AKTUELLT
 
 

2023
Juni        
                                                                                                     Förra månaden

30/6
Catchdriver
I tisdags valde jag fel väg med Rose och det slutade med att vi blev fast i mål med krafter kvar som oplacerad. Hemisphere galopperade från start gick sedan bra men fick inga pengar. Beluga var inte som bäst och var tyvärr trött tidigt.
Nya lopp idag och jag åker in med tre hästar Keep Rolling F. , Filur Vendil och Gordon Mearas, kör även tre extra hästar i Pure Brianna, (Krister Olsson tränar) Noocandy, (Erik Svensson) och Lovegirl Gem (Anna Mann/Erik Lindegren).
Rolle kvalar och travar han fixar han det lätt. Filur är med i ett babyrace där idealtiden är 1.30. Filur är en väldigt fin tvåårig (finns andelar till salu) som ska kunna tiden lätt men det är premiär på banan så det viktigaste är att han sköter sig. Gordon är med i ett jippolopp i tandemvagn med tre hästar där jag kör tillsammans med Calle Järnkrok mot Elias Lindholm och Nicklas Bäckström. De tre extrahästarna har alla fått bra utgångslägen och jag får höra med tränarna hur dagsformen är när jag träffar dom på travet.

27/6
Tre på Solvalla i kväll
I lördags saknade Mago tempo i kroppen och när han dessutom hamnade i en trött rygg fick vi inga pengar. Scorpion blev lite för pigg i ledning men höll ändå bra som fyra på fina tiden 15.8/2140. Klara var på väg mot en fin tredjeplats när hon bromsade till precis innan mål och istället blev fyra. Kändes annars väldigt fin och gick nytt rekord 32.3/2140.
Idag startar M.T.Rambling Rose, Hemisphere och Beluga Launcher. Rose har formen i stigande och var duktig senast som trea. Lite tuffare motstånd idag men får hon rätt lopp kan hon vara bland de tre igen. Hemisphere är lite upp och ner i sina prestationer. Senast var han bra som femma i ett lopp som gick i hög fart, vilket gynnade honom. Sköter han sig och travar hela vägen kan han mer än han visat hittills hos oss. Beluga kör Ulf Backhouse i ett amtörlopp, från ett fint förstaspår. Senast vann Beluga med Erika Åhsblom i vagnen efter att ha lett från start till mål. Hårdare emot idag men Beluga har bra form för dagen och är inte helt borta.

24/6
Ett nyförvärv och två treåringar
I torsdags gjorde Alissa det grymt bra uppe på Dannero Arena. Första vann hon lätt sitt försök i Highcoast Midnightrace efter att ha lett från start till mål på 12,3/1640. I finalen fick vi dödens och därifrån kämpade hon storstilat som fyra på 12,2/1640 Stort grattis till ägare Kent i Hållbara Hus AB och sköter på bästa vis gör Moa Ninsved.
Idag startar Mago Launcher, Scorpion Tile och Dån Klara på Lindesberg. Mago gjorde debut i slutet på april som sjua. Han har fått träna på rejält hemma på gården efter det och känns stark. Kanske fattas lite tempo i honom men från ett fint förstaspår får han ett bra lopp och då kan det räcka till en fin placering. Scorpion blev störd till galopp senast men reparerade sedan på ett bra vis. Fjärdespår bakom bil borde passa bra och sköter han sig sluter vi långt fram. Klara gör debut för oss och vi tar det här loppet som ett test att se var hon står. Hon kom till oss i början av maj och har tränat på bra hela tiden. Från spår ett på dubbla tillägg kör jag snällt och spurtar till slut.

22/6
Alissa till Höga Kusten
I tisdags gjorde både Mino och Blesen det bra som fyra respektive femma. Mino hade lite krafter kvar i mål när han blev fyra. Blesen reparerade en startgalopp till en fin femteplats på nya rekordet 29.4/2140a.
Idag åker vi till Dannero utanför Kramfors med vår fina tjej Joy Alissa. Loppet är en minikopia av elitloppet med två försök med åtta hästar och en final strax före midnatt. Vi är med i första försöket och fått spår sju. Prio ett är att ta sig till final men Alissa kändes väldigt fin förra veckan när vi blev trea och vi kör för vinst i både försök och final.
                                      Önskar alla en Glad Midsommar

20/6
Två kalla på Bergsåker
Igår gjorde Elde ett topplopp när han sänkte sitt rekord rejält till 23,9/2140 och blev trea. Hemisphere gjorde även han en bra insats när han spurtade vasst som femma.Virus skötte sig och då kvalade han in i lite bekväm stil på 44,2.
Idag är det nytt lunchtrav och vi startar kallblodskillarna Mino Tabac och Gull Blesen. Mino är en hederskille som alltid gör sitt bästa. Spår nio passar bra och med lite flyt med positionerna kan vi vara bland de tre. Blesen har varit riktigt bra i de senaste starterna och senast var han trea trots en stor startgalopp. Även han har ett bakspår i spår 10. Han har till och från varit lite hetsig men håller han sig lugn och travar hela vägen kan det bli en ny topp tre placering.

