ÅRET SOM GICK 


                                   Årskrönika 2019

2019 var ett bra år, men inte ett toppår utan det hittills tredje bästa för oss i Stall Alsén. Resultatmässigt körde vi in 1,6 miljoner och tog 13 segrar. Det har funnits många glädjestunder under året och några av dem är:.

Några av 2019 års höjdpunkter:

  • Överlägset roligaste var att M.T.Insider försvarade segern i ett regnigt Stockholm under elitloppshelgen. Kolla alla fina filmer Uffe Lindfors lagt ut på You Tube. Extra roligt att få köra själv i år. Siktet är självklart inriktat på att ta tredje raka kommande elitloppshelg.

  • Våra fantastiskt fina tvååringar. Sex stycken till antalet. Varmbloden Kylie C.Boko, Klodike C.Boko, Nikki Minaj, Kiara C.Boko och kallbloden Sluggo Tabac och Mino Tabac. Varmbloden tränade alla 20-tider i höstas och särskilt stack Kiara ut, som var ut och tävlade. På tre startar tog hon två vinsster och gick 15,5. Båda kallbloden gick med lätthet både premie och kval under året. Kan inte påminna mig att jag tidigare haft så fina unghästar vid årsskiftet och det är fantastiskt roligt att jobba med dem.

  • Kulings fantastiska maj juni, då han på fyra starter drog in 200 000 och var inte långt ifrån att vinna Gunnar Wallbergs minne på Gävle. Tyvärr gick han sönder och blev skadad när han var tvåa på midsommarafton. Glädjande nog är han åter i träning vid årsskiftet och det skulle vara häftigt om vi kunde ta revansch på V75 i maj på hemmaplan.

  •          

    Insider vann inte bara speedrace utan vi upplevde ett riktigt häftigt äventyr med honom då vi åkte över 500 mil för att tävla med honom i Italien. Resultatmässigt hade det kunnat gå bättre, (trea i Consolation) men ett minne för livet. Även där finns en fantastisk film av Uffe. Insider gjorde många bra insatser under året. Bland annat vann vi hemma på Gävle i början på augusti och var knappt slagen i ett supersprintlopp på Jägersro senare under hösten.

  • Nordby Eldes avslutning på året då också framgångarna kom då han gjorde flera imponerande insatser.

  • Bland andra hästar som gjort det bra under året B.B.S.Balou två segrar och drygt 100 000 inkört, Jaguar C.Boko inlett lovande med två segrar och det känns som han har mer att hämta 2020. Valzer Jet tjänade drygt 130 000 och var jämn och stabil.

  • Även i år har vi riktigt fina ettåringar som kommer att bli roliga att följa under 2020.

Ett stort tack till alla som finns runt omkring oss, anställda, hästägare, nära och kära. Utan er skulle inte det gå lika bra och framför inte vara lika roligt. Målet för 2020 är att det ska bli stallets bästa år någonsin med över 2 miljoner inkört..

2018