa fina lopp. De senaste fem åren har jag varit med i lopp ett, som tillika är speedrace (extremt kort 640 med tre försök och en final inom tjugo minuter) och det har gått väldigt bra då M.T.Insider vunnit fyra gånger och blivit tvåa en gång. Han är numera pensionär och avelshingst.
I år har vi istället fina tjejen Joy Alissa med i loppet. Hon var jättebra som tvåa senast i ett lopp över 1140 och formen är på väg uppåt. Vi har fått spår ett i tredje heatet (nummer sju) vilket är helt okej även om den som vinner vårt heat får kortast vila inför finalen. Ska bli grymt skoj att köra och skulle vi ta oss till final har hon gjort det bra och väl där kan allt hända.

26/5
Infinity inleder elitloppshelgenn
Igår gjorde alla tre som startade fina prestationer. Rose fick visserligen inga pengar men satt fast med gott om krafter kvar i mål. Både Killer och Crunchy var duktiga som trea bägge två.
Idag inleds årets elitloppshelg på Solvalla och vi åker dit med fina Infinity Launcher i auktionsloppet för treåriga ston. Hon var bra senast som fyra på Bergsåker och trots hårt motstånd kan hon var bland de tre med rätt lopp.

25/5
Tre på lunchen
I lördags gjorde Nisse (Maison Plage) det bra som femma, samma placering tog även Doldis. Tyvärr blev det galopp i första sväng för Jaguar och han blev diskad.
Idag på Rättvikstravet startar M.T.Rambling Rose, Killer Queen Boko och Crunchy. Rose gör comeback och kan behöva lopp i kroppen innan toppform finns och då passar det bra med spår nio och därifrån kan vi smyga med och köra till slut. Killer har även hon ett bakspår i tio över kort distans vilket inte är optimalt då hon gillar att vara med i främre träffen. Får hoppas de andra kör för fort och vi kan spurta till slut. Crunchy har fått två lopp i kroppen efter vinterträningen och formen kommer mer och mer. Får han rätt lopp kan han vara bland de tre.

20/5
V75 på hemmaplan och Lamborghini seger😀
Igår var det upp och ner på Romme. Inledde med att Tage joggade runt premieloppet på 30,0 i ensamt majestät. Tyvärr galopperade vår fina treåring Scorpion bort en topp tre placering på upploppet. Hemisphere galopperade även han bort en fin placering ca 500 kvar. Därefter vände det då Blesen rekordsänkte med fyra sekunder till 26,6ak och blev finfin tvåa från ledningen. Avslutade med att Lamborghini tog en snygg seger när an spurtade ner motståndet från tredjepar ytter sista 600 meterna.
Idag är det V75 hemma på Gävletravet och jag hoppas alla som har möjlighet att åka dit gör det. Vi har tre hästar till start, Doldis (Mats Djuse), Maison Plage (Erik Adielsson) och Jaguar C.Boko, plus att vår hederskille M.T.Insider (han har vunnit V75 två gånger den här dagen) kommer in och leder defileringen i V75 fem. Doldis har fått två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Var bra som trea senast och jag tror han är långt fram. Nisse (Maison Plage) och Jaguar C.Boko är bägge med i bronsdivisionen. Nisse är i sitt livs form och har fått ett fint tredjespår bakom bilen. Med rätt lopp kan han vara bland de tre. Jaguar har fått ett tråkigare sjundespår och därifrån krävs det en del tur och första hand siktar vi på en fin peng.

19/5
Spännande femling till Romme
I tisdags var det en tråkig dag då det inte stämde för Sluggo och han galopperade till slut. Gordon kändes väldigt fin, men satt fast i mål utan att få pengar.
Ikväll startar Scorpion Tile, Hemisphere, Gull Blesen, Lamborghini C.Boko och Myrsjös Tage springer premielopp. Scorpion var bra när han vann i debuten från dödens och tränar även starkt efter det. Spår ett över lång distans tror jag passar bra. Motståndet är tufft men jag tror vi kan vara långt fram igen. Hemisphere återföll i gamla synder senast och galopperade direkt i starten. Felfritt är prio ett idag och gör han det finns kapacitet för en fin placering. Blesen har spår två bakom bilen över kort distans vilket passar bra för hans del. Har kommit upp lite i klass men jag siktar på att leda hela vägen. Lamborghini har inte haft något flyt i årets starter. Var fin i ett banjobb förra veckan och med rätt resa kan vi vara bland de tre. Tage blev ensam i premieloppet viket kan vara lurigt för tiden kan han utan vidare i ett felfritt lopp.

16/5
Två på lunchen i Rättvik
I fredags mötte Mino ett tufft gäng och trots att han sprang nytt rekord över lång distans räckte det inte till pengar. Infinity gjorde en finfin comeback som fyra och putsade rekordet till 16,3/2140.
Idag startar Sluggo Tabac och Gordon Mearas. Sluggo gjorde ett grymt lopp senast som trea efter att ha avslutat hela sista varvet i tredjespår. Möter lite tuffare idag men med rätt lopp kan hon åter vara bland de tre. Gordon var femma senast från dödens. Hade då spår fem på tillägg vilket även är fallet idag. Smyger med och kör till slut och med rätt ryggar tar vi en fin placering.

