ÅRET SOM GICK


 

Nytt Rekord

2021 har varit ett mycket bra år där vi har kört in nytt rekord till stallet 2 093 199 miljoner. Det är ingen enskild häst som dragit ett stort lass, utan det är bredden i stallet som gjort att vi kunnat köra in så pass mycket. I och med att många hästar har bidragit har även fler ägare haft framgångar. Så gott som alla hästar (i startbar ålder) i stallet har startat och tjänat pengar.

Några av 2021 års höjdpunkter:

  • Ett av årets största glädjeämnen, men samtidigt den största sorgen var Nordby Kuling. Han hade ett fantastiskt fint första halvår, med bland annat seger på Romme i ett lopp över 3140 på fina 26,8, även målfototvåa på V75 på Gävle under Påsken. Han var den häst som enskilt tjänade mest till stallet med 215 000. Tyvärr skadade han sig så pass allvarligt i somras att han fick vandra vidare och bli en hästängel .


  • Att det är en väldigt tunn linje mellan himmel och helvete är M.T.Insider ett levande bevis på. Var tänkt att han skulle starta under påsktävlingarna på Gävle, men några dagar innan blev allvarligt sjuk och svävade mellan liv och död. Otroligt nog klarade han sig och att han dessutom mindre än två månader senare vinner sin tredje titel i Solvallas Speed Race under elitloppshelgen är i mina ögon en riktig bragd.


  • Våra unga hästar där flera visat att de har en spännande framtid. Bland treåringarna finns Doldis med 157 500 insprunget, Ivar Pace med ??? och även Lamborghini C.Boko, M.T.Rambling Rose och Beluga Launcher har visat lovande takter. Bland fyraåringarna har Mino Tabac varit bäst med 172 200 insprunget. De andra fyraåringarna Kiara C.Boko, Killer Queen Boko, Sluggo Tabac, Klondike C.Boko och Kylie C.Boko har alla visat hög kapacitet, men inte haft rätta flytet utan där finns mer att få ut under 2022.


  • Bland de äldre hästarna har förutom ovan nämnda Kuling och Insider, Jaguar C.Boko, Gordon Maeras och B.B.S.Balou tjänat mest. Jaguar 197 600 och Gordon 157 300 och Balou 117 500. Alla tre har gjort det riktigt bra hela året.


  • Roligt är också Linnéas framgångar under året. Som hennes första hela år som kusk körde hon 27 lopp med 5 segrar, 4 andraplatser och 4 tredjeplatser. Endast två gånger oplacerad och inte en galopp är imponerande.

  • Gården fortsätter vi att utveckla. Vi har köpt loss rundbanan på mark som vi tidigare arrenderade. Vi har byggt en ny fin ridbana och i samband med den förbättrat belysningen över hela gården.

Inför 2022 ser det väldigt ljust ut. Får hästar och personal vara friska tror jag vi slår 2021:s siffror. Har många hästar som fortfarande har sina bästa pengar otjänade och några spännande nyförvärv som inte startat ännu. Åldersstrukturen är positiv då huvuddelen av hästarna är fem år eller yngre. Målsättningen inför 2022 är att köra in tre miljoner.
Något jag verkligen vill förbättra är segerprocenten i stallet. Vill även synas mer i lite större lopp och på V75.
Ett stort tack till alla som är delaktiga i våra framgångar, min familj, vår fantastiska sponsor Peter Gustavsson, Tierp Cement, mina underbara hästägare och vår duktiga personal, samt alla andra, ingen nämnd, ingen glömd.2020