AKTUELLT
 
 

2024
Augusti        
                                                                                                     Förra månaden

29/8
Fyra nya ut idag
I tisdags hoppade tyvärr Who's Bojje dubbelt i premieloppet och då bommade vi tiden med en dryg sekund. Filur galopperade från start gick sedan bra i skymundan som sjua. Martin var grymt duktig som tvåa 🥈 på nya fina rekordet 29.4/2140 i och med att han tjänade 25 000 klev också stallet över två miljoner inkört hittills i år. Även Atom var duktig som tvåa🥈 i monté loppet fint riden av Agnes Larsson på nytt montérekord 13.8.
Idag har vi fem till start på Romme, Mr Spain, Myrsjös Tage, Rosens Tulido, M.T.Rambling Rose och Lamborghini C.Boko. Spain (Jorma Kontio kör) och Tage är med i samma lopp. Spain har fått två lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Spår tre passar bra och får han ett bra lopp kan han vara långt fram. Tage gör en spännande debut. Han har tränat stark en längre tid. Idag är det viktigaste att han sköter sig och travar hela vägen. Gör han det ska det bli spännande att se hur långt han räcker. Tulido har gått bra hela sommaren och var duktig sist som tvåa, då som nu över lång distans. Får vi ett vettigt lopp kan vi åter vara bland de tre. Rose är med i lärlinglopp och körs av Erika Åhsblom. Senast gick dom i mål med lite krafter kvar. Spår fem över kort distans är helt okej och har Rose en bra dag kan hon vara bland de tre. Lamborghini har haft en tävlingspaus då han inte fungerat som jag velat. Tränar bra på hemmaplan men är lite svårbedömd. Kapacitet att sluta långt fram har han.

27/8
Fyra nya ut idag
Igår var inte Nisse som bäst och slutade oplacerad. Classique var på väg mot en femteplats då han onödigt snubblade i galopp på upploppet och blev diskad. Rolle skötte sig med den äran och travade hela vägen. Ledde stora delar av loppet men blev lite trött sista biten som duktig trea🥉.
Idag på hemmaplan startar Filur Vendil, Vejmo Martin, Atom Bet och Who's Bojje springer premielopp. Filur hoppade lite oturligt i sin debut. Har fått ett fint förstaspår och sköter han sig och travar hela vägen ska det bli intressant att se hur långt han räcker. Martin gjorde det bra senast på en fin tid som sexa efter att ha hoppat inledningsvis. Spår fyra är lite snävt men fixar han det och står på benen hela vägen kan vi vara bland de tre. Atom (Agnes Larsson rider)är med i ett montélopp. Han var duktig senast som femma senast i finalen av damklubbens lopp och formen är fin. Kort distans och spår fem passar bra och med rätt resa kan han vara lågt fram. Who's är en fin tvåårig som normalt fixar premieloppet om han sköter sig.


26/8
Lunchtrav på Rättvik
I fredags var inte Lisa i balans men trots det så fick hon en tröstpeng som åtta. Elde var på väg mot ett riktigt topplopp när både han och jag blev lite för ivriga och galopperade när vi skulle sätta in slutstöten sista biten. Hemisphere var lite trög men avslutade som vanligt bra, den här gången som sexa.
Idag startar Maison Plage, Classique Launcher och Keep Rolling F.. Nisse var duktig senast som tvåa på Solvalla i tufft gäng. Fick ett fint lopp då och kan vi smyga med även idag i högt tempo kan han vara bland de tre. Classique hoppade lite onödigt senaste 700 kvar i ledningen. Även han har fått innerspår bakom bilen vilket borde passa bra. Felfri och att han sköter sig är viktigast idag. Rolle återkommer efter några veckors tävlingspaus men har fortsatt träna på bra. Travar han har han hög kapacitet för klassen. Läget med spår ett kan både vara bra och dåligt och sköter han sig ska det bli spännande att se hur långt han räcker. Kör även tre extra hästar , alla tre har jag kört tidigare, Hollie D åt Veronika Sundberg, Nash Hall åt Fredrik Palm och Myggan åt familjen Edqvist.


