AKTUELLT
 
 

2023
Oktober        
                                                                                                     Förra månaden

26/10
Atom på hemmaplan
Igår blev Argos lite trött som sjua efter att gått i dödens större delen av loppet. Lamborghini fixade inte andraspåret utan galopperade direkt, gick sedan bra och formen är fortsatt bra.
Ikväll på Gävletravet startar Atom Bet, han var duktig senast som tvåa. Spår två med auto start passar bra och är han som sist kan han var bland de tre igen. Kör även Noocandy åt Erik Svensson och två premielopp Joners Majah (åt Kalle Sundin) respektive Nordens Grafit (åt Johan Forsberg).

25/10
Två på Solvalla
I söndags på Romme gjorde Jaguar en finfin comeback då han spurtade till en säker seger på 13.0/1640. Stort grattis till ägare Camilla Alsén
Ikväll startar Joyful Argos och Lamborghini C.Boko. Argos var inte som bäst senast och har haft en kortare tävlingspaus. Spår sju bakom bilen är lite väl långt ut, men det viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen, då kan han ta fina pengar. Lamboarghini har riktigt fin form för dagen och var bra senast som tvåa. Fixar han spår två i volten (finns viss galopprisk) kan han öppna bra. Är han lika bra som senast kan han vara bland de tre.

22/10
Jaguar i comeback
Igår gjorde Hemisphere ett starkt lopp som trea🥉 i monté. Alissa chansade jag att köra snällt med och det blev fel och det slutade med att vi gick i mål som oplacerad med gott om krafter kvar.
I eftermiddag på Romme startar Jaguar C.Boko. Han har haft några månaders tävlingsuppehåll och istället tränat på rejält. Han kan behöva lopp i kroppen och bakspår (10) över kort distans är lurigt, men har vi lite flyt kan vi vara bland de tre. Kör även Highnose Blenda och Högnäs Baloo åt duktiga Sofia Andersson, Turbina C.F åt Cattis Fagrell och Campari åt Erik Svensson vilket ska bli skoj.

21/10
Alissa på V75
Igår tog Klara sin sjätte seger för året. Då hon ledde från start till mål på nytt Svenskt rekord 24,5/1640.
Idag åker vi till Örebro med Hemisphere och Joy Alissa. Hemisphere startar i monté och rids av duktiga Emilia Leo . Hempa gjorde debut i den disciplinen senast och avslutade då bra som femma i ett hårt gäng. Har han tagit det loppet på rätt sätt kan han vara bland de tre. Alissa är med i ett diamantstoförsök. Senast var hon bra i ett lopp över lång distans som fyra och formen är bra. Hon har varit bra hela året och får vi smyga med och spela ut speeden till slut kan det bi riktigt roligt.

20/10
Klara på Bollnäs
Igår fungerade inte Rose med täta starter och det slutade med att hon blev diskad för galopp. Atom gjorde ett fint lopp, när han höll bra som tvåa🥈från ledningen efter att fått tryck på sig i omgångar.
Ikväll startar Dån Klara på Bollnästravet. Hon hoppade, surt, bort en finfin placering senast, men reparerade bra som sexa, så formen är fortsatt bra. Kort distans med bil har hon vunnit över förut och får hon ett bra lopp kan hon vinna i kväll.

19/10
Lunchtrav på hemmaplan
I söndags fortsatte Elde att imponera då han tog fjärde raka segern🥇 på snyggt vis. Stort grattis till ägarna i Easykb och sköter gör Annie Skoglund. Även Lamborghini var riktigt bra som tvåa🥈 efter att ha fått stryk sista biten in mot mål.
Idag på Gävletravet startar M.T.Rambling Rose och Atom Bet. Rose var duktig i fredags när hon äntligen gick felfritt och blev tvåa. Går hon felfritt igen och att täta starter inte blir ett problem kan hon åter vara bland de tre. Atom har fått två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Spår ett passar bra och plan A är att leda från start till mål. Kör även Valle Rappa åt Björn Steinseth, Noonci åt Erik Svensson, Scaino Horse åt Andreas Jernkvist och premielopp åt Niclas Runfeldt med Cujo.

