AKTUELLT
 
 

2024
Juni        
                                                                                                     Förra månaden

27/6
Trav på dubbla fronter
Efter att ha legat lite lågt med starter sedan förra onsdagen då Ivar och Erika Åhsblom 🥇 vann på snyggt vis, Rose tog pengar trots dubbla galopper och Tage kvalade i ensamt majestät på 21.1 tävlar vi ikväll på dubbla banor.
På Åby startar Joy Alissa i ett montélopp med Emilia Leo i sadeln. Det är fina pengar att tävla om då det är hela 250 000:- i första pris. Endast åtta hästar i loppet men alla är väldigt bra. Är Alissa på topp kan hon vara bland de tre. På Gävletravet startar Joyful Argos och Rosens Tulido. Argos var inte som bäst senast men hade innan dess radat upp fina prestationer. Medeldistans ikväll vilket vi inte har provat i år men jag tror att det funkar bra. Är han som i våras kan det bli en ny placering på pallen. Tulido gör spännande comeback efter att inte ha tävlat på nån månad. Var inte frisk senast och kan vara lite ringrostig. Läget med springspår kan vara bra men även lite lurigt. Viktigast är att han sköter sig och går hela vägen in i mål.


19/6
Tre på hemmaplan
Igår gjorde hästarna det bra på Bro Park. Hemishpere avslutade åter bra den här gången som trea🥉. Även Nisse blev trea🥉 efter att ha spurtat vasst sista biten. I samma lopp avslutade även Jaguar bra som fyra.
Idag startar M.T.Rambling Rose, Ivar Pace bägge två körs av Erika Åhsblom dessutom kvalar Myrsjös Tage. Rose har tränat bättre än hon tävlat på slutet då hon har galoperat i de två senaste starterna. Sköter hon sig har hon form för att vara långt fram. Ivar var väldigt bra senast som tvåa och har fortsatt träna bra. Får han ett fint lopp har han form för att vara långt fram. Tage fixar kvalet om han travar.


18/6
Trav på gräs
Igår gjorde Doldis en bra comeback som sexa. Han avslutade snabbt sista biten efter att ha tappat lite från start när han inledde med en kort galopp.
Ikväll åker vi till Bro Park och deras galoppbana där det körs trav på gräsbanan. Vi startar Hemisphere, Maison Plage och Jaguar C.Boko. Hemisphere är med i ett montélopp och rids av Emilia Leo. Senast spurtade Hemisphere otroligt snabbt sista biten till seger och formen är riktigt bra. Funkar han på gräset startar han med vinstchans igen. Jaguar och Nisse (Maison PLage) startar i samma lopp och Emilia kör Nisse. Bägge fick bakspår 8 respektive 9 och därifrån får vi smyga med och spurta till slut och bägge två kan vara bland de tre med rätt lopp.


17/6
Doldis i comeback
I torsdags var Mago fantastiskt duktig då han vann🥇 försök på 12.7 och var femma i finalen av Tillmansduellen på nya rekordet 12,1. Mino stumnade lite sista biten och behövde lopp i kroppen när han tog sista pengarna. Nightmare stred storstilat till en knapp förlust som tvåa🥈, även han gick nytt rekord 15.7 full väg volt.
Idag åker vi till Bollnäs igen där Doldis (OKB kör) startar på lunchen. Doldis har inte startat på över ett år och det ska bli grymt kul att han åter är på banan. Han har tränat mycket men det snabbaste han gått var i kvalet då han var fin på en arton tid. Spår ett i volt passar och idag är det viktigaste att han travar bra och känns fin.

12/6
Helkväll på Bollnäs
Igår hamnade Nisse (Maison Plage) i en trött rygg och när vi kom ut var det för sent och han slutade först utan pengar.
Idag åker vi till Bollnäs med fyra hästar Mago Launcher, Beluga Launcher, Mino Tabac och Nightmare C.Boko. Mago och Beluga (Erika Åhsblom kör) är med i var sitt försök av Tillmansduellen, där det är en final senare under kvällen. Bägge har haft tur och fått spår ett i sina försök och vi siktar på att ha med båda i finalen. Mago har gjort det bra hela året och mött väldigt bra motstånd de senaste starterna. Han är startsnabb och vi ska prova att leda runt om. Beluga har inte tävlat på några månader och formen är lite osäker. Från sitt fina läge kan hon vara långt fram. Mino startar i Monté (Agnes Larsson rider), vilket han gjort en gång tidigare då han blev tvåa. Formen är bra och är han på topp kan han vara bland de tre. Nightmare var ut i torsdags och var lite seg som femma. Bör vara bättre med lopp i kroppen. Står ensam på start så vi får försöka leda så länge som möjligt. Kör även Alfrida W. åt fam Tiffany Wistrad i lopp ett.