23/8
Tre på Bergsåker
I onsdags galopperade Scorpion kort direkt i starten och hamnade sist. Kördes snällt efter det och avslutade rappt över upploppet som femma när han väl fick fritt sista biten. Yakimuchkin slog i vagnen i starten och hoppade bort sig direkt. Sprang sedan runt i sin ensamhet och fick en tröstpeng som sexa. Ikväll startar Flitiga Lisa, Nordby Elde och Hemisphere. Lisa var duktig senast då hon tog en säker seger och hon har fortsatt träna bra efter det. Spår ett passar bra och tar hon åter i hela vägen slutar vi långt fram. Elde var väldigt bra som trea på V75 senast med gott om krafter kvar i mål. Varit dåligt med lopp åt honom efter det men han har tränat på bra hela tiden. Loppet är över tretusen meter vilket Elde inte tävlat på tidigare och det kan vara i längsta laget men får vi smyga med de första varven hoppas jag att vi kan ha spurtkrutet kvar till slut. Hemisphere satte inte en fot rätt senast utan hoppade bort sig direkt. Även han är med i ett lopp över tretusen meter men för hans del är det bara en fördel. Viktigaste idag är felfritt och då kan det bli en fin placering.


21/8
Dubbla segrar 😀😀
Igår var stallet hundraprocentig på Hagmyren då både Nando och Doldis vann. Nando fick ett fint lopp av Tomas Pettersson i andra par ytter och när enda hotat galopperade på upploppet blev han ensam sista biten in i mål. Stort grattis till Linnéa Alsén som äger. Doldis inledde med en rejäl startgalopp . Kom ikapp fältet varvet kvar och körande Per Linderoth attackerade nästan direkt och i en tät slutstrid höll han huvudet först in i mål. Stort grattis till ägarna i Älmsta Rörservice AB och skötare Erika Åhsblom.
Ikväll på Solvalla har vi två nya till start, Yakimuchkin (Erik Adielson) och Scorpion Tile (Oskar Kylin Blom). Scorpion var stark som tvåa senast i ett klass två försök och formen kommer mer och mer. Lång distans har han inga problem med, men spår fyra i volt är lite lurigt. Felfri ska det bli intressant att se hur långt han räcker. Yakimuchkin hoppade i spetsstriden senast. Var bra gången innan då han tog en snygg seger. Har också fått ett snävt fjärdespår och möter tuffa och i första hand ska han trava och göra ett bra lopp.


20/8
Lunchtrav
I lördags gjorde Mino på nytt ett fint lopp, den här gången som femma på nya rekordet 26,0/2140 volt.
Idag på Hagmyren startar Nando Boko och Doldis. Nando (Tomas Pettersson kör) gjorde två starter i början på sommaren och gjorde det bra som tvåa respektive trea. Tränat på bra efter det och med rätt resa kan han sätta pricken över i:et idag. Doldis (Per Linderoth kör) har fått några lopp i kroppen och formen kommer mer och mer. Senast galopperade han kort efter start och läget med femtespår på tillägg över kort distans är lite lurigt. Går han felfritt tror jag han är bland de tre.


17/8
Kuskseger
Igår gjorde Natas ett bra lopp som femma på nytt rekord från ett tufft utgångsläge. Argos var riktigt fin som fyra i mål med gott om krafter kvar. Klara hamnade i fel ryggar i större delen av loppet och tvingades ut i vida spår i sista sväng men höll farten bra in i mål som femma. Inledde gårdagen med att vinna med fina Lyckans Gullfaxe åt Evelina Pant, Faxe som på ett imponerande sett rundade hela fältet till en säker seger.
Idag är det fina tävlingar på hemmaplan med V75 och vi har fina Mino Tabac till start i kallblodsdivisionen. Mino gjorde sitt hittills bästa lopp senast då han blev trea på Rättvik i ett V75 lopp på nytt rekord och formen är väldigt fin. Läget däremot är tufft med dubbla tillägg och vi får köra spårsnålt för att ha lite spurtkrut kvar till slut.
Med in till travet följer också vår gamla stjärna M.T.Insideer som ska leda defileringen i bla. Gävle Stora Pris. Han kommer också stå på publisidan mellan två till fyra där alla som vill kan komma och hälsa på honom. PS han gillar morötter.