15/10
Elde och Lamborghini på Dagens Dubbel
I fredags inledde Odin med att galoppera och sedan göra ett bra lopp efter det i skymundan. Mago fortsätter med att agera trögt som sexa. Rose gick äntligen felfritt och då tog hon en finfin andraplats 🥈. Blesen kämpade fint från ledningen i Bernt Martisons lopp, men åkte dit sista biten in mot mål, men tog en fin tredjeplats 🥉. Nisse kom aldrig in i loppet från sina tillägg och blev oplacerad. Scorpion avslutade kvällen på bästa sätt när han avgjorde Bernt Martinssons lopp med hundratusen i förstapris till en knapp men säker seger🥇, efter att fått lucka in på upploppet från rygg ledaren. Stort grattis till ägare Linnéa Alsén.
I eftermiddag på Hagmyren startar Nordby Elde och Lamborghini C.Boko. Elde var ut så sent som i onsdags. Då gjorde han sitt livslopp när han vann dubbelcuppens final på Bergsåker. Allt har varit bra med honom efter det och från läget med spår åtta på tillägg kan ha få ett snällt lopp den här gången. Formen finns att sluta långt fram men vi står 20 m sämre till än i onsdags. Lamborghini satt fast senast med gott om krafter kvar i mål senast på Solvalla och formen är riktigt bra. Löser det sig från bakspåret(9) är det en bra chans att vara bland de tre.

13/10
Två miljoner
Igår var Hemisphere riktigt fin när han blev femma i sin montédebut. I och med det passerade även stallet två miljoner inkört hittills i år.
Nya lopp ikväll på Romme då vi har en spännande mix av varmt och kallt i Skinnarbo Odin, Mago Launcher, M.T.Rambling Rose, Gull Blesen och i samma lopp Scorpion Tile och Maison Plage (Nisse). Börjar med Odin som gör tävlingsdebut och det viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen. Fart har han i kroppen men han är lite oslipad. Mago var seg senast men borde vara bättre med lopp i kroppen. Spår två kan vara lite knepigt men fixar han det kan han en bra dag vara bland de tre. Rose har väldigt fin form men har dummat sig och galopperat alldeles för mycket på slutet. Spår tio bakom bilen kan passa bra och går hon felfritt har hon fart för att sluta långt fram. Blesen har lite osäker form. Hade problem med en hovböld för en dryg månad sedan och var tunnt jobbad inför senaste starten, då han blev trött. Har fått träna på rejält efter det och på hemmaplan känns han fin. Hittar han tillbaka till sommarens fin form kan han vinna ikväll. Scorpion var ut så sent som förra fredagen då han tog en snygg seger på Rättvik. Är ensam på springspår vilket borde passa bra. Har nu fått två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Möter tuffa och rutinerade motståndare men helt omöjligt att det kan räcka hela vägen är det inte. Nisse har riktigt fin form för dagen och avslutade bra senast som fyra Han står 40 m tillägg men om Jorma hittar rätt väg kan han avsluta riktigt fort och då kan det räckte till en topp tre placering.

12/10
Elde Dubbelcupsvinnare
Igår var det en berg- o dalbana på Bergsåker. Jag inledde med att köra galopp i flera längders ledningen in mot upploppet med Klara när jag blev för ivrig, väldigt surt och lider med ägarna. Lite tröst var att hon ställde sig och blev sexa. Betydligt roligare var det när Elde ledde i stort sett från start till mål i finalen av dubbelcuppen. 200 000:- var segern värd och Elde passerade i och med det miljonen insprunget med råge. Stort grattis till alla delägare i Easykb.
Nya lopp ikväll när Hemisphere startar på Gävletravet och jag kör Noocandy åt Erik Svensson och Scaino Horse åt Andreas Jernkvist. Hemisphere var duktig senast som trea. Han gör debut i monté med Ann-Charlotte Arnesson i sadeln. Loppet är tufft och tar Hemisphere en fin placering gör han det bra.

11/10
Klara och Elde på V86
I måndags klarade inte Atom att hålls rätt på benen utan galopperade bort sig in i första sväng. Kändes i övrigt fin enligt Jenni.
Ikväll på Bergsåker startar vi två fina kallblod i Dån Klara och Nordby Elde. Klara har gjort det mesta rätt hos oss men senast hoppade hon bort sig. Har tränat bra efter det och jag tror hon travar ikväll. Loppet är för 5 och 6 åriga ston över 2140 vilket passar bra. Får vi rätt lopp slutar vi långt fram. Elde har varit riktigt bra i två raka segrar. Final i dubbelcuppen och loppet håller hög klass, men är Elde fortsatt lika fin är det inte omöjligt att var bland de tre.

