AKTUELLT
 
 

2024
Februari        
                                                                                                     Förra månaden

29/2
Full hand på hemmaplan
Igår var inte Atom som bäst och slutade oplacerad.
Idag på lunchen har vi fem hästar ut, Mago Launcher, Ivar Pace, Keep Rolling F., Skinnarbo Odin och Filur Vendil i kval. Även Brenne Virus skulle starta men han blir hemma då han är lite förkyld. Mago var duktig senast i sin årsdebut som tvåa. Lite tuffare lopp idag men från spår ett smyger vi med och kör till slut. Ivar var inte som bäst senast. Tränar bra hemma på gården men från spår åtta måste vi ha lite tur för att kunna sluta långt fram. Rolle har fin fart men är väldigt osäker. Felfri finns kapacitet att vara långt fram. Odin (körs av Magnus Djuse) gör sin sista start hos oss, då han är såld. Hoppas han travar hela vägen och tar en fin slant. Filur är en spännande treåring som det ska bli roligt att kvala. Det viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen.

28/2
Atom på Solvalla
Igår var det en mindre bra dag. Argos provade jag att lätta i balansen vilket inte slog väl ut, utan han travade inte och utgick. Tulido travade bra men var istället inte hundra frisk och honom får vi kolla upp inom kort.
Ikväll startar Atom Bet och det är åter ett montélopp (Julia Smedman rider). Atom har gjort det bra i vinter och fått ett bra spår bakom bilen (4). Om han löper upp till sitt max kan han vara bland de tre igen.

27/2
Trav till Eskilstuna
Idag startar Joyful Argos och Rosens Tulido. Argos var duktig senast som fyra i sin årsdebut och förhoppningsvis har det loppet gjort honom gott. Från spår fyra över 2140 får vi försöka hitta ner och kör de andra lite för fort kan vi spurta till slut. Tulido gjorde det jättebra senast som trea trots att det blev en galopp 500 kvar när han var gott gåendes. Fixar han det snäva fjärdespåret och travar hela vägen slutar vi långt fram.

18/2
Trav på hemmaplan
Igår tog Beluga en sjudeplats utan att vara som bäst. Klara valde jag att stryka då hon snubblade till och trampade sig i värmningen och var sedan inte hundra procentig. Tråkigt men hon kommer igen.
Idag på Gävletravet gör Joyful Argos spännande comeback. Han har tränat på bra i vinter och även blivit kastrerad. Loppet är över långa 3140 vilket tidigare har passat bra. Får han travet att flyta och sköter sig hela vägen kan vi vara bland de tre. Kör även Vilgot Frej åt Stefan Carlsson.


17/2
Varmt och kallt på V75
Igår var det en mindre bra dag då både Odin och Blesengjorde bort sig med galopp.
Nya tag idag på Bergsåker där vi startar fina stona Dån Klara och Beluga Launcher. Klara hade ett makalöst fjolår och var duktig tvåa senast i årsdebuten. Har tränat väldigt tufft i vinter och känns mycket fin, men hon har en bit till toppform. Trots det hoppas jag ändå vi kan vara långt fram om vi får rätt lopp. Beluga vann så sent som i förra loppet och hennes form är riktigt bra. Spår nio kan bli bra. Därifrån kan vi smyga med och spurta sista biten in mot mål. Tuffare motstånd nu när det är V75 och siktar i första hand på fina pengar men går allt vår väg kan vi vara bland de tre.

16/2
Två kallla på Romme
I fredags tog Beluga en snygg seger🥇på Romme medan Rolle tyvärr galopperade bort sig och blev diskad.
Efter en lugn inledning på veckan har vi nu starthästar tre dagar i rad. Inleder i kväll med Skinnarbo Odin och Gull Blesen. Odin gör årsdebut, han har både fart och styrka för att kunna vara långt fram, men han måste trava hela vägen. Blesen gör en spännande montédebut och rids av Annie Skoglund. Blesen har fått några lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Sköter han sig kan han var bland de tre.

9/2
Två på Romme idag
Igår gjorde både Fakir och Mago det bra. Fakir skötte sig exemplariskt och kvalade på21,3. Mago visade att han tagit ett steg i rätt riktning då han var duktig som tvåa🥈.
Idag på lunchen startar Beluga Launcher och Keep Rolling F.. Beluga var ut så sent som i söndags och fick då en rejäl genomkörare när hon blev fyra. Andra förutsättningar idag med medeldistans och tjugo meters tillägg, men tog hon det loppet på rätt sätt kan vi vara bland de tre. Rolle gör en spännande comeback efter att blivit kastrerad i höstas. Han gjorde tre starter i höstas och visade bra fart men var även lite väl laddad. Hemma har han utvecklats mycket mentalt och jag hoppas han även coolar ner sig på banan. Spår tre passar bra och travar han är han långt fram. Kör även fina Arragon åt Hans Pettersson.

8/2
Tre blir två
I söndags gjorde Beluga det bra som fyra på Bollnäs.
Idag åker vi till Gävletravet med Fakir Vendil och Mago Launcher, skulle även starta Jaguar C.Boko men han blir hemma då han har lite slem i halsen. Fakir är en fin treåring som kvalar och som vanligt är det viktigaste att han sköter sig. Mago har tränat fint i vinter men fått ett tråkigt tolftespår och vi får smyga med och spurta till slut.

4/2
Nya lopp idag
Igår blev Scorpion för ivrig och galopperade bort sig kort efter starten gick.
Idag startar Beluga Launcher på Bollnäs. Hon har fått ett bra läge med spår fyra bakom bilen över kort distans. Hon tränar bra och får hon rätt lopp kan vi vara bland de tre. Jag kör även Vilgot Frej åt Stefan Carlsson och Junie Miracle åt Annika Ström Sjöberg.

3/2
Årsdebut för Scorpion
Igår galopperade Blesen en eventuell peng in på upploppet och blev diskad. Hemisphere var inte lika vass som tidigare i vinter men gjorde ändå en godkänd insats som femma.
Idag på Solvalla kommer en av fjolårets utropstecken ut i sin första start för året, Scorpion Tile. Han hade ett fint fjolår med 3 segrar och ca 230 tusen på åtta lopp. Han har fått träna på rejält hemma på gården sen senaste starten och gjort det bra. Han har även växt några cm till. Spår nio över 2140a kan både vara bra och dåligt och vi får hoppas det löser sig på bästa vis. Loppet är ett Margaretalopp för fyraåriga hingstar med 300 tusen i första pris och går på V75 avdelning fyra.

2/2
Blesen och Hempa i kväll
I onsdags blev Jaguarr trött på en för hans del opassande sugande bana och blev oplacerad. Lamborghini kändes grymt laddad men tyvärr blev han för laddad och galopperade bort alla möjligheter innan bilen släppte fältet.
Idag på Romme startar Gull Blesen och Hemisphere. Blesen har fått ett lopp i kroppen efter en liten paus och formen borde komma mer och mer. Lite tråkigt läge med spår 11 över kort distans med bil och i första hand får vi fixa fina pengar. Hempa startar i monté (Annie Skoglund rider) vilket han trivs med. Han har fått ett lopp i kroppen och med rätt resa kan han vara bland de tre. Jag kör även Some Picture åt Karin Linfors, Solkattens Queen åt Andreas Jernkvist och Landers Gigant W.F. åt Ida Thomson.

 

 
  Förra sidan