AKTUELLT
 
 

2024
Juli        
                                                                                                     Förra månaden

29/7
Två fina tjejer till Övik
I lördags gjorde hästarna det väldigt bra. Först ut var Klara som spurtade vasst som trea🥉 efter att fått luckan sent efter ett invändigt lopp. Även Scorpion avslutade sylvasst över upploppet men han fick chansen för sent och vi hade för långt fram men en fin peng och sexa blev det. Elde visade att toppformen är fortsatt intakt, då han efter väldigt sen lucka störtdök till en finfin tredjeplats 🥉.
Ikväll på Solänget startar Joy Alissa och Beluga Launcher . Alissa är med i ett montélopp över 1140a och som vanligt rider duktiga Emilia Leo. Senast var dom trea mot riktigt bra motstånd och även ikväll möter hon några riktigt bra men jag tror hon är med i segerstriden. Beluga gjorde comeback senast och behövde det loppet i kroppen och kommer vara bättre ikväll. Spår fem bakom bilen passar bra och i ett öppet lopp kan hon vara bland de tre. Jag kör även fina Groucho Zet åt Åke Eriksson.


27/7
Seger för Yakumuchkin
Igår gjorde Yakimuchkin ett fantastiskt fint lopp när han vann 🥇 efter att spurtat vasst sista biten när luckan kom från rygg ledaren. Mago kändes väldigt fin men blev för laddad och galopperade bort sig kort efter start och blev diskad.
Idag är det V75 på Bollnäs och vi åker dit med tre fina hästar, Dån Klara, Scorpion Tile och Nordby Elde. Klara har haft en välförtjänt tävlingspaus och istället tränat på bra hemma på gården de senaste veckorna. Hon kan behöva lopp i kroppen och jag kör som jag brukar med henne, löser det sig brukar hon spurta vasst. Scorpion gjorde comeback senast och var bra som femma. Det var hans första riktiga lopp sen i november och med det i sig kommer han var vassare idag. Spår två med bil över lång distans och får vi ett bra lopp kan han vara bland de tre. Elde var riktigt bra senast som trea på en topptid och det känns som han är i toppform, vilket kan behövas då loppet är hårt och utgångsläget med springspår på tillägg är lite knepigt. Har han flyt med positionerna kan han tjäna fina pengar.

26/7
Två till Romme i kväll
Igår gjorde Lisa det bra som femma mot väldigt bra motstånd. Vi hade lite otur och hamnade i det kval som gick överlägset fortast men hon visade att hon är väldigt bra i sina ljusaste stunder.
Idag startar Yakimuchkin och Mago Launcher. Yaki var duktig senast i sin debut som fyra. Fick ett fint förstaspår och därifrån kan han åter ta fina pengar. Mago är med i fint fyrsåringslopp med hundratusen i förstapris. Loppet är med spårtrappa och då vi tjänat näst mist har vi ett bra andraspår bakom bilen. Tuffa hästar emot men har Mago en bra dag kan vi vara bland de tre. Kör även Ygritte åt Alexandra Johansson.


25/7
Lisa i Derbykval
I måndags gjorde Rose det bra som femma från dödens. Mino blev också femma från ledningen på nytt rekord. Ivar hängde töm och var inte fullt körbar och då får man inga pengar. Hemisphere flög fram sista biten som femma efter att ha fått fritt sista biten in mot mål. I samma lopp satt Nisse fast med krafter kvar i mål som oplacerad.
Ikväll åker vi till Östersund med Flitiga Lisa, där hon är med i ett kval till stoderbyt. Hon var duktig senast som tvåa i debuten för oss och har fortsatt träna bra. För att ta sig till final behöver hon vara topp fyra och skulle hon fixa det är det fantastiskt bra gjort.

22/7
Full hand till Rättvik
I fredags var Mino bra som fyra, Doldis avslutade bra som sexa och tyvärr blev både Filur och Spain diskade.
Ikväll startar Mino Tabac, M.T.Rambling Rose, Ivar Pace, Hemisphere och Maison Plage (Nisse). Mino var ut så sent som i fredags och visade finfin form som fyra. Kort distans gillar han och är han lika bra som senast kan vi vara topp tre. Rose har visat fin form i sina senaste lopp och formen är riktigt bra. Lite lurigt läge med springpår på tillägg men har vi lite flyt med positionerna kan vi vara bland de tre. Ivar har varit duktig på slutet och han känns riktigt fin för dagen. Spår sju över kort distans med bil är inga önskeförutsättningar men hittar vi ner i slagläge kan vi vara långt fram. Nisse (Jorma K kör) och Hemisphere är med i samma lopp. Det är ett långlopp med flera tillägg och bägge två står på start. Bägge kommer från fina insatser och har fin form och med rätt resa kan bägge vara bland de tre. Kör även två extra hästa det är Ajlexes Tabberas åt Tomas Pettersson och Riser Ås åt Caroline Jöhncke.

