AKTUELLT
 
 

2024
April        
                                                                                                     Förra månaden

30/4
Två på lunchen
I söndags körde Linnéa Alsén ett perfekt lopp med Jaguar och då blev det en enkel seger på 15.0/2140.
Idag åker jag till Hagmyren med fina killarna Joyful Argos och Scorpion Tile. Argos var duktig senast som tvåa och formen är riktigt bra för dagen. Lång distans gillar han och får vi ett fint lopp och han travar hela vägen kan vi vara bland de tre. Scorpion var ut i början av februari och galopperade då bort sig direkt. Har blivit valack efter det och i träningen har det slagit väl ut. Han har bra kapacitet för klassen och fixar han det snäva femtespåret tror jag vi är långt fram. Kör även Ragnar W. åt Tiffany Wistrad och Groucho Zet åt Åke Eriksson.


28/4
Jaguar till Dalarna
Idag åker Linnéa Alsén till Romme med Jaguar C.Boko. Han överraskade senast med att galoppera i sista sväng. Jag hoppas och tror att det var en engångsföreteelse, för normalt sett är han travsäker. Bakspår (11) är alltid lurigt men löser det sig har han form för att vara långt fram.


27/4
Gästkusk
Igår blev det startgalopp för Nightmare. Han gick sedan bra som sjua. Lamboarghini gjorde en finfin comeback som trea 🥉. Efter en snabb start följde han sedan med fint i rygg ledaren.
Idag åker jag till Örebro och kör I.D.Getgoing åt Tiffany Wistrad. Han har varit duktig hitintills och vann på bra vis senast.

26/4
Bolllnäs i kväll
Igår fixade inte Klara femtespåret utan hoppade direkt i starten. Mino var trött tidigt och behöver lopp i kroppen, vi får träna på lite mer. Blesen travade men var inte hundra för dagen och utgick.
Ikväll startar Nightmare C.Boko och Lamboarghini C.Boko. Nightmare gör sin tredje start i livet. Var fin när han vann sin debut men galopperade i den andra. Felfri kan han vara bland de tre. Lamborghini har haft en lite stökig vinter då han både varit förkyld och även haft lite andra småskavanker. Har dock känts fin de senaste veckorna. Spår fem bakom bilen passar bra.

25/4
Tre kalla på hemmaplan
Igår gjorde Alissa en fantastisk fin årsdebut då hon blev tvåa🥈på fina tiden 12.2. Perfekt riden av Emilia Leo och 50 000 var andraplatsen värd. Rose gjorde ett bra lopp och sänkte sitt rekord till 13,4 men tyvärr blev det lite trafikproblem sista biten och då slutade hon först utan pengar.
Ikväll startar Dån Klara, Mino Tabac (Emilia Leo kör) och Gull Blesen (Jennie A Björk rider). Klara var fin senast då hon vann på Bergsåker. Hittar vi ner från femtespåret på tillägg och vi kan få spara speeden in på upploppet så är hon svår att stå emot. Mino har inte startat på länge och behöver lopp i kroppen. Får i första hand sikta in sig på fina pengar. Blesen tränar för dagen bättre än han tävlar. Travar han hela vägen och får rätt lopp kan han vara bland de tre.

24/4
Två kalla och en varm
Igår körde Erika Åhsblom ett perfekt lopp med Nisse (Maison Plage) när dom slutade fyra. Tulido fattades det lite i och behövde lopp i kroppen. Blev först utan pengar men fick en nyttig genomkörare. Elde kändes väldigt fin och var på väg mot en riktigt fin placering när han blev störd till galopp i sista sväng. Surt men bara leta nya lopp åt honom.
Ikväll startar Joy Alissa (i monté Emilia Leo rider) och M.T.Rambling Rose. Alissa gör en spännande årsdebut. Hon har tränat på bra i vinter men blev lite oturligt förkyld i mitten på mars och bommade några veckors träning. Var fin i ett banjobb förra veckan. Spår två över kort distans passar bra men motståndet är stenhårt och jag tror hon behöver några starter i kroppen innan hon är helt på topp. Rose gör årest tredje start och hon blir stadigt bättre och bättre. Från spår ett över kort distans med bil smyger vi med och med max klaff kan vi vara bland de tre.

