AKTUELLT
 
 

2023
Augusti        
                                                                                                     Förra månaden

31/8
Två på Bollnäs i kväll
I måndags gjorde Nisse det okej när han blev sexa.
Ikväll startar Nordby Elde och Crunchy Elde blev för pigg senast och galopperade bort sig. Tränar på som vanligt efter det, men formen är lite svårbedömd. Först och främst ska han trava i kväll och gör han det tar han fina pengar. Crunchy hamnade i ett lopp som gick väldigt fort senast och då räckte han inte till. Han har varit lite trög att få igång i år men tränar hela tiden bra. Spår ett passar bra och löper han upp till sina träningsrundor slutar vi långt fram.

28/8
Erika och Nisse
I lördags gjorde Alissa sitt bästa och sprang nytt rekord 10,6 men tyvärr räckte det inte till pengar.
Idag på Gävletravet startar Maison Plage och Erika Åhsblom kör. Nisse var ut förra veckan och kändes fin och med det loppet i kroppen kommer han var lite vassare ikväll. Spår tre med bil passar bra och med rätt lopp kan han vara bland de tre.

26/8
Ny start för Alissa på V75
Idag åker vi till Sundsvall med Joy Alissa. Hon var ut så sent som i lördags på Romme och blev då fast med krafter kvar som oplacerad. Hon har tränat bra i veckan och spår fyra bakom bilen passar bra. Kör rejält från start för att få en bra position och önsketänkande är att köra i ledningen eller få lucka från rygg ledaren i ett lopp med högt tempo. Skulle allt gå vår väg kan det räcka riktigt långt.

25/8
Fantastiska Dån Klara gjorde det igen!!
Igår var Blesen återigen duktig när han blev trea🥉 och sänkte sitt rekord till 25,0. Klara tog på nytt en imponerande seger🥇 trots att hon kostade på sig en galopp på vägen. Sänkte även hon sitt rekord över medeldistans till 27,8. Stort stort grattis till ägarna i Dånpilen KB och skötare Moa Ninsved Hemisphere var tråkigt nog bara trög när han knep sista pengarna.

24/8
Täta starter
Igår gjorde Argos ett bra lopp som sexa då han höll farten bra in i mål.
Idag är det lunchtrav på Bollnästravet och vi har tre hästar till start, Gull Blesen, Dån Klara och Hemisphere. Blesen var jättebra senast då han vann försök och final samma dag i Oviken. Går upp i klass och möter bättre hästar men spår ett över kort distans passar bra och helt omöjligt att ta tredje raka är det inte. Klara vann så sent som i måndags på ett fantastiskt fint vis. Får hon spara speeden är hon väldigt vass i spurten. Täta starter och spår åtta kan vara lite lurigt men jag tror hon fixar det och då slutar vi långt fram igen. Hemisphere behövde loppet senast och borde vara bättre idag. Travade bättre senast vilket var glädjande. Från spår elva får vi smyga med och köra till slut.

23/8
Argos på Solvalla
I måndags gjorde Nisse ett bra lopp även om det inte riktigt räckte till pengar. Underbara Dån Klara imponerande när hon på nytt spurtade vasst till en säker seger på nytt banrekord 25.8.
I kväll startar stallets livligaste kille Joyful Argos i lopp två. Han har varit duktig i sina senaste lopp som tvåa respektive trea och formen är bra. Spår sju bakom bilen är inte bästa tänkbara men den långa distansen gillar han. Hoppas på högt tempo så kan vi spurta till slut. Kör även fina Noocandy åt Erik Svensson i lopp fem.

21/8
Lunchtrav på hemmaplan
I lördags satt Alissa fast med krafter kvar i mål som först utan pengar. Elde slog ihop och galopperade bort sig kort efter start.
Idag på Gävletravet startar Maison Plage och Dån Klara. Nisse har pausat några veckor sen sist han tävlade, men allt verkar bra i jobben med honom hemma på gården. Får han rätt lopp kan vi vara bland de tre. Klara har gått fantastiskt bra i sommar och vann lätt senast. Hon har tjänat snabba pengar och motståndet hårdnar för varje gång men får hon sitt lopp är hon riktigt vass till slut. Kör även Sotar Maja åt Jan Söderlind och Eleganten Indika åt Kåre Axelsson.

18/8
V75 på Romme
Igår blev det galopp för Rolle i första sväng. Kändes annars fin och vi får ta revansch nästa gång.
Idag startar Joy Alissa och Nordby Elde. Alissa är med i ett försök av bronsdivisionen i V75 fem. Formen är fortsatt bra efter vinsten senast. Tyvärr har vi fått ett tråkigt sjundespår bakom bilen oc det krävs lite tur för komma till i loppet. Elde är med i ett lopp med spårtrappa där den med minst pengar får spår ett och den med mest får spår längta bak. Vi har tredje minst pengar dvs fått spår tre vilket är bra. Tuffa hästar emot och till en början smyger vi med tillen fin peng.

18/8
Rolle till Bollnäs
Efter Blesens snygga dubbelseger i lördags har det varit lugnt på tävlingsfronten fram till ikväll, då Keep Keep Rolling F. startar på Bollnästravet. Rolle var duktig tvåa i sin debut från dödens och har fortsatt träna bra efter det. Har fått ett litet trångt andraspår i volten men fixar han det kan vi vara bland de tre igen.

