AKTUELLT
 
 

2024
September        
                                                                                                     Förra månaden

28/9
Alissa i monté-SM
Igår hoppade Who's i premieloppet och blev diskad. Får mogna framför allt mentalt innan vi åker in till banan igen. Rose trivdes inte när det var blött och skitigt och blev oplacerad. Ivar avslutade sylvasst som fyra efter att ha fått sen lucka från fjärde invändigt.
Idag åker vi till Åby med Joy Alissa som är med i monté SM. Alissa fick en lagom genomkörare förra veckan då hon blev fyra på Rättvik och har varit pigg och glad i veckan. Spår fem och superduktiga Emilia Leo i sadeln är plus och med tanke på hur bra hon varit tidigare i monté hoppas jag att vi kan vara med och överraska.


27/9
Övertygande seger av Rolle
I onsdags var bara Rolle bäst, när han vann på Solvalla. Trots spår tolv rundade till seger med åtta längder sista sjuhundra meterna. Stort grattis till Peter Gustavsson i Tierp Cement AB och skötare Erika Åhsblom. Scorpion kändes väldigt fin men fick öppna för hårt och drog på sig mjölksyra och då blev det stumma ben sista biten.
Ikväll är det trav på hemmaplan och vi startar Ivar Pace, M.T.Rambling Rose och Who's Bojje är med i premielopp. Skulle även startat Rosens Tulido men an blir hemma då han inte är helt hundra. Ivar fick en rejäl genomkörare senast när han blev femma från dödens. Har han tagit det på rätt sätt kommer han vara bättre idag. Från spår fem på tillägg finns viss galopprisk men sköter han sig och får ett fint lopp kan vi ta fina pengar. Rose gjorde ett av sina bästa lopp senast när hon blev tvåa på Hagmyren. Stått över jobb efter det och formen är lite svårbedömd. Spår fyra bakom bilen passar bra och kan hon åter vara bland de tre är jag väldigt nöjd. Who's fixar premieloppet om han travar hela vägen. Kör även Yakimuchkin, som jag känner väl då vi tidigare tränat honom åt Helena Runfeldt och Hunting Widow åt framgångsrike Solvallatränaren Jörgen Westholm.

25/9
Två spännande på Valla
Igår var det nära nära att Doldis fick sätta nosen först, ledde upploppet ner men blev knappt slagen som tvåa🥈 i sista steget på nya rekordet 11,8ak.
Ikväll på Solvalla startar Keep Rolling F. och Scorpion Tile. Rolle var duktig senast när han skötte sig och vann på Gävle. Precis som då har vi bakspår (12) över lång distans med bilstart. Viktigaste är att han fortsätter att sköta sig och gör han det har han bra kapacitet för klassen. Scorpion vann även han senast han startade och formen är bra. Debut över kort distans med bilstart och vi har fått ett spännande läge i spår ett. Vet inte riktigt hur snabbt han kan öppna men det skulle vara roligt att se honom i ledningen.


24/9
Doldis idag
Igår fick inte Atom travet att flyta utan galopperade som slagen till slut. Tulido blev oplacerad och vi måste kolla hans hals innan vi startar igen.
Ikväll på Eskilstuna har vi en häst, då Doldis (Ulf O kör) startar. Doldis var fin senast vid segern och han börjat hitta riktigt fin form. Kort distans och spår fyra bakom bilen passar bra. Får han ett fint lopp kan han vara långt fram.

23/9
Romme i kväll
Igår hoppade KlaraKlara lite snopet på upploppet. En fin placering rök och istället blev vi tyvärr diskade. Ställde sig snabbt och var femma i mål så det är inget fel på formen. Hemisphere trivdes inte riktigt på banan när det regnade och blev väldigt skitigt. Gjorde det ändå bra som tog sig samman och blev trea🥉.
Ikväll startar Atom Bet och Rosens Tulido. Atom har visat fin form under hösten och var trea senast. Nytt montélopp idag och Jenny Björk rider. Atom står lite tufft inne i loppet och skulle han åter vara bland de tre skulle han göra det bra. Tulido har varit lite sjuk sen sist han startade och formen är ett frågetecken. Normalt står han bra inne i loppet och med full form slutar han långt fram. Kör även Highnose Blenda åt Sofia Andersson och Lux W åt Tiffany Wistrand.


22/9
Hagmyren i eftermiddag
I fredags var Elde åter duktig som fyra från dödens på fina tiden 23.2.
Idag startar Dån Klara och Hemisphere. Klara var duktig senast som femma i SM och förutom vinnaren möter hon nästan samma hästar igen. Då som nu har vi bakspår men att det är kort distans den här gången gynnar oss. Får Klara rätt lopp kan vi vara långt fram. Hemisphere var grymt bra sist då han dundrade runt i ledningen till överlägsen seger i ett montélopp. Samma disciplin idag och precis som senast rider duktiga Emilia Leo. Allt har varit bra i veckan och jag tror på en ny bra insats.


