AKTUELLT
 
 

2024
Januari        
                                                                                                     Förra månaden

31/1
Två bröder på Solvalla
Ikväll startar Jaguar C.Boko och Lamborghini C.Boko. Jaguar har visat fin form i vinter och satt senast fast som trea med krafter kvar i mål. Loppet är med spårtrappa och vi har minst pengar på oss och då har vi fått ett fint förstaspår. Med rätta ryggar kan vi vara bland de tre. Lamboarghini har inte haft något flyt i loppen på slutet. Senast satt vi invändigt och blev fyra och gången innan blev vi störda till galopp. Förutsättningarna Ikväll passar bra med kort distans och spår tre bakom bilen. Har han en riktigt bra dag kan han sluta långt fram.


26/1
Två nya till start
Igår var en mindre bra dag då varken Mino eller Blesen blev placerade. Mino hängde töm och Blesen behövde lopp i kroppen.
Idag på lunchen åker vi till Romme och startar Nightmare C.Boko och Rosens Tulido. Nightmare debuterar från ett fint förstaspår. Han är mycket tränad, men är väldigt stor och behöver lopp i kroppen. Viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen. Tulido var duktig senast som tvåa och felfritt slutar han långt fram igen. Spår fyra på dubbla tillägg är en utmaning, men jag tror han fixar det. Kör även Habanero D. åt Veronika Sundberg och Chaebol åt Caroline Jöhncke.


24/1
Två kalla på hemmaplan
Igår gjorde Atom det bra som trea🥉, förlorade mot två stycken som var lite vassare för dagen. Hemisphere värmde bra men i loppet blev han spänd och galopperade bort sig
Ikväll på Gävletravet startar Gull Blesen och Mino Tabac. Blesen har blivit åtgärdad sen senast och kan behöva lopp i kroppen. Haft några struliga lopp i slutet på förra året och viktigaste är att han sköter sig. Kapacitet att vara bland de tre finns. Mino var duktig senast i ett tufft V75 lopp som sexa. Han gör alltid sitt bästa och skulle allt gå vår väg kan vi vara bland de tre. Kör även Lilla Skrutt åt Erik Svensson.


24/1
Solvalla i kväll
I söndags gjorde Lamborghini det bra som fyra i ett lopp som gick väldigt sakta inledningsvis och sedan var det svårt att ta något i en snabb avslutning.
Idag startar Atom Bet och Hemisphere. Atom är med i ett montélopp och Sofia Adolfsson rider. Atom var ut så sent som i lördags och även om det blev galopp kändes han väldigt fin. Om inte det loppet sitter i benen och han travar hela vägen hoppas jag han är bland de tre. Hemisphere har också tävlat mycket i monté på slutet och gjort det framgångsrikt, men ikväll är det åter sulky lopp. Lång distans passar bra och spår sex är varken bra eller dåligt då han är seg ut. Kan behöva lopp i kroppen men om de andra kör lite för fort från början kan vi spurta ner många till slut.


21/1
Lamborghini på Romme
Igår gjorde Klara på nytt ett starkt lopp när hon blev 🥈tvåa och tjänade 50 000. Atom kändes väldigt fin, men tyvärr blev det helt fel i loppet då jag inte hittade ner och vi blev kvar i tredje spår hela loppet och att han galopperade i sista sväng säger jag inget om.
Idag startar Lamborghini C.Boko han hade oflyt senast då han blev störd till galopp. Spår två i volt är lite lurigt och det är premiär över lång distans mot tufft motstånd, men han har riktigt bra form och med rätt lopp kan vi vara bland de tre. Kör även Vilgot Frej åt Stefan Carlsson och Turbina C.F. åt Cattis Fagrell.


20/1
V75 start för Atom
Igår satt Jaguar fast i mål med krafter kvar som trea🥉. Ivar kändes fin men började hänga töm sista halv varvet och jag fick inte ut honom i banan och vi slutade oplacerade. Fick ta årets första seger med starka Nash Hall som Fredrik Palm hade i finfint skick.
Idag åker vi till Bollnäs med Atom Bet och Dån Klara. Klara gjorde det mesta rätt ifjol då hon vann åtta lopp och tjänade nästan en halv miljon. Fortsatt träna bra och har ett spännande år framför sig. Idag är det debut hos oss över lång distans och hon är inne i en hård träningsperiod och vi tar det här loppet som ett träningspass, men får hon rätt lopp slutar hon alltid långt fram. Atom fick ett fint tredjespår över kort distans med bilstart vilket passar bra. Han har fin form för dagen men mest startat i monté och är lite svårbedömd. Gör han sitt livs lopp skulle han kunna vara bland de tre.


