ÅRET SOM GICK


 


                                   Årskrönika 2020

Inledningsvis hade vi den största formsvackan jag haft på mången god dag. Hästarna var sjuka och det var ett virus som gick runt i omgångar och det märktes inte i träningen utan bara när hästarna skulle prestera max. Var väldigt jobbigt och frustrerande, men med hårt jobb och mycket slit kom vi ur det och innan året var slut hade vi hunnit köra in 1,3 miljoner vilket var riktigt bra med tanke på hur första halvåret såg ut.


  • Under året har vi även haft ett rejält generationsskifte i stallet vilket också av naturliga skäl känts av. Några av stallets bättre hästar de senaste åren har lämnat oss och gått i pension. Bland annat hedershästen Indian Four och tidigare segermaskinen Järvsö Elviz Bägge två har fått härliga hem och är numera hobbyhästar.

                                                                          
  • Det positiva i generationsväxlingen är att vi har en hel drös potentiellt fina hästar. Av våra sex treåringar var fem ut och startade och av de fem var samtliga bland de tre. Den som stack ut mest var Kiara C.Boko med 12,7 redan i maj och 124 400 insprunget. Ändå bommade hon tyvärr hela sommaren då hon var tvungen att bli opererad för ett ödem som inte ville ge med sig. (bild).


  • En av dem som var sjukast var vårt affischnamn M.T.Insider. Ända fram till elitloppsveckan var jag osäker på om vi skulle kunna starta honom i speedracet. Väl där gjorde han det fantastiskt bra med tanke på förutsättningarna och slutade tvåa. Tvåa var han även i Arvikas jubileumslopp där han åkte dit i sista steget. Under året har han även hunnit med att bli avelspremierad.


  • Det absolut största positiva utropstecknet under året var Nordby Elde som startade i princip från januari till december och gjorde knappt någon dålig insats (20 lopp 4 segrar, 2 andraplatser, 1 tredjeplats. 367 000 insprunget och 24,6m som bäst).


  • Andra hästar som gjorde det bra under året var B.B.S.Balou och Jaguar C.Boko som bägge tjänade över 100 000.
    I år startade jag ingen tvååring, men de sex vi har är alla väldigt långt komna och två av dem har hunnit med att kvala. Ivar Pace och M.T. Rambling Rose.

2021 har alla möjligheter att bli vårt bästa år någonsin. Bara hästarna och folk så klart får vara friska och hela.
Ett stort tack till alla som finns runt omkring oss, anställda, hästägare, hovslagare, massör, equiterapeut, veterinär nära och kära. Utan er skulle inte det gå lika bra och framför inte vara lika roligt. Målet för 2021 är att det ska bli stallets bästa år någonsin med över 2 miljoner inkört.

2019