AKTUELLT
 
 

2023
September        
                                                                                                     Förra månaden

29/9
Alissa i kväll på Romme
Igår var det en mindre bra dag. Klara galopperade bort sig i första sväng och Blesen var inte kry för dagen och ingen fick några pengar.
Nya tag idag då Joy Alissa startar. Hon var duktig sist då hon spurtade bra som tvåa. Spår tre är bra men hon är lite ovan att springa 2640. Med rätt lopp är hon bland de tre.

28/9
Kallblodsdag på Bergsåker
I måndags gjorde Scorpion ett bra lopp när han blev trea🥉på Rättvik.
Ikväll startar Dån Klara och Gull Blesen. Klara har haft en kortare tävlingspaus efter att ha tävlat väldigt framgångsrikt i sommar med bla. fem segrar. Allt är fortsatt bra med henne och från bakspår över kort distans får jag köra lite på chans och smyga med. Får hon sitt lopp kan hon avsluta vasst och då kan vi sluta långt fram igen. Blesen har även han gått bra en längre tid. Fick tyvärr stryka senast då han fick en hovböld och hur mycket det påverkar formen är ett frågetecken. Fått ett passande förstaspår men det är debut över lång distans, vilket jag tror han fixar. Med rätt lopp och formen intakt kan han vara bland de tre.

26/9
Scorpion på Rättvik
I torsdags fixade Obsidian premieloppet utan några problem trots en inledande galopp, på 32,7.
Idag på lunchen startar Scorpion Tile. Han har inte varit ut sen i midsommar och han kan behöva lopp i kroppen. Spår fem bakom bilen passar bra och han tränar bra. Sköter han sig och får ett bra lopp kan vi vara långt fram. Kör även Turbina C.F. åt Catharina Fagrell.

21/9
Premielopp och gästkusk
Igår hade Argos en mindre bra dag och då räckte det inte till pengar.
Ikväll åker jag till Bollnäs med tvååriga tjejen Obsidian C.Boko för premielopp. Hon kan vara lite ivrig men travar hon fixar hon det. Kör även Dån Selma (helsyster med Dån Klara) och Twins Saki åt min kollegor Tomas Rosén och Erik Lindegren.

20/9
Argos på Solvalla
I söndags var Elde riktigt bra när han ledde från start till mål på nya rekordet 23,8/1640🥇. Stort grattis till ägarna i Easykb och sköter gör Annie Skoglund. Nisse gjorde även han ett finfint lopp när han blev tvåa.🥈 Tyvärr blev både Tulido och Rose diskade. I Tulidos fall blev han rejält generad och var ursäktad, medan Rose skulle haft skor på fötterna.
Ikväll startar Joyful Argos. Han är ut i ett lopp över lång distans vilket passar bra. Spår åtta i volten känns också bra. Var sexa senast i liknande lopp. Kan vi få lite bättre lopp den här gången kan vi vara bland de tre.

17/9
Fyra nya till Dalarna
I fredags gjorde Virus en väldigt bra debut när han skötte sig exemplariskt och blev tvåa🥈. Även Alissa gjorde ett bra lopp när hon spurtade vasst över upploppet till en fin andraplats🥈. I och med det blev hon också miljonär.
Idag i Rättvik startar kvartetten Nordby Elde, Maison Plage (Nisse), M.T.Rambling Rose och Rosens Tulido. Kör också No Ending Dream åt Johan Sandström. Elde har gått jämt och bra en längre tid och med rätt lopp kan vi vara bland de tre. Kort distans med bil och spår fyra passar bra. Nisse har fått ett bra andraspår bakom bilen och formen är bra. Får han sitt smyglopp har han en pollett kvar till slut och då kan han vara bland de tre. Rose gjorde det bra senast som fyra trots en inledande galopp. Från spår ett borde hon trava och det skulle vara roligt att prova henne i ledningen. Sköter hon sig borde hon vara långt fram nu när hon fått lopp i kroppen. Tulido gjorde comeback senast efter halsoperation och gjorde det bra som trea. Förhoppningsvis har det loppet gjort honom gott. Loppet ser tuffare ut än senast, men sköter han sig kan han åter vara bland de tre.

15/9
Orutineerad och rutinerad
Igår löste både Atom (20,2 monté ) och Odin (41,5) sina kval på bra sätt.
Ikväll på Romme startar Brenne Virus och Joy Alissa . Virus är en fin treåring som debuterar och som vanlig är det viktigaste att han travar och får ett fint lopp. Alissa har varit ut i stenhård V75-konkurrens på slutet och gjort det bra trots att resultaten varit lite sämre. Spår åtta är ingen höjdare men med henne är jag aldrig helt slagen.

14/9
Kval och extra kusk
Igår gjorde Gordon sitt bästa men det räckte inte till pengar. Lamborghini gjorde ett topplopp då han trots högt tempo höll väldigt bra som trea från ledningen på nya rekordet 12,9.
Idag kvalar Skinnarbo Odin och Atom Bet (monté). Odin hade lite otur och blev ensamt kallblod i kvalet. Med sällskap hade han klarat kvalet lätt nu blir det lite lurigare. Atom rids av skickliga Emilia Leo och även han blev ensam men i hans fall tror jag inte det är något problem. Kör även spännande unghästarna I Love Esther M.L., två år åt väldigt framgånsrika Fredrik Wallin och Hulte Augusta, tre år åt duktiga Annelie Leander. Vilket ska bli riktigt skoj.