20/9
Fyra spännande till Rättvik
Igår gjorde Alissa det bra som fyra över opassande lång distans. Spain fick äntligen visa vad han kan när han avslutade sylvasst sista biten och vann🥇 med en längd på fina tiden 15.1/2140a. Stort grattis till ägarna i Easykb och skötare Erika Åhsblom. Martin fortsätter att kännas fin men tyvärr blev vi fast invändigt när han blev sjua. När vi väl kom loss blev vi generade till galopp och det loppet är bara att glömma. Beluga blev även hon sjua, men hon hade en dålig dag och fick inte travet att stämma.
Ikväll startar Nordby Elde på Bollnäs. Han var duktig som trea senast och har tränat bra efter det. Spår åtta bakom bilen över kort distans är lite trist men i den form Elde är i hoppas jag ändå vi kan vara långt fram. Kör även två hästar åt Åke Eriksson Groucho Zet och Oryx Håleryd och Rikard Tabac åt Erika Åhsblom.


19/9
Fyra spännande till Rättvik
I söndags på Hagmyren höll Argos bra som femma från dödens och formen är fortsatt fin. Scorpion gjorde en riktigt toppinsats när han från tjugo meters tillägg över lång distans kämpade sig till seger 🥇 i sista stegen på fina tiden 15,5 volt. Stort grattis till Linnéa Alsén som äger honom.
Idag på lunchen startar Joy Alissa, Mr Spain, Vejmo Martin och Beluga Launcher. Alissa var grymt duktig senast som trea och haft ett liten tävlingspaus efter det. Behöver lopp i kroppen och lång distans är inte hennes bästa men vi gynnas av lite fält och får vi smyga med kan vi avsluta vasst. Spain hoppade bort en fin placering senast i sista sväng. Premiär med bilstart men från spår tio tror jag han sköter sig bra. Viktigaste är felfritt och att han gör ett bra lopp, då kan han vara långt fram. Martin gjorde ett finfint lopp senast som tvåa på ett nytt fint rekord. Spår ett på tillägg kan både vara bra och lite lurigt. Får vi ett fint lopp och Martin travar hela vägen är vi med i segerstriden. Beluga var duktig sist mot hårt motstånd som fyra på Solvalla. Blev tyvärr förkyld efter det och formen är ett frågetecken. Fixar hon femtespår finns kapacitet att vara bland de tre. Kör även Kung Bertil åt framgångsrika Hagmyrentränaren Hanna Forslin.


15/9
Hagmyren idag
I fredags var Nightmare duktig som trea🥉 från rygg ledaren. Ivar hamnade i dödens vilket inte är riktigt hans likör men med lite flyt blev vi ändå femma. Atom var trea 🥉 i montéloppet från ledningen och visar fortsatt fin form. Akilles joggade runt i premieloppet på 2.06 och blev godkänd.
Idag startar Joyful Argos och Scorpion Tile. Argos satt fast med krafter kvar som fyra senast och formen är bra. Lite snävt fjärdespår men fixar han det kan vi vara bland de tre. Scorpion reparerade en startgalopp senast på ett bra vis som femma och formen är fortsatt fin. Långdistans då som nu vilket passar bra. Går han felfritt och får ett bra lopp slutar vi långt fram. Kör även Kattens Eva åt min Gävlekollega Tomas Rosén.


13/9
Bollnäs i kväll
Härlig seger för Rolleigår. Stort grattis till Peter Gustavsson i Tierp Cement och skötare Erika Åhsblom. Finfin film av Ulf Lindfors. Rolle tog en härlig seger när han efter fått ett perfekt lopp i rygg ledaren och lucka till slut vann säkert. Nando underpresterade när han blev oplacerad och hade hög puls efter loppet. Virus galopperade i rygg ledaren efter 700 m och efter det tog han aldrig i riktigt och blev oplacerad. Lamboarghini tog ett steg i rätt riktning när han var duktig som fyra. Både Blåtira och Monsuna skötte sig exemplariskt i premieloppet och klarade det på 2.05.
Idag har vi fyra hästar ut, Nightmare C.Bokko, Ivar Pace, Atom Bet och Akilles i premielopp. Nightmare har haft ett kortare tävlinguppehåll men tränar bra hemma på gården. Spår tre bakom bilen passar bra. Han kan behöva ett lopp kroppen för att ha riktigt toppform. Ivar har fått ett bra läge i spår fyra bakom bilen över kort distans. Även han har inte startat på några veckor men han var fin i ett banjobb i början på veckan. Skulle vi hitta till ledningen ökar segerchansen. Atom var duktig senast som tvåa i ett montélopp. Nytt montélopp idag och precis som senast rider duktiga Agnes Larsson. Spår ett passar bra och en ny plats bland de tre kan det bli. Akilles fixar premieloppet om han travar hela vägen. Kör även Ragnar W åt Tiffany Wistrad och Duflot åt Rune Hagen.


