AKTUELLT
 
 

2023
November        
                                                                                                     Förra månaden

11/30
Fantastisk trippelseger
Igår hade vi en finfin dag på Gävletravet. Klara inledde med att spurta till årets sjunde seger🥇 efter att legat sist större delen av loppet. I samma lopp galopperade tyvärr Blesen bort sig. Tulido tog karriärens andra seger🥇 när han ledde hela vägen från start till mål. Atom gjorde ett bra lopp som fyra från dödens och i samma lopp blev det start galopp för BelugaBeluga. Vann🥇 även med Double Formula åt Kalevi Mulari och var tvåa🥈 med Nash Hall åt Fredrik Palm.
Nya lopp ikväll då vi åker till Bergsåker med Hemisphere, Skinnarbo Odin (Mats E Djuse) och Brenne Virus. Annie Skoglund rider Hemisphere i ett montélopp, vilket gick bra senast när de blev trea. Är Hempa lika bra ikväll slutar dom långt fram. Odin och Virus startar i samma lopp där den sistnämnda står 20 m tillägg. Odin gjorde det bra senast som femma och blir stadigt bättre. Travar han hela även kan han vara bland de tre. Virus var ut så sent som i fredags och blev sexa i lite trög stil. Har han tagit det loppet på rätt sätt och är lite bättre ikväll kan han sluta långt fram.

11/29
Fem ut på hemmaplan
I fredags gjorde både Ivar och Virus det okej när de blev sexa. Bägge mådde bra av att få ett lopp i kroppen till nästa gång.
Idag på lunchen startar Gull Blesen (Kaj Widell), Dån Klara, Rosens Tulido, Atom Bet och Beluga Launcher (Claes Eskilsson). Blesen hade otur senast när han blev störd till galopp 500 kvar när vi satt i ett bra slagläge. Spår fyra bakom bilen passar bra och löper han upp på maxnivå kan han vara långt fram. Klara var heroisk trea senast från ledningen på V75, blev ensam lite för tidigt för att det skulle hålla hela vägen. Fått ett knepigt tolftespår men får vi smyga med i ryggar in på upploppet kan hon speeda ner de flesta. Tulido galopperade direkt bakom bilen men kändes bra efter det. Var duktig gången innan när han vann säkert. Från spår ett är plan A att leda från start till mål. Atom skötte sig senast och då blev det en säker seger i ett montélopp. Formen är bra men vi är lite långt ute på vingen från vårt sjundespår. Travar han kan han åter vara bland de tre. Beluga var nära att hålla undan senast som tvåa från ledningen och formen kommer mer och mer. Har ett trist tolftespår och får hoppas att det andra kör för fort för att kunna spurta till slut. Kör även Mästarnas Mästare åt Anders Englund, Double Formula åt Kalevi Mulari och Nash Hall åt Fredrik Palm.

11/24
Ivar och Virus på lunchen
I onsdags kämpade Alissa till sig en fjärdeplats utan att vara på topp.
Idag åker vi till Romme med Ivar Pace och Brenne Virus. Ivar gör comeback efter att inte ha tävlat på över ett år. Kvalade på fint vis för några veckor sedan och har tränat på bra efter det. Spår sju i volt tror jag passar bra men målet är att ge honom ett snällt lopp och sedan får vi se hur långt det räcker. Virus var duktig i sin debut som tvåa från ledningen. Står ensam på start vilket kan vara lite lurigt då han är lite sällskapssjuk. Sköter han sig och presterar på max kan vi åter vara långt fram. Kör även Miss Nefertiti åt Helen Åkerlund och Turbina C.F. åt Cattis Fagrell.

11/22
Ny montéstart för Alissa
Igår blev Blesen generad till galopp i bra slagläge 500 kvar och då var det loppet över för vår del. Gordon avslutade starkt som fyra på för årstiden fina 12.9 efter att ha suttit sist större delen av loppet. Elde fortsätter att göra starka insatser. Tvåa🥈 igår inte slagen med mer än en hals efter att ha gått hela loppet i dödens.
Ikväll på Solvalla startar vår fina tjej Joy Alissa åter i monté och rids denna gång av duktiga Agnes Larsson. Alissa var bra senast som sexa på V75 och formen är riktigt bra. Är hon lika bra ikväll som hon var i montédebuten på Bergsåker slutar hon långt fram.