19/7
Fyra fina till Bollnäs
I onsdags fixade inte Nightmare spår fyra utan galopperade bort sig direkt. Mago hamnade i en trött rygg men avslutade bra som sexa när luckan kom.
Idag startar Mino Tabac, Mr Spain, Filur Vendil och Doldis. Mino har fått ett bra läge i spår ett över kort distans. Formen är bra och med rätt lopp kan han ta fina pengar. Spain (Per Linderoth kör) och Filur är med i samma lopp och bägge debuterar. Spain har dragit spår två och Filur har fått tionde spår. I ett öppet lopp är det viktigaste att dom sköter sig och travar hela vägen. Gör dom det, då kan dom vara långt fram. Doldis har fått två lopp i kroppen efter långt uppehåll och formen kommer mer och mer. Gjorde det bra senaste som tvåa och från spår åtta smyger vi med till en början för att spurta till slut.


17/7
Två till Sundbyholm
Igår var inte Jaguar som bäst när han blev oplacerad. Scorpion skötte sig äntligen och gjorde ett bra lopp som femma på nya rekordet 14,2/2140.
Ikväll startar två fina fyraåringar i Nightmare C.Boko och Mago Launcher. Nightmare hoppade lite oturligt senast men kändes annars fin. Spår fyra i volt är en utmaning men fixar han det har han bra kapacitet för klassen. Mago har visat fin form en längre tid. Debuterar över lång distans vilket jag tror han fixar. Får han ett fint lopp kan han ta fina pengar igen.


16/7
Nya hästar till Dalarna
Igår gjorde Lisa en mersmakande debut för oss då hon var riktigt duktig som tvåa🥈 med gott om krafter kvar i mål på nya rekordet 28.8. Rose ville inte vara sämre och även hon blev tvåa🥈 efter att ha gått större delen av loppet i tredjespår.
Idag på lunchen startar Jaguar C.Boko och Scorpion Tile på Romme. Jaguar gör alltid sitt bästa, senast var han fyra på Bro Park och normalt sett ska han vara lite bättre med det loppet i kroppen. Får han "sitt" lopp kan han vara bland de tre. Scorpion har tävlat sparsamt hittills i år och tyvärr galopperat i de få gånger han varit ut. Tränar dock bra hemma på gården och viktigaste är att han travar och gör han det har han bra kapacitet för klassen.


15/7
Tre till start
I lördags hoppade Martin dubbelt men fixade ändå en fin fjärdeplats. Natas tröttnade sista biten som sjua men behöver lopp i kroppen. Tulido gjorde en riktigt fin insats när han vann🥇 från dödens. Stort grattis till ägarna i Easy Kb.
Ikväll åker vi till Rättvik med Flitiga Lisa, Atom Bet och M.T.Rambling Rose. Lisa är ny hos oss och vi har haft henne sedan i maj. Spännande häst som tränat bra hemma på gården, men det gäller att hon sköter sig i skarpt läge också. Atom är med i ett montélopp (rids av Julia Granbom). Han var fyra senast i sin comeback och borde vara lite bättre ikväll med lopp i kroppen. Rose skötte äntligen sig senast och spurtade då vasst som trea. Travar hon ikväll kan hon ta en ny topp tre placering.


13/7
Tre till start på Bollnäs
I torsdags var det en tung dag då jag orsakade två omstarter med Spain och vi blev utkörda. Roligare med Hemisphere som fortsätter visa fin form, den här gången som fyra.
Nya starter ikväll då Vejmo Martin, Natas F.Boko och Rosens Tulido tävlar. Martin har gjort det bra hittills i sina starter. Möter ett gäng fina jämnåriga konkurrenter men håller Martin sig i trav hela vägen kan vi vara långt fram. Natas har inte startat sedan i januari och kan vara lite ringrostig. Har dock tränat bra sista tiden och i grund och botten har hon bra kapacitet. Tulido var duktig senast som tvåa och femma på Hagmyren i ett lopp med förök och final samma dag. Borde vara lite vassare med dom loppen i kroppen och travar han kan vi vara bland de tre.


11/7
Två till Örebro
I måndags gjorde Elde ett imponerande lopp som trea🥉 på nya rekordet 22,5.
I kväll startar Mr Spain och Hemisphere. Spain är en spännande treåring som debuterar. Viktigast ikväll är att han sköter sig och travar hela vägen. Fått ett lite lurigt läge i spår fyra men jag tror han fixar det. Hemisphere startar åter i ett montélopp (Emilia Leo rider) vilket han tycker om. Var bra som trea senast på Bro Park och känns fortsatt fin i träning. Får han ett fint lopp slutar han långt fram.

8/7
Elde till Dalarna
I fredags var Tulido mycket bra som tvåa🥈 i finalen av Hallsta Lotus lopp efter kämpat bra hela upploppet ner. Han gjorde även en fin insats i försöket där vi var femma från ledningen på nya rekordet 28.8.
I kväll startar Nordby Elde på Rättvik. Han har hittills inte haft något flyt i år då det krånglat i loppen men han har hela tiden tränat bra och känns väldigt laddad för dagen. Över kort distans och spår fem bakom bilen kommer han springa riktigt fort om han travar hela vägen.