11/6
Nisse på Solvalla
Igår galopperade Rose bort sig kort efter start vilket var trist du hon kändes väldigt fin. Tog en fin seger🥇som kusk med fina Steady Roc som vann enkelt från ledningen åt duktige Krister Olsson.
Ikväll startar Maison Plage. Han var duktig som trea senast och har fin form för dagen. Loppet är lite annorlunda då det är ett handikapp lopp (dvs. att hästarna står på olika tillägg efter hur de presterat på slutet och inte på hur mycket pengar de tjänat). Ska bli spännande att se hur långt han räcker.

10/6
Rose på lunchen
I lördags var inte Klara som bäst utan var slagen tidigt. Alissa blev lite stum sista biten när hon tog sista pengarna.
Idag på Romme startar M.T.Rambling Rose. Hon galopperade senast in i första sväng när det gick väldigt fort. Voltstart och springspår (7) passar bra. Får vi smyga med kan vi ta fina pengar. Kör även två fina åt Krister Olsson i Steady Roc och Ciao Broline.

8/6
Två på V75
Igår fixade Maria premieloppet på 2.08 och Spain kvalade in på 19.8. Martin blev sexa, men det hade kunnat blivit mycket bättre då han klev av sig en sko 800 kvar och jag fick bära in honom i mål efter det. Argos galopperade bort sig i sista sväng och det kan varit en peningplacering som rök. Lamborghini fick öppna för tufft och blev trött till slut.
Idag åker vi till Östersund med två riktigt fina tjejer i Dån Klara och Joy Alissa. Klara känns uppåt för dagen och loppet ser spännande ut då vi står på start över kort distans. Får hon ett passande lopp kan vi sluta långt fram. Alissa blev störd till galopp senast när hon var på väg mot en riktigt fin placering. Spår fem bakom bilen gillar hon och full väg är inget problem. Får vi rätt lopp kan vi vara bland de tre. Kör även fina Groucho Zet åt Åke Eriksson.


7/6
Hempa flög fram till seger
Igår var Yakimuchkin fin i kvalet på 19.7. Nightmare var okej som femma, i ett lopp där det var mycket strul med tekniken innan start och vi fick vänta länge på att komma iväg och då tröt lite av Nightmares motivation. Rolle ramlade tillbaka i sina dåliga sidor och galopperade direkt bakom bilen. Fick sedan för tufft lopp och tröttnade. Roligare med Hemisphere som flög fram som en raket till en snygg seger🥇 trots att han tog en galopp sjuhundra till mål.
Ikväll har vi fem hästar ut på hemmaplan, Vejmo Martin, Joyful Argos, Lamborghini C.Boko och Mr Spain i kval och Stackbos Maria i premielopp. Martin var jättebra som tvåa i sin debut förra veckan. Möter lite tuffare hästar den här gången men fortsätter han att sköta sig lika bra kan vi vara bland de tre igen. Argos har radat upp tre raka andraplatser och formen är riktigt fin. Han är mer stark än snabb och loppet är över tretusen meter vilket passar oss bra. Lamborghini är med i Gävlemästaren för endast Gävletränade hästar, vilket brukar bli ett spännande lopp. Formen är lite osäker då han var sjuk sist men löper han på topp kan vi överraska. Spain är en fin treåring som fixar kvalet om han sköter sig. Detsamma gäller Maria i premieloppet att felfri går det bra.


1/6
Fyra till Lindesberg
Efter några dagar utan tävlingar har vi en intensiv vecka framför oss. Vi avslutade förra veckan med att Nando blev trea🥉och Ivar tog en fin andraplats 🥈.
Idag startar Nightmare C.Boko, Keep Rolling F., Hemisphere och Yakimuchkin kvalar. Nightmare har en lite lurigt läge i springspår på tillägg över kort distans. Viktigaste är att han travar, då tar han fina pengar. Rolle skötte sig senast och tog då en snygg seger. Spår tre bakom bilen kan vara för långt in för hans del men går han iväg hamnar vi bra till och då kan han vinna igen. Hemisphere har mestadels startat i monté i år och gjort det bra. Nu är det åter sulkylopp och det ska bli roligt att åter köra honom. Spår sex och lång distans passar bra. Felfritt tar han fina pengar. Yakimuchkin har tränat bra sista tiden och sköter han sig fixar han kvalet.


 

 
  Förra sidan