AKTUELLT
 
 

2024
Maj        
                                                                                                     Förra månaden

30/5
Två i kväll
I tisdags var Martin jättebra som tvåa🥈i sin debut. Doldis var fin i kvalet och nu siktar vi på start om några veckor. Även Atom klarade kvalet lätt.
Idag åker vi till Sundsvall och Bergsåkers travbana med Nando Boko och Ivar Pace. Nando var duktig som tvåa i sin debut och har känts fin efter det. Spår ett passar bra och han har hög kapacitet, sköter han sig är vi långt framme. Ivar har fått ett bra läge i spår sex. Senast galopperade han kort efter start och det är ett tag sedan han fick ett riktigt lopp och han kan behöva ett lopp i kroppen. Tränar bra och har han en riktigt bra dag kan han överraska.


28/5
Härlig seger
Igår kändes Thim väldigt lugn och stabil ända till kommandot kör kom då han galopperade bort sig direkt och då var det loppet kört. Galopperat en masse har Rolle gjort men igår gick han felfritt och fick visa vilken fin häst han är, när han ledde🥇 från start till mål på fina 14.6/2140. Argos var nära seger även han, när han tog sin tredje raka andraplats🥈. Fick ett fint lopp i rygg ledaren och lucka till slut och utmanade hela vägen in mot mål och det fattades en hals för att vinna.
Idag är det trav på hemmaplan och vi har Vejmo Martin till start och Atom Bet och Doldis i kval. Plus att vårt busfrö Akilles är med i babyrace. Martin är en spännande treåring som gör tävlingsdebut. Han har tränat bra en längre tid och det ska bli roligat att få börja tävla med honom. Spår fyra på tillägg kan vara lite knepigt och det viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen. Atom (kör Erika Åhsblom) behöver kvala efter att blivit diskad i de senaste starterna. Travar han är kvalet inget problem. Doldis har inte tävlat på över ett år och därför behöver han kvala. Ska bli spännande att åter få köra honom i skarpt läge. Kör även fina Nash Hall åt Fredrik Palm och Burängens Petter åt Jonny Jansson. Innan tävlingarna är Akilles med i babyrace för tvååriga kallblod.

27/5
Tre i kväll på Rättvik
Igår räckte inte Jaguar till mot en som var för bra utan blev tvåa i sitt heat och gick inte till final i speedrace. Alissa såg dunderfin ut när hon blev grovt störd till galopp femhundra kvar och en riktigt fin placering gick upp i rök. Otroligt surt att först Elde och sedan Alissa ska bli störda till galopp på nästan samma ställe i helgen.
Nya lopp ikväll då Thim Tabac, Keep Rolling F. och Joyful Argos tävlar. Thim har varit bra i sina två starter som tvåa. Fortsätter han att sköta sig kan vi vara bland de tre igen. Rolle har haft svårt att trava hela vägen men när han travar går det fort. Skulle han sköta sig ikväll slutar vi långt fram. Argos har varit duktig i två raka andraplatser och har riktigt fin form för dagen. Han gillar lång distans men spår sju bakom bilen är lite lurigt. Med rätt resa kan vi ta en ny topp tre placering.


26/5
Elitloppssöndag
Igår blev Elde generad till galopp femhundra kvar. Surt för jag tror vi hade tagit pengar om han stått på benen.
Idag startar Jaguar C.Boko och Joy Alissa. Jaguar är med i speedrace, som vår gamle stjärna M.T.Insider vunnit fyra gånger och numera namnger. Vi har fått ett bra läge i spår ett i heat ett. Möter otroligt tuffa hästar men han är snabb i benen och en liten chans att vinna vårt heat och gå till final finns. Alissa är med i montéeliten med fina 300 tusen i första pris. Hon rids av fantastiskt duktig Emilia Leo men tyvärr har vi fått ett tråkigt läge i spår 10 bakom bilen och motståndet är i världsklass. Ska ändå bli roligt att se hur långt Alissa räcker då hon trivs väldigt bra i monté.


25/5
Elitloppshelg😃😃😃
I onsdags blev det galopp kort efter start för Mino, gjorde sedan ett bra lopp men det räckte inte till pengar.
I helgen är det årets travfest på Solvalla med fantastiskt fina lopp och vi har tre hästar till start Nordby Elde idag och Jaguar C.Boko och Joy Alissa imorgon. Elde var senast fyra i ett lopp över 1140a och kändes väldigt fin. Har tränat på riktigt bra efter det och formen är på väg i topp. Tuff motstånd och ett läge (spår nio) som kan vara både bra och dåligt men skulle allt gå vår väg kan vi överraska.


