AKTUELLT
 
 

2023
December        
                                                                                                     Förra månaden

30/12
V75 och årets sista starter
Ett fantastiskt år för oss lider mot sitt slut och idag gör vi årets sista starter när Hemisphere, Ivar Pace, Mino Tabac, Dån Klara, Jaguar C.Boko och M.T.Rambling Rose tävlar på Gävletravet. Hemisphere startar i återigen i monté (Annie Skoglund rider) vilket han trivs med. Han var duktig senast som trea och gör han om det kan han vara långt fram igen. Ivar gör sin tredje start efter ett långt tävlinguppehåll och formen kommer mer och mer. Han var bra senast när han vann och får han ett fint lopp kan han vara bland de tre. Mino ledsnade senast från utvändigt ledaren och i ett tufft lopp siktar vi i första hand på fina pengar. Klara fortsätter att leverera fina insatser. Senast vann hon enkelt på Bollnäs. Allt väl efter det och får hon ett bra lopp hoppas jag att vi åter är i segerstriden. Jaguar har toppform för dagen men ett tråkigt tolftespår drar ner förväntningarna. Löser det sig därifrån optimalt skulle vi kunna vara blad de tre. Rose sköt till fint sista biten in mot mål som tvåa senast. Fixar hon andraspåret och får smyga med kan hon vara ett platsbud. Kör även Nash Hall åt Fredrik Palm i sista loppet.

20/12
Tre på lunchen
Efter dom fina loppen i lördags där bla Klara vann åker vi åter till Bollnäs. Idag med Lamborghini C.Boko, Rosens Tulido och Classique Launcher. Lamborghini har haft en kortare paus efter att tävlat bra hela hösten. Känns lika fin i träningen som tidigare och fixar han andraspåret så slutar han långt fram. Tulido har utvecklats mycket åt rätt håll den sista tiden. Senast blev det visserligen galopp men då försökte vi hänga på en som var för bra. Travar han hela vägen idag räcker det långt. Classique var duktig trea senast i sin debut. Borde vara lite bättre med lopp i kroppen och sköter han sig lika bra igen kan det bli en ny topp tre placering. Kör även Junie Miracle åt Annika Ström Sjöberg och Vilgot Frej åt Stefan Carlsson.

16/12
V75 idag
Igår tog Atom en snygg seger🥇 efter att lett från start till mål med Sofia Adolfsson i sadeln. Stort grattis till ett glatt ägargäng i Easykb och skötare Annie Skoglund. Beluga avslutade vasst långt ut på upploppet till en bra femteplats. När Atom vann var det ett litet jubileum då det var stallets 35 årsseger🥇 och den hundrade topp tre🥇🥈🥉 placeringen i år!
Idag åker vi till Bollnäs med fyra spännande hästar, Dån Klara, Nordby Elde, Jaguar C.Boko och Hemisphere. Klara har gjort det mesta rätt i år med bla. sju segrar. Var riktigt fin förra veckan när hon vann på Gävletravet. Får hon rätt lopp hoppas jag hon åter kan vara långt fram. Elde har haft ett fenomenalt år och radat upp fina lopp. Möter väldigt tuffa hästar idag och det är ett litet frågetecken när han behöver gå med skor, men i jobben hemma på gården känns han lika fin som tidigare i höst och det ska bli spännande att se hur långt han räcker. Jaguar visade finfin form senast när han var knappt slagen som tvåa och formen är riktigt bra. Han trivs på vintern och har inga problem att tävla med skor och brodd. Läget med spår tio över 2640 är okej och skulle allt gå hans väg kan han vara bland de tre. Vi avslutar tävlingarna med att Annie rider Hemisphere i ett montélopp. Dom vann senast tillsammans på Bergsåker och Hempa är riktigt laddad för dagen. Möter några bra men får han sitt lopp slutar han långt fram.

15/12
Två till Romme
I förrgår reparerade Blesen en inledande startgalopp till en fin femteplats. Ivar fick ett fint lopp i rygg ledaren och när luckan kom avgjorde han till en säker seger🥇 upploppet ner. Fantastiskt roligt då han haft ett tävlinguppehåll på över ett år innan comebacken för några veckor sedan.
Ikväll startar Atom Bet och Beluga Launcher. Atom är med i ett montélopp och rids av Sofia Adolfsson. Atom trivs under sadel och travar han hela vägen hoppas jag han är med i segerstriden. Beluga körs åter av Erika Åhsblom vilket gått väldigt bra tidigare. Med lopp i kroppen och från ett fint andraspår bakom bilen hoppas jag dom kan sluta långt fram.

