ÅRET SOM GICK 


                                   Årskrönika 2018

2018 var ett nytt fint år för oss i Stall Alsén. Lite färre segrar gentemot i fjol (17) men det viktigaste för mig är prispengarna och där har vi återigen satt nytt rekord med 1 847 900 kronor. På plussidan är också att vi förbättrat procenten bland de tre till lite drygt var fjärde start. Nådde inte riktigt målet 2 miljoner, men vi får se till att fixa det nästa år och mer därtill.

Några av 2018 års höjdpunkter:

  • Emotionellt störst var när M.T.Insider vann speedracet på Solvalla under elitloppsdagen och blev, inofficiellt, världens startsnabbaste häst. Målet är självklart att försvara titeln 2019.

  • När Elviz i novembermörkret dök upp ur dimman och tog en härlig seger i ett dubbelcupsförsök med 70 000 i första.

  • Tre lagerkransar har vi fått hänga på väggen. Insider vann Arvikas jubileumslopp en härlig sommardag. Veckan därpå vann Nordby Kuling Lindesbergs kalla pris och lillebror Nordby Elde ville inte vara sämre när han vann Jon Åkermans minne på Rättvik..

  • Thebigred A.S. vann visserligen bara ett lopp, men 250 000 in och 50% bland de två är bra gjort.

  • Under året har vi investerat i nya träningsmöjligheter och fått en fantastiskt fin slinga (1900 meter) med tillhörande styrkebana (800 meter) och rakbana (500 meter). Vi passade även på att dika ur hela gården och bygga ytterligare utedrifter och med tanke på de fina faciliteter vi hade tidigare har vi en så gott som komplett gård att träna på.

  •  Den fantastiska och för mig överraskande utvecklingen för Quiet Please i monté. Fem starter gav två vinster, en andra en tredje och tyvärr en galopp.

  • Flera fina ettåringar som blir kvar och som på sikt kan bli riktigt roligt att få tävla med

Extra tack till alla som hjälper oss att nå framgångar, mina anställda, hästägare och nära kära med flera, ingen nämnd och ingen glömd. Under 2019 är det självklara målet att köra in över två miljoner. Vill höja segerprocenten både som tränare och som kusk. Och framför allt hoppas jag att både jag och alla runt omkring stallet får mycket roligt på travbanorna under 2019.

2017