12/9
Två på Solvalla
Igår fick Blesen stanna hemma då han hade fått en hovböld (snabb påminnelse att det är levande djur vi håller på med).
Nya tag idag med Gordon Mearas och Lamborghini C. Boko. Gordon gör sitt bästa varje gång och är väldigt nyttig. Senast var han fyra och fixar han en prisplacering ikväll gör han det bra. Lamboarghini gjorde en bra comeback förra veckan som sexa. Borde vara lite bättre ikväll. Kort distans och bil passar bra men vi är lite väl långt ut bakom vingen från vårat sjättespår. Har vi lite flyt med positionerna kan vi vara bland de tre.
Igår hämtade jag hem ettåringarna Gasa Vendil och Gugge Vendil och hälsar dom välkommen till oss.

12/9
Blesen på Bergsåker
I söndags hade vi en fantastisk dag i strålande sol du det var speedrace i Boulogner skogen. Nisse missade semifinal med minsta möjliga marginal. Insider visade att gammal är äldst då han vann samtliga heat han var med i. Både han och jag tyckte det var grymt skoj.
Ikväll startar Gull Blesewn, han har haft finfin form en längre tid och var duktig senast som trea. Spår fem och kort distans passar bra. Är han lika bra som på slutet kan vi vara bland de tre igen.

10/9
Speedrace x 2
I fredags reparerade Rose fint en inledande galopp till en fjärdeplats.
Idag körs det Speedrace i centrala Gävle, Boulognerskogen och vi har två hästar med i loppet. Erika Åhsblom kör hederskillen Maison Plage och jag kör kungen av speedrace M.T.Insider. Loppet är endast 164m och och hästarna är indelad i två grupper (tävlar två åt gången) med tre hästar där de två bästa går till semifinal. Våra hästar är med i olika grupper och först och främst ska vi ha roligt men när vi väl är där så går vi för seger. Nisse är i full tävlingsform och Erika känner honom väl, hon körde honom sist till en sjätteplats på Gävletravet. Insider gör (mini) comeback sen han la skorna på hyllan efter vinsten i speedrace under elitloppsdagen förra året. Han har varit på Myrsjö Gård hela sommaren och verkat som avelshingst. Kom hem i början på augusti och körts ca var tredje dag sen dess och vi får se hur ringrostig han är. Hoppas det kommer mycket folk och kollar och det ska bli grymt skoj att köra.

8/9
Rose och Jorma
I onsdags var inte Rolle i balans utan galopperade bort sig. Lamborghini gjorde en mersmakande comeback som sexa på nytt rekord.
Ikväll på Romme startar M.T.Rambling Rose (Jorma K kör). Rose har fått ladda om batterierna några veckor sen sist hon var ut. Tränar bra och spår tre passar bra. Möter några bra, men med rätt resa är hon bland de tre.

6/9
Två på Solvalla
I måndags tog Blesen en ny pallplats då han blev trea. I samma lopp blev Elde sexa. Bra kört av Per Linderoth som höll honom i trav hela vägen trots att han sprang hela loppet utan käk (den hade snott sig ett kvarts varv).
Ikväll startar Keep Rolling F. och Lamborghini C.Boko. Rolle blev lite uppjagad senast av flera omstarter och galopperade sedan bort sig. Tror det var ett olycksfall och att hn travar ikväll. Rolle tränar bra och det ska bli spännande att se hur långt han räcker i konkurrensen på Solvalla. Bilstart och spår två passar bra. Lamborghini hade väldigt fin form i början på sommaren, tyvärr blev han sedan väldigt sjuk i samband med att han fick ett fästingbett och tappade mycket. Har varit fisk och fräsch och tränat på rejält hemma på gården den senaste månaden men behöver lopp i kroppen.

4/9
Två i samma lopp
I lördags gjorde Tulido en bra comeback som trea. Även Gordon gjorde det bra när han var fyra.
Ikväll åker vi till Solänget med Gull Blesen och Nordby Elde (Per Linderoth kör). Blesen har varit riktigt bra en längre tid men sprungit på sig snabba pengar och motståndet hårdnar för varje gång. Kan han sänka sig ytterligare lite kan han ta en ny topp tre placering. Elde står 40 m tillägg på Blesen och dom meterna är tuffa att ta in. Han var ut så sent som i torsdags och var bra som fyra endast slagen av tre miljonärer. Får han smyga med och känna att han rår på motståndet finns det lite skrällchans.

1/9
Två på Romme i kväll
I torsdags var jag jättenöjd med Elde som avslutade vasst in i mål som fyra. Tyvärr var jag inte lika nöjd med Crunchy när han tog sista pengarna.
Ikväll startar Rosens Tulido och Gordon Mearas. Tulido (Tomas Pettersson kör) gör comeback efter att ha blivit opererad i halsen i våras. Han har tränat på bra hela sommaren efter det. Fått ett fint första spår och det viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen, då kan det räcka långt. Gordon (Kajsa Frick kör) höll bra senast efter att för hans del hamnat fel på det, då han gick hela loppet i dödens. Springspår på tillägg kan vara både bra och dåligt men får han smyga med och spurta sista biten kan han vara bland de tre.

 

 
  Förra sidan