14/5
Ivar på lunchen
Igår kväll gjorde Mino ett riktigt topplopp när han blev trea🥉 i ett tufft dubbelcupsförsök på nya rekordet 25,5.
Idag i Bollnäs startar Ivar Pace med Peter Eriksson i vagnen. Ivar har trimmat på hemma på gården i nån månad sedan senaste starten och allt verkar bra med honom men det är troligt att han behöver ett lopp i kroppen.


13/5
Långresa idag
I torsdags var Hemisphere grym när han och Emilia Leo vann ett montélopp på Bergsåker. Tiden finfina 12,3/1640a.
Idag åker vi till Dannero med Mino Tabac. Jag har haft svårt att hitta lämpliga lopp åt honom, men ikväll är propositionen väldigt bra åt honom. Kort distans och volt gillar han men formen är ett frågetecken då han inte startat kontinuerligt på länge. Kör även Nash Hall åt Fredrik Palm och Åke Erikssons duo Groucho Zet och Bounty Lady.


9/5
Hempa i monté
I tisdags blev Nightmare fast invändigt och slutade oplacerad. Lamborghini var inte alls sig lik, utan var trött tidigt och då blev det inga pengar.
Idag åker vi till Bergsåker med Hemisphere, där han är med i ett montélopp med duktiga Emilia Leo i sadeln. Hempa har fin form och spår tre passar bra. Blir debut över kort distans för oss och jag tror att han fixar det. Får han ett fint lopp kan han sluta långt fram.


7/5
Lunchtrav på Romme
I lördags var Nando fin i kvalet på 17.3. Elde gjorde ett topplopp som fyra i supersprinten på 20.2. Alissa var även hon fin i sin supersprint då hon gick i mål med krafter kvar som sexa på 09.7. Både Jaguar och Nisse fick för tuffa lopp och då räckte det inte till pengar.
Idag startar Nightmare C.Boko och Lamborghini C.Boko. Nightmare har galopperat från start i de senaste starterna. Kommer ändra lite på utrustningen för att få honom att gå felfritt. Gör han det har han bra kapacitet för klassen. Lamborghini var fin som trea senast i sin comeback och borde vara lite bättre med det loppet i kroppen. Spår nio kan vara både bra och dåligt men får han ett bra lopp kan han vara bland de tre igen.


4/5
Helkväll på Gävletravet
Igår gjorde både Mago och Thim finfina insatser. Mago gick i ledningen men fick stryk sista biten in mot mål, av en som var bättre. En snygg andraplats🥈och en rejäl rekordsänkning till 14,1. Thim gjorde en grym debut på fina 33,6. Även han gick i ledningen och blev avslagen sista biten men höll farten in i mål som tvåa🥈.
Ikväll på hemmaplan startar Nordby Elde, Joy Alissa, Jaguar C.Boko, Maison Plage och Nando Boko kvalar. Elde är ut i ett supersprintlopp över 1140 vilket jag tror passar bra. Han hade otur i årsdebuten då vi blev störda till galopp i sista sväng och en trolig plats bland de tre rök. Visade ändå att formen sitter och den borde vara lite bättre med lopp i kroppen. Alissa är också med i ett 1140 lopp, tillika Vägen till M.T.Insiders lopp. Var tvåa i det loppet ifjol och trivs över distansen. Lite synd att vi hamnat långt ut bakom bilen från spår sju. Hon gjorde en strålande åtsdebut förra veckan då hon var tvåa på Solvalla i ett montélopp och med det loppet i sig närmar hon sig toppform. Jaguar och Nisse (Maison Plage) är med i samma lopp där jag kör Jaguar och Erika Åhsblom kör Nisse. Jaguar tog en snygg seger i söndags med Linnéa Alsén i vagnen och formen är på väg mot topp. Kort distans med bil gillar han men spår sex kunde varit bättre. Nisse gjorde en bra årsdebut som fyra förra veckan på Romme och han har tränat på bra efter det. Tråkigt läge i spår sju men får han de rätta ryggarna har han alltid en pollet till slut. Nando är en stor fin fyraårig kille som fixar kvalet om han sköter sig och travar hela vägen. Kör även fina Lux W. åt duktiga Tiffany Wistrad.


3/5
Två fyraåriga killar
På sista april gjorde Argos en fin insats som tvåa🥈 från ledningen. Scorpion galopperade kort efter start och då var loppet kört för vår del. Ikväll på Rättvik startar Mago Launcher och Thim Tabac. Mago har varit duktig i år och vann senast på ett fint vis från ledningen. Spår tre bakom bilen över kort distans passar bra och jag tror vi kan vara bland de tre igen. Thim har varit hos oss i ca två månader och gör en spännande debut. Han har bra fart men kan var lite överambiös ibland. Travar han och håller sig lugn ska det blir roligt att se hur långt det räcker.


 

 
  Förra sidan