13/8
Dubbla segrar för Blesen🥇🥇
Härlig dag på Ovalla då Blesen vann både försök och final i Ovallas Kalla. Segerreceptet var ledning från start till mål både i försök och final. Segertiden var 32,0 respektive 31,0 i finalen och 55000:- var segrarna värda. Stort grattis till ägarna i Häckelsta Häst AB och skötare Erika Åhsblom.

12/8
Mot Jämtland
I förrgår gjorde Klara det fantastiskt bra när hon efter att ha fått ett fint lopp spurtade till enkel seger. Stort grattis till ägarna I Dånpilen KB och skötare Moa Ninsved.
Idag åker jag till Ovalla i Oviken med Gull Blesen och Sofia Andersson som har med sig Högnäs Baloo. Bägge två är med I ett lopp där det är försök och senare under dagen en final. Till final går de fyra bästa. Blesen startade så sent som i tisdags då det blev lite olyckligt galopp. Tror han travar idag och målet är att leda både försök och final hela vägen.

10/8
Klara till Bollnäs
I tisdags var Rolle duktig tvåa🥈 från dödens i sin debut. Även Gordon hamnade utvändigt ledaren och höll bra som femma. Argos tog en mersmakande andraplats 🥈 utan att aktionen helt hundra. Blesen galopperade tyvärr dubbelt, den första får jag ta på mig och i den andra blev han rejält störd, så formen är fortfarande bra.
Idag på lunchen startar fina tjejen Dån Klara. Hon har radat upp fina lopp i sommar och känns även bra i jobben efter senast starten. Då satt hon fast i mål som tvåa. Hon är väldigt speedig och får vi spara den till slut så har vi bra chans att vara långt fram igen.

8/8
Spännande kvartett till Hudik
Ikväll på Hagmyren startar Keep Rolling F, Gordon Mearas, Joyful Argos och Gull Blesen. Rolle debuterar vilket ska bli roligt. Han var fin i kvalet och har tränat bra efter det. Viktigaste är ändå att han sköter sig och travar hela vägen. Gordon fick en för tuff öppning senast men var ändå inte som bäst. Spår sju kan bli bra och i första hand vill jag se honom studsa tillbaka och göra ett bra lopp. Argos var duktig senast som trea. Springspår på tillägg kan vara lite lurigt men hamnar han bara hyggligt till så är han tuff att stå emot till slut. Blesen var trea senast i ett lopp som var lika det idag med voltstart över kort distans och känslan är att vi ska kunna vara bland de tre igen.

6/8
Härlig seger för Alissa
Igår kväll på Ålandstravet blev tyvärr både Crunchy och Hemisphere oplacerade. Crunchy hamnade hopplöst till i ett lopp som gick väldigt fort. Hemisphere galopperade när det blev lite tajt 500 kvar, men kändes annars fin. Bägge två behövde ett lopp i kroppen. Betydligt roligare med Joy Alissa som på lätta ben vann åkandes efter att lätt loppet från start till mål. Stort grattis till ägare Kent i Hållbara Hus AB och skötare Moa Ninsved.

5/8
Tre till Åland
I torsdags blev Elde över från start och vi fick backa sist och då får det vara okej med sjätteplatsen han tog.
Idag tar vi färjan över till Åland och charmiga banan i Mariehamn med Crunchy, Hemisphere och Joy Alissa. Crunchy har inte tävlat på nån månad utan fått träna på rejält istället. Blivit starkare i sommar, men det kan fattas tempo i kroppen, vilket kan behövas idag då det är kort distans med bil. Spår sju är lite väl långt ut bakom bilen och han är lite svårbedömd. Var till Åland ifjol och vann då lätt från ledningen. Hemisphere har inte varit ut på några veckor, men känns fin i träningsjobben. Prio ett för hans del är att gå felfritt och gör han det tror jag vi är bland de tre. Alissa fick en lättare febersläng och fick stanna hemma sist hon skulle starta. Har innan dess visat fin form hela sommaren. Spår två över kort distans med bil passar bra och plan A är att leda från start till mål.

3/8
Elde på hemmaplan
I förrgår gjorde Klara ett nytt fint lopp, den här gången satt hon fast in i mål med krafter kvar som tvåa🥈.
Ikväll startar Nordby Elde på Gävletravet. Han har varit duktig i sommar och gjort flera bra lopp. Senast var han trea och formen är bra. Spår sju bakom bilen över kort distans är lite lurigt, men har vi lite flyt med positionerna kan vi vara bland de tre igen.

1/8
Klara jagar tredje raka
I lördags var inte Nisse som bäst när han slutade åtta och tog sist pengen.
Idag på lunchen startar Dån Klara på Bollnäs travet. Klaraa har varit fantastiskt duktig i sina senaste starter då hon vunnit två raka segrar. Tuffare emot idag då Klara tjänat minst pengar i loppet, men i gengäld har vi som tjänat mist fått spår ett bakom bilen, vilket jag tror passar bra, även om det är debut bakom bilen. Får vi smyga med och spurta till slut kan vi åter vara långt fram. Kör även fina Skeie Lotta åt Robert Wilhelmsson i lopp ett.

 

 
  Förra sidan