23/4
Två kalla och en varm
Idag åker Erika Åhsblom med Maison Plagetill Romme och ikväll bär det iväg till Bergsåker för mig med Rosens Tulido och Nordby Elde. Nisse hade ett fint fjolår. Efter att ha fått en välförtjänt semester har han tränat på bra de senaste månaderna. Är lite svårbedömd och kan behöva lopp i kroppen men kapacitet att sluta bland de tre finns.
Tulido var inte som bäst senast, annars har han gått jämt och bra i vinter. Bakspår på tillägg är lite lurigt men jag kör snällt inledningsvis och spar spurtkrutet till slut. Elde gör en spännande årsdebut. Han hade ett fantastiskt fjolår och var stallets vinstrikaste häst med över halvmiljon insprunget. Han har tränat på rejält hela vintern, men behöver något/några lopp i kroppen innan den absoluta toppformen infinner sig. Spår åtta bakom bilen är inte bästa läget men jag hoppas hitta ner och så får vi se hur ringrostig han är.

18/4
Lunchtrav på hemmaplan
Idag startar Mago Launcher och Atom Bet. Mago galopperade senast i en kraftig tempohöjning, annars känns han fortsatt fin i träning. Spår åtta bakom bilen är ingen höjdare men löser det sig därifrån går han alltid bra till slut. Atom blev för ivrig senast och hoppade bort sig. Formen är bra fast han fått lite dålig utdelning i de senaste loppen. Viktigaste idag är han travar hela vägen och då kan vi ta fina pengar. Kör även fina I.D.Getgoing åt fam Tiffany Wistrad.

16/4
I natt kom han
Strax efter midnatt hemma hos Annelie Leander fick Twins Vilda en hingst. Blir den snabb som pappa M.T.Insider och stark som storasyster Wild Love då får vi världens bästa häst😁😁😁.

14/4
Härlig seger för Klara
Igår på Bergsåker spurtade Hemisphere vasst sista biten in i mål som sexa efter att haft trafikproblem större delen av loppet. Vanja travade hela vägen, men blev trött efter att hamnat i dödens och slutade oplacerad. Klara fick ett fint lopp och vi kunde avvakta in på upploppet och då avgjorde hon knappt men säkert🥇. Segertiden fina 26.4/2140 och 100 000 var det i förstapris. Stort grattis till ägarna I Dånpilen KB och skötare Moa Ninsved.

13/4
Tre till Sundsvall
Igår hade inte Fakir något flyt då han travade i tre ogiltiga starter för att hoppa bort sig i den som gick. Rolle gjorde som tidigare, galopperade från start gick sedan bra som femma. Argos tog en finfin andraplats🥈 då han spurtat vasst in i mål efter att fått fritt i sista sväng efter en invändig resa. Jaguar överraskade med att galoppera i utgången av sista sväng när jag drog det norska huvudlaget, då vi låg i fint slagläge.
Idag startar Hemisphere , Målbo Vanja och Dån Klara. Hemisphere startar i monté (Julia Smedman rider). Senast gjorde han ett bra lopp som sexa och han är härdad i monté. Får han rätt lopp kan han vara bland de tre. Vanja (Tomas Pettersson kör) och Klara är med i samma lopp. Vanja har tränat väldigt bra men hittills bara galopperat i lopp sen hon kom till oss. Felfri har hon fart för att ta fina pengar. Klara blev för pigg senast och galopperade in i första sväng. Fick sedan en välbehövlig genomkörare som hon har nytta av idag. Får hon sitt lopp startar hon alltid med chans.

12/4
Rättvik lunchtrav
Igår tog RoseRose ett steg i rätt riktning när hon blev fyra. Atom galopperade visserligen direkt men visade sedan fin fart och formen är bra.
Idag åker vi till Dalarna med Fakir Vendil, Keep Rolling F., Joyful Argos och Jaguar C.Boko. Fakir var fin i debuten fick sedan lite problem med en hov och fick strykas i påskas. Hur mycket han tappat på det är ett frågetecken. Spår sju passar bra och vi siktar på fina pengar. Rolle har haft svårt att gå felfritt men jag tror han fixar det från spår tre bakom bilen. Felfritt har han bra fart för klassen. Argos har haft en kortare tävlingspaus men tränar bra. Lång distans gillar han, men spår två i voltstart kan vara lite lurigt och i första hand ska han sköta sig och trava hela vägen. Jaguar har ett fint andraspår bakom bilen och därifrån får han ett fint lopp. Med rätt resa kan han vara bland de tre. Kör även två hästar åt min kollega Håkan Wallberg i Melby Hurricane och Nagai Ashi.