19/1
Lunchtrav på hemmaplan
Förra veckan galopperade Classique bort en peningplacering i sista sväng när han snubblade till.
Idag startar Jaguar C.Boko och Ivar Pace. Jaguar har fått ett fint fjärdespår bakom bilen och formen är bra. Van tufft motstånd och tror vi kan vara långt fram. Ivar har fått tre lopp i kroppen efter lång vila och formen kommer mer och mer. Från spår nio smyger vi med och spurtar till slut. Kör även Nash Hall åt duktiga Fredrik Palm och Solkattens Queen åt Andreas Jernkvist.


11/1
Classique på Bollnäs
I måndags gjorde Natas en bra debut när hon gick med full fart in i mål som trea🥉, dock efter att tyvärr ha tappat värdefulla meter på en kort galopp efter 100 m. Tulido var ytterst nära att hinna fram till seger men fick luckan lite för sent och tog en mersmakande andraplats 🥈. Beluga tog sista pengarna från ledningen. Blev lite seg sista biten efter att ha fått lägga lite för många speeder under vägen.
Idag på lunchen startar Classique Launcher . Han var väldigt fin i sin debut men lite segare senast. Tränar bra och spår tre passar bra. Är han som i debuten kan vi vara bland de tre igen. Kör även kallbloden Realsbo Emil åt Jässica Löding och Vilgot Frej åt Stefan Carlsson samt Ziroshi åt min duktiga kollega Fredrik Palm.

8/1
Trav på hemmaplan
I lördags var Lamborghini på väg mot en riktigt fin placering när hästen utvändigt om mig bröt ner och det slutade med att Lamborghini galopperade bort sig, grymt surt.
Idag på Gävletravet startar Natas F.Boko, Rosens Tulido och Beluga Launcher. Natas gör en spännande debut, hon har tränat bra en längre tid, men det viktigaste är att hon sköter sig och travar hela vägen. Tulido är bra för klassen men har tyvärr galopperat i sina två senaste starter. Bakspår (9) kan vara en fördel för att gå felfritt och gör han det slutar han långt fram. Beluga har gått jämt och bra utan att ha haft den rätta turen i sina senaste starter. Fått ett för hennes del lite knepigt femtespår men fixar hon det och får ett bra lopp kan vi vara långt fram. Kör även fina Rickaard Tabac åt Erika Åhsblom, Queensland Tile åt Caroline Jöhncke och kvalar Solkattens Queen åt Andreas Jernkvist.


6/1
V75 med Lamborghini
I torsdags var Atom bra som tvåa🥈 på Eskilstuna.
Idag åker jag till Romme med Lamborghini C.Boko. Han var bra hela hösten och fick en liten paus. Fick ett välbehövligt lopp i kroppen strax före jul och jag tror formen är på rätt väg. Spår sex i volt passar bra och har han en bra dag kan vi vara långt fram.


4/1
Atom till Eskilstuna
Igår gjorde Jaguar det bra som sexa i Solvalla seriens final.
Ikväll på Sundbyholm startar Atom Bet åter i monté (Sofia Adolfsson rider). Han var bra senast när han vann på Romme. Spår tre passar bra och är han som sist slutar han långt fram. Jag kör även Machrihanish och Chaebol åt Caroline Jöhncke och Marvel East åt Elin Bergström.


3/1
Årets första start
I lördags var det både ris och ros, Hemisphere forsätter att göra det bra den här gången som trea🥉. Ivar galopperade kort efter start och då var det loppet över. Mino kämpade tappert och gjorde det bra som sexa. Klara satt fast in i det längst men spurtade sylvasst sista biten in I mål som trea🥉. Jaguar kom aldrig in i loppet från tolftespåret och blev oplacerad. Rose tog sista pengarna utan att vara som bäst. 2023 blev vårt hitintills bästa år. Nu siktar vi på ett strålande 2024.
Ikväll på Solvalla startar Jaguar C.Boko i finalen av Solvallaserien. Han var som sagt ut så sent som i lördags och täta starter tror jag han fixar. Tråkigt läge med spår sju men får vi smyga med tar han fina pengar.


 

 
  Förra sidan