12/9
Sju ut på hemmaplan
Idag på lunchen startar Keep Rolling F., Doldis, Nando Boko, Brenne Virus, Lamboarghini C.Boko och Skinnarbo Monsuna och Myrsjös Blåtira springer premielopp. Rolle var duktig senast som trea och borde vara lite bättre med lopp i kroppen. Felfri kan vi åter vara bland de tre. Doldis var riktigt bra senast när han vann. Möter tuffare motstånd och läget med spår ett kan vara lite lurigt, men löser det sig och han travar hela vägen är vi långt fram. Nando tog en snygg seger senast och formen är bra. Debut bakom bilen och jag är lite osäker hur snabbt han kan öppna från innerspåret. Får vi ett fint lopp duger han bra i klassen. Virus gör comeback och årsdebut efter att blivit opererad i halsen i våras. Tränar bra hemma på gården men behöver lopp i kroppen och det viktigaste är att han travar och sköter sig. Lamborghini hade jag förväntat mig mer av senast men har nu fått ett lopp i sig och han bör vara bättre idag. Från bakspår smyger vi med och spurtar till slut. Monsuna (kör Erika Åhsblom ) och Blåtira fixar bägge premieloppet om dom travar hela vägen.


8/9
Hempa överlägsen
Igår ledde Hemisphere och Emilia Leo från start till mål och vann🥇 på finfin tiden 13.3 full väg. Stort grattis till Kent i Hållbara Hus AB som äger och skötare Moa Ninsved. Rose gjorde ett starkt lopp som 🥈 tvåa efter att ha sprungit i dödens hela loppet. Mino hade lite otur då ryggen framför galopperade och vi hamnade utvändigt ledaren och då räckte det inte till pengar men ett nytt rekord 25.7 full väg blev det. Klara tog en mersmakande femteplats i SM och med ett lite roligare startspår hade vi kunnat varit ännu längre fram. Hon sänkte sitt rekord rejält till 24.3/2140a.


7/9
Klara på SM
I fredags var inte Natas som bäst då hon blev oplacerad.
Idag åker vi till Hudiksvall och Hagmyren med Hemisphere, M.T.Rambling Rose , Mino Tabac och Dån Klara, även Rosens Tulido skulle starta men han blir hemma då han har slem i halsen. Hemisphere är med i ett montélopp (duktiga Emilia Leo rider) vilket han gillar. Senast avslutade Hempa bra i ett långlopp och formen är bra. Tar han i hela vägen kan han sluta långt fram. Rose blev för ivrig senast och galopperade bort sig. Felfritt och pengar är det som gäller i första hand och blir det mer är det bonus. Mino startar i en dubbelcupsfinal med fina tvåhundratusen i förstapris. Motståndet är tufft men formen är på topp och från spår åtta får vi smyga med och ta så stor del av priskakan som möjligt. Klara är med i SM för kallblodiga ston vilket i sig bara det är stort. Läget med bakspår i nio är inte det bästa men inte heller det sämsta. Kan bli tufft att vinna men får hon sitt lopp med fritt till slut kan vi vara bland de tre.


6/9
Natas på Romme
Igår hoppade Spain bort en trolig placering bland de tre i sista sväng när det blev en extrem tempoväxling. Elde fortsätter att göra finfina insatser, den här gången som trea🥉 efter att ha fått fritt lite för sent, på nya rekordet 23.6 full väg.
Ikväll startar Natas F.Boko. Hon har visat fin form i sina senaste starter. Från spår tio får vi smyga med och spurta till slut.


5/9
Två ut på hemmaplan
Ikväll startar Mr Spain och Nordby Elde. Spain (Claes Sjöström kör) har fått några lopp i sig och formen kommer mer och mer. Sist tappade han lite från start och hamnade sist. Från fjärdespår är risken att det kan bli liknande igen men trappar han rätt kan han öppna bra. Elde galopperade bort en finfin placering senast i sista sväng men kändes annars bra. Möter alltid tuffa hästar och spår nio var lite synd. Felfritt och ett rent lopp så kan han rekordsänka och vara bland de tre. Kör även bekantningarna Highnose Blenda åt Sofia Andersson och Bältra Selene åt Tage Bergman.


 

 
  Förra sidan