11/4
Två ut i kväll
I tisdags gjorde Infinity det bra som femma när hon gick i mål med lite krafter kvar.
Idag på Gävletravet startar Atom Bet och M.T.Rambling Rose. Rose var fin men seg i sin årsdebut. Kommer att vara bättre med lopp i kroppen. Premiär över tretusen meter och då smyger vi med och har förhoppningsvis en pollet kvar till slut. Atom är med i ett ungdomslopp och körs av Lucas H Wikström. Formen på Atom är bra och han gillar kort distans med bil. Spår ett passar bra och vid en bra dag är dom långt fram.

9/4
Lunchtrav på Romme
I fredags gjorde Rolle precis som tidigare i år, startgalopp och sedan en stark upphämtning. Den här gången till en fjärdeplats. Vanja kändes väldigt fin men galopperade bort sig i ett fint läge sjuhundra meter från mål.
Idag startar Infinity Launcher. Hon var sexa senast i sin comeback. Loppet är med spårtrappa där den som har tjänat minst pengar får spår ett och den dom har tjänat mest får spår tolv. Infinity har mist pengar och då spår ett vilket jag tycker är bra. Är hon lite bättre än sist kan vi vara bland de tre. Kör även I.D.Getgoing och Lux W. åt fam Tiffany Wistrad och Mascarpone Doc åt Marlene Gustavsson.

5/4
Två på Bollnäs
I onsdags blev Rose oplacerad. Behövde lopp i kroppen och kommer vara bättre nästa gång. Klara blev för ivrig och galopperade in i första sväng. Fick sedan en genomkörare vilket hon har nytta av till nästa gång.
Ikväll startar Målbo Vanja och Keep Rolling F.. Rolle har bra fart men har galopperat alldeles för mycket. Med bilstart och bakspår hoppas jag han sköter sig och det är det viktigaste i kväll. Vanja hoppade sist, men gick jättebra efter det. Från spår åtta i voltstart tror jag hon travar och då ska det bli roligt att se hur långt hon räcker. Kör även fina Vilgot Frej åt Stefan Carlsson.

3/4
Tre på Bergsåker i kväll
I måndags galopperade Blesen i starten, körde sedan runt och tog sista pengarna.
Idag startar M.T.Rambling Rose, Mino Tabac (Tomas Pettersson kör) och Dån Klara. Rose gör en spännande årsdebut. Hon har tränat på rejält i vinter och spår ett över lång distans passar bra. Troligtvis behöver hon ett eller flera lopp i kroppen innan toppformen sitter, men jag tror hon kan ta en fin peng. Mino har inte startat på ett tag och formen är lite osäker då han varit lite förkyld för nån vecka sedan, annars är läget bra med spår två bakom bilen. Han får i första hand smyga med och sikta på fina pengar. Klara har inte startat sedan januari utan istället tränat på rejält hemma på gården. Hon känns stark och rejäl för dagen och från spår tio smyger vi med och får vi de rätta ryggarna har hon visat att hon kan avsluta vasst.

1/4
Avslutar påsken i Hudik
I fredags galopperade Atom bort en fin placering i sista sväng. Infinity gjorde en bra årsdebut som femma.
Idag startar Gull Blesen . Även Beluga Launcher skulle starta men hon blir hemma då hon är lite krasslig. Blesen har inte haft den riktiga formen i vinter men hela tiden travat bra. Idag är det viktigaste att han går hela vägen in i mål. En Blesen i form räcker långt men då måste han rycka upp sig. Kör även två fina debutanter åt fam Tiffany Wistrad i Ragnar W och I.D.Getgoing.

 

 
  Förra sidan