11/21
Trav i kväll på hemmaplan
I lördags gjorde Lamborghini ett bra lopp när han blev fyra på Sundbyholm.
Idag har vi fyra hästar med oss in till Gävletravet: Västerbo Kodac, Gull Blesen, Gordon Mearas och Nordby Elde. Kodac är travskolehäst hos min fru Camilla Alsén och ska kvala. Första gången på banan hos oss så det är spännande att se hur hon fixar det. Blesen har haft ett fint år hitintills. Kort distans med bil passar bra men lite synd med bakspåret (10). Fart finns för att kunna sluta långt fram. Gordon har fin form och har fått ett lopp i kroppen. Fick ett tråkigt åttonde spår bakom bilen och därifrån får vi hoppas på lite tur. Elde har varit helt suverän under hösten och radat upp fin placeringar. Känns fortsatt fin i träning. Även han drog spår åtta bakom bilen, men är han lika fin som han varit är han med i segerstriden. Kör även
A Perfect one åt Mats Swartling.

11/18
Lamborghini i klass två
Igår gjorde Odin ett bra lopp som femma. Hemisphere och Annie Skoglund flög frm över upploppet till en fin tredjeplats🥉. Tulido kändes väldigt fin men tyvärr blev det galopp från start och även in på upploppet, trots det tog han sista pengarna. Beluga ledde nästan från start till mål men fick ge sig sista biten och bli 🥈 tvåa.
Idag på Sundbyholm startar Lamborghini C.Boko. Han har väldigt fin form för dagen och vann säker senast. Loppet är ett försök i klass två och motståndet är tufft, men löser det sig från bakspåret (10) kan vi överraska och sluta långt fram.

11/17
Fem hästar ikväll på Bollnäs
Igår gjorde Mino det bra som sjua, hamnade ett hack för långt bak för att kunna sluta längre fram.
Idag startar Skinnarbo Odin, Hemisphere, Rosens Tulido, Mago Launcher och Beluga Launcher. Odin gör sin andra start i livet. Senast blev det galopp och idag ska vi försöka köra felfritt och då tar han en fin placering. Hemisphere startar åter i monté och Annie Skoglund rider. Hempa har riktigt fin form men är lite ojämn. Har han en bra dag slutar han långt fram. Tulido gjorde det bra senast när han vann säkert. Spår ett i ett lopp med spårtrappa betyder att han möter betydligt tuffar hästar den här gången men helt omöjligt att han kan ge dom andra en match är det inte. Mago tränar bättre än han tävlat hitintills då han varit väldigt trög, men han är bara i början av karriären än. Fixar han att vända från spår sex så tar han fina pengar. Beluga gjorde comeback senast och blev lite trött till slut. Kommer att vara bättre idag med lopp i kroppen och fixar hon andraspåret i volten tror jag hon har bra möjligheter att leda från start till mål. Kör även Ridge Tarn Aramis åt Moa Ninsved /Catrin Pettersson.

11/16
Mino på lunchen
I tisdags kvalade Natas på 21,2 med en lite galopp i sista sväng. Gordon blev lite generad på upploppet och istället för en femte/ sjätteplats blev vi först utan pengar. Atom tog en finfin seger🥇 när han vann lätt från dödens med Agnes Larsson i sadeln.
Idag åker vi till Romme med Mino Tabac. Han gjorde en fin comeback senast som tvåa i ett montélopp. Springspår (6) och lång distans passar bra, möter några bra, men kan vara bland de tre om han är på topp. Kör även Realsbo Emil åt Jässica Löding och Red Squaw åt Olli Paajanen.