16/8
Tre till start ikväll
I tisdags avslutade Spain bra in i mål som femma.
Ikväll i Bollnäs startar Natas F.Boko, Joyful Argos och Dån Klara. Natas var duktig senast då hon ledde från start till mål. Lite andra förutsättningar ikväll då vi står 20m tillägg men hon känns fortsatt fin i träning och med rätt lopp kan vi vara bland de tre. Argos var duktig femma senast i ett långlopp. Spår två i volten över medeldistans är helt okej. Får vi smyga med brukar han alltid ha en polett kvar till slut. Klara gjorde ett väldigt bra lopp senast då hon blev trea i guldtäcket på Dannero och formen är riktigt bra. Tuffa förutsättningar ikväll också med dubbla tillägg men får vi de rätta ryggarna är hon väldigt snabbt till slut. Kör även Lyckans Gullfaxe åt Evelina Pant vilken jag känner väl då de emellanåt tränar hemma på vår gård


10/8
Spain och Jorma
I lördags var Alissa grymt bra som trea🥉 på Åby. Blev väldigt spännande då hon svängde in i ledning in på upploppet men det blev lite för långt hem på en fantaatisk tid 10.7/1640 i monté.
Ikväll på Sundbyholm startar våran fina treårshingst Mr Spain med fantastiska Jorma Kontio i sulkyn. Senast rullade Spain över i passgång och idag är det viktigaste att han sköter sig och går felfritt. På lördag ska vår gamle hjälte M.T.Insider in till travet och visa upp sig, hoppas många vill komma och hälsa på honom


10/8
Alissa till Åby
Igår gav inte Lisa motståndarna någon chans då hon ledde från start till mål🥇 på nya rekordet 29.6/2140 volt. Stort grattis till ägarna Annemanna AB och skötare Moa Ninsved. Obsidian skötte sig bra och kvalade in i lite småtrög stil på 22.8.
Idag är det stortrav på Åby och vårt bidrag under dagen är Joy Alissa i montéloppet med fina 250 tusen i första pris. Rider Alissa gör grymma Emilia Leo som vanligt. Senast vann dom ett kort lopp lekandes lätt på Solänget och formen är på topp. Motståndet är stentufft men vi fick ett bra utgångsläge i spår två och helt omöjligt att vara bland de tre är det inte.


9/8
Fina insatser
Igår gjorde Beluga ett fint lopp när hon blev fyra på nya rekordet 14,3/2140. Nisse tog en snygg andraplats🥈 från tredje invändigt och med den andraplatsen kvalade han och körande Joakim Sternsjö in till finalen an KGB Bertmsrks lopp som avgörs på Jägersro under derbyhelgen.
Idag är det lunchtrav på hemmaplan och vi har med oss Flitiga Lisa och Obsidian C.Boko. Lisa var senast ut i ett tufft derbykval och blev femma. Är åter med i sin ordinarie klass och fått ett bra utgångsläge i spår två. Travar hon och tar i hela vägen kan vi vara topp tre. Obsidian är en jättefin treåring som kvalar och skötare hon sig ska det gå bra.

8/8
Solvalla i kväll
Igår var en dag vi lägger till handlingarna när Hemisphere galopperade bort sig direkt.
Nya lopp ikväll då Beluga Launcher och Maison Plage startar. Beluga har fått två välbehövliga lopp i kroppen och formen är stigande. Prio ett är ändå felfritt och pengar. Maison Plage kör Joakim Sternsjö i ett amatör lopp. Nisse har riktigt fin form och satt fast senast med krafter kvar. Med rätt lopp kan han vara bland de tre.

7/8
Långresa idag
I måndags ledde Natas från start till mål och sprintade undan på lätta ben sista biten. Martin slog ihop och galopperade kort efter start. Gick sedan bra som sjua på nytt rekord.
I kväll startar Hemisphere på Östersund i ett bronsdivisionsförsök. Hempa har väldigt fin form och har gått bra hela året. Motståndet är tuff och vi har lottats till ett tråkigt elftespår men får vi rätt lopp kan Hempa avsluta vasst.