15/6
Lunchtrav på Romme
I torsdags gjorde både Alissa och Rose det bra när bägge blev trea.
Idag startar Norby Elde, Hemisphere och Brenne Virus kvalar. Elde var duktig sist som trea och gör han om den insatsen kan han ta en ny topp tre placering. Hemisphere har svårt att sköta sig och framförallt ta i hela vägen. Spår tolv bakom bilen är lite knepigt, men viktigast är att han travar hela vägen. Virus blev själv sist vi kvalade och då gick det inte. Har elva till med sig idag och då tror jag han fixar det. Kör även No Ending Dream åt Johan Sandström och Red Squawåt Olli Paajanen.

15/6
Lunchtrav på Bergsåker
Argos gjorde ett mycket bra lopp som tvåa med en lite försmädlig galopp i sista sväng. Crunchy var inte på topp och blev oplacerad. Både Nisse och Gordon spurtade bra som fyra och femma och för Jaguar blev det ett alltför tufft lopp som sjua i Gävlemästaren.
Idag startar två fina tjejer i Joy Alissa och M.T.Rambling Rose. Även Doldis skulle starta men han blr hemma då han inte var hundra i sista jobbet. Alissa hoppade direkt från start senast men jag tror det var ett olycksfall i arbetet. Har tränat på bra som vanligt efter det. Spår tre passar bra och lång distans har hon klarar av bra tidigare. Rose har fått två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Bägge två är bland de tre med rätt lopp och förhoppningsvis skulle de även kunna sätta nosen först.

13/6
Åker in med en sexling till Gävletravet
Igår blev Virus ensam i kvalet och då ville han inte ta i och då klarade han inte kvalet. Vi får göra om det inom kort. Infinity var seg som sexa och har inte den riktiga toppformen för dagen.
Ikväll startar Joyful Argos, Crunchy, Jaguar C.Boko, Gordon Mearas, Maison Plage (Nisse) och treåriga Nightmare C.Boko kvalar. Kör även fina Ciao Broline åt familjen Olsson. Nightmare har tränat kvaltid en längre tid och står han på benen och travar klarar han kvalet. Argos var bra senast efter inledande startgalopp. Är med i ett stayerlopp över 3140 vilket jag tror passar honom bra. Sköter han sig så tjänar han fina pengar. Crunchy visade senast att formen kommer ner och mer när han blev trea. Spår tre bakom bilen är bra och med rätt resa kan vi vara bland de tre igen. Jaguar, Gordon (kör Erika Åhsblom ) och Nisse (kör Linnéa Alsén ) startar alla tre i Gävletravets mästarpokal och vi har spåren bredvid varandra. Alla tre har fin form och de är relativt jämnbördiga och de blir löpningsförloppet som avgör vilken av dom som sluter längst fram, men jag hoppas nån av dom kan vars bland de tre och att alla tar bra pengar. Ciao var väldigt bra sist när han vann och löser det sig från ett svårt tolftespår kan vi vinna igen.

12/6
Två till Rättvik
I onsdag gjorde Rose ett fint lopp som femma. Elde spurtade storstilat in som trea vilket var riktigt bra gjort.
Ikväll startar fina Infinity Launcher och spännande Brenne Virus kvalar. Virus klarar kvalet om han sköter sig och travar hela vägen. Infinity var inte som bäst sist men gjorde det ändå okej. Har tränat på som vanligt efter det. Litet fält och spår sex passar bra och jag hoppas vi kan vara bland de tre. Kör även en extra häst i Pirriboj åt Anna Nordlund.

7/6
Två ut på hemmaplan
Igår var Blesen duktig trea trots att han inledde med en stor startgalopp.
Idag på Gävletravet startar M.T.Rambling Rose och Nordby Elde och bägge körs av Jorma Kontio. Rose gjorde en mersmakande comeback senast då hon satt fast med gott om krafter kvar i mål. Klarar hon spår två i volten kan hon mycket väl vara bland de tre. Elde har galopperat i sina senaste starter och det viktigaste är ett felfritt lopp, fixar han det kan det bli fina pengar.

6/6
Blesen på Nationaldagen
I onsdags gjorde Nisse (Maison Plage) det bra som femma på Lindesberg.
Idag åker Gull Blesen till samma bana och är med i ett ungdomslopp och körs av Simon Helm, både kusk och häst har bra form för dagen och kort distans med bil passar Blesen bra. Sköter sig Blesen kan han vara bland de tre igen.

 

 
  Förra sidan