9/10
Atom i monté
I fredags avslutade Scorpion starkt då han från att vara sista häst varvet kvar rundade fram till en säker seger på tiden 15.7/2140. Stort grattis till ägare Linnéa Alsén.
Ikväll på Romme gör Atom Bet debut i monté med duktiga Jenni Åsberg i sadeln. Atom har fått lopp i kroppen och är mycket riden men hur han står sig är lite svårbedömt. Jag kör även Ridge Tarn Amigo åt Catrin Pettersson/ Moa Ninsved.

6/10
Scorpion på Rättvik
Igår var Ivar fin i kvalet på 18,7. Mago skötte sig bra och blev sjua i lite småtrög stil. Nisse spurtade vasst som fyra och i samma lopp blev Gordon oplacerad.
Ikväll startar Scorpion Tile. Han var trea senast efter att inte tävlat på några månader. Har fått ett lopp i kroppen och läget med bakspår (9) kan vara en fördel. Travar han och vi har lite tur på vägen slutar vi långt fram. Kör även Turbina C.F. åt Catharina Fagrell.

5/10
Ny kvartett ut
Igår på Solvalla galopperade Infinity direkt från ett snävt andraspår och blev diskad. Rose galopperade även hon i starten men reparerade på ett strålande sätt till en femteplats. Atom sinkades av att få punka på ett hjul och när loppet dessutom gick för fort blev vi oplacerade. Lamborghini satt fast i tredje invändigt med alla krafter kvar som oplacerad.
Ikväll på Gävletravet tar vi med oss Ivar Pace, Mago Launcher, Gordon Mearas och Maison Plage. Ivar kvalar efter att inte ha tävlat på över ett år. Det ska bli spännande att se var han står. Mago var senast ut på midsommardagen. Han har tränat på bra hela sommaren och hösten och det ska bli roligt att åter komma ut och tävla med honom. Lite tråkigt läge i spår elva. Gordon och Nisse (Maison Plage) är med i samma lopp. Bägge fick lite småluriga lägen i fyra respektive åtta på tillägg. Nisse spurtade vasst sist som två och får han smyga och få lucka till slut kan han vara bland de tre. Detsamma gäller Gordon om det stämmer med positionerna under loppet. Kör även Jiulte Augusta åt Annelie Leander.

4/10
En kvartett till Solvalla
Igår gjorde Hemisphere det bra då han höll farten starkt hela vägen in i mål som trea.
Ikväll startar Infinity Launcher, M.T.Rambling Rose, Atom Bet och Lamborghini C.Boko. Infinity har inte startat på några månader och är lite svårbedömd. Spår två är lite lurigt men jag tror hon fixar det. Kör snällt och hoppas ha en polett till slut. Rose har galopperat i sina senaste starter. Ändrar lite balans för att få henne stabilare. Formen är bra men det viktigaste är att hon travar hela vägen. Atom gör comeback efter att fått träna på rejält hela sommaren. Spår ett över 2640a passar normalt sett bra. Han kan behöva få lopp i kroppen, men får han rätt lopp kan han var bland de tre. Lamborghini var bra senast som trea på Solvallas serie högst 150 tusen. Final i kväll vilket är tufft, men vi har fått ett fint femtespår och Lamborghini är i riktigt bra form. Får vi rätt lopp kan vi överraska och sluta långt fram.

3/10
Hempa till Eskilstuna
Igår var vi hundra procentiga, när vi åkte till Bollnäs med en häst och det slutade på bästa vis då Elde kämpade sig till en finfin seger🥇 på nya rekordet 23.5. Stort grattis till ägarna i Easykb och skötare Annie Skoglund.
Ikväll på Sundbyholm startar Hemisphere, han har haft ett kortare tävlinguppehåll och istället fått träna på ordentligt hemma på gården. Lång distans 3160 funkar bra, men spår fem i volt kunde vara bättre. Kör snällt och hoppas kunna spurta till slut.

2/10
Elde till Bollnäs
I fredags gjorde Alissa ett fint lopp när hon blev fyra.
Ikväll startar Nordby Elde. Han var väldigt bra senast när han ledde från start till mål på nytt rekord. Liknande lopp i kväll med spår fem över kort distans med bil. Är han lika bra som sist kan det räcka riktigt långt igen.

 

 
  Förra sidan