11/14
Trav på hemmaplan
Igår var inte Nisse på hugget och blev oplacerad, nu får han en välförtjänt tävlingspaus.
Ikväll på Gävletravet startar Gordon Maeras , Atom Bet (monté) och Natas F.Boko kvalar. Gordon har inte haft något flyt i de senaste loppen. Spår fyra är inte optimalt i volt då han är väldigt stor. Vi smyger med och kör till slut. Atom (Agnes Larsson rider) har galopperat i de senaste starterna men formen är annars riktigt bra och felfritt slutar han långt fram. Natas är ny hos oss och det ska bli spännande att se henne i kvalet. Kör även Noonci och Asterix åt Erik Svensson i lopp två och nio.

11/13
Lunchtrav på Rättvik
I lördags gjorde hästarna det jättebra. Alissa blev sexa efter att fått en allt för tuff inledning av loppet. Klara blev trea🥉 och Elde tvåa 🥈 i Dubbelcupsfinalen inte långt efter vinnaren. Scorpion avslutade bra till en fin tredjeplats 🥉 och tillsammans sprang dom in nästan tvåhundra tusen.
Idag startar Nisse (Maison Plage), var även tänkt att Ivar skulle göra comeback, men han blir hemma då han är lite förkyld. Nisse gör alltid sitt bästa och från spår nio får vi smyga med och har vi lite flyt i loppet kan han spurta in bland de tre. Kör även Cattis Fagrells Turbina C.F. och Hollie D. åt Veronika Sundberg.

11/11
Fyra spännande på V75
Igår gjorde Blesen en bra prestation när han gick nytt rekord 24,7 i ett tufft gäng som sexa. Argos blev det fel för när vi hängde stora delar av loppet i tredjespår och då gav både han och jag upp och vi blev oplacerade.
Idag åker vi till Bergsåker med kvartetten Joy Alissa, Dån Klara, Nordby Elde och Scorpion Tile. Alissa startar från spår sju bakom bilen över kort distans i silverdivisionen. Hon var duktig senast när hon vann i monté och formen är bra. Lite lurigt läge, men hittar vi ner någonstans kan vi vara bland de tre. Klara och Elde (Tomas Pettersson kör) är med i Dubbelcupens final. De har lite olika förutsättningar då Klara står start och Elde har mastiga 40m tillägg. Klara var duktig så sent som i fredags när hon var tvåa. Hon har sprungit på sig snabba pengar och möter väldigt bra hästar, men får hon rätt lopp kan hon ta en framskjuten placering. Elde har gjort allt rätt på slutet och har fyra raka segrar och formen är så bra den kan bli. 40 m tillägg är dock väldigt tufft att ta men löser det sig därifrån på bästa vis kan det räcka långt. Avslutar kvällen med att köra fina treåring Scorpion Tile i klass två. Han har varit jättebra i de senaste starterna då han tagit två raka segrar. Vi har bakspår över lång distans vilket kan bli bra och kör dom andra lite för fort kan vi spurta ner många till slut.

10/11
Två på Romme ikväll
I onsdags var Jaguar inte som bäst och då slutade han oplacerad.
Idag startar Gull Blesen och Joyful Argos. Blesen galopperade senast och var inte som bäst så formen är lite osäker, annars är loppet passande med spår ett över kort distans med bil. Argos blandar och ger, senast flöt auktionen bättre när han blev sexa från dödens. Har han tagit det loppet på rätt vis kommer formen var lite bättre idag. Kommer vi iväg hyggligt och inte tappar för mycket kan vi vara bland de tre.

8/11
Finfin kväll på hemmaplan😀😀
Igår inledde Tulido tävlingskvällen med att ta sitt livs första seger🥇. Rose var duktigt som tvåa🥈, endast slagen med ett huvud. Atom galopperade tråkigt nog dubbelt, men tog ändå sista pengarna som sjua. Beluga var lite seg men behövde en genomkörare och blir bättre till nästa gång. Hemisphere avslutade kvällen med att göra ett riktigt bra lopp som tvåa🥈.
Ikväll åker vi till Solvalla med Jaguar C.Boko. Han var duktig senast när han vann i sin comeback på Romme. Spår fem med bil och kort distans passar bra men han möter ett tufft gäng. Får han ett fint lopp kan han vara bland de tre.

