AKTUELLT
 
 

2024
Mars        
                                                                                                     Förra månaden

29/3
Två till Eskilstuna
Igår blev Hemisphere sexa. Tätt i mål då han hade samma tid som trean och sjuan. Mago kändes fin men galopperade i en kraftig tempohöjning ca 850 från mål. Vanja hoppade in i första sväng och tappade många meter. Gjorde sedan ett topplopp men slutade tyvärr först utan pengar.
Idag åker vi med Atom Bet och Infinity Launcher till Eskilstuna. Skulle även startat Fakir Vendil och Ivar Pace men dom blir hemma då Fakir har trampat sig i hagen och Ivar är lite förkyld. Atom rider Annie Skoglund i ett montélopp. Senast var Atom lite blek och var inte frisk. Formen är lite svårbedömd men löper han upp till sitt max är förutsättningarna bra med kort distans och bilstart. Infinity gör comeback och har inte tävlat sedan i höstas. Tränat på rejält en längre tid och känns fin. Felfri och ett bra lopp är prio ett.

28/3
Önskar alla en glad påsk
Efter att laddat batteriet med en veckas semester är det åter dax att tävla och vad passar då bättre än V75 på hemmaplan. Tre hästar ut Hempsphere , Mago Launcher och Målbo Vanja. Hemisphere startar på nytt i monté med Annie Skoglund i sadeln. Dom har fått ett bra spår i två och med rätt resa kan dom sluta bland de tre. Mago har varit duktig i år och senast tog han första segern. Från spår åtta smyger vi med för att kunna spurta till slut. Vanja överraskade på mig sist då hon hoppade direkt i starten, gick sedan bra i skymundan. Felfritt är prio ett och då ska det bli intressant att se hur hon står sig mot konkurrenterna. Kör även fina Nash Hall åt duktige Fredrik Palm.

Ett glatt besked från igår från Myrsjö Gård: Första fölet på gården har anlänt! Enkelt och smidigt, ett sto efter M.T.Insider, hans första föl! Mor är Myrsjö Morgana e. Maharajah - Varenne. Uppfödare är Myrsjö. Och godingen är till salu


19/3
Mago seger🥇
Igår kväll körde Oskar Kylin Blom ett perfekt lopp med Mago från spår tolv när han spurtade till knapp men säker seger. Stort grattis till Launcher AB son äger och Moa Ninsved som sköter. I samma lopp fixade inte Nightmare fjärdespåret utan hoppade bort sig direkt. Hemisphere gjorde en stabil insats och blev femma.

15/3
Två i samma lopp
Igår klarade inte Classique spår två och Tomas tog ett klokt beslut och strök honom efter att orsakat en omstart, annars värmde Classique positivt. Rolle galopperade tyvärr direkt i starten, gjorde sedan ett bra lopp och blev sexa på nya rekordet 17,0. Får klura lite hur vi ska få honom att gå felfritt.
Ikväll startar Mago Launcher, Nightmare C.Boko och Hemisphere. Nightmare var duktig i sin debut som han ledde från start till mål. Har fått träna på ytterligare några veckor efter det och känns stark. Spår fyra är lite trångt då han är väldigt stor men fixar han det kan han räcka till bra. Mago (OKB kör) är med i samma lopp som Nightmare. Har fått ett tråkigt tolftespår men formen är bra då han gjort två bra lopp i år som två respektive fyra. Hemisphere (Annie Skoglund rider) startar åter i monté vilket han tidigare presterat bra i. Även han fick ett tråkigt spår i elva bakom bilen men löser det sig kan han vara bland de tre.

14/3
Två i samma lopp
Igår gjorde Fakir en bra debut som sjua på 18,9. Ork fanns men farten i benen saknas lite, blir bättre till nästa gång.
Idag startar Keep Rolling F. och Classique Launcher på Gävletravet. Vi skulle även starta Vejmo Martin men han har lite slem i halsen och får vara hemma. Classique (Tomas Pettersson kör) gör årsdebut. Gjorde några startar i fjol och var lite trög men tränar bättre och bättre hemma på gården. Spår två kan vara lite lurigt och till en början ska han gå felfritt. Rolle är med i samma lopp men står 20 m tillägg. Senast gjorde han ett bra lopp som tvåa trots en stor galopp. Felfri duger han väldigt bra i klassen och jag hoppas att han fixar det. Kör även Monte Carlo åt Kenneth Bjärgestad.

13/3
Liten har blivit stor
Då våra egna, i onsdags, fick punktering (Blesen), tappsko (Vanja) och satt fast (Ivar) var det skönt att levera med extra uppsittningarna Noocandy (trea) och en fin seger med Indestructible åt Malin Westman😀😀.
Idag debuterar Fakir Vendil på Solvalla. Han är mycket tränad och var fin i kvalet. Spår nio kunde varit bättre men det viktigaste ikväll är att han sköter sig och travar hela vägen.

7/3
Tre ut på hemmaplan
I fredags kändes Hemisphere väldigt fin men tyvärr galopperade han bort alla möjligheter direkt från start. Idag startar Målbo Valkyria, Gull Blesen och Ivar Pace. Vanja är ett spännande nyförvärv som vi haft i några veckor. Tränar bra hemma på gården men vi tar det här loppet som ett test på var hon står. Blesen körs i samma lopp av Tomas Pettersson och dom har fått ett bra utgångsläge i spår ett och två. Formen har varit lite sämre en tid men tränar som vanligt på hemmaplan. Har han bra dag kan han vara bland de tre. Ivar gick bra efter galopp förra veckan och har han tagit det loppet på rätt sätt bör han vara lite bättre den här gången. Springspår på tillägg kan både vara bra och dåligt men travar han hela vägen och det löser sig i loppet kan vi vara bland de tre. Kör även Noocandy åt Erik Svensson och Malin Westmans Indestructible.

1/3
Romme i kväll
Igår gjorde Mago det bra som fyra med lite krafter kvar i mål. Ivar hoppade från start, gick sedan bra och tog sista pengarna. Även Rolle galopperade inledningsvis men han gjorde en strålande upphämtning till en finfin andraplats 🥈. Odin blev tyvärr diskad när han galopperade. Filur gjorde det bra i kvalet när han blev godkänd på 22,9 där han avslutade sista varvet under 1,20.
Idag startar Hemisphere även Rosens Tulido skulle tävla men han blir hemma då han är förkyld. Hempa var femma senast i monté. Idag är det sulkylopp över 3140 som gäller. Vi har fått ett bra förstaspår och får vi smyga med så kan Hempa avsluta bra.

 

 
  Förra sidan