13/12
Nytt lunchtrav
Igår var Tulido på väg mot en riktigt fin placering när han galopperade 500 kvar, ställde sig och slutade sjua. Samma plats kom Mino på, efter att fått ett jobbigt lopp där han större delen fick gå utvändigt utan rygg.
Idag på Gävletravet startar Gull Blesen och Ivar Pace. Då jag är avstängd kör Tomas Pettersson bägge två. Blesen har inte haft något flyt i de senaste starterna och galopperat av lite olika anledningar. Är normalt sett travsäker och viktigaste idag är felfritt och då duger han bra i klassen. Ivar gjorde det okej som sexa i sin comeback efter att inte ha tävlat på över ett år. Borde vara bättre med det loppet i kroppen även om det fattas lite till formen är helt på topp.

12/12
Lunchtrav på Bergsåker
I fredags flöt inte travet för Odin utan han blev diskad för galopp. Argos kunde inte ta något i en snabb avslutning utan blev först utan pengar.
Idag åker vi till Sundsvall och startar Rosens Tulido och Mino Tabac. Tulido har varit riktigt bra och bla tagit två segrar på kort tid. Har ett bra läge i spår ett bakom bilen. Möter tuffare hästar än tidigare men travar han hela vägen tror jag vi kan vara bland de tre. Mino har gjort två starter efter sitt tävlinguppehåll och formen kommer mer och mer. Spår fem bakom bilen passar bra och kan han få ett snällt lopp kan vi ta fina pengar och kanske sluta topp tre.

8/12
Fullt upp på Bollnäs
Igår gjorde Classique en fin debut när han blev trea🥉 från rygg ledaren och framförallt skötte han sig perfekt. Beluga avslutade bra upploppet ner som sexa efter att suttit långt bak i ett lopp som gick i ett allt för lugnt tempo. Rose avslutade sylvasst sista biten in i mål som tvåa🥈 efter att fått lucka invändigt sista biten efter att ha suttit i fjärde invändigt.
Nya lopp idag på Bollnäs när Skinnarbo Odin och Joyful Argos startar på lunchen. Odin var duktig trea förra veckan trots dubbla galopper. Han är stark och rejäl men vi slipar fortfarande lite på aktionen för att få travet att flyta bättre. Felfri är vi långt fram. Argos har haft en liten tävlingspaus efter att inte ha varit hundra kry senast han var ut. Formen är lite svårbedömd men fixar han andraspåret och löper upp till sitt max är vi bland de tre. Kör även fem extra hästar, Nash Hall och Blue Star Cantab åt Fredrik Palm, Vilgot Frej åt Stefan Carlsson, Ardent Amino åt Regina Kjaernet och Chaebol åt Caroline Jöhncke vilket är riktigt kul.

7/12
Tre miljoner 😀😀
Igår gjorde Atom det bra som sexa trots att han tappade några placeringar när han galopperade i sista sväng. Jaguar spurtade finfint in som tvåa🥈 och när han fick 40 000:- för den insatsen passerade stallet 3 miljoner inkört i år.
Ikväll är det nya lopp när det körs trav på hemmaplan och vi startar Classique Launcher, Beluga Launcher och M.T.Rambling Rose. Classique debuterar efter att ha fått träna på rejält i höst hemma på gården. Kanske saknar han ett banjobb men det viktigaste är att han travar och sköter sig. Beluga hade lite otur senast när hon galopperade och formen är bra. Erika Åhsblom kör henne och senast hon gjorde det slutade det med seger. Löser det sig från bakspåret (10) kan dom vara bland de tre. Rose var bra sist då hon fick stryk på målfoto som tvåa. Efter att ettan blivit struken har vi fått ett fint förstaspår. Är några bra på tillägg men hoppas kunna ge dom en match. Kör även Erikas fina Rickard Tabac, Ess Mahatma åt Hans Jonsson och Scaino Horse Andreas Jernkvist.

6/12
Två på Solvalla
I torsdags hade vi en bra dag på Bergsåker då Annie Skoglund inledde tävlingarna med att vinna🥇 med Hemisphere. Odin var duktig trea🥉 trots två galopper under vägen och i samma lopp blev Virus fyra med krafter kvar i mål. Ikväll startar Atom Bet och Jaguar C.Boko. Atom är med i ett montélopp och rids av Sofia Adolfsson. Senast var Atom bra som fyra och gången innan vann han ett montélopp. Tuffare motstånd ikväll men travar han så ska det bli spännande att se hur långt det räcker. Jaguar var inte som bäst senast efter att varit riktigt bra innan dess då han vann på Romme. Spår elva över kort distans är lite lurigt men har han hittat tillbaka till formen på Romme tar han en fin placering.

 

 
  Förra sidan