7/11
Härlig seger av Lamborghini 😃
Igår på Rättvik gjorde Lamborghini ett starkt lopp då han trots tredjespår sista 700m vann🥇 säker till slut.
Idag på hemmaplan har vi en full hand ut i Rosens Tulido, Atom Bet, M.T.Rambling Rose, Beluga Launcher och Hemisphere. Tulido har haft ett kortare tävlinguppehåll då det saknats lämpliga lopp. Tränar bra och travar han hela vägen tror jag bi kan vara bland de tre. Atom (Elias Strandberg kör) är med i ett lärlingslopp. Senast blev Atom för pigg och galopperade bort sig, gången innan var han bra som tvåa. Sköter han sig kan han vara bland de tre. Rose (Lina Lekander kör) är med i samma lopp som Atom. Rose är lite väl ojämn men när hon är som bäst räcker hon långt i det här loppet. Beluga har inte startat sedan i somras utan fått träna på rejält hemma på gården. Möter bra hästar och med avsaknad av lopp i kroppen är jag nöjd om hon tar en fin slant. Hemisphere var seg senast efter att varit bra i starterna innan. Hoppas att täta starter för honom framåt formmässigt. Spår fem bakom bilen passar bra och han får ses som en outsider.

6/11
Lamborghini till Rättvik
I fredags red Annie Skoglund Mino till en finfin andraplats. Klara var också duktig som tvåa, medan tyvärr Blesen galopperade och blev oplacerad.
Ikväll startar Lamborghini C.Boko. Han har visat fin form på slutet även om det blev galopp sist. Bakspår (9) över kort distans kan vara både bra och dåligt men löser det sig kan vi vara långt fram. Kör även Ridge Torn Amigo åt Catrin Pettersson/Moa Ninsved, Realsbo Emil åt Jessica Löding, Turbina C.F. åt Cattis Fagrell och Hollie D. åt Veronika Sundberg.

3/11
Tre hästar till Bollnäs
I onsdags gjorde Joy Alissa en imponerande montédebut då hon ledde från start till mål med Emilia Leo i sadeln och belönades med fina hundra tusen i första pris. Tyvärr ramlade Hemisphere tillbaka i gamla synder när han agerande trögt och slutade oplacerad.
Ikväll startar vi Mino Tabac, Gull Blesen och Dån Klara. Mino gör comeback efter att ha haft några månaders tävlingspaus och istället tränat på rejält hemma på gården. Han gör även debut i monté och rids av sin skötare Annie Skoglund. Han är väldigt svårbedömd och det viktigaste är att han travar och går till slut. Blesen (OKB kör) och Klara är med i samma lopp. Loppet är väldigt tufft då det är ett dubbelcupsförsök med bra hästar, men våra är också bra och med rätt lopp kan bägge vara långt fram. Blesen var duktig senast som trea från ledningen på Romme och har fortsatt träna bra efter det. Klara var grym senast när hon vann på nytt Svenskt rekord. Nu är loppet 500m längre och voltstart men det tror jag hon fixar. Hemma på gården känns hon fortsatt stark. Kör även T.Midi åt Erik Svensson.

1/11
Hagkompisar till Bergsåker
I torsdags hoppade Atom kort efter start och då var det loppet kört. I eftermiddag åker vi till Sundsvall med Joy Alissa och Hemisphere. Alissa har fin form för dagen och gick senast i mål med gott om krafter kvar. Hon gör ikväll spännande debut i monté och rids av toppryttaren Emilia Leo . Möter några av Sveriges bästa monté hästar men spår två över kort distans passar Alissa bra. Hemisphere gör tvärtom efter gjort två riktigt fina lopp i monté startar han åter i vagn. Läget med spår nio i auto start är bra och kör de andra lite för fort kan vi spurta ner många till slut. Kör även fina Vilja T.Y.C. åt duktiga Stefan Arvidsson.

 

 
  Förra sidan