AKTUELLT
 
 

2023
Juli        
                                                                                                     Förra månaden

29/7
Nisse på V75!
I onsdags avslutade Argos snabbt sista biten in i mål som trea. Gordon fick visserligen öppna snabbt men var lite blek och blev oplacerad.
Idag startar stallets äldsta kille Maison Plage i Hudiksvall på Hagmyren. Nisse är en riktig hederskille som alltid gör bra lopp. Ett av hans allra bästa lopp gjorde han den här dagen för fem år sedan på Hagmyren när han var knappt slagen som tvåa på V75. Skulle han göra om den bedriften vore det fantastiskt, men även om han tar pengar gör han det bra. Spår nio över 2640a passar bra och formen är bra då han satt fast med gott om krafter kvar i mål senast.
Äldst i stallet är Nisse inte längre då vår avelskille M.T.Insider kom hem igår från Myrsjö Gård. Insider var pigg som en mört och stolt som en tupp då alla sex ston han betäckt är konstaterade dräktiga. Tack Anita Rostner för i år.

26/7
Trav på hemmaplan
I måndags gjorde Blesen det bra som trea🥉på nya rekordet 27,6.
Idag startar vår starke buse Joyful Argos Argos och hederskillen Gordon Mearas på Gävletravet. Argos var riktigt bra senast som två trots en liten galopp i sista sväng. Fått en liten tävlingspaus efter det och tränat på lite tuffare hemma på gården. Distansen 2640 trivs han med, men läget med spår elva kunde varit bättre. Först och främst ska han trava och gör han det kan han vara bland de tre. Gordon blev fast med krafter kvar i sista sväng senast och gick sedan med full fart in i mål. Är lite uppanmäld och möter tuffa hästar men från ett fint tredje spår kan vi få ett bra lopp och då tar vi en fin placering.

24/7
Blesen till Rättvik
I lördags blev Alissa hemma då hon låg lite högt i temp.
Nya tag ikväll när Gull Blesen startar. Han har gått bra hela året och springspår över kort distans känns spännande. Felfri ska det vara en bra chans att vara bland de tre och även att vinna. Kör även Cup Of Tea åt Erik Svensson i lopp åtta.

22/7
Alissa på V75
I tisdags gjorde Elde en ny fin insats som trea och i samma lopp galopperade Mino bort sig. Klara tog andra raka segern i en smått överlägsen stil på nya rekordet 29.1. Rose var överladdad och galopperade dubbelt och blev diskad.
Idag startar finfina tjejen Joy Alissa på Axevalla. Senast kom hon inte till från bakspår på Solänget och tyvärr har vi ett ännu tråkigare läge idag i spår tolv, men löser det sig tar hon fina pengar, då hon känns fortsatt fin i träning.

18/7
En kvartett till Lindesberg
I onsdags gjorde både Alissa och Nisse bra prestationer men från dåliga lägen och mot hårt motstånd räckte det inte till någon prisplacering.
Ikväll startar Mino Tabac, Nordby Elde, Dån Klara och M.T.Rambling Rose. Mino trampade av sig en sko sista sväng senast och tappade en fin placering på det. Från ett fint förstaspår får vi ett fint lopp och då kan vi vara bland de tre. I samma lopp kör Jorma K. Nordby Elde. Elde var lite sämre senast efter att varit riktigt bra i starterna innan. Även han kan dyka upp bland de tre med rätt lopp. Klara var jag väldigt nöjd med senast då hon vann på ett snyggt vis. Är lite upp och ner i humöret, men har hon en bra dag och får sitt lopp kan hon vinna igen. Rose har visat uppåtform en längre tid. Senast blev hon fast i mål med gott om krafter kvar. Från spår ett på tillägg behövs lite tur men har vi det slutar hon långt fram.

