ÅRET SOM GICK


 

Över två miljoner igen

2022 har varit ett bra år, men vi nådde inte riktigt upp till 2021 års siffror då det fattades drygt 60 000. Året har framför allt varit andraplatsernas år, då stallet tog över 40 sådana och gäng av dem med minsta möjliga marginal. Visserligen en klyscha, men om några av målfotona varit på vår sida hade vi slagit rekordet. Nu kom vi upp i 2 032 100. Alla hästar i startbar ålder har bidragit till det då alla startat och tjänat pengar.

Ett axplock av 2022 års höjdpunkter:

  • Det går inte att säga något annat än att M.T.Insider fick ett riktigt sagoslut på sin karriär då han inför fullsatta läktare på Elitloppssöndagen vann Speedracet för fjärde gången. Det är stort att bara starta den dagen. Att han trots sina bekymmer kunnat göra det sex år på rad där det blivit fyra segrar och ett andrapris i Speedrace (första året galopperade han i Sweden Cup). är fantastiskt bra gjort. Att Solvalla därtill hedrar honom med att döpa om Speedracet till M.T.Insiders lopp är mycket stort i mina ögon. Nu väntar en ny karriär som avelshingst under 2023 för hans del.


  • Redan i januari var Ivar Pace ut och vann under Gävles V-75 dag ett lopp med 100 000 i första med Erik Adielsson i vagnen.


  • En riktigt stor sak var när Doldis kvalade in till Europaderbyt i Paris. För första gången hade vi en häst som startade på Vincennes. Där var han sexa i mål och näst bästa svensk. Tyvärr var det bara fem priser, men han visade att han i sina ljusaste stunder kan matcha sina bästa jämnåriga kullkamrater. Doldis var den häst i stallet som tjänade mest under året ändå hade han både oflyt i mina ögon med målfotoförluster och dåliga spår i de största loppen.


  • Andra hästar som haft ett riktigt bra år med över 100 000 in på kontot var Mino Tabac. Gör aldrig ett dåligt lopp. Jaguar C.Boko. Fortsätter att utvecklas och avslutar alltid vasst när han får rätt lopp. Beluga Launcher. Har fortsatt mycket ogjort när hon först nu vuxit i sin stora kropp. Killer Queen Boko. Tjänade fina pengar trots att marginalerna inte var med henne under året.


  • Under året har vi även förbättrat vårt fikarum rejält inne på travet då det blivit utbyggt och renoverat. Vi har även fått en stor fin altan. Stort tack till Älmsta Rörservice AB, med Tomas i spetsen som sponsrade med den.


Det ser ljust inför 2023. Viktigast är att både hästar och personal får vara friska och är de det har vi alla möjligheter att slå nytt rekord under året. Flera av våra gamla kämpar har lagt skorna på hyllan eller lämnat oss 2022: M.T.Insider, Action Launcher, och bland andra B.B.S.Balou.
Glädjande nog har vi väldigt fina hästar i stallet som kan fylla tomrummen efter de som slutat. Majoriteten av hästarna är fem år eller yngre och de flesta är i mitten av sin tävlingskarriär. Underifrån har vi sju som fyller tre och sex som blir två år 2023. Under året har vi även fått flera spännande nyförvärv. Det vi ska förbättra under 2023 är att vinna fler lopp och höja segerprocenten. Även vara med oftare på V75 och andra större lopp. Målsättningen är att slå 2022 års resultat, men siktet är inställt på 3 miljoner. Precis som alla andra år vill jag passa på att tacka alla som hjälpt till under året. Min familj, mina duktiga medarbetare, Peter Gustavsson som sponsrar med sitt företag Tierp Cement AB, alla våra hästägare, samt alla andra som hjälper till på olika sätt i vår rörelse och stöttar oss.2021