5/7
Tulido till Hudiksvall
Igår galopperade Nightmare kort efter start och då var det loppet kört. Martin gjorde ett bra lopp som femma men två galopper under vägen sinkade oss en hel del. Yakimuchkin gjorde en bra debut som fyra inte långt ifrån andra/tredjeplatsen. Doldis fortsätter att kännas fin och formen kommer mer och mer. Igår blev det en andraplats 🥈 efter att ha attackerat sista sjuhundra.
I kväll på Hagmyren startar Rosens Tulido. Han gjorde comeback förra veckan efter några månaders tävlingspaus. Galopperade visserligen men kändes fin och travar han och sköter sig ikväll tror jag på en bra insats. Loppet är ett lopp med försök och en final senare under kvällen och dit hoppas jag vi tar oss.

4/7
Fyra nya på hemmaplan
Igår på Lindesberg var Beluga oplacerad men fick en nyttig genomkörare och kommer vara bättre nästa gång. Mino hade lite otur och hamnade bakom galopperade konkurrenter och hamnade för långt bak. Gjorde ett bra lopp i skymundan men det räckte inte till pengar. Ivar hamnade också nått hack för långt bak från start. Avslutade sylvasst när luckan till sist kom till en fin femteplats. Ett liknande lopp fick Mago och han höll farten bra in i mål som sexa.
Idag på lunchen startar Nightmare C.Boko, Vejmo Martin, Yakimuchkin och Doldis. Nightmare var duktig senast som tvåa och gör han om det loppet kan det räcka långt. Premiär bakom bilen idag vilket är ett litet frågetecken. Martin hade lite otur sist och klev av sig en sko. Var duktig gången innan som tvåa. Sköter han sig och travar hela vägen kan han vara bland de tre. Yakimuchkin gör en spännande debut. Han var fin i kvalet och spår tre blev bra. Viktigaste idag är att han travar hela vägen och spurtar till slut. Doldis gjorde comeback senast efter långt tävlinguppehåll. Var bra som sexa efter en inledande startgalopp. Har känts fin efter det och travar han hela vägen tror jag vi är långt fram.


3/7
Ny kvartett ut i kväll
I måndags var det både vin och vatten. Classique galopperade lite oturligt i ledningen sjuhundra meter kvar till mål. Lamborghini var inte som bäst och blev oplacerad. Rose avslutade sylvasst som trea🥉 trots en hel del trafikproblem under loppets gång. Atom gjorde en godkänd comeback som fyra.
I kväll på Lindesberg startar Beluga Launcher, Mino Tabac, Ivar Pace och Mago Launcher. Beluga har inte tävlat sen i Februari. Fick ta det lugnt ett tag men har sista tiden tränat på bra. Spår tre passar bra men det fattas lite till toppform och vi smyger med. Mino blev trött sista biten i monté senast. Var duktig i loppen innan dess och från spår åtta får vi ett fint lopp och därifrån kan vi tjäna fina pengar. Ivar har riktigt fin form för dagen. Han var duktig senast när Erika Åhsblom vann med honom. Spår ett blev bra och det ska bli spännande att se hur långt han räcker när motståndet hårdnar. Mago var fantastiskt duktig sist då han vann försök och var femma i finalen av Tillmansduellen. Har fortsatt träna bra efter det. Lite synd med bakspår (10) men gör vi ett fint lopp kan han åter vara långt fram. Kör även Juni Jo åt Lars Tybeck.


1/7
En kvartett till Rättvik
I torsdags blev jag tråkigt nog diskad med båda Tulido och Argos, dock kändes bägge bra och vi får anmäla igen. Betydligt roligare var det på Åby där Joy Alissa gjorde ett grymt lopp som trea 🥉endast slagen av två riktigt bra franska hästar. Fina 62500:- var den tredjeplatsen värd.
Ikväll startar Classique Luncher, Lamborghini C.Boko, M.T.Rambling Rose och Atom Bet. Classique har inte startat sen i vintras utan fått träna på rejält istället. Spår ett passar bra. Formen är lite svårbedömd men sköter han sig kan han vara bland de tre. Lamborghini är med i ett ungdomslopp och körs av Malte Arp. Senast fick Lamborghini öppna lite för tufft och då blev han trött till slut. Borde vara bättre med det loppet i kroppen och löser det sig med positionerna kan han vara bland de tre. Rose körs av Susanne Österberg och tyvärr har dom fått ett tråkigt tolftespår. Rose har galopperat i sina senaste starter och ikväll är prio ett att gå felfritt och spurta till slut. Atom är med i ett montélopp och Angelica Klockare rider. Atom har inte tävlat på ett tag och kan vara lite ringrostig. Litet fält endast sex hästar och en plats bland de tre kan det bli. Kör även Myggan åt fam Edqvist och Highnose Blenda åt Sofia Andersson.

 

 
  Förra sidan