12/7
Silver och brons
I förrgår fick Jaguar lägga sin speed för tidigt och då fick han inga pengar. Samma öde drabbade Mino men i hans fall var det en sko som han klev av sig i sista sväng som förstörde kvällen. Utan den fadäsen tar han en fin peng.
Idag åker jag till Övik och Solänget med Joy Alissa och Maison Plage Bägge startar i rikstotoförsök, Alissa i silverdivisionen och Nisse i bronsdivision. Alissa var senast ut under midsommarhelgen. Hon var då duktig när hon vann försök och var fyra i final av Highcoast midnightrace. Har tagit de loppen på rätt sätt och känns fin i träning. Spår 10 över kort distans är sådär men ibland löser det sig även därifrån. Nisse har visat fin form en längre tid och tränar fortsatt positivt. Från spår åtta bakom bilen över lång distans krävs det lite flyt och att vi har fru fortuna på vår sida.

10/7
Härlig seger
Igår sänkte Klara sitt rekord rejält när hon vann på Hagmyren till 29.3/2140. >Gordon blev fast i en trött rygg för länge men när han väl fick fritt spurtade han bra som sexa.
Idag åker vi till Rättvik med Jaguar C.Boko och Mino Tabac. Jaguar har haft ett litet minibreak och tagit det rätt så lugnt sen senaste starten. Känns pigg och glad hemma på gården. Långt lopp med springspår på tillägg är helt okej och har han en bra dag är vi bland de tre. Mino hoppade kort efter start senast men normalt sett är han travsäker. Även han är ut över lång distans vilket han gjort bra tidigare. Smyger med och löser det sig kan vi ta en riktigt fin placering.

9/7
Två till Hudiksvall
I onsdags var inte Elde som bäst och då räckte han inte till, även om vi fick en tröstpeng som åtta.
Idag startar Dån Klara och Gordon Mearas på Hagmyren. Klara gjorde debut senast för oss och gjorde det bra som fyra på nytt rekord. Har fortsatt träna bra efter det och känslan är att hon kan kapa rekordet ytterligare. Travar hon och tar i hela vägen in mot mål kan vi vara bland de tre. Gordon kan även han ta en topp tre placering om han får rätt lopp. Var ut och sprang fort 15.3/1140 i tandemvagn med mig och Calle Järnkrok förra veckan på Gävletravet . Kändes pigg och glad då och har han tagit det jobbet på rätt sätt så ska formen vara på topp idag.

5/7
Elde på V86
I söndags gjorde Blesen det bra när han blev trea från ledningen på nya rekordet 29.4/2140. Mino körde jag för tufft med in i första sväng och han galopperade. Ställde sig relativt snabbt men tappade position. Hamnade sedan i trötta ryggar och drogs sist i sista sväng. Avslutade bra när vi väl fick fritt men fick inga pengar, gick nytt rekord 26.3/2140.
Ikväll på Solvalla startar Nordby Elde även Lamborghini C.Boko skulle tävla men han blir hemma då han fått feber i veckan. Elde har visat riktigt fin form i sina senaste starter vilket kan behövas då han möter ett riktigt tufft gäng. Ska ändå bli roligt att se hur han står sig i konkurrensen bara han håller sig i trav.

3/7
Kör fina Ciao
Igår travade Blesen hela vägen och ledde in på upploppet men fick ge sig sista biten in mot mål men tog en fin tredjeplats. Mino galopperade när jag körde för att komma ner i rygg ledaren. Ställde sig ganska snabbt men hamnade sist. Gjorde sedan ett bra lopp i skymundan på nytt rekord 26.3/2140.
Idag åker jag till Rättvik och kör familjen Olssons fina treåring Ciao Broline. Senast blev han för pigg och då kan spår åtta i volt passa bra den här gången. Ciao har hög kapacitet och kan absolut vinna om det löser sig med löpningsförloppet.

1/7
Två kalla till Hudiksvall
I fredags kvalade Rolle 19.2 på ett bra vis. Filur galopperade visserligen i sista sväng men skötte sig annars bra i babyracet. Gordon och Calle Järnkrok ledde prestigefyllda tandemloppet från start till mål. Stort grattis till Calle och Peter Gustavsson.
Idag startar Gull Blesen och Mino Tabac när Hagmyren kör sin kallblodsdag. Blesen har gjort det bra en längre tid men tyvärr lagt många meter på onödiga galopper i de senaste starterna. Felfritt duger han bra i klassen och då kan vi dyka upp bland de tre. Mino har bra form men är lite tufft anmäld och i första hand siktar vi på en fin placering.

 

 
  Förra sidan