5/8
Nya lopp idag
Igår hade vi en riktigt fin dag på Dannero då Klara var väldigt tapper trea🥉 i guldtäcket. Kopplade greppet in på upploppet men åkte dit i sista stegen in mot mål. Scorpion blev tvåa🥈 i ett klass två försök efter att gått först i tredjespår sista 800 in mot mål.
Idag åker vi till Bollnäs på lunchen med Natas F Boko och Vejmo Martin. Natas var lite blek senast men kommer att vara bättre idag med lopp i kroppen. Fixar hon ett snävt andraspår och travar kan hon vara bland de tre. Martin hade dubbla galopper senast men var ändå bra som fyra. Har ändrat lite på balansen för att få honom lite mer stabil. Debut med bil och kort distans men travar han har han bra kapacitet för klassen. Kör även extra hästarna Machrihanish, Bältra Selene och Ayra, vilket är roligt.


4/8
Nya V75 starter idag
Igår hoppade Yakimuchkin bort sig 100 m efter start och då var loppet kört för vår del. Mago gjorde ett starkt lopp som fyra på fina tiden 12,8. Mino gjorde sitt livs lopp hittills, då han sänkte sitt rekord med 2,5 sekunder till 23,0 och tog en finfin tredjeplats 🥉.
Idag åker vi till Dannero med två spännande hästar i Dån Klara och Scorpion Tile. Klara är med i anrika guldtäcket där den segerrikaste hästen senast året per bana möts. Loppet är väldigt öppet men Klara är på väg upp i form och var bra senast. Får vi rätt lopp har hon alltid en vass spurt till slut. Scorpion är med i ett klass två försök. Var med i ett sådant förra veckan och avslutade sylvasst sista biten efter sen lucka. Kör mer offensivt idag och är han lika fin igen tror jag vi är topp tre. Riktigt roligt är att jag även kör Bellfort åt min framgångsrike Gävlekollega Oskar Kylin Blom.


3/8
V75 i Rättvik
Igår fortsatte Tulidoatt visa fin form då han blev tvåa🥈 över lång distans. Rose gick i mål som sjua med lite krafter kvar. Atom hade en bra kväll då han blev sexa i försöket och femma i finalen av damklubbens lopp. Argos kämpade bra som femma i långloppet och i samma lopp galopperade Doldis från start och slutade sedan oplacerad.
Idag startar Yakimuchkin Mago Launcher och Mino Tabac. Yakimuchkin var duktig senast då han vann på Romme och allt känns bra efter det. Gått upp i klass till idag men är han lika fin kan vi vara bland de tre. Mago blev för laddad senast och galopperade direkt, annars kändes han väldigt fin. Spår fyra över kort distans med bil passar bra och skulle allt gå vår väg kan vi vinna. Mino har fin form och kort distans med voltstart gillar han, men han möter stenhårt motstånd och i första hand siktar vi på fina pengar.


3/8
Fem ut i kväll
I måndags vann Joy Alissa 🥇 med Emilia Leo på ett imponerande vis när dom ledde från start till mål på 09.9 över 1140. Beluga kändes fin för dagen men hamnade tyvärr i dödens och blev trött sista biten som oplacerad.
Idag på Gävletravet startar Rosens Tulido, M.T.Rambling Rose, Atom Bet , Doldis och Joyful Argos. Tulido har visat riktigt fin sommarform och vann senast från utvändigt ledaren. Springspår passar bra och formen är fin, lite osäker vad han tycker om 2640 men jag tror han fixar det. Felfri är vi långt fram. Rose och Atom är med i Damklubbens guldlopp där det är två försök och en final senare under kvällen. Det ena försöket är för ston med kvinnliga körsevenner och Erika Åhsblom kör Rose, det andra är för manliga körsvenner och för hingstar/valacker och i finalen har stona 20m fördel. Rose har visat fin form i sommar och fick ett fint fjärdespår bakom bilen över kort distans och en plats bland de tre kan det bli men förhoppningsvis tar hon sig till final vilket de sex första gör. Atom har inte startat för vagn på länge och formen är ett frågetecken. Från spår tio kör jag snällt och siktar på att i första hand var topp sex och gå till finalen senare under kvällen. Argos och Doldis (Mats Djuse kör) är med i samma lopp. Argos är ensam på start och distansen 3140 passar bra. Därifrån får vi ett fint lopp, men han kan vara lite ringrostig då han inte startat på ett tag. Doldis gör debut över den långa distansen men jag tror att det snarare är en fördel än en nackdel. Han har nu fått några lopp i sig efter långt uppehåll och formen kommer mer och mer.


 

 
  Förra sidan