12/5
Två till Bergsåker
Igår var Killer väldigt brunstig och ville inte alls ta i och det var bra gjort av henne då att bli femma på nytt rekord. Hemisphere galopperade bort sig direkt på kommando kör och då hjälper det inte att han i övrigt känns väldigt fin.
Ikväll åker vi till Sundsvall med hederskillen Mino Tabac och fina treårstjejen Infinity Launcher. Mino är ut över lång distans vilket brukar vara en fördel däremot är spår åtta bakom bilen ingen höjdare. Infinity har inte startat på några månader utan istället tränat på rejält hemma på gården utan att ha gått i några snabbare tempot och är lite svårbedömd. Bägge två kan vara bland de tre med rätt lopp.

11/5
Nya tag på Hagmyren
Igår gjorde både Beluga och Nisse riktigt fina prestationer men resultaten uteblev och bägge blev först utan pengar. Bägge har finfin form och får starta inom kort igen.
Idag åker vi till Hudiksvall med Killer Queen Boko och Hemisphere dessutom kör jag Twigs Saki åt min kompis Erik Lindegren och I Will Survive åt Therese Henriksson. Killer har varit riktigt bra och vunnit två av sina tre senaste. Hon trivs i ledningen och gillar den korta distansen. Kan vara lite yr i voltstart och då blev spår sex bästa tänkbara. Hemisphere har travat bra men varit allt för trög i senaste starterna. Kommer ändra lite på utrustningen och tar han bara i hela vägen slutar han långt fram. Extrahästarna ser spännande ut och bägge har fått bra utgångslägen.

10/5
Nisse och Bella till Solvalla
I lördags var det både ris och ros. Inledde med att Tage var fin i babyrace på 40.6. Mago värmde strålande men förstod inte att vända snävt från springspår och istället för att orsaka en olycka valde jag att åka hem. Vi får träna voltning lite mer med honom. Både Elde och Argos blev utan pengar men bägge hade ett tråkigt sjundespår bakom bilen och när vi inte hade någon tur därifrån är det tuft att räcka till. Doldis fick åter göra grovjobbet i dödens och höll bra som trea. Formen kommer mer och mer och snart sitter han. Alissa gjorde ett grymt lopp på häftiga tiden 108.6/1140a som tvåa, åter knappt slagen sista stegen in i mål.
Ikväll startar Beluga Launcher (Mathias Eriksson kör) och Maison Plage (Nisse). Beluga är med i amatörlopp och har ett fint femtespår bakom bilen. Senast satt hon fast med krafter kvar och med rätt lopp kan hon vara bland de tre. Nisse visade härlig form senast vid snygg seger. Spår tre bakom bilen passar bra och även om loppet är hårdare nu så tror jag vi kan få med oss fina pengar hem.

6/5
Spännande första femma
I torsdags tog Crunchy ett steg framåt när vi blev sexa efter ett lopp från tredje invändigt. Blesen galopperade och blev diskad. Han är svår bakom hästar och hoppar när jag får ta i honom.
Ikväll startar Mago Launcher, Nordby Elde, Joyful Argos, Doldis och Joy Alissa. Dessutom är Myrsjös Tage med i babyrace (startar 18.05) och vår gamle vän M.T.Insider kommer in och leder defileringen i uttagningen till sitt lopp på Elitloppsdagen. Först ut är Mago i lopp ett, han gjorde en bra debut förra veckan och tog han loppet på rätt vis borde han vara lite vassare nu. Springspår tror jag passar bra och med rätt lopp kan vi vara bland de tre. I lopp fyra startar Elde, han visade riktig uppåtform sist trots att det blev galopp. Loppet är endast 1140 och han möter riktigt bra hästar och tyvärr fick vi näst sämsta spår i sju, så i första hand går vi gå för en fin peng. I lopp fem startar Argos, han har inte varit ut på några veckor men tränat på rejält hela tiden. Lång distans och bil passar bra, även om spår sju kunde varit lite bättre. Han är stark och rejäl och duger bra i klassen han befinner sig i. I sjätte loppet kommer Doldis ut. Han gjorde årsdebut senast och det loppet blev fel då han fick en tuff inledning och med avsaknad av tempojobb (endast tränat tungt hela vintern) blev vi oplacerade. Bör vara förbättrad med den genomköraren i kroppen. Normalt sett ska han vara långt fram. Avslutar med Joy Alissa i lopp åtta som är med i Vägen till M.T.Insiders speedrace. Det är ett lopp över 1140 och vi har passande andraspår bakom bilen. Möter några riktigt bra men över distansen kan Alissa springa riktigt fort och helt slagen är hon inte.

4/5
Två ut i kvälln
I måndags föll Atom tillbaka i gamla synder när han galopperade bort sig efter 400m.
Idag startar Crunchy och Gull Blesen på Bollnäs travet. Crunchy gör sin andra start i år. Han var lite seg som sexa i årsdebuten och jag tror han ska vara rappare i benen ikväll med det loppet i kroppen. Spår ett passar bra och löper han upp till sitt max kan han sluta bland de tre. Blesen startade så sent som i fredags då han visade sig från sin bästa sidan när han ledde från start till mål på Rättvik. Lite andra förutsättningar ikväll med tillägg över kort distans, men får vi rätt lopp kan det bli en ny seger. Kör även Kattens Malou åt min kollega Tomas Rosén i lopp två.

1/5
Atom till Hagmyren
I lördags gjorde Sluggo en stark insats som trea, inte stort slagen, efter att hagått ett tufft sista varv i tredjespår. Gordon gjorde det bra som femma från utvändigt ledaren.
Idag åker jag till min gamla gymnasiestad Hudiksvall med Atom Bet. Atom var senast ut i ett långlopp på skärtorsdagen och gjorde det bra som femma. Har tränat bra efter det och spår nio (efter en stykning) passar bra. Får vi rätt lopp kan vi vara bland de tre.

 

 
  Förra sidan