AKTUELLT
 
 

2024
Oktober        
                                                                                                     Förra månaden

22/10
Lunchtrav på hemmaplan
I söndags gjorde Mago en bra comeback som femma och kommer att vara ännu bättre nästa gång. Alissa följde upp SM-segern med att vinna 🥇 på tangerat svenskt rekord för ston 11.8/1640a. Som vanligt perfekt riden av Emilia Leo. Stort grattis till ägarna i Hållbara Hus AB och skötare Moa Ninsved. Atom blev lite trött sista biten och blev först utan pengar. Rose avslutade starkt efter sen lucka som femma. Nisse (Maison Plage) gjorde ett riktigt fint lopp i skymundan men tyvärr räckte inte 13,8 full väg till pengar utan han var precis utan som oplacerad.
Idag startar Joyful Argos, Filur Vendil, Gugge Vendil (premielopp). Beluga Launcher skulle även hon startat men blir hemma då hon är förkyld. Argos var duktig senast som trea och formen är bra. Spår tre över lång distans passar bra men han står lite hårt till då han tjänat minst pengar i loppet. Filur skötte sig senast och travade hela vägen. Får fortsätta på den vägen idag och kommer att vara bättre med lopp i kroppen. Spår sex passar bra och han kan vara bland de tre. Gugge var fin förra veckan i ett banjobb efter 27/2140 och gör han om det fixar han premieloppet. Kör även Ygritte åt Alexandra Johansson, Ciao Broline åt Krister Olsson och Fresh Breeze åt Tenho Blomerus.


20/10
Full hand till Solvalla
Igår var Hemisphere med i ett tufft lopp och slutade först utan pengar. Rolle fortsätter att göra toppinsatser. Den här gången trea 🥉 på nya rekordet 13,6/2100a från rygg ledaren med gott om krafter kvar i mål.
Idag startar Mago Launcher, Joy Alissa, M.T.Rambling Rose, Atom Bet och Maison Plage. Mago har inte startat sedan början på augusti utan har fått träna på rejält hemma på gården. Spår sju bakom bilen var lite väl långt ut och troligen behöver han något lopp i kroppen innan toppformen sitter. Alissa kommer från seger i Monté-SM och startar åter i ett montélopp. Då som nu rider duktiga Emilia Leo. Möter några bra men är hon på topp så är hon med och gör upp om segern. Atom är även han med i ett montélopp, vilket passar honom bra där han rids av Jennifer Persson. Senast var Atom inte som bäst men innan dess gjorde han flera fina lopp. Får han rätt lopp kan han vara bland de tre. Rose är med i en kuskmatch för damer och Miia Salminen från Finland kör. Spår ett passar bra över medeldistans och har Rose en bra dag kan hon sluta topp tre. Nisse (Maison Plage) fick en nyttig genomkörare senast och formen kommer mer och mer. Spår fyra på tillägg tror jag han fixar utan problem och vi smyger med och spurtar till slut.


19/10
Rolle på V75
Elde tog en härlig seger igår🥇. Stort grattis till ägarna i Easykb och skötare Camilla Alsén. Även Ivar var duktig som tvåa🥈. En bra dag på Bergsåker.
Idag åker vi till Örebro med Hemisphere och Keep Rolling F.. Hemisphere startar i ett montélopp och rids av duktiga Agnes Larsson. Litet fält med åtta hästar och spår sex bakom bilen över kort distans passar bra. Hempa är lite ojämn men har han bra dag slår han de flesta. Rolle gör spännande V75 debut. Han har varit duktig i två raka segrar men fortfarande handlar det i första hand att han ska sköta sig och trava hela vägen. Gör han det ska det bli intressant och se hur han står sig i klassen.


17/10
Lunchtrav på Bergsåker
Igår hoppade Nightmare direkt i starten och då var det loppet över. Martin gjorde en stark upphämtning som fyra efter att inlett med att galoppera bakom bilen. Klara visade att formen finns då hon spurtade fort in i mål som trea🥉. I samma lopp galopperade Mino kort efter start. Ställde sig snabbt men hamnade då i dödens vilket inte är han favoritplats och han blev oplacerad. Spain fortsätter att imponera då han blev femma på finfina tiden 12.6 full väg och inte mer än en längd efter vinnaren.
Idag startar Nordby Elde och Ivar Pace. Elde är med i ett litet (sex hästar) men naggande gott fält över lång distans. Formen är bra och med rätt lopp kan vi vara med och göra upp om segern. Ivar är med i en kuskmatch där Tomas Pettersson kör. Spår två bakom bilen över kort distans passar bra och även han kan med rätt resa vara långt fram.


16/10
Fem till Romme
I måndags hoppade Classique rejält in i första sväng och missade kvalet. Lamborghini avslutade starkt in mot mål, som tvåa🥈 med Erika Åhsblom i sulkyn.
Ikväll startar Nightmare C.Boko, Vejmo Martin, Dån Klara, Mino Tabac och Mr Spain. Nightmare var duktig senast som trea. Han är lite osäker i voltstart men sköter han sig kan han åter vara bland de tre. Maartin blev fast invändigt senast och fick aldrig riktigt chansen. Möter tuffa jämnåriga kamrater och från ett fint andraspår bakom bilen hoppas jag vi kan vara med och ge de andra en match. Mino har haft ett kortare tävlinguppehåll och kan behöva lopp i kroppen. Gjorde det väldigt bra i somras och har han den formen intakt tar han fina pengar. Klara (Tomas Pettersson kör) är med i samma lopp som Mino. Hon är i väldigt fin form och galopperade lite snöpligt bort en trolig topp tre placering senast på upploppet. Haft lite otur då hon lottats till spår åtta men får hon rätt lopp slutar hon långt fram. Spain har varit duktig i två raka segrar och visat riktigt vass form. Är med i ett Breeders Crown försök där de fyra första går till semifinal. Motståndet är stenhårt men jag har inte känt botten i honom än och helt omöjligt att bli topp fyra är det inte.

14/10
Erika och Lambo
I onsdags skötte Filur sig och tog sista pengarna men behövde lopp i kroppen. Scorpion var duktig trea 🥉 med krafter kvar, när han fick fritt sists biten på upploppet och spurtade vasst. Doldis hade en dålig dag och blev oplacerad.
Ikväll på Gävletravet startar Lamborghini C.Boko. Erika Åhsblom kör och Classique Launcher kvalar. Lamboarghini var klart förbättrade senast som fyra och formen kommer mer och mer. Spår nio passar bra och gör han sitt bästa slutar han långt fram. Classique fixar kvalet om han travar hela vägen.

9/10
Andra raka för Spain
Igår tog Tage sista pengarna och fick ett nyttigt lopp i kroppen. Spain fortsätter att imponera då han efter fått lucka i sista sväng från rygg ledaren avgjorde till en härlig seger🥇 över upploppet. Stort grattis till ägarna i Easykb och skötare Erika Åhsblom. Nisse (Maison Plage) gjorde det bra, även om han var lie ringrostig, när han blev först utan pengar. Argos avslutade starkt sista biten in mot mål som trea🥉 och visade att formen är på topp.
Ikväll åker vi till Solvalla med Filur Vendil, Scorpion Tile och Doldis. Filur hoppade senast men gjorde ett bra lopp efter det som sjua. Blivit lite långt sen den starten och han kan behöva lopp i kroppen. Viktigaste idag är att han sköter sig och travar hela vägen. Scorpion blev för het senast med helstängt huvudlag och drog på sig mjölksyra. Får åter öppet huvudlag och att det är lång distans den här gången är ingen nackdel och han får ses som en outsider idag. Doldis (Ulf Ohlsson kör) var nära att vinna senast när han blev tvåa och formen kommer allt mer. Läget med spår tolv blev inte det bästa och vi får hoppas att de andra gasar för mycket i början och att Doldis kan spurta förbi dom till slut.

8/10
Fyra till Romme
Efter förra veckans SM guld till Alissa och en veckas semester är det åter dags att tävla då Myrsjös Tage, Mr Spain, Maison Plage och Joyful Argos startar. Tage gör sin andra start och vi har lottats till ett fint tredjespår. Han har tränat på bra sedan han tävlade sist men det viktigaste är att han sköter sig och travar hela vägen. Spain tog en väldigt fin seger senast och allt har varit bra efter det. Möter ett tufft gäng i idel jämngamla konkurrenter men han är bra själv också. Spår fem bakom bilen passar bra och är han som sist kan vi åter vara långt fram. Nisse (Maison Plage) startar i ett lärlinglopp och vår duktiga Erika Åhsblom kör. Nisse har haft en liten tävlingspaus och kan vara lite ringrostig. Spår elva är ingen höjdare men kör de andra lite för fort från början kan Nisse spurta vasst till slut. Argos var bra senast när han blev femma från dödens. Även han har fått ett knepigt läge i spår tolv, men den långa distansen (2640) gillar han. Hoppas på tempo så kan Argos styrka komma tillsin rätt sista